Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 31-05-2005, 09:37
|
|
|
Przyznaje ze to jest mdle, sam chetnie bym to zmienil, niestety jestem pseudo grafikiem i naprawde rzadko wychodzi mi cos z czego bylbym do konca zadowolony. Azunime poprawiam od kilku miesiecy pod wzgledem wygladu, juz trzeci nowy projekt polecial do kosza, bo zaden nie byl lepszy niz obecny. Do tego dochodzi jeszcze fakt, ze jestem drobnym daltonista, (czesto nie potrafie odroznic jasnozoltego i jasnozielonego, dlatego robie zwykle w niebieskim :-)). Sprobuje z tym brazem, zobaczymy.
Sprobowalem: http://mip.and.pl/test5.jpg |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-05-2005, 11:20
|
|
|
tanuk zmirrorowany i odrazu lepiej, ale dotychczasowa kolorystyka napisów jednak lepsza...
Eltanin napisał/a: | (btw. czy ty się jakoś skracasz? Wa ? Tot?) | cały mój nick zaczął się od skromnej literki T... konkretniej, od pseudoglifu =t= Dopiero potem zostałem totemem, a wreszcie w.a. totemem ==; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-05-2005, 11:25
|
|
|
w tą strone lepiej... a kolorystyka wygląda teraz jakoś... ostro? zielone chyba lepsze .. ^^' |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-05-2005, 12:36
|
|
|
Odwrócony Puchatek lepszy! I zielone też lepsze. Ale może bardziej zdecydowane zielone? Bo zgadzam się, że strona wygląda trochę blado... (DarkRael, jak już będziesz miał dosyć naszych uwag, to krzycz :D). |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 01-06-2005, 12:28
|
|
|
Jeszcze wiecej zielonej zieleni. Moze i rzeczywscie lepiej to wyglada http://mip.and.pl/test6.jpg
Rogow nie zmienialem, bo za duzo roboty to tylko test. BTW Tilk, Raul mieliscie racje, gecko jest rzeczywiscie rozwijany, teraz jestem juz pewien, ze szybko zlikwiduja te bledy. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-06-2005, 12:35
|
|
|
oj chyba nie, gryzie za bardzo, nie mozna na takie za dlugo patrzec |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 12:41
|
|
|
Muah! O bogowie, jaki oczojeb... Gryzie straszliwie... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 01-06-2005, 13:00
|
|
|
Cytat z obserwatora niezależnego: (czytaj, mojej siostry)
"Ten pastelowy zielony w polu tekstowym nie podoba mi się okropnie... Ale reszta dobra"
A teraz ja: niezupełnie o taką zieleń mi chodziło... raczej o to, zeby zrobić wszędzie napisy ciemną, zdecydowaną zielenią (jak na testowej), i do tego ciemne obwódki wokół buttonów. Ale ten odcień zieleni moim zdaniem gryzie - co, gdyby był ciemniejszy i bardziej stonowany? Bo w ogóle pomijając wszystko inne, źle współgra z tłem... |
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 14:54
|
|
|
Moze troche cieplejsza ta zielen. Trawiasta a nie pistacje. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-06-2005, 17:25
|
|
|
sprobuj troche zbic niebieski? nadal nieco za ostro....... nie wiem, wg. mnie ten kolor ikonki od excela moze byc niezlym startem?.... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 21:29
|
|
|
A mogę ja coś pokazać?
DarkRael, użyłem zwykłej funkcji Colorize i ręcznie dobierałem temperaturę. Hue jest w próbce na 18/255, a Saturation na 81/255.
To oczywiście bardzo niewyszukana metoda, ale szło mi coby pokazać KOMPLEKSOWĄ zmianę kolorystyki na odcienie brązu. Tak samo można zrobić z zielenią, a nawet niebieskim. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 01-06-2005, 21:39
|
|
|
Ten brązowy fajny - na mangi na przykład? :)
A co do zielonego - lepsze są te ciemne napisy na buttonach, ale reszta nie... Ten zielony musi być z gatunku "zgniłych", inaczej pewnie zawsze będzie gryzł. A obwódi - może jakby nie rzucały cienia, byłoby lepiej? Bo ten napis na górze też lepszy, tylko z innym cieniem. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-06-2005, 07:09
|
|
|
Ten przycisk "forum" na górze, po usunieciu "oeaki", wygląda trochę łyso. Można by go zaokrąglić z obu stron? Póki co zejdzie nim wejdą inne działy, a teraz trochę wygląda jakby czegoś brakowało. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-06-2005, 07:47
|
|
|
Tylko dlatego, że się przyzwyczaiłeś... Moim zdaniem wygląda teraz jak para do przycisku "Szukaj". Niech zostanie na razie, jak jest. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|