Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-03-2007, 19:54
|
|
|
Cytat: | nie chce mii się szukać, czy już taki temat jest. Od tego są moderatorzy chyba? ;p | Ależ oczywiście, już lecimy z wizgiem, coby Szanowna Użytkowniczka się czasem nie przemęczyła, szukając tematu, który (UWAGA!) jest tematem PRZYKLEJONYM i ZAWSZE JEST TRZECI U GÓRY! Ale po co, najlepiej wkleić gdzie popadnie... Ponieważ Moderacja naprawdę nie ma NIC innego do roboty, jak szukać za ciebie i wszystko pod nos podstawi.
Ustne ostrzeżenie otrzymujesz za leserstwo z paragrafu 14 Konstytucji Forum.
Cytat: | 14. W tworzeniu nowych tematów wskazany jest umiar. Założenie tematu służy otwarciu dyskusji, nie jednorazowej wypowiedzi w jakiejś sprawie. Nadmiarowe tematy będą kasowane. Tematy powtarzające się będą natychmiast zamykane/kasowane, aby nie powodować bałaganu.
|
Na przyszłość proszę się zaprzyjaźnić z przyciskiem "Szukaj".
Miłego dnia
IKa, Wredna Biurokratka
|
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 27-03-2007, 19:35
|
|
|
Szukam jakiejś ciekawej serii shoujo-ai. Ostatnio zainteresowałem się tym gatunkiem, ale z moich poszukiwań wyszło tyle, że obejrzałem 3 serie:
Kashimashi - ma trochę wad, ale raczej przyjemna seria
Strawberry Panic - ok jest to kopia innych serii, ale w przeciwieństwie do MariMite w przypadku którego wysiadłem w połowie pierwszego odcinka wydaje mi się dużo bardziej zjadliwe:D, innymi słowy nie ma tak specyficznego klimatu
Simoun - ok został mi jeszcze jeden odcinek, ale seria stanowczo jest jedną z moich ulubionych, w sumie nie ma tu dużo shoujo-ai, ale jednak się zalicza:p
No więc tak, interesują mnie serie z roku 2000+, MariMite nie trawię, ma ktoś coś godnego uwagi do polecenia? ( rocznik wydania to jedyne ograniczenie ) |
|
|
|
|
|
crx
|
Wysłany: 27-03-2007, 19:38
|
|
|
Dobra dobra, jestem tutaj nowy i mam pytanko bo widze ze pisza tu ludzie co sie znaja.
Szukam jakiegos anime typu Bleach/Naruto/FMP - chociaz to jest za krotkie i sie konczy zaled.
Lubie jak sie czesto leja , nie jest zbyt smiesznie bo to mnie czesto wkurza. Styka tyle chumoru co w ty w/w. Pozatym odpada glupota jak w Tenjou Tnge.
A i zeby nie bylo zbyt krotkie bo tez mnie to wkurza :D
i nic z rzeczy typu "Air" bo potem mam mozg wyprany do imentu i nie wiem gdzie jestem.
Z gory wielkie dzieki :) |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 27-03-2007, 20:22
|
|
|
Shoujo ai- Kannazuki no Miko http://anime.tanuki.pl/strony/anime/597/rec/604 recenzja
Martial Arts -Hmm pierwsza anime które mi sie kojarzy to Dragonball, możesz spróbować Tokyo Majin lub History strongest disciple kenichi, które w jakiś sposób są podobne do bleacha i naruto |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 27-03-2007, 20:31
|
|
|
Ah, mój błąd, zapomniałem o wymienieniu Kannazuki no Miko, widziałem już niestety, ale dzięki za dobre chęci^^ |
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-03-2007, 21:36
|
|
|
Jakie (które?) anime jest teraz na topie z tych z akcją, ciekawymi postaciami (i nie grafiką typu Ouran), tak żeby szybko można je było znaleźć na dysku? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-03-2007, 21:37
|
|
|
Death Note? :) |
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-03-2007, 23:34
|
|
|
no, właśnie niedługo przed chwilą mi się ściągnął 22. odc. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 30-03-2007, 12:28
|
|
|
W temacie shoujo-ai mogę polecić:
Revolutionary Girl Utena - czysta klasyka, jedno z najważniejszych dzieł w tym rodzaju. Seria trudna w odbiorze, bardzo "artystowska". Recenzja: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/104
Madlax - w recenzji nie ma na ten temat ani słowa, ale jednak jest tam sporo elemetów shoujo-ai. Recenzja: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/208/rec/205
I cóż więcej powiedzieć ? Prawdę pisząc, na tej jednej stronie forum wymieniliśny wszystkie (albo prawie wszystkie) shoujo-ai godne polecenia. Mizeria, panie.
Jeżeli jesteś zainteresowany wyszukiwaniem we własnym zakresie, polecam na początek zajrzeć pod adres http://okazu.blogspot.com/index.html - jedna z ciekawszych stron poświęconych shoujo-ai, cenna przede wszystkim ze względu na obszerne omówienia zarówno mang, jak i anime. |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 30-03-2007, 14:13
|
|
|
Co do Madlax to muszę się tym zainteresować, thx też za linka do strony^^
Utena nie mieści się w kryterium:D Oczywiście był to jeden z pierwszych tytułów shoujo-ai na jakie trafiłem, ale szczerze to nie mogę się jakoś przekonać do zainteresowania tymże anime. Nie podoba mi się graficznie i poza tym pomysł na fabułę wydaje mi się cokolwiek mało interesujący. Chociaż kto wie, może kiedyś się zmuszę:p |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-04-2007, 15:12
|
|
|
Cytat: | Nie podoba mi się graficznie i poza tym pomysł na fabułę wydaje mi się cokolwiek mało interesujący. |
Miałem szczęście, że mnie "chwyciło" od pierwszego odcinka. Osobiście radzę podejść do tej serii jako do animowanego dzieła sztuki, niż do zwykłego filmu. Ale fakt, Utena jest bardzo szczególna. |
|
|
|
|
|
Bunji
cHAos RuLEz
|
Wysłany: 04-04-2007, 17:38
|
|
|
Przydała by mi sie pomoc bo szukam czegos z gatunku mystery, horror i chcialbym uslyszec wasze opinie. |
_________________ I'm not a psycho, I'm just crazy |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-04-2007, 20:30
|
|
|
Z nowych serii polecam Ghost Hunt |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 04-04-2007, 20:58
|
|
|
Serial Experiments Lain
może też:
Le Portrait de Petit Cossette
Hitsuji no Uta |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:05
|
|
|
Zgadzam sie z poprzednikami zwłaszcza Ghost hunt i SEI, dorzucam jedynie Night Head Genesis i TeXhnolyze |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|