FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Galakar Płeć:Mężczyzna
Archmage Assasin

Status: offline
PostWysłany: 22-03-2007, 12:37   

Ja mogę polecić:
School Rumble - najlepsza komedia jaką do tej pory widziałem, bardzo wyraziści i ciekawi bohaterowie.
Ouran Koukou Host Club - chyba moja druga ulubiona komedia zaraz po School Rumble, polecam szczególnie ze względu na bliźniaków :D
Amaenaideyo! - co tu mówić, oglądać :D
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu - bardzo fajna i zakręcona komedia, choć niektóre odcinki trochę przynudzają; za to pierwszy powala na kolana.
Chrno Crusade - nie chcę nic mówić by nie spoilerować, ale popłakałem się przy tym :)
Magic Knight Rayearth - klasyk z Hikaru i Umi ^_^
Kashimashi: Girl meets Girl - nawet ciekawe, bardzo ładne bohaterki i chyba tylko to się liczy ;)
Card Captor Sakura - jakby to powiedzieć, jeśli miałbym kiedyś zostać pedofilem to właśnie przez Sakurę ;)
Tsubasa Chronicles - kolejne genialne działo Clampa, mojej ulubionej grupy :)
Slayers - rudowłosa, płaska jak deska mistrzyni arkanów magii. Genialna komedia z ciekawymi postaciami i wielką ilością Dragu Slave :)
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Kazia gosc
Gość
PostWysłany: 24-03-2007, 06:55   

witam,
mam takie drobne pytanie:
- czy są jakieś anime będące komedią na granicy lekkiego romansu, ale bez przesady (exemplum Ouran, favorite!), szkolne
- fantasy i/lub mecha i/lub magia z ŁADNĄ kreską, romansowe, może by komedia?
oglądałam:
-tsubasa chronicle (nieco za słodkie, ale muzyka pierwszego sezonu tak mnie zachwyciła, że nadal należy do ulubionych)
- pretear (mahou shoujo, uwielbiam męskich boahetrów tego słodkiego tworu. no i ten sentyment... jedno z pierwszych jakie oglądałam)
- Ouran High School...
- Mai Hime
- Mai Otome
- Noein (nieco za mroczne)
- Ghost Hunt (kawaiii!!! koHam Naru, niestety dopiero wychodzą ostatnie episody, serdecznie polecam fanom mistyki, duchów i wrednych bishonenów)
- Shakugan no Shana
- Fruit Basket (świetne!!!)
- Harukanaru Toki Nakade
- Kaitou Jeanne (bleee... kreska :(((( )
- MKR (kreska.... niezbyt, no i za długie)
- chrno crusade
- w teakcie La corda d'oro (nieco za słodkie, ale ta kreska i muzyka... da się przeżyc. no i bohaterowie!!!)
- vision of escaflowne (kreska nie do końca, ale nie takie złe)
i jeszcze trochę innych np. Avenger, ale nie wbiły mi się jakoś w pamięc...

i proszę nie wspomina o Inuyashy, przykro mi ale kreska totalnie nie w moim guście. nie musi mie happy-endu...
Powrót do góry
Archmage Assasin

PostWysłany: 24-03-2007, 09:48   

Co do pierwszego to Ranma 1/2, moim zdaniem InuYasha jest po prostu nudne :D Mogę polecić także School Rumble, komedia szkolna z elementami romasu (jednak tego jest tak mało, że nawet fanatykom hentai się ten tytuł spodobał :) ). Suzumiya Haruhi no Yuutsu to też komedia szkolna, tylko że romansu jest tam tyle co nic (kilka ciekawszych dialogów i scen przez całą serię o tej tematyce).
Następny tytuł ma trochę wspólnego z fantasy oraz romansem z dużą dawką ecchi, jest to mianowicie Amaenaideyo!. Co do fantasy to polecę jeszcze Slayers, Houshin Engi oraz Record of Lodoss War.
Nie oglądam zbyt wielu tytułów z mechami (nie to, że mnie nie interesują, ale po prostu nie mam czasu), ale mogę polecić wszystkie serie Gundama.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 24-03-2007, 11:37   

Świetną szkolną komedią romantyczną jest też Kare Kano (Kareshi Kanojou no jijou). Pierwsze odcinki są genialne, potem (gdzieś od 14 czy 17, nie pamiętam) zaczęło mnie nieco nudzić. Ale już dla tych pierwszych warto obejrzeć.

G.F.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 24-03-2007, 18:36   

Komedia z romansem, może zobacz:
Full Moon wo Sagashite

Co do Ranma 1/2 może też ci się nie podobać, bo to również manga Rumiko Takahashi (autorki Inuyashy).

Do fantasy i mecha:
Fate/stay night(fantasy)
Eureka 7 (mecha)
Fullmetal Alchemist(fantasy)
Scrapped Princess(fantasy)
Gundam Seed(mecha)
Code Geass - Lelouch of the Rebellion(mecha)
X (TV) (fantasy)
Fantastic Children (fantasy) tutaj character design może nie jest najlepszy i wygląda staroświecko ale warte uwagi.
Poniżej podane serie mają swoje lata więc kreska może nie być najładniejsza chociaż wszystkie podane przeze mnie serie, to OAV więc zoabacz może nie będzie tak strasznie:
Dragon Half (fantasy)
3x3 Eyes (fantasy)
3x3 Eyes Seima Densetsu (fantasy)
RG Veda (OAV) (fantasy)
El Hazard - The Magnificent World(fantasy)
To samo tyczy się serii podanych przez Galakara
Galakar napisał/a:
Slayers, Houshin Engi oraz Record of Lodoss War.

Houshin Engi i Slayers to serie TV co oznacza zazwyczaj gorszą kreskę niż w OAV chociaż może się ona poprawić np: Slayers w pierwszej serii kreskę ma niezbyt ładną ale w następnych jest już lepiej
Co do Record of Lodoss War istnieją dwie wersje OAV i TV jak chcesz próbować to próbuj OAV bo TV jest NUDNA.

Co do mechów to Gundam Seed Destiny i Gundam Wing radzę omijać z daleka.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Kazia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 24-03-2007, 19:00   

Serdecznie dziękuję za odp. Full Moon widziałam, prześliczne, chociaż momentami nieco się ciągnęło... ale tak z ciekawości: czemu gundam seed destiny omijac? bo wiele osób o wszystkich gundamach wypowiada się pozytywnie, a ty te 2 odradzasz... :) <ciekowoś=pierwszy stopień do piekła :P>

Numer Gadu-Gadu
4614113
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 24-03-2007, 20:35   

Kazia napisał/a:
Serdecznie dziękuję za odp. Full Moon widziałam, prześliczne, chociaż momentami nieco się ciągnęło... ale tak z ciekawości: czemu gundam seed destiny omijac? bo wiele osób o wszystkich gundamach wypowiada się pozytywnie, a ty te 2 odradzasz... :) <ciekowoś=pierwszy stopień do piekła :P>

Gundam Seed Destiny omijać ponieważ
1. Fabuła nudna widać, że pomysłu wystarczającego na 50 odcinków nie było. Wątek z Neo zrobił piękną dziurę fabularną. I jeśli nie przeczytasz kto jest głównym bohaterem to z serii się tego nie dowiesz. Motywy zerżnięte z innych gundamów i to że zrzynali od starszych to akurat mało mi przeszkadzało(bo w końcu ile osób widziało serie stworzone 20 lat temu) ale wsadzanie takich samych motywów jakie były w Gundam seed to już przegięcie.
2. bohaterowie - stara gwardia skopana, nowa nie ciekawa, character development u części postaci nie istniał, bohaterowie z serii "zabili go i uciekł", (nie żeby w seed tego nie było ale w Destiny to było już naprawdę dobijające, ile można? )
Charakterystyki w skrócie:
Kira Yamato = Jezus + bóg wojny
Lacus Clyne = Jezus wersja żeńska
Shinn Asuka = idiota, z kompleksem siostry i angstem.
Cagalli Yula Athha = naczelna beksa
Athrun Zala = zagubiona owca
Lunamaria Hawke = puszczalska? ladacznica? dop. IKa
Meyrin Hawke = taki sam character development mają panienki z hentajów.
Stella Loussier = postać dorzucona nie wiadomo po co
3. Flashbacki, flashbacki, flashbacki, widać że klawisze Ctrl+C Ctrl+V nie próżnowały. A już szczytem wszystkiego było dodawanie flashbacków z pierwszego seeda, na walki też im było szkoda pieniędzy więc często widać było znajome sceny z wcześniejszych odcinków.
4. Jedyne co było warte uwagi to ost.

Gundam Wing był jeszcze gorszy w GSD przynajmniej zdarzały się fajne momenty w Wing takich nie było
1. Fabuła może jakaś była ja żadnej nie pamiętam, idiotyczne momenty, NUDNE.
2. Bohaterowi jeśli o nich chodzi to równie dobrze można było narysować pięć gadających badyli ze sztywnymi gadkami, byłoby to samo. No i bardzo poważny mankament serii Relena. Character development – podejrzewam że autorzy o czymś takim nie słyszeli.
3. Grafika nie specjalna muzyka też.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Unor Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-03-2007, 21:55   

Hm... jestem stosunkowo nowy w temacie, więc tytułów nie podam, a chciałbym się zapytać co moglibyście mi polecić: interesuje mnie coś w klimacie fantasy/sci-fi, jednak milej widziane to pierwsze, bez ponadprzeciętnej ilości fanserwisu, mhok również niemile widziany, absolutnie żadnych bizonów, ani tym bardziej yaoi/yuri... no i żeby miało przynajmniej przeciętną fabułę - jest jakaś taka seria? :)

PS. Niestety nie mam zielonego pojęcia, czy wyrażam się precyzyjnie, czy zbyt ogólnikowo :/

Ostatnio zmieniony przez Unor dnia 25-03-2007, 09:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Col. Frost Płeć:Mężczyzna
Samotny Wojownik

PostWysłany: 24-03-2007, 22:09   

Fantasy mogę polecić następujące:
-Recors of Lodoss War (ale czasami trochę przynudza)
-Berserk (to naprawdę wciąga)
-Fate/Stay Night (fantasy ale akcja dzieje się w naszych czasach)
-Fullmetal Alchemist (fantasy ale również nie średniowieczne)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4038477
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 24-03-2007, 22:23   

Scrapped Princess ( fantasy), jak dla mnie świetne, ale ja nie jestem obiektywna, bo jestem płci żeńskiej i Shannon swoje robi ech...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Archmage Assasin

PostWysłany: 24-03-2007, 22:37   

Salva napisał/a:
bo jestem płci żeńskiej i Shannon swoje robi ech...

Jeśli wychodzimy z takiego założenia to ja nie jestem tym bardziej obiektywny :P Nie ważne jak seria jest boska, jeśli nie ma tam jakiejś kawaii panienki to nie ma szans aby mi do gustu przypadła :P
Co do Houshin Engi to czasami ważniejsza niż kreska jest fabuła, a ta w tym tytule jest genialna :) Dlatego polecam to jako wspaniały tytuł z gatunku fantasy :)
Powrót do góry
Unor Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-03-2007, 09:11   

Dzieki za odpowiedzi :). Zaraz coś popatrzę ;]...
Powrót do góry
konik Płeć:Kobieta

PostWysłany: 26-03-2007, 19:18   Co polecacie?

Widziałam już dużo ciekawych anime, ale nadal mii mało.

Jakie anime polecacie? Tylko nie z takich słodkich i bez końca, ani nic z robotami...

... Mam nadzieję, że mii pomożecie :)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6812202
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 26-03-2007, 19:22   

Po pierwsze - witaj na forum Konik.
Po drugie - sprawdzaj, czy ktoś już nie założył podobnego tematu ZANIM założysz nowy...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
konik Płeć:Kobieta

PostWysłany: 26-03-2007, 19:34   

nie chce mii się szukać, czy już taki temat jest. Od tego są moderatorzy chyba? ;p

Ale jak narazie, to nie widzę tu nic ciekawego ... a jak jest już to widziałam ;o
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6812202
Strona 16 z 22 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi