FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następny
  Tanuki Anime - layout
Wersja do druku
Crack Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-06-2005, 15:24   

Nie da się usunąć tej zielonej poświaty (menu, reklama, stopka, pasek na górze)? Według mnie niezbyt dobrze to wygląda.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 17-06-2005, 16:44   

Newsroom...
hmm.
"Wieści"?
"Nowinki"?
"Co słychać?"
"A Kuma mołwieła, że..."
...
==;
LOL. Tylko nie "Wiadomości" czy "Informacje"... Pocieszę cię Ave, wszystkie redakcje programów informacyjnych w TV mają ten problem od... mniej-więcej dekady, i wciąż nikt nic nowego nie wymyślił. C'est la vie...

Numer Gadu-Gadu
3869750
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-06-2005, 17:16   

bardzo mi sie ta kolorystyka podoba i rozkład, o niebo lepszy niż teraz, jakos tak... lepiej pasuje... :)
co do czcionki, to chyba raczej ta spod Kasumi, ta druga jest ciut za szeroka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 17-06-2005, 19:20   

Wygląda bardzo dobrze (zarówno w układzie, jak i kolorystycznie).

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora

Grupy:
WIP
PostWysłany: 20-06-2005, 09:24   

aha, jeszcze coś... dodtkowe guziczki...
przydałyby się:
- FAQ (bok)
- oceny (bok)
- artykuły (opcja - bok)
- czytelnia (na górę)
- manga (na górę)
Powrót do góry
darkrael Płeć:Mężczyzna
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 21-06-2005, 14:51   

http://mip.and.pl/test2.jpg

Moja propozycja podstrony z recenzja, nic szczegolnego ale chyba lepiej. Tytul wypisalem fontem trebuchet, duze napisy wygladaja swietnie w tym kroju. Wiele stron w tym anime fringe pisze wszystko tym fontem poza regularnym tekstem, ktory pisany jest arialem :-)

Teraz nie wiem co z kadrami. Pomysl z klisza moze nie byl glupi, ale to niestety nie pasuje. Sprobuje jeszcze cos z nimi zrobic, ale chyba trzeba bedzdie z nich zrezygnowac. Takie jest moje zdanie.

Co do prosby Cracka, zrobi sie, ten cien wczesniej robil za ramke, ktora teraz znikla. Obwodki przyciskow musza takie pozostac, lepszych ramek zrobic w photopaincie sie nie da.

http://mip.and.pl/test3.jpg

Powiedzmy, ze takie kadry ostatecznie moglyby zostac, nie sprawjaja juz wrazenia ciezkich, wydaja sie odrysowanym szkicem kliszy i w sumie juz nie przeszkadza, ze nie jest czarna...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064223

Grupy:
WIP
PostWysłany: 21-06-2005, 16:33   

oh... my massster...
strasznie mi się podoba, zwłaszcza ta wycięta klisza. Propozycja do wyglądu recenzji też, czytelniejsze jest. Nawet, jesli u dołu doda sie gwiazdki i wykresik, to będzie też dobrze wyglądać.
Ja jestem za.
Powrót do góry
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-06-2005, 17:34   

ano wygląda całkiem zjadliwie, tylko że z kliszą bym wolał, bo chociaż wygladać może momentami nieco dziwnie jak na poważną stronę, to ejdnak dodatkowy efekt których nigdy za wiele:)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 21-06-2005, 18:17   

Wygląda ciekawie... ale wciąż jest kilka rzeczy do rozpatrzenia. Po pierwsze, należałoby się zastanowić, jak wpasować w ten schemat recenzje alternatywne - wydaje mi się, że zrobią debiut jednocześnie z nowym wystrojem graficznym. Po drugie, sprawa czcionki tekstu. Taki rozmiar jest w porządku dla małej ilości informacji, jednak dla naszych długaśnych recenzji proponowana czcionka jest zbyt niewygodna dla wzroku.

Nowy schemat wymaga paru drastycznych zmian w kodzie stylów, będę musiał się chwilkę zastanowić, jak to najrozsądniej zrobić.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 21-06-2005, 18:24   

IKa napisał/a:
strasznie mi się podoba, zwłaszcza ta wycięta klisza.
Oooh... Wyjęłaś mi to z ust!! Fakt, taki outline jest o niebo lepszy niż obecna klisza w wersji 'solid green'!!!

tilk napisał/a:
Po drugie, sprawa czcionki tekstu. Taki rozmiar jest w porządku dla małej ilości informacji, jednak dla naszych długaśnych recenzji proponowana czcionka jest zbyt niewygodna dla wzroku.
Sorry Tilk, ale nie lepiej zostawić jak jest? Zmniejszmy czcionkę i już zupełnie oślepnę ==; Jak komuś za wielka to sobie w browserze przestawi na mniejszą... no albo przynajmniej dajmy wybór.... Bah, znowu wraca kwestia panelu z opcjami ciasteczkowanymi, jak defaultowe widoki czy preferencje...

Numer Gadu-Gadu
3869750
darkrael Płeć:Mężczyzna
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 21-06-2005, 18:36   

O alternatywnych recenzja troche kiedys rozmawialem z Avellana, ale nie wiem w sumie jak chcecie to rozwiazac, czy wszystkie recenzje na jednej stronie, czy tylko pierwsza, a linki nizej do innych. Ja jestem za rozwiazaniem innym, jesli jest wiecej recenzji tego samego tytulu, dalbym tylko liste recenzji, z malym fragmentem tekstu do kazdej, autorem i ocena, podobnie jest na anime news network, sposob ten nie dyskryminuje recenzenta tej drugiej i nastepnych recenzji. W kazdym razie niech ktos napisze jak to ma byc to wtedy zaczne myslec jak mialoby to wygladac.

Tilk sorry, ze ja tak co miesiac wymyslam nowe wersje elementow, wiem ile masz z tym roboty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064223
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 21-06-2005, 19:10   

Dark Rael - w najnowszej koncepcji wygląda to tak. Recenzja alternatywna ma zawierać właściwy tekst, oceny recenzenta (wyświetlane już w widoku) oraz odpowiednik "dwóch zdań", ale zawierający jakiś smakowity i sosisty fragment "na zachętę". Myślałam o pływających okienkach, ale może miejsce między screenami a technikaliami będzie lepiej? Taki pasek będzie zawierał: Recenzent - Dwa Zdania - może ocena? Taka malutka, jak na głownej. I zobaczymy, to powinno być dobre.

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 21-06-2005, 19:52   

wa-totem napisał/a:
Sorry Tilk, ale nie lepiej zostawić jak jest?

Właśnie to, do licha, mam na myśli! Zobacz obecną czcionkę. Potem zobacz czcionkę w projekcie Dark Raela. Porównaj. Ta sama? Wątpię.

Czytajcie proszę uważnie...

darkrael napisał/a:
Ja jestem za rozwiazaniem innym, jesli jest wiecej recenzji tego samego tytulu, dalbym tylko liste recenzji, z malym fragmentem tekstu do kazdej, autorem i ocena, podobnie jest na anime news network, sposob ten nie dyskryminuje recenzenta tej drugiej i nastepnych recenzji.

Mnie też bardziej pasuje brak wyróżnienia jakiejkolwiek z recenzji. Udało mi się wywalczyć równoległość na poziomie bazy, bo pomysł tworzenia dodatkowej tabeli z "recenzjami podrzędnymi" jest najzwyczajniej głupi. Na upartego, wyróżnienie jednej z recenzji ma sens taki, że unika się jednej strony "pośredniej" - czytelnik szybciej trafia do czystego tekstu.

darkrael napisał/a:
Tilk sorry, ze ja tak co miesiac wymyslam nowe wersje elementow, wiem ile masz z tym roboty.

Mam nadzieję, że ustabilizujemy się na tym, co jest teraz w projekcie - bo wygląda toto sensownie i ma dobre możliwości rozbudowy.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

Grupy:
WIP
PostWysłany: 21-06-2005, 21:16   

nie napisałam tego, <forgot =='> mi ta czcionka raelowska odpowiada w nagłowkach, w tekscie jestem za Verdaną, eventualnie Arialem.
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 21-06-2005, 21:30   

tilk napisał/a:
Na upartego, wyróżnienie jednej z recenzji ma sens taki, że unika się jednej strony "pośredniej" - czytelnik szybciej trafia do czystego tekstu.

No niestety, czytelnik im mniej klika, tym bardziej zadowolony. Dodatkowa strona pośrednia tylko będzie irytować. Tego się trzymajmy.

Technicznie (to nie jest do tego tematu, więc tylko wyjaśniam) to bym widziała tak: pierwszy recenzent ma prawo mieć swoją recenzję jako główną, chyba, że się zgodzi ją "cofnąć". I tak, mogą być takie przypadki, niektórzy z redakcji już deklarowali, że cofną swój tekst, jeśli będzie lepszy. Natomiast ktoś piszący recenzję alternatywną będzie po prostu świadomy, że ona nie musi (choć czasem może) pójść jako pierwsza, więc nie powinien mieć o to pretensji.

Strona 13 z 17 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi