FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 56, 57, 58  Następny
  Tanuki Anime - Komentarze czytelników
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 21-09-2007, 19:32   

tja, dlatego poleciał cały wątek:

madi : 2.08.2007 11:21:17 (62.179.0.4)

może mnie pamięć myli...
Cytat:

Nie wiem – wydaje mi się, że czarodziejka w cywilu miała na imię Banet albo coś w tym stylu… moze ktos mnie wyprowadzic z bledu?

Pozdrawiam

Avellana : 2.08.2007 11:45:28 (82.177.11.130)

Re: może mnie pamięć myli...
Cytat:

Tytułowa Sailor Moon „w cywilu” nazywała się Usagi Tsukino. „Usagi” oznacza królika, natomiast „Tsukino” jest wywiedzione od „tsuki” – księżyc. Całość nawiązuje do japońskiej bajki o króliczku, który siedzi na Księżycu i piecze ciasteczka (coś podobnego do naszej legendy o Twardowskim, ma wyjaśniać widoczne na tarczy Księżyca plamy). W amerykańskim dubbingu postanowiono „przybliżyć” jej imię, przerabiając je na „Bunny”, czyli także królik… O ile mnie pamięć nie zawodzi, polska wersja była zadziwiającą hybrydą, bo w japońskiej ścieżce było słychać wyraźnie „Usagi”, ale jako tłumaczenie pojawiało się właśnie „Bunny”.

Keichi : 23.08.2007 00:42:42 (80.54.183.7)

Cytat:
mi sie też tak kojarzy wydaje mi się że w amerykańskiej wersji Sailorek Usagi przetłumaczyli po prostu na Bany bo Usagi to królik po japonsku tak samo Bany a polacy tego już nie przetłumaczyli i przyjęło się Bany :P to takie moje małe przypuszczenia ja to anime kocham pamietam ze jak byłem mały to razem z siostrą rano zawsze oglądaliśmy ^^ dlatego teraz wziąłem się na poważnie za wszystkie serie z cyklu Sailormoon tym razem z o 10 lat młodszą siostrą ^^ fani SM jednoczcie sie :P

Pazuzu : 23.08.2007 12:07:52 (89.76.195.133)

Cytat:
Przykro mi, ale w amerykańskiej wersji Sailorów Usagi-chan miała na imię Serena (chyba tylko po to, by uniknąć skojarzeń z Playboyem). Bunny to pomysł naszych kochanych tłumaczy. Z resztą amerykanie nieźle sobie pograli z imionami (Ami Anderson, Mina, Lita czyli Makoto, a biedny Kunzite zostal przemianowany na Malakite)

Amazing NUTS! Kung-fu Love
Greev : 21.09.2007 19:29:50 (83.24.216.102)

Szkoda...
Cytat:

Szkoda,że to tylko demo!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-09-2007, 13:08   

Kannaduki no Miko
Ave : 23.09.2007 13:41:45 (83.25.95.122)

Re: Jezu!!!
Cytat:
Człowieku, jak chcesz walk robotów to oglądaj sobie Gundama i inne takie, tutaj to tylko drobny dodatek bo w tym anime nie chodzi o walki ale o uczucie między dziewczynami, co zostało oddane świetnie. Źle trafiłeś, jeśli szukałeś nawalanki, tu wątek yuri jest główny, ale niektórzy faceci widocznie mają trudności ze zrozumieniem tego. Pozdrawiam i polecam na przyszłość uważniej dobierać serie do gustu :)

Yuki : 23.09.2007 13:48:29 (83.25.95.122)

Re: Kannazuki no Miko - Beznadziejne... Żenada
Cytat:

Wiesz co, skoro tak Cię to złości, to chyba coś nie tak z Tobą…. To anime jest bardzo dobre, myślałam że każdy wie, że mechy to tutaj bardzo poboczny wątek, ale cóż…. Mi się bardzo podoba miłość między Chikane i Himeko, Soma jest trochę nudny, ale ujdzie :) Może jakieś kompleksy dziewczyno, czy co? Nie rozumiem takiej złości. Pozdrowienia
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 25-09-2007, 23:26   

Kaze no Stigma
Daedalus : 25.09.2007 22:35:07 (83.8.83.206)

kaze no stigma
Cytat:

Obejrzalem opening i stwierdzilem ze mi sie nie podoba :P hehe

a po pierwszszym odcinku… tylko utwierdzilem sie w tym mysleniu..

No i?
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 26-09-2007, 00:01   

Higurashi
Mati : 26.09.2007 00:26:52 (83.8.220.21)

Re: przeciętne anime
Cytat:
micchi napisał/a:
Anime tylko przeciętne. Cały klimat po 4 odcinkach prysł. Tortury i przemoc nie robiły na mnie wrażenia a już na pewno nie były straszne.
Anime to oszuka mnóstwo osób którzy po pierwszych 4 odcinkach będą zachwyceni.
Dla mnie się bardzo dłużyło i ledwo je obejrzałem do końca.
Skoro to nie robiło na Tobie wrażanie to powinieneś zastanowić się nad leczeniem swojej psychiki. Tak ochydnych scen to w życiu nie widziałem, a z racji wieku widziałem
Spoiler: pokaż / ukryj
już na właśne oczy wisielca znalezionego w lesie.
parę niesmacznych rzeczy. Poza tym w anime nie chodzi tylko o przemoc, a o coś więcej czego chyba Ty nie potrafisz dostrzec.

Jaaasne, nie ma to jak wycieczka, nie?
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 26-09-2007, 14:32   

Higurashi
Zorro : 26.09.2007 08:16:56 (83.8.226.150)

Cytat:
micchi napisał/a:
Anime tylko przeciętne. Cały klimat po 4 odcinkach prysł. Tortury i przemoc nie robiły na mnie wrażenia a już na pewno nie były straszne.
Anime to oszuka mnóstwo osób którzy po pierwszych 4 odcinkach będą zachwyceni.
Dla mnie się bardzo dłużyło i ledwo je obejrzałem do końca.
Pan jest chyba niepoważny skoro taka przemoc nie robi na Panu wrażenia? Dziwne wg mnie anime jest bardzo dobre, może dlatego, że nie patrzę tak głęboko w sceny przemocy.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 26-09-2007, 18:21   

Bleach
bzzzzzzzz : 26.09.2007 10:32:40 (83.9.31.179)

Re: Dobre! :)
Cytat:

możesz mi wierzyć, że za szybko to się nie dowiesz jak się to skończy oglądając tylko anime :P

tajakjejtam : 26.09.2007 18:26:00 (84.205.170.122)

Re: Dobre! :)
Cytat:
a manga już cała wyszła? tzn. nie w Polsce, ale ogólnie, wtedy znalazłabym ją na necie i poczytała ;)

Use gugle...
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 27-09-2007, 16:22   

Higurashi
tyty : 27.09.2007 17:00:42 (83.8.214.194)

Cytat:
Tacy ludzie jak Ty są naprawdę śmieszni. Jak można nic nie odczuwać widząc tyle scen gore? Chyba wyszedłeś z kryminału...

Anime zrobiło na mnie naprawdę duże wrażenie i zapadło w mojej głowie już na zawsze…

I tak oto mamy kolejną serię, która się dorobiła domorosłych obrońców czci i wiary, z zapadniętą głową... - komentarz zastąpiony nota odmoderatorską
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 28-09-2007, 13:45   

Romeo x Juliet
Bushido : 28.09.2007 14:12:24 (83.20.43.100)

.
Cytat:

Serii nie oglądałem ale grafa jak widzę jest nawet,nawet
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 29-09-2007, 22:59   

[b]Higurashi[b]
ULTRAFANBOY : 29.09.2007 23:24:10 (83.8.217.16)

Cytat:

Nieee ;( I LOVE hiurashi! I nie zmienicie tego;( Jesteście okrutni! Błagam was to anime powinno być czczone!

ULTRAFANBOY
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-10-2007, 19:28   

Naruto
anonim : 1.10.2007 19:57:16 (88.156.210.233)

the best !!!
Cytat:

Naruciak to super anime manga i w ogóle wymiata :)
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 08-10-2007, 21:58   

Elfen Lied
Namidia : 8.10.2007 22:52:27 (83.27.61.39)

Ech... Szkoda słów na niektórych ludzi o_O
Cytat:
Cytat:
Kto pozwolił by do takiej tematyki dobrać tak idiotyczną i przaśną melodyjkę?

OMG o_O Proszę o wybaczenie wszlekich administratorów, moderatorów i innych pilnujących, ale… nie mogę się powstrzyamć od komentarza ze złości o_O
Ta osoba, która napisała to zdanie jest naprawdę G-Ł-U-P-I-A! Albo nie oglądała całego anime, ale ma urojenia. Ta muzyka była NAJWAŻNIEJSZĄ piosenką w całym Elfen Lied! Ludzie… Osłabiacie mnie! Ta piosenka genialnie oddaje charakter anime i osobowości LUCY. Ktoś mówił, że ending nie pasuje do całego anime. Bo ending pasuję do osobowości NYUU. Proszę skupcie sie jesli oglądacie tak poważne anime…
Jyu Oh Sei
keeveek : 8.10.2007 18:29:42 (83.13.112.26)

hmmm
Cytat:

„wątków obyczajowych było niewiele jeśli nie w ogole”

to autor recenzji NIE WIE, czy jakieś były?
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 10-10-2007, 16:40   

Azu : 10.10.2007 12:22:16 (89.78.102.184)
eeee

Cytat:
„Gdzieś daleko istnieje Japonią zwana ziemia obiecana…”

Eee, komuś leży składnia :p

A anime b. fajne hehe =p

A o inwersji kolega słyszał? Taki środek stylistyczny... (Maieczce ubzdurało się zdawać rozszerzony polski i WIE! Buhaha)

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 11-10-2007, 08:19   

Gunslinger Girl
Nemi : 11.10.2007 01:18:26 (62.233.185.178)
Re: Jeszcze jeden komentarz
Cytat:
Ktury? Chotelu? Człowieku, zamiast ogladac anime zainwestuj w słownik bo te błedy az raza po oczach.

Mnie też to irytuje, ale CO to ma do omawianego tytułu?!

Fate/Stay Night
DiamondBack : 11.10.2007 01:13:39 (194.24.244.9)
Re: "Grzechem jest nie obejrzec".
Cytat:
Co ty za kity wciskasz? chyba nawet nie miales stycznosci z gra FSN… przeciez w grze fabula jest IDENTYCZNA tylko bardziej rozbudowana… Przynajmniej jak przechodzisz gre po raz pierwszy… A gra ma jeszcze dwa alernatywne zakończenia…

A to nie recenzja gry?

Buli : 10.10.2007 22:58:52 (83.24.189.105)
Będzie drugi sezon
Komentarz do recenzji "Claymore"
Cytat:
Prawda jest taka ,że końcówka pierwszego sezonujest kiepska. Ale miejmy nadzieje ,że drugi sezon będzie lepszy. Przekonać się będzie można od 02/11/2007

zergadis0 : 10.10.2007 23:10:59 (78.152.12.181)
Re: Będzie drugi sezon
Cytat:
Skąd ta informacja? Bo na anidb i animenewsnetwork nic o tym nie piszą.

val-gaav : 11.10.2007 00:18:52 (194.63.133.5)
Re: Będzie drugi sezon
Cytat:
Koledze chyba się coś pomyliło lub nie doczytał ;) .... W listopadzie 2007 po 5 miesięcznej przerwie wznowiona zostaje manga a nie anime :)

I jeszcze raz Claymore

Galk : 5.10.2007 12:30:54 (193.200.150.23)
Myślałem, że z azunime łączą tanuki partnerskie stosunki
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego z treści komentarza zostały usunięte odnośniki do stron, które podałem. Po co w takim razie wśród dopuszczalnych znaczników jest

link adres=„http://jakis.adres.pl/"] ?

Co więcej owe adresy dotyczą omawianego tytułu i jak najbardziej są na temat. Jeśli chodzi zaś o recenzję el doctore to nie napisałem, że jest lepsza (wiem, że nikt mi tego nie zarzucił, ale w takim razie czemu usunięto link ?) tylko podałem do informacji użytkowników, że istnieje omówienie tytułu przedstawione w zupełnie innym świetle niż powyższa i myślę, że warto by zapoznały się z nią osoby zainteresowane tytułem. W końcu komentarze mają chyba pomagać osobom które nic nie wiedzą o opisywanym anime, a nie karmić pochlebstwami recenzentów. Samolubstwo twórców i współpracowników Tanuki.pl mnie przeraża.

Gdybyście jednak zastanowili się nad kasowaniem treści, które zupełnie Wam nie szkodzą jeszcze raz, byłbym wdzięczny. Jeśli skasujecie ten komentarz, to chociaż doklejcie podane przeze mnie adresy do starego postu. Co Wam szkodzi ?

Usunięto ponownie link do strony zawierającej materiały nielegalne

Bardzo ciekawie napisana recenzja z interesującymi spostrzeżeniami, warto przeczytać obie

http://azunime.net/anime/idanm,318,idrec,316,recenzja.html

Dodam, że w obu serwisach jestem zwykłym userem, a reklama nie przynosi mi najmniejszych korzyści.

Avellana : 5.10.2007 13:51:27 (213.77.56.10)
Re: Myślałem, że z azunime łączą tanuki partnerskie stosunki
Cytat:
Oczywiście, że tak jest – co więcej, linki do recenzji na Azunime (i odwrotnie) są podawane na bieżąco. Poprzedni Twój komentarz wstrzelił się w kilka godzin, które minęły między zamieszczeniem recenzji przeze mnie, a podczepieniem linków przez kogoś z naszych linkarzy. Tym samym link już jest pod recenzją, ale słowo honoru daję, że i tak by tam był do tej pory. Usunięcie linku naprawdę nie miało nic wspólnego z naszym „samolubstwem” czy tym, że anime zostało lepiej ocenione na Azunime. Jako ciekawostkę podam, że owe aktualizowane na bieżąco linki pod recenzjami generują sporo wejść dla obu stron. Naprawdę nie przypuszczam, żeby czytelnicy „wybierali” lepiej ocenioną – dokładnie tak jak piszesz, chętnie czytają różne punkty widzenia i nie zamierzamy im tego utrudniać.

W tej chwili, po dłuższym namyśle, doszliśmy do wniosku, że wolimy unikać podawania przez czytelników linków w komentarzach – za trudno zapanować nad ich zawartością. Drugi z podanych przez Ciebie linków (przykro mi, usunęłam go ponownie) był teoretycznie niewinny – w praktyce można było za nim znaleźć między innymi obszerne informacje, dotyczące ściągania plików. Wielokrotnie i jasno dawaliśmy do zrozumienia, że nie zamierzamy pakować się w kłopoty, pozwalając, by publikowano u nas linki do stron zawierających materiały nielegalne.

Generalnie w tej chwili nasze stanowisko jest takie, że każdy użytkownik może przysłać propozycje stron albo forów fanowskich, dotyczących jakiejś serii – jeśli tylko spełniają powyższe warunki, z przyjemnością zamieścimy linki pod recenzją, gdzie będą lepiej widoczne i bardziej popularne niż ukryte w komentarzach.

Grupy:
WIP
PostWysłany: 12-10-2007, 11:58   

Vision of Escaflowne
Obiwanshinobi : 1.03.2007 20:31:28 (83.4.239.152)

Re: Gdzie się podziała taka fabuła, taka muzyka i taki świat...
Cytat:
Co się tyczy Triguna to nieprawda, że takich anime już się nie robi. Sprawdź SunaBouzu (a.k.a. Sunabozu, a.k.a. Desert Punk).

Escaflowne oglądałem zaraz po Scrapped Princess i doprawdy – widać, że to w gruncie rzeczy z jednej fabryki. Polecam.

Salva : 1.03.2007 22:29:11 (81.15.156.35)

Cytat:
A dziekuję, oba tytuły są już na mojej liście ( niekończącej się… ) anime do obejrzenia. Co do Scrapped Princess, to jutro zaczynam tą serię i mam nadzieję, że będzie dobra.

Obiwanshinobi : 2.03.2007 03:51:13 (83.4.239.152)

Cytat:
To jeszcze pozwolę sobie gorąco polecić Eureka seveN – magnum opus BONES (objętościowo magnum i nie tylko objętościowo), które pewnej mojej przemiłej znajomej kojarzyło się z telewizyjnym Escaflowne właśnie. Akurat niedawno wrzucałem na przemian RahXephona, Scrapped Princess i po raz nie wiem już sam który Eurenię, toteż trochę brak mi dystansu.
*IKa : 2.03.2007 11:13:58 (83.4.74.135)

Cytat:
Komentarze służą do komentowania danej serii, a nie do wymieniania się doświadczeniami, co kto obejrzał i w jakiej kolejności, oraz do polecania serii podobnych, bądź wyprodukowanych we współpracy z danymi twórcami. W tym przypadku, to już nie jest komentowanie Vision of Escaflowne, tylko typowy, luźny, forumowy offtop. A przykro mi, ale komentarze to nie jest forum.
Dywagacje na temat studia, które jest odpowiedzialne za popełnienie której serii proszę albo kontynuować na forum, albo nie kontynuować ich wcale, a przynajmniej nie w tym miejscu.
Pozdrawiam.

fm : 2.03.2007 00:38:04 (212.76.37.198)

Cytat:
Studio BONES (odpowiedzialne za Scrapped Princess) zostało założone kilka lat temu przez paru dezerterów z Sunrise (Escaflowne), ale trudno to nazwać jedną fabryką.

Obiwanshinobi : 2.03.2007 05:07:48 (83.4.239.152)

Cytat:
Ech, wiem przecież. Np. przy Eurece pracowało kilka osób odpowiedzialnych za Kowboja Bidoka. Mam po prostu wrażenie pewnej ciągłości idei, oraz dbałości o utrzymanie wysokiego standardu wspólnej dla co lepszych produkcji BONES i Sunrise.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 12-10-2007, 21:59   

Naruto
ZNAWCA : 12.10.2007 22:31:46 (82.139.172.175)

Re: Grafika
Cytat:
Wania którym okie oglądałeś tym ślepym czy żadnego nie otwierałeś grafa w DB jest starsza niż w Naruto co widać na OKO a jeśli lubisz kretyńskie historyjki pokroju DB i Pokemon to rozumiem że twoja inteligencja nie jest w stanie ZROZUMIEĆ czegoś NIE CO BARDZIEJ zawiłej fabuły. Wybaczam ci to z całego serca.

Daria : 12.10.2007 22:21:04 (62.111.131.221)

Re: Grafika
Cytat:
Nie oglądaj na Jetixie bo tam jest masakra, poucinane fragmenty, lektor jest totalnie spartaczony… Nie da się oglądać. Ja oglądałam serię japońską i tego sie po prostu nie da porównać…:/
DB
znawca : 12.10.2007 22:19:19 (82.139.172.175)

cała prawda o DB
Cytat:

DB to nie dragon ball ale dupa biskupa bo tyle warte jest to szmatławe anime. Postacii to bezbarwne, bezmózgie walące się po ryjach (i nie tylko)kiepskie rysunki z gorszą (co wydawało mi się nie możliwe)fabułą. Więcej życia niż w postaciach jest w zeszłorocznym śniegu( i w tłach, niestety zasłaniane przez tę trupiuarnię). O muzyce dowiedziałem się z tej recenzji wcześniej mi umknęła. Główny bohater to przypakowany pajac który nie potrzebuje głowy bo jAK W BOKSIE TYLKO PRZESZKADZA a wracając do fabuły to tyle w niej zwrotów akcji co na pogrzebie i stypie. POzdro dla wszystkich fanów Dupy o przepraszam DB.TO ZA WASZE KOMENTARZE O NARUTO BANDO BEZMÓZGICH GOŁOTOASFALTOSCHWARZENNEGERRÓW

ZNAWCA : 12.10.2007 22:20:29 (82.139.172.175)

Re: DB górą!!
Cytat:
IDŹ DO PORADNII ALBO DO WARIATKOWA PORĄBANA SADYSTKO
EL
Skowyt : 12.10.2007 01:46:32 (83.26.43.200)

Re: Przygnębiające ale potrzebne. Polecam!
Cytat:
A mi sie to anime bardzo podobało wyczesana kreska + fajne postacie + no, średnia muzyka :P i ciekawa fabuła. Jeszcze do twojego poziomu dziadku* nie doszedłem ale może po tych setkach anime które obejrzałeś wyłapujesz samą elite kto wie :)

Osobiście nie lubię horrorów itp i preferuje takie tytuły jak Bleach, Naruto itd.(co sie nigdy nie kończą ;p) a do oglądnięcia EL zmusił mnie kumpel i z tych paru dziesięci anime jakie widziałem ten tytuł mi sie najbardziej podoba i nie staram sie być jakiś mądrzejszy od innych ale śmieszą mnie komenty w stylu „KREW SIE LAŁA KREW SIE LAŁA – DO NICZEGO TO ANIME :P” I nie obchodzi mnie czy to anime jest ambitne,mądre czy nie mam to szczerze mówiąc gdzieś ot to :P Ale po prostu na tą chwilę jest u mnie numerem 1 :P(i to jak sie bardziej zastanowić nad tym to tylko dla tego że bardzo mi sie podobała jedna postać ~~Lucy :P)

Skowyt : 12.10.2007 01:47:32 (83.26.43.200)

Re: Przygnębiające ale potrzebne. Polecam!
Cytat:

Oj przepraszam to chyba do kasacji :D
Powrót do góry
Strona 32 z 58 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 56, 57, 58  Następny
Odpowiedz do tematu