FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Tanuki Anime - System komentarzy
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 20-02-2005, 21:43   

szczerze mówiąc, zwiniete wygląda przejrzyście, ale juz rozwinięcie komentarzy do głównego watku i pobocznych jest nieczytelne, ponieważ i głowny i odpowiedzido niego , i odpowiedzi do odpowiedzi się zlewają ....
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 28-02-2005, 14:31   

Komentarze testowe wyglądają całkiem sympatycznie.

Pytanie do Tilka: kiedy implementuje komentarze do bazy głównej?

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-02-2005, 17:07   

Jestem w trakcie restrukturyzacji kodu, dającej możliwość użycia konta użytkownika na całym obszarze strony, nie tylko w panelu, a także dodającej uprawnienia dostępu dla użytkowników.
Cel - możliwość moderacji bezpośrednio z listy komentarzy, bez potrzeby grzebania się w panelu.

[ Dodano: Pon 28 Mar, 2005 ]
Komentarze już są na głównym serwerze.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 28-03-2005, 08:57   

Cytat:
Komentarze już są na głównym serwerze.

Gratulacje! Teraz może będziemy mogli na miejscu poznać opnie o nas, zamias przeszukiwać net.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 28-03-2005, 10:07   

A teraz pytanie: czy jest/będzie jakiś system powiadamiający o nowych komentarzach, ewentualnie wyświetlający wszystkie (na przykład podzielone na wątki i strony?). Może chociaż dodatkowa kolumna na liście recenzji mówiąca, ile komentarzy jest do danego tytułu? Nie wyobrażam sobie przeszukiwania 300 recenzji żeby sprawdzić, czy przypadkiem ktoś nie skomentował jakiejś recenzji :)

Numer Gadu-Gadu
1051667
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 28-03-2005, 11:00   

Seri-no nawet pomysł dobry ale nie wiem czy do tego nie trzeba by dodać systemu logowania się na stronie, czyli jak ja to widze możliwe ale pewnie nie na tę chwilę, mimo to taki pomysł popieram^^"
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-03-2005, 11:13   

Ryu: logowanie się na stronie technicznie już jest, tylko tworzenie kont nie jest otwarte dla publiki - bo po co? Jest też już system uprawnień, więc można wyznaczać moderatorów, którzy nie będą mogli korzystać z części panelu dotyczących recenzji i użytkowników.

Serika: obecnie jest niezbędne minimum - chronologiczna lista komentarzy w panelu administracyjnym dostępna dla moderatorów. Pomysł listy ostatnio komentowanych recenzji na stronie głównej jest niegłupi, można będzie to wprowadzić. Oczywiście wypadałoby najpierw ustalić, jak strona główna powinna wyglądać.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 28-03-2005, 14:05   

hmm, i moze liczba komentarzy przy tytule jako takim? jak ktos wchodzi np. z glownej? Znaczy zrobic tak by bylo Komentarze (ilosc) przeczytaj/dodaj. Ja wiem ze to tylko 1 klikniecie zbey sie dowiedziec, ale - a dodatnie w tym miejscu cyferki jest mniej pracochonne niz ekstra kolumna
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-03-2005, 16:30   

Co więcej - jest to całkiem trywialne. Już jest.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Daerian Płeć:Mężczyzna
Wędrowiec Astralny

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 28-03-2005, 22:55   

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale system wyszukiwania recenzji przez "szukaj" aktualnie powoduje na moim komputerze w IE 6.0 z Service Pack 2 wyświetlenie klasycznego błędu 404, czyli strona nie została znaleziona.

Numer Gadu-Gadu
3291361

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 28-03-2005, 23:07   

Nie tylko u Ciebie. I to jest dziwne, bo niektóre zapytania przyjmuje, a na inne reaguje podanym prze Daera błędem :/

Numer Gadu-Gadu
1051667

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 28-03-2005, 23:10   

Możecie łaskawie zgłaszać problemy jak ludzie? Proszę podać sposób na odtworzenie błędu.

[ Dodano: Wto 29 Mar, 2005 ]
Dobra, znalazłem. Problem ujawniał się wtedy, gdy wynikiem wyszukiwania była tylko jedna pozycja - następuje bowiem wtedy przekierowanie do konkretnej recenzji, które to nie działało poprawnie - co, do cholery, można było wywnioskować z URL, na którym pojawiał się 404.
Proszę następnym razem włożyć trochę więcej wysiłku w zgłoszenie błędu. Samo napisanie "nie działa" absolutnie nie wystarcza. Trochę edukacji.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 29-03-2005, 14:42   

No dobrze, komentarze są, a Tilk kombinuje, jak ostatnio dodane wprowadzić na główną stronę.

Nie chciałabym pisać regulaminu komentarzy, ale już widzę, że będzie pewien problem. Proponowałabym zasadę: recenzenci się w komentarzach NIE udzielają, chyba, że chcą skomentować cudzą recenzję. Ale wydaje mi się, że nie ma co odpowiadać piszącym tam ludziom: od dyskusji jest forum i komentarze nie mają go zastępować. Pytanie, co i jak tępić, jak traktować komentarze-pytania etc.

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 29-03-2005, 14:45   

Prawdę mówiąc nie bardzo wiem, jak w takim razie rozwiązać kwestię komentarzy typu "nie zgadzam się z tobą, czy mógłbyś mi wyjaśnić, dlaczego napisałeś to i to?". A takie się zapewne mogą pojawić. Odesłanie na forum moim zdaniem byłoby nieszczególnie uprzejme - komentujący zapyta "to po licha ja się tu produkowałem?" i będzie miał całkowita rację. Chyba, żeby napisać gdzies wyraźnie i wielkimi wołami, że od dyskusji jest forum, a komentarze TYLKO od wyrażenia swojej opinii...

Numer Gadu-Gadu
1051667

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 29-03-2005, 17:50   

Ludzie będą dyskutować w komentarzach, to naturalne. Trzeba z tym żyć. Według mnie, ucinać wypadałoby tylko dyskusje nie na temat, czyli nie dotyczące już danego anime bądź recenzji.

Jeśli chodzi o układ kolumnowy, oto próbka. Jak to wygląda? Może warto inaczej? Może zamiast pokazywać konkretne komentarze, wyświetlać tylko nazwę komentowanej recenzji i ilość komentarzy do niej?

Myślę, że gdyby przyjąć taki układ, do prawej kolumny można by też wprowadzić listę ostatnich postów na forum. Muszę się przyjrzeć układowi bazy phpBB.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 2 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi