Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-02-2007, 21:13
|
|
|
Zeg: to było złośliwe - poza tym chodziło o sponiewieranie emocjonalne, nie psychiczne (to niekoniecznie to samo). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-02-2007, 21:22
|
|
|
Ta seria sponiewiera go na wszystkie, możliwe sposoby.
A! Możesz jeszcze obejrzeć Kanon, Air albo Kanon 2006 wcześniej nastawiając się, że to będzie komedia szkolna. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lipez
|
Wysłany: 23-02-2007, 22:53
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Zeg: to było złośliwe |
Hehe, sam czesto stosuje dokladnie taki styl poczucia humoru. Nie ma to jak podac komus cos zupelnie odbiegajacego od tematu ... ale po chwili zastanowienia jednak zwiazanego z nim w duzym stopniu :)
Bezimienny napisał/a: | poza tym chodziło o sponiewieranie emocjonalne, nie psychiczne (to niekoniecznie to samo). |
Tak, roznica jest kolosalna. I zdecydowanie wolalbym to pierwsze ;)
Dzieki za tytuly, a ze do kolejnej sesji kupa wolnego czasu, to chetnie przyjme jeszcze cos ambitnego. |
|
|
|
|
|
Avalion
Skryba
|
Wysłany: 23-02-2007, 23:43
|
|
|
Właśnie oglądam ciekawy thriller Night Head Genesis, nie wiem czemu ale kojarzy mi się to z pewną grą lub filmem z dawnych czasów... tak czy owak, polecam to anime dla wszystkich lubujących się w pogmatwanych mrocznych historiach związanych z paranormalnymi sprawami i w których towarzyszy spora dawka napięcia i niepewności :P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-02-2007, 09:38
|
|
|
thefear napisał/a: | 1. Niedawno zacząłem oglądać "Tenjou Tenge" anime przypadło mi do gustu, znacie jakieś podobne bo nie mogę nic wyszperać podobnego? (Bijatyki i w miarę klimat szkoły) |
Air Master. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
thefear
|
Wysłany: 28-02-2007, 13:25
|
|
|
Hello
Niedawno zacząłem oglądać "Tenjou Tenge" anime przypadło mi do gustu, znacie jakieś podobne bo nie mogę nic wyszperać podobnego? (Bijatyki i w miarę klimat szkoły) |
_________________ I Hate Everything About You |
|
|
|
|
Naszata
|
Wysłany: 28-02-2007, 19:14 Coś w stylu Azumangi Daioh
|
|
|
Czy możecie mi polecić jakieś anime o tematyce szkolnej ale z dużą dawką:
- humoru
- ciekawych postaci
- miłą fabułą
- happy end-em
Oglądam Azumange Daioh i jest to odprężające anime. Które oglądam gdy jestem chora i nie chce mi się myśleć za bardzo. Więc jeśli macie takie anime to bardzo proszę o tytuły ^_^
Jeśli powstał juz podobny watek to błagam o wybaczenie, ale jestem chora (ciężko) i mój mózg nie pracuje zbyt sprawnie, dlatego wolę go nie przegrzewać ;) |
_________________ Każdy z nas jest aniołem o jednym tylko skrzydle.
Możemy wzlecieć dopiero wtedy gdy obejmniemy się wzajemnie.
Acquiris Quodcumque Rapis - Dostajesz, co złapiesz.
nigdy taka sama, zawsze widziana z dwóch stron... |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-02-2007, 19:24
|
|
|
" Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?", "Dobry dramat, romans szkolny" - proponuję poszukać w tych tematach, na pewno coś znajdziesz, zresztą twój post pewnie niedługo zostanie przeniesiony do tego pierwszego, od siebie polecam School Rumble i Fruits Basket. |
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 28-02-2007, 19:29
|
|
|
School Rumble - oczywiście się zgadzam, ale nie spełnia jednego warunku. Happy endu. Dlaczego?? Otóż nie ma zakończenia. Czekamy na trzeci sezon. |
|
|
|
|
|
thefear
|
Wysłany: 04-03-2007, 14:46 hmm
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | thefear napisał/a:
1. Niedawno zacząłem oglądać "Tenjou Tenge" anime przypadło mi do gustu, znacie jakieś podobne bo nie mogę nic wyszperać podobnego? (Bijatyki i w miarę klimat szkoły)
Air Master. |
Może polecisz coś innego bo napisów nigdzie nie idzie dostać, anime też ciężko dostać....
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-03-2007, 19:52
|
|
|
W podobnym stylu co TenTen? najbliżej pewnie będzie Ikki Tousen |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
thefear
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:30
|
|
|
Bezimienny koleżanka to kiedyś oglądała i z tego co pamiętam to mówiła ze to bardziej ecchi niż anime , jak to stwierdziła na każdy cios, kopnięcie przypada pokazanie przynajmniej biustu, pośladków itd
Może znasz coś jeszcze bo widzę, że "Ikki Tousen" to tylko 13ep. Jak dla mnie to dwa dni oglądania a co potem? =)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:38
|
|
|
thefear napisał/a: | Bezimienny koleżanka to kiedyś oglądała i z tego co pamiętam to mówiła ze to bardziej ecchi niż anime , jak to stwierdziła na każdy cios, kopnięcie przypada pokazanie przynajmniej biustu, pośladków itd |
No właśnie - coś w tym samym stylu co Tenjou Tenge
thefear napisał/a: | Może znasz coś jeszcze bo widzę, że "Ikki Tousen" to tylko 13ep. Jak dla mnie to dwa dni oglądania a co potem? =) |
Potem możesz spróbować np Air Gear (tego samego autora co tenjou tenge). Zamiast sztuk walki masz "pojedynki" na odrzutowych rolkach, ale w większości jest bardzo podobne stylem. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 15-03-2007, 20:43
|
|
|
Ja bym poszukiwał czegoś w klimatach bardzo baśniowych. Wiecie, zamki, pałace, królowie, rycerze etc. :] |
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 15-03-2007, 21:37
|
|
|