Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 22-03-2007, 12:37
|
|
|
Ja mogę polecić:
School Rumble - najlepsza komedia jaką do tej pory widziałem, bardzo wyraziści i ciekawi bohaterowie.
Ouran Koukou Host Club - chyba moja druga ulubiona komedia zaraz po School Rumble, polecam szczególnie ze względu na bliźniaków :D
Amaenaideyo! - co tu mówić, oglądać :D
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu - bardzo fajna i zakręcona komedia, choć niektóre odcinki trochę przynudzają; za to pierwszy powala na kolana.
Chrno Crusade - nie chcę nic mówić by nie spoilerować, ale popłakałem się przy tym :)
Magic Knight Rayearth - klasyk z Hikaru i Umi ^_^
Kashimashi: Girl meets Girl - nawet ciekawe, bardzo ładne bohaterki i chyba tylko to się liczy ;)
Card Captor Sakura - jakby to powiedzieć, jeśli miałbym kiedyś zostać pedofilem to właśnie przez Sakurę ;)
Tsubasa Chronicles - kolejne genialne działo Clampa, mojej ulubionej grupy :)
Slayers - rudowłosa, płaska jak deska mistrzyni arkanów magii. Genialna komedia z ciekawymi postaciami i wielką ilością Dragu Slave :) |
|
|
|
|
|
Kazia gosc
Gość
|
Wysłany: 24-03-2007, 06:55
|
|
|
witam,
mam takie drobne pytanie:
- czy są jakieś anime będące komedią na granicy lekkiego romansu, ale bez przesady (exemplum Ouran, favorite!), szkolne
- fantasy i/lub mecha i/lub magia z ŁADNĄ kreską, romansowe, może by komedia?
oglądałam:
-tsubasa chronicle (nieco za słodkie, ale muzyka pierwszego sezonu tak mnie zachwyciła, że nadal należy do ulubionych)
- pretear (mahou shoujo, uwielbiam męskich boahetrów tego słodkiego tworu. no i ten sentyment... jedno z pierwszych jakie oglądałam)
- Ouran High School...
- Mai Hime
- Mai Otome
- Noein (nieco za mroczne)
- Ghost Hunt (kawaiii!!! koHam Naru, niestety dopiero wychodzą ostatnie episody, serdecznie polecam fanom mistyki, duchów i wrednych bishonenów)
- Shakugan no Shana
- Fruit Basket (świetne!!!)
- Harukanaru Toki Nakade
- Kaitou Jeanne (bleee... kreska :(((( )
- MKR (kreska.... niezbyt, no i za długie)
- chrno crusade
- w teakcie La corda d'oro (nieco za słodkie, ale ta kreska i muzyka... da się przeżyc. no i bohaterowie!!!)
- vision of escaflowne (kreska nie do końca, ale nie takie złe)
i jeszcze trochę innych np. Avenger, ale nie wbiły mi się jakoś w pamięc...
i proszę nie wspomina o Inuyashy, przykro mi ale kreska totalnie nie w moim guście. nie musi mie happy-endu... |
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 24-03-2007, 09:48
|
|
|
Co do pierwszego to Ranma 1/2, moim zdaniem InuYasha jest po prostu nudne :D Mogę polecić także School Rumble, komedia szkolna z elementami romasu (jednak tego jest tak mało, że nawet fanatykom hentai się ten tytuł spodobał :) ). Suzumiya Haruhi no Yuutsu to też komedia szkolna, tylko że romansu jest tam tyle co nic (kilka ciekawszych dialogów i scen przez całą serię o tej tematyce).
Następny tytuł ma trochę wspólnego z fantasy oraz romansem z dużą dawką ecchi, jest to mianowicie Amaenaideyo!. Co do fantasy to polecę jeszcze Slayers, Houshin Engi oraz Record of Lodoss War.
Nie oglądam zbyt wielu tytułów z mechami (nie to, że mnie nie interesują, ale po prostu nie mam czasu), ale mogę polecić wszystkie serie Gundama. |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-03-2007, 11:37
|
|
|
Świetną szkolną komedią romantyczną jest też Kare Kano (Kareshi Kanojou no jijou). Pierwsze odcinki są genialne, potem (gdzieś od 14 czy 17, nie pamiętam) zaczęło mnie nieco nudzić. Ale już dla tych pierwszych warto obejrzeć. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-03-2007, 18:36
|
|
|
Komedia z romansem, może zobacz:
Full Moon wo Sagashite
Co do Ranma 1/2 może też ci się nie podobać, bo to również manga Rumiko Takahashi (autorki Inuyashy).
Do fantasy i mecha:
Fate/stay night(fantasy)
Eureka 7 (mecha)
Fullmetal Alchemist(fantasy)
Scrapped Princess(fantasy)
Gundam Seed(mecha)
Code Geass - Lelouch of the Rebellion(mecha)
X (TV) (fantasy)
Fantastic Children (fantasy) tutaj character design może nie jest najlepszy i wygląda staroświecko ale warte uwagi.
Poniżej podane serie mają swoje lata więc kreska może nie być najładniejsza chociaż wszystkie podane przeze mnie serie, to OAV więc zoabacz może nie będzie tak strasznie:
Dragon Half (fantasy)
3x3 Eyes (fantasy)
3x3 Eyes Seima Densetsu (fantasy)
RG Veda (OAV) (fantasy)
El Hazard - The Magnificent World(fantasy)
To samo tyczy się serii podanych przez Galakara Galakar napisał/a: | Slayers, Houshin Engi oraz Record of Lodoss War. |
Houshin Engi i Slayers to serie TV co oznacza zazwyczaj gorszą kreskę niż w OAV chociaż może się ona poprawić np: Slayers w pierwszej serii kreskę ma niezbyt ładną ale w następnych jest już lepiej
Co do Record of Lodoss War istnieją dwie wersje OAV i TV jak chcesz próbować to próbuj OAV bo TV jest NUDNA.
Co do mechów to Gundam Seed Destiny i Gundam Wing radzę omijać z daleka. |
|
|
|
|
|
Kazia
|
Wysłany: 24-03-2007, 19:00
|
|
|
Serdecznie dziękuję za odp. Full Moon widziałam, prześliczne, chociaż momentami nieco się ciągnęło... ale tak z ciekawości: czemu gundam seed destiny omijac? bo wiele osób o wszystkich gundamach wypowiada się pozytywnie, a ty te 2 odradzasz... :) <ciekowoś=pierwszy stopień do piekła :P> |
_________________ Ghost Hunt - aktualnie jedno z ulubionych anime... |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-03-2007, 20:35
|
|
|
Kazia napisał/a: | Serdecznie dziękuję za odp. Full Moon widziałam, prześliczne, chociaż momentami nieco się ciągnęło... ale tak z ciekawości: czemu gundam seed destiny omijac? bo wiele osób o wszystkich gundamach wypowiada się pozytywnie, a ty te 2 odradzasz... :) <ciekowoś=pierwszy stopień do piekła :P> |
Gundam Seed Destiny omijać ponieważ
1. Fabuła nudna widać, że pomysłu wystarczającego na 50 odcinków nie było. Wątek z Neo zrobił piękną dziurę fabularną. I jeśli nie przeczytasz kto jest głównym bohaterem to z serii się tego nie dowiesz. Motywy zerżnięte z innych gundamów i to że zrzynali od starszych to akurat mało mi przeszkadzało(bo w końcu ile osób widziało serie stworzone 20 lat temu) ale wsadzanie takich samych motywów jakie były w Gundam seed to już przegięcie.
2. bohaterowie - stara gwardia skopana, nowa nie ciekawa, character development u części postaci nie istniał, bohaterowie z serii "zabili go i uciekł", (nie żeby w seed tego nie było ale w Destiny to było już naprawdę dobijające, ile można? )
Charakterystyki w skrócie:
Kira Yamato = Jezus + bóg wojny
Lacus Clyne = Jezus wersja żeńska
Shinn Asuka = idiota, z kompleksem siostry i angstem.
Cagalli Yula Athha = naczelna beksa
Athrun Zala = zagubiona owca
Lunamaria Hawke = puszczalska? ladacznica? dop. IKa
Meyrin Hawke = taki sam character development mają panienki z hentajów.
Stella Loussier = postać dorzucona nie wiadomo po co
3. Flashbacki, flashbacki, flashbacki, widać że klawisze Ctrl+C Ctrl+V nie próżnowały. A już szczytem wszystkiego było dodawanie flashbacków z pierwszego seeda, na walki też im było szkoda pieniędzy więc często widać było znajome sceny z wcześniejszych odcinków.
4. Jedyne co było warte uwagi to ost.
Gundam Wing był jeszcze gorszy w GSD przynajmniej zdarzały się fajne momenty w Wing takich nie było
1. Fabuła może jakaś była ja żadnej nie pamiętam, idiotyczne momenty, NUDNE.
2. Bohaterowi jeśli o nich chodzi to równie dobrze można było narysować pięć gadających badyli ze sztywnymi gadkami, byłoby to samo. No i bardzo poważny mankament serii Relena. Character development – podejrzewam że autorzy o czymś takim nie słyszeli.
3. Grafika nie specjalna muzyka też. |
|
|
|
|
|
Unor
|
Wysłany: 24-03-2007, 21:55
|
|
|
Hm... jestem stosunkowo nowy w temacie, więc tytułów nie podam, a chciałbym się zapytać co moglibyście mi polecić: interesuje mnie coś w klimacie fantasy/sci-fi, jednak milej widziane to pierwsze, bez ponadprzeciętnej ilości fanserwisu, mhok również niemile widziany, absolutnie żadnych bizonów, ani tym bardziej yaoi/yuri... no i żeby miało przynajmniej przeciętną fabułę - jest jakaś taka seria? :)
PS. Niestety nie mam zielonego pojęcia, czy wyrażam się precyzyjnie, czy zbyt ogólnikowo :/ |
Ostatnio zmieniony przez Unor dnia 25-03-2007, 09:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 24-03-2007, 22:09
|
|
|
Fantasy mogę polecić następujące:
-Recors of Lodoss War (ale czasami trochę przynudza)
-Berserk (to naprawdę wciąga)
-Fate/Stay Night (fantasy ale akcja dzieje się w naszych czasach)
-Fullmetal Alchemist (fantasy ale również nie średniowieczne) |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-03-2007, 22:23
|
|
|
Scrapped Princess ( fantasy), jak dla mnie świetne, ale ja nie jestem obiektywna, bo jestem płci żeńskiej i Shannon swoje robi ech... |
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 24-03-2007, 22:37
|
|
|
Salva napisał/a: | bo jestem płci żeńskiej i Shannon swoje robi ech... |
Jeśli wychodzimy z takiego założenia to ja nie jestem tym bardziej obiektywny :P Nie ważne jak seria jest boska, jeśli nie ma tam jakiejś kawaii panienki to nie ma szans aby mi do gustu przypadła :P
Co do Houshin Engi to czasami ważniejsza niż kreska jest fabuła, a ta w tym tytule jest genialna :) Dlatego polecam to jako wspaniały tytuł z gatunku fantasy :) |
|
|
|
|
|
Unor
|
Wysłany: 25-03-2007, 09:11
|
|
|
Dzieki za odpowiedzi :). Zaraz coś popatrzę ;]... |
|
|
|
|
|
konik
|
Wysłany: 26-03-2007, 19:18 Co polecacie?
|
|
|
Widziałam już dużo ciekawych anime, ale nadal mii mało.
Jakie anime polecacie? Tylko nie z takich słodkich i bez końca, ani nic z robotami...
... Mam nadzieję, że mii pomożecie :) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-03-2007, 19:22
|
|
|
Po pierwsze - witaj na forum Konik.
Po drugie - sprawdzaj, czy ktoś już nie założył podobnego tematu ZANIM założysz nowy... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
konik
|
Wysłany: 26-03-2007, 19:34
|
|
|
nie chce mii się szukać, czy już taki temat jest. Od tego są moderatorzy chyba? ;p
Ale jak narazie, to nie widzę tu nic ciekawego ... a jak jest już to widziałam ;o |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|