Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - layout |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-05-2005, 09:55
|
|
|
how about "długość"? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-05-2005, 17:48
|
|
|
Przypadek drugi i trzeci wyglądają dobrze. Zastanawiam się tylko, czy jest głęboki sens, żeby liczba odcinków była linkiem - znaczy, na ile pomoże wyłowienie wszystkich x-odcinkowych tytułów?
Natomiast w przypadku pierwszym znacznie lepiej wyglądałby zapis:
8 (3×25 min, 3×45 min, 40 min, 50 min)
Nie wiem, czy to wykonalne technicznie, ale moim zdaniem znacznie bardziej przejrzyste. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-05-2005, 17:51
|
|
|
Ewentualnie
8 odcinków: 3×25 min, 3×45 min, 40 min, 50 min
Ale to chyba jednak za długie. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-05-2005, 18:01
|
|
|
ten link mnie dziwi ciut.. przeciez jest sortowanie wg odcinków w liście recenzji.. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-05-2005, 19:14
|
|
|
Pod tym linkiem z ilości odcinków (jeśli już musi być) można by ew. wstawiać nazwy odcinków. Inaczej szczerze mówiąc nie ma on sensu (po co komu wyszukiwanie wszystkich animek z 8 odcinkami? Jak już naprawdę ktoś chce, to może sobie posortować listę wg. ilości odcinków.) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-05-2005, 20:42
|
|
|
Według rozumowania IKi linki do tytułów powiązanych również są niepotrzebne, bo przecież jest sortowanie alfabetyczne w tabeli i można sobie samemu znaleźć. Tak, można, ale trzeba się więcej naklikać.
Tak, wiem, że jest to mniej użyteczne, niż przejście do powiązanego tytułu, ale ktoś może z tego skorzystać - chociażby ze zwykłej ciekawości. Można usunąć, oczywiście, przecież to tylko odnośnik - ale czy w czymś przeszkadza? Może graficznie źle wygląda? Nikt tego nie uzasadnił.
Nazwy odcinków? Gdyby je publikować, powinny raczej pójść do tabelek z technikaliami na dole - nawet przy 26-odcinkowej serii rozepchałoby to nadmiernie tabelę informacyjną, która powinna być raczej niewielka.
Pierwszy przypadek jest teraz wyświetlany według pomysłu Avellany. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-05-2005, 08:51
|
|
|
Nie miałem na myśli, że te nazwy odcinków mają być w tabeli, tylko, że jeśli już ilość odcinków musi być linkiem, to lepiej żeby prowadził on do jakiejś interesującej informacji (np do listy odcinków), niż do czegoś, co najprawdopodobniej nigdy się nikomu nie przyda (jak informacja, jakie jeszcze serie mają tyle samo odcinków co ta, której recenzję właśnie przeczytałem) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 14-05-2005, 20:07
|
|
|
Na testowym wprowadzono raelowe zmiany w layoucie. Komentować. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-05-2005, 21:04
|
|
|
Pierwsze wrażenie: albo "ostatnio dadanych" jest za dużo, albo powinny być pod tabelką. Bo jej w ogóle nie widać! I nie wiem, czy ten wstępniak w dalszym ciągu jest nam do szczęścia konieczny. |
|
|
IKa
|
Wysłany: 14-05-2005, 22:07
|
|
|
Trochę ta tabelka jest mało widoczna na samym dole. Mozna ją do góry przenieść...
I jeszcze jedno pytanie... czy do serii nie przydałyby się tytuły odcinków? Jak na ANN? |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 14-05-2005, 22:39
|
|
|
Przeniosłem dla próby tabelę do góry. Uwaga: na głównym będzie dłuższa... zostajemy przy 15 wierszach?
A tytuły odcinków... czemu nie, tylko w jakim języku? |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-05-2005, 09:31
|
|
|
jest chyba lepiej ... choć teraz wydaje mi się za szerokie to wszytko na 1 stronie... ale to chyba przyzwyczajenie do bocznych tabelek. Zastanawiam sie tylko, czy nie lepiej by było w "ostatnio dodanych na forum" zrobic tak samo dużej stałej, nieprzeskakującej tabelki jak w komentarzach. Chodzi mi o to, że jeśli jest 5 ostatnio dodanych komentarzy i 1 post w topicu na forum, to śmiesznie przeskakuje. Chyba, że to jest na testowej tylko XD
Z wstępniaka mozna by zrezygnować już chyba, i umieścić go w FAQ kiedy się pojawią.
Co do odcinków - absolutnie i kategorycznie protestuje przeciwko krzaczkom. Postulowałabym dodanie tytułów po japońsku, ale w zapisie łacińskim, a tam, gdzie są dostępne dodatkowo po angielsku i polsku (oczywiści opcaj ukryta i rozwijana przez przeglądającego - nie wiem, czy w okienku dodatkowym, czy pod recenzją, czy nad...
Mogę nawet powyszukiwać, chociaż włos mi się jeży na myśl o szukaniu tytułów do DB O.o |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 15-05-2005, 09:34
|
|
|
Tabelke bym proponowal pomiedzy wprowadzenie i ostatnio dodane. Ale tak w ogole to cos tam jeszcze jest nie tak, na tej stronie glownej, tylko sam nie wiem co... W kazdym razie w tych paskach tytulowych jest za duzy font, przynajmniej o 1px, i chyba powinny byc wieksze odstepy pomiedzy kolejnymi elementami strony, dodalbym po 6px do kazdej przestrzeni pomiedzy elementami. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2005, 11:42
|
|
|
agreed with IKa -> kill wstepniak. jak wejda newsy (some time) to beda zamiast niego |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|