Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime - Komentarze czytelników |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-12-2006, 16:47
|
|
|
Polnar : 19.12.2006 20:52:22 (87.207.113.217)
Re: Hmm... Cytat: | Valgav napisał/a: |
NGE co tu dużo mówić dwie lale + pedałek :)
Anioły wyglądają tak beznadziejnie że głowa mała.
Spodziewałem się dużo lepszego anime ze względu na ocene jaką dawali oglądacze NGE-a.
|
Zastanów się co mówisz, NGE to super anime!!!! |
stefanek : 20.12.2006 15:46:21 (83.31.84.210)
Re: Hmm... Cytat: | Valgav napisał/a: | NGE co tu dużo mówić dwie lale + pedałek :)
Anioły wyglądają tak beznadziejnie że głowa mała.
Spodziewałem się dużo lepszego anime ze względu na ocene jaką dawali oglądacze NGE-a. | Nieznasz sie !!! |
Nie ma to jak elokwentna argumentacja, ne? |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 24-12-2006, 01:17
|
|
|
Kometarze do Mang:
dwa identyczne posty spamowe:
1) black and white framed pictures : 24.12.2006 00:46:27 (209.30.167.81)
black and white framed pictures
Komentarz do recenzji "Yami no Matsuei"
2) black and white framed pictures : 24.12.2006 00:46:05 (24.214.160.204)
black and white framed pictures
Komentarz do recenzji "Yami no Matsuei"
To boty, czy ktoś się bawi? I jak temu zapobiec?
Przydałaby się także blokada IP na Mangach. Bo w chwili obecnej te IP blokuję tylko na anime.. == |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-12-2006, 21:34
|
|
|
A gdzie ja jestem : 30.12.2006 18:28:01 (83.9.3.22)
?????
Komentarz do recenzji "Pokémon: Mewtwo Returns"
Cytat: |
Naprawdę fantastyczne anime. Seria zawiera całą masę ukrytych przesłań. Nie oznacza to jednak, iż kierowana jest tylko do starszych odbiorców. Mnóstwo genialnej rozrywki znajdą tu także młodsi widzowie, których niejednokrotnie absurdalny humor rozbawi do łez. Nie oznacza to, że nie ma tu bardziej wyrafinowanych dowcipów, których także znajdziemy w tym anime całą masę. Całe szczęście, że twórcy w tym filmie skupili się bardziej dobrym dowcipie, wątki romansowe odrzucając zaś na dalszy plan. Grafika w tej części jest po prostu perfekcyjna. Na ekranie możemy zaobserwować delikatne, stonowane kolory, a nie takie wydziwasy jak w nowych produkcjach (w niektórych momentach być może postacie i tła nie wyglądają najlepiej, jednak niech was to nie zmyli- są to tylko pozory. Zabieg ten był celowy i miał pokazać, że są jeszcze twórcy którzy cenią sobie klasykę, nie są takimi komercyjnymi prostytutkami jak reszta kolegów z branży). Co do muzyki to nie mam żadnych wątpliwości- szykuje się ost roku. Doprawdy, tak pięknych, a jednocześnie zabawnych piosenek nie słyszałem jeszcze nigdy- po prostu poezja. Fabuła jak zwykle stoi na bardzo wysokim poziomie (cała masa zwrotów akcji- do samego końca pozostawia nas w niepewności, np. w scenie pościgu pomiędzy miałtu i kauczukowym pikaczupem). Nawet na sekundę przed końcem anime nie wiemy tak naprawdę co się dalej wydarzy. Myślę, że jest to jedna z najlepszych części pokemonów, jeśli nie najlepsza. Moim zdanie każdy szanujący się fan anime powinien zapoznać się z Pokemon: Miałtu returns. Dziękuje |
Buhahaha, ale wyrafinowany dowcip... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 02-01-2007, 17:15
|
|
|
Princess Princess
Cytat: | sami25 : 2.01.2007 08:15:45 (83.18.5.2)
?
nie wiem jak wam, ale mnie ta seria się kojaży z Ouran High Schoool Host Club tam laskę (Haruhi) wzieli za faceta i dziwnym zbiegiem okoliczności dostała się do klubu zajmującego się zadawalaniem „gości” |
*gleba* |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 03-01-2007, 09:41
|
|
|
Natsu : 3.01.2007 00:25:15 (83.23.206.216)
no
Komentarz do recenzji "Hana Yori Dango" Cytat: | Przeczytałam 16 tomów mangi w jeden dzień tak mnie ciągnęło...chciałabym obejrzeć anime, ale nie dam rady ściągną (cholerne limity). Ale z racji tego, że anime oparte jest na mandze muszę stwierdzić, że wciąga(chociaz przyznam się, że gdy pojawiali się nowi adoratodzy na horyzoncie czytałam te strony po „łrpkach”). Tak naprawdę najlepsze w tej mandze jest pokazanie jak Tsukasa traktuje tą dziewczynę - heroinę (o imieniu, którego nie da się zapamiętać)...chyba dlatego mnie tak wciągnęło... chociaż potem już nie jest tak samo wciągające. Moim zdaniem warto sie zainteresować tą pozycją, do momentu aż zacznie przynudzać :P a potem rzucić ja w kąt. |
|
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-01-2007, 08:03
|
|
|
Marta : 11.01.2007 22:56:03 (83.31.52.159)
pomocy!
Cytat: | pomozcie!!!! ostatnio wciagnelam sie w Sailor Moon...to juz opsesja:P i jestem zrozpaczona bo nie moge znalezc nigdzie odcinkow z serii Sailor Moon S...ja je musze obejrzec...pomozcie! prosze... moje gg:2529446 |
Where have all the comments go - long time passing
Where have all the comments go - long time ago
Where have all the comments go
Go to trash bin every one
When will they ever learn, when will they ever learn... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-01-2007, 10:00
|
|
|
Cytat: | Where have all the comments go - long time passing
Where have all the comments go - long time ago
Where have all the comments go
Go to trash bin every one
When will they ever learn, when will they ever learn... |
Fajne... Skąd to? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-01-2007, 15:12
|
|
|
...Z czego wynika, że pokręciłam formę. Pamięć mam jak rzeszoto, ot co.
Następne z serii: "nie widziałam, ale..."
Miyu_nyu : 12.01.2007 14:36:24 (83.30.99.47)
A ja widziałam FILM
Ciekawa rec. z pewnością anime wkrótce obejrze.
Czytam czytam, a właśnie zrozumiałam, że niedawno oglądałam film o podobnej, a może nawet takiej samej fabule! Tytułu nie pamiętam. Film baaardzo mi się podobał.
Może powiecie mi czy anime też się tak kończy:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ta główna samuraj(ka?) zabija ukochanego, a natępnie udaje się do cesarza, aby błagać go o ocalenie wiosek, sama wybija sobie oczy, na znak, że chce być normalnym człowiekiem?
Zna ktoś ten film? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-01-2007, 10:26
|
|
|
lovecraft : 14.01.2007 10:09:00 (213.77.31.50)
nie zgadzam sie z recenzja
Cytat: | ciesze sie ze obejzalem ninja scroll przed przeczytaniem tej recenzji w tym anime wcale nie chodzi tylko o walki i nie jest glupie uwazam ja za jedna z najlepszych jakie ogladalem a autor niech spierdala gdzies ogladac jakies ambitne swoim zdaniem dziela |
Ojojoj... Ysengrinn nie docenił guembi i dał tylko 7... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-01-2007, 08:05
|
|
|
Liquid : 14.01.2007 22:56:28 (83.14.55.162)
Gra Fate/Stay Night
Komentarz do recenzji "Fate/Stay Night"
Cytat: | No coz posiadam gre ale po japonsku , ciagle czekam na tlumaczenie(znowu mirror-moon to robi) ponoc juz zrobili 70 % tlumaczenia. I jak zwykle zagram po obejrzeniu anime. Co za pech ze nie umiemy czytac po japonsku.
Mam nadzieje ze sie nie zawiode, np. Shingetutan Tsukihime (gra) jest 100 razy lepsza niz anime o tym samym tytule. Czy tak bedzie z FSN ? |
O, a ja mam taki fajny pasjans mahjonga i jeszcze kolekcję drewnianych kotów, no i taką kamienną kulkę też mam... Tylko co to ma do rzeczy? |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 16-01-2007, 20:35
|
|
|
ukanzo : 16.01.2007 20:19:16 (83.28.75.15)
a huj ci w dupe!!! vegeta to cienias
Komentarz do recenzji "Dragon Ball Z Movie 8: The Legendary Super Saiyan" Cytat: | Hubi napisał(a): W tym filmie glownie wala sie po buzi:P i to bardzo fajnie,kreska tez spoko,jedyna rzecz ktora mi nie przypadla to fabula i zrobienie z Vegety cieniasa,tu przesadzili |
I na tytule się inwencja wyczerpała..... |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 17-01-2007, 09:28
|
|
|
zakłopotany : 17.01.2007 02:53:39 (83.5.239.174)
Re: daje rade:P Cytat: | zennos napisał/a: |
w sumie ten 4 odcinek jest dosyc denny.... zreszta jak w recenzji,koncowe dwa tez jakies kiepskie:/ aczkolwiek ogolnie nie jest zle,widzialem gorsze:P
ogolem na plus |
A możesz zdradzić gdzie udało Ci się go ściągnąć? Bo mnie brakuje 4 i 5 epa, nigdzie ich nie ma :( Proszę o pomoc! |
|
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 19-01-2007, 22:10
|
|
|
buniaczek : 19.01.2007 21:18:26 (213.169.107.91)
???
Komentarz do recenzji "Dragon Ball AF" Cytat: |
halo!!! chyba nie uważacie sie za prawdziwych fanow db??? przecież dbaf istnieje!!! opowiada o goku jr. wejdźcie se na www.youtube.com i tam w wyszukiwarce wpiszcie dragon ball AF!!! tam jest opening i nawet cały AF w częściach. |
rzygac mi sie chce jak czytam takie bzdury jakie piszecvie w tych komentarzach. ta recenzja to oczywiscie nie prawda bo sam autor tak na[pisał wiec zamknijcie mordy i robcie co napisalam w poprzednim komentarzu!!!!! |
|
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-01-2007, 23:37
|
|
|
A gdzie ja jestem : 31.12.2006 00:14:20 (83.9.82.148)
Wolność wypowiedzi w komentarzach Cytat: |
Recenzja jest perfekcyjna (recenzent miał absolutna rację pisząc że film jest do bani) gdyż pokemony są głupie, nie warto ich oglądać, a ten film jest zwyczajnie próbą bezczelnego wydojenia kasy z dzieciaków które i tak na ten film pójdą. kliknij: ukryte Teraz lepiej panie/pani moderator ;/ ??????????????????????? |
Avellana : 31.12.2006 08:57:54 (213.77.56.10)
Re: Wolność wypowiedzi w komentarzach Cytat: |
Nie. Ten także zostanie zdjęty, powiedzmy jutro. Nie chodzi o to, czy komentarz chwali czy gani dany tytuł. Chodzi o to, że w obu przypadkach jest napisany wyłącznie „pod publiczkę” i tak naprawdę całkowicie bezwartościowy - określenia „to arcydzieło” oraz „to do bani” są tak samo pozbawione treści.
Nigdzie nie jest napisane, że T-Anime to strona recenzująca wyłącznie Ambitne Anime dla Tru Fanów. Recenzujemy anime. Co więcej, staramy się, żeby znalazły się u nas recenzje tytułów popularnych, po prostu dlatego, że to może być przydatne dla czytelników. Tego typu komentarze są dla nas bardzo przykre, bo jasno pokazują kompletne lekceważenie nas i naszej pracy przez osobę, która zapewne czuje się szalenie dowcipna i szalenie urażona przez naruszenie jej wolności wypowiedzi.
Komentarze nie mają być „po myśli redakcji”. Wystarczy, jeśli będą dotyczyły tytułu, przy którym się znajdują i zawierały coś oprócz próby zakpienia sobie z redaktorów i czytelników. I tak, jesteśmy w stanie zauważyć różnicę, dziękuję bardzo, aż tak źle z nami nie jest. Bardzo mi natomiast nieprzyjemnie, że trzeba to tłumaczyć. |
A gdzie ja jestem : 31.12.2006 11:19:30 (83.9.38.152)
Re: Wolność wypowiedzi w komentarzach Cytat: | Właśnie o taką odp. mi chodziło xD.
Szczęśliwego i wesołego nowego roku. |
AtoMan : 2.01.2007 14:37:49 (87.206.211.172)
Re: Wolność wypowiedzi w komentarzach Cytat: | Avellana napisał(a):
Nigdzie nie jest napisane, że T-Anime to strona recenzująca wyłącznie Ambitne Anime dla Tru Fanów. Recenzujemy anime. Co więcej, staramy się, żeby znalazły się u nas recenzje tytułów popularnych, po prostu dlatego, że to może być przydatne dla czytelników. Tego typu komentarze są dla nas bardzo przykre, bo jasno pokazują kompletne lekceważenie nas i naszej pracy przez osobę, która zapewne czuje się szalenie dowcipna i szalenie urażona przez naruszenie jej wolności wypowiedzi.
Jakoś tego w recenzjach tej serii nie widać. Przede wszystkim, trzebaby się zastanowić, CO tak naprawdę oceniacie - bo wychodzi na to, że angielski dubbing, a nie samo anime. W samych recenzjach aż roi się od błędów logicznych - nie dość, że autor oglądał z góry wiedząc, co napisze, to jeszcze nie sprawdził.
Oczywiście jasnym jest, że nie zgadzam się z tymi recenzjami - nawet ta filmu 1 nie ustrzegła się błędów. Rozumiem, ze można mieć własne zdanie, ale te recenzje nawet nie udają obiektywnych.
Generalnie mimo, że mój przedmówca twierdzi inaczej, po takich recenzjach można odnieść wrażenie, że przyjęliście taktykę „komercja jest BE” i „hajper rólo”. Wstyd. | *IKa : 2.01.2007 17:33:35 (83.27.173.4)
Re: Wolność wypowiedzi w komentarzach Cytat: | AtoMan napisał(a):
Jakoś tego w recenzjach tej serii nie widać. Przede wszystkim, trzebaby się zastanowić, CO tak naprawdę oceniacie - bo wychodzi na to, że angielski dubbing, a nie samo anime.
Polecam ponowne przeczytanie wszystkich recenzji, oraz przyjrzenie się ocenom recenzenta I czytelników. Jak łatwo da się zauważyć, nie jest oceniany tylko i wyłącznie angielski dubbing. Jeśli tylko umie się czytać ze zrozumieniem.
W samych recenzjach aż roi się od błędów logicznych - nie dość, że autor oglądał z góry wiedząc, co napisze, to jeszcze nie sprawdził.
Oczywiście autor komentarza wie najlepiej, że recenzent nie obejrzał serii i pisał z powietrza, bo w tym czasie siedział mu za plecami i patrzył, co ten robi... Proszę ponadto wskazać te błędy logiczne we wszystkich recenzjach, a nie rzucać oskarżeń na wiatr.
Oczywiście jasnym jest, że nie zgadzam się z tymi recenzjami - nawet ta filmu 1 nie ustrzegła się błędów. Rozumiem, ze można mieć własne zdanie, ale te recenzje nawet nie udają obiektywnych.
Recenzja anime nie może być obiektywna, ponieważ każdy patrzy na dany tytuł przez pryzmat własnych doświadczeń. Jeśli natomiast ktoś uważa, że może napisać lepszą recenzję, to jeśli będzie ona wolna od błędów ortograficznych, stylistycznych i merytorycznych, oraz nie będzie pisana na kolanie i zawierała piramidalnych głupot, to może zostać zamieszczona jako alternatywna.
Generalnie mimo, że mój przedmówca twierdzi inaczej, po takich recenzjach można odnieść wrażenie, że przyjęliście taktykę „komercja jest BE” i „hajper rólo”. Wstyd.
... To może ja zasugeruję zapoznanie się najpierw ze wszystkimi recenzjami zamieszczonymi w serwisie, zanim zacznie się wydawać osądy i mieć w głębokim poważaniu ciężką pracę innych. Że aż zacytuję: „Wstyd”.
Łatwo mówić „to jest fe i gupia recenzja” jeśli się samemu nie chce palcem kiwnąć w kierunku napisania lepszej i spełniającej kryteria zamieszczalności.
Wątek powisi do wieczora, potem zostanie przeniesiony do archiwum.
Miłego dnia
IKa - Moderator i Redaktor |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|