FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 56, 57, 58  Następny
  Tanuki Anime - Komentarze czytelników
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 09-01-2008, 08:09   

Ninja Scroll
imprecis : 9.01.2008 01:42:23 (195.205.100.132)

Aureus - ta recenzja jest bezsensu..
Cytat:

Jestem rozczarowany poziomem, recenzja napisana jest wulgarnym i chamskim językiem, wzbogacona samymi spoilerami. Seria mi sie podobała, a trochę już anime widziałem (kilkadziesiąt serii), ocena jest przesadna i totalnie nieadekwatna. Tekst „Niebo jest niebem itd” mi się akurat podobał, oddaje dobrze charakter głównego bohatera. Co do tego, że Jubei rozwala każdego to nic w tym złego nie widzę. Zgadzam się z recenzją i oceną poprzednika. Twoja natomiast jest fatalna i wstyd, że znalazła się na tym portalu.

Ban na IP. /me jest zirytowana od samego rana. to będzie zły dzień.długi link z query
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
WIP
PostWysłany: 09-01-2008, 16:57   

Bokura ga Ita
hehe : 9.01.2008 16:15:57 (88.156.210.233)

Re: Bokura ga Ita
Cytat:
P.S.- Dawac drugi sezon bo jak nie, to sam narysuje].[/cytuj]
ok ok każdy jeden epizod i wyjdzie zajefajna 2 seria kto jeszcze sie przyłącza ???
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 10-01-2008, 09:41   

Boczek : 10.01.2008 01:47:12 (83.25.215.123)
zenada
Komentarz do recenzji "Kino no Tabi: Byouki no Kuni -For You-"
Cytat:
Auto tekstu jest za przeproszeniem pierdolniety. Obejrzalem ten film I nie dostrzeglem zadnych wymyslonych w transie narkotycznym beznadziejnych komputerowych grafik. zmien dealera daunie.

I zostałam za "autotekst" chyba... A swoją drogą, ciekawe, co u licha on oglądał, jeśli nie było tam komputerowych grafik? A swoją drogą 2: czy to nie jest zdumiewające, że tak "kulturalny" komentarz dostaję do filmu z cyklu Kino no Tabi?! Myślałam, że grupa docelowa tego akurat jest na nieco wyższym poziomie...

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-01-2008, 20:02   

Faye/Stay
tajakjejtam : 12.11.2007 22:52:09 (84.205.170.122)

Re: Uwaga do komentujących
Cytat:

Pierwsze słyszę, że trzeba obejrzeć całość. No, ale niech będzie.

SGA Xephon : 9.01.2008 18:34:23 (83.5.146.221)

Re: Uwaga do komentujących
Cytat:

Tak tak…wy swoje, trole swoje :). Pseudofanów i troli nie da się pozbyć. Sam doskonale o tym wiem, bowiem sam jestem redaktorem (zapraszam na idg.pl :) ). Proponuję poprostu ograniczyć znaki w konsoli komentarzy, to powinno rozwiązac problem :).

richie : 10.01.2008 00:58:54 (84.205.165.72)

Uwaga do uwagi
Cytat:
[quote='"IKa"]Komentarze służą do komentowania serii -PO OBEJRZENIU- a nie do komentowania ocen recenzenta (pierwsze gwiazdki), ocen redakcji (drugi rząd gwiazdek), czy też treści recenzji (ten tekst poniżej gwiazdek). Nie są także miejscem, w którym powinny być przeprowadzane dyskusje nad inteligencją lub preferencjami interlokutorów czy też recenzenta.
Ojejku jejku. A czy po główce mamy jeszcze prawo pogłaskać czy też już nie?

Piszecie recenzje, sami wystawiacie oceny, super. Ale recenzent to już co, nietykalny? Jak ktoś ma odwagę pchać się na afisz to potem niech konsekwentnie ma potem odwagę przyjąć na klatę każdą (w ramach ogólnie przyjętych norm dobrego wychowania czy kultury) uwagę co do swoich artykułów jak i wystawianych ocen.

ps. nie mam zielonego pojęcia co za komentarz był tu wcześniej i do niego (ani też do wykonanej interwencji moderatora) nic nie piję[/quote]*Avellana : 10.01.2008 09:39:00 (213.77.56.10)

Re: Uwaga do uwagi
Cytat:

Przepraszam, ale jednak dobrze byłoby nie stosować czytania wybiórczego… Cytuję z tej samej wypowiedzi IKi: „Od dyskusji jest Forum.” oraz „Komentarz użytkowniczki „tajakjejtam” został przeniesiony na Forum, do odpowiedniego wątku.”

Nie unikamy dyskusji o naszych tekstach, jeśli oczywiście są to dyskusje, a nie personalne najazdy na recenzenta – bo na takie nie mamy żadnego obowiązku odpowiadać. Jak jednak wielokrotnie było podkreślane, chodzi nam o to, żeby komentarze pod recenzjami informowały innych czytelników o jakości danego tytułu – poprzez prezentację opinii osoby komentującej. Nie jest to natomiast substytut forum, choćby ze względu na to, że przy większej liczbie komentarzy (do niektórych tytułów jest ich ponad setka) tego nie da się z żadnej strony ogarnąć, bo robi się w nich koszmarny bajzel – i to dotyczy tak samo nas, jak i czytelników.

W naszych założeniach (które niestety będziemy w miarę możności egzekwować) komentarze to miejsce na ocenę serii, natomiast miejscem do dyskusji jest forum. I uwaga: to dotyczy tak samo komentarzy typu „recenzja jest niedobra” (albo „recenzja jest wspaniała”), jak i komentarzy typu „Taksido jest koffany, proszę powiedzcie kogo jeszcze koffacie w tej baji” – do rozmów służy forum. Opcja „odpowiedz” w komentarzach jest przeznaczona do uzupełniania odpowiedzi, względnie ma umożliwiać bezpośrednie nawiązanie do danego komentarza we własnym.

Do moderacji: cały wątek (od komentarza IKi) jest do wyrzucenia…

richie : 10.01.2008 18:02:28 (84.205.165.72)

Cytat:
Avellana napisał/a:
Jak jednak wielokrotnie było podkreślane, chodzi nam o to, żeby komentarze pod recenzjami informowały innych czytelników o jakości danego tytułu – poprzez prezentację opinii osoby komentującej.
W takim razie pogratulować konsekwencji. Jeśli zależałoby wam tylko i wyłącznie na opiniach innych użytkowników n/t danego tytułu, dlaczego wpisy do bazy są tworzone dopiero gdy pojawi się wasza recenzja?

Tryb rozbudowania waszej bazy – czyli tytuł rozpoczyna istnieć w momencie gdy ktoś z ekipy robi recenzję – wręcz implikuje że opinie powinny być opiniami o recenzjach a dopiero w drugiej kolejności o anime.
Cytat:
W naszych założeniach (które niestety będziemy w miarę możności egzekwować) komentarze to miejsce na ocenę serii, natomiast miejscem do dyskusji jest forum.
Tylko że forum jest głębokie i szerokie. A gdzie chociażby direct link do konkretnego tematu (czyli miejsca gdzie w końcu można napisać coś na temat recenzji)?

Piszecie że komentarz użytkowniczki „tajakjejtam” został przeniesiony na Forum, do odpowiedniego wątku. Ja się pytam gdzie ten wątek, gdzie ten post jest… chyba nie myślicie, że osoby odwiedzające i czytające recenzje/opinie to są sami stali bywalcy forum którzy znają jego strukturę i posty na pamięć.

Podsumowując, cała ta sytuacja sprawia wrażenie jakbyście chcieli zamiatać to co wam niewygodne z ogólnie dostępnych komentarzy pod dywan jakim jest forum. A teraz możecie mój komentarz wyrzucić – ups, przepraszam – przenieść na forum czyli gdzieś gdzie go już nikt (niepowołany) nie znajdzie :>

moshi_moshi : 10.01.2008 18:31:48 (89.25.200.54)

Cytat:
Z góry przepraszam moderację za offtop.

Wiesz, na Forum istnieje opcja „szukaj” i używanie jej nie boli. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym „niepowołanym”, tak się składa, że można spokojnie korzystać z Forum nie rejestrując się na nim. Jeżeli kogoś naprawdę interesuje co napisała dana osoba, to wydaje mi się że nie będzie dla niej wielkim problemem przejrzenie Forum, tym bardziej, że nie ma na nim bajzlu i znalezienie odpowiedniego tematu nie wymaga dużego wysiłku…

Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 26-02-2008, 01:15, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-01-2008, 21:13   

Hauru no Ugoku Shiro
gemma : 10.01.2008 20:43:53 (84.40.130.65)

Re: Hauru?

Komentarz do recenzji "Hauru no Ugoku Shiro"
Cytat:

hahahha. przeczytaj gdzieś (GDZIEKOLWIEK) oryginalny tytuł filmu i wróć znowu skomentować.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 12-01-2008, 19:59   

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
SGA Xephon : 12.01.2008 18:16:21 (83.5.158.199)

Re: Dobre ale nic poza tym.
Cytat:
Tehanu(kamcia1904) napisał/a:
Lord Ilpalazzo napisał/a:
Patrząc zarówno na anime jak i na recenzję muszę z przykrością stwierdzić, że są nieco przereklamowane :P Owszem oglądało mi się dobrze, kreska na więcej niż przyzwoitym poziomie, muzyka też. Fabuła fajna i zgrabnie opowiedziana, postacie trzymają klasę tyle że... brakuje kropki nad "i". Suzumiya Haruhi no Yuuutsu nie wywołuje po obejrzeniu specjalnych emocji.
Innym problemem jest to, ze jak na komedie to Suzumiya Haruhi no Yuuutsu jest tak jakoś mało śmieszne. Ja rozumiem, że humor miał budować przede wszystkim charakter postaci, zwłaszcza Haruhi, ale nie do końca się to udało. Weszło tak jakoś płytko.
Nie znaczy to oczywiście że to anime jest złe. Obejrzeć warto ale czy uzna się całość za genialne osiągnięcie, czy "zaledwie" dobre anime to już zależy od widza. Ja stawiam na tą druga opcję.

Prawda, prawda, jeszcze raz prawda. Dopiero co skończyłam oglądać i doszłam do wniosku, że na mojej twarzy kilkakrotnie pojawił się lekki uśmieszek, ale nic poza tym. Seria owszem, godna polecenia, jednak jeżeli ktoś szuka dużej dawki śmiechu to może się lekko rozczarować.
ocena:8/10... zobaczymy, jaka będzie seria druga ;p

W dupie byliście i g***** widzieliście. FLCL pewnie też by dla was było przereklamowane:D

SGA Xephon : 12.01.2008 18:20:05 (83.5.158.199)

Re: :)
Cytat:
DiamondBack napisał/a:
Wystawiłem 8/10 ale to chyba było działanie spontaniczne, bo zasluguję na 7... Cała historia jest troche płytka tzn nie ma w niej za grosz ambitnosci, ale... to naprawdę bardzo dobre Anime które powinno sie kazdemu spodobac o ile ma za grosz poczucie humoru ;)
Zachowanie i teksty Haruhi - głównej bohaterki - są naprawde przedstawione w bardzo "smaczny" sposob ;)

Cała historia jest płytka. No ale połowa najlepszych anime an świecie ma płytką fabułę. Tutaj chodzi o realizacje tej fabuły:D Chyba cię pogięło, jeżeli uważasz, ze to nie ma za grosz ambitności. Znajdź mi drugie takie anime jak Haruhi. To jest produkt jedyny w swoim stylu i tworzy nowa klase anime, a ty mówisz, ze to jest nie ambitne? To co dla ciebie jest ambitne...Death Note, czy inny chłam ? O_o

SGA Xephon : 12.01.2008 18:26:37 (83.5.158.199)

Re: Genialne anime
Cytat:

Cytat:
...a taniec z endingu ma szansę [albo już ją miał] stać się legendą :P

Już się stał:D
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 14-01-2008, 19:30   

D.N.Angel
mori-chan : 15.12.2006 17:22:53 (83.16.109.187)

zawiedziona jestem....
Cytat:
jest jeszcze jedna sprawa- przykre to, ale wasze teksty często kopiowane są przez leniwych bloggerów, którzy wciskają ludziom kit że to ich wypociny… Jestem tu pierwszy raz a większość recenzji znam prawieże na pamięć…Nie wiem jak można się przed tym bronić, ale chciałam żebyście wiedzieli co o tym myślę.Trzeba karać tych co nie raczą informować że to nie ich tekst. Do pozostałych nic nie mam.pozdro- jesteście wspaniali :*
- fragment

Avellana : 15.12.2006 22:02:42 (213.77.56.10)

Re: zawiedziona jestem....
Cytat:

Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa, zawsze miło coś takiego usłyszeć :)

Co do kopiowania tekstów – problemem nie są oczywiście pojedyncze recenzje czy ich fragmenty, tylko strony, które sobie spokojnie wybierają całymi garściami od nas… Nawet podając źródło. Na dłuższy czas im odpuściliśmy, ale trzeba będzie chyba zacząć nową ofensywę. Nie damy sobie aż tak włazić na głowę…

Ja : 14.01.2008 18:38:20 (83.21.209.125)

Cytat:
a ja zauwazylam ze wiekszosc dobrych anime jest tutaj krytycznie oceniana, za to te gorsze sa okreslane mianem unikatowych, oryginalnych, wspanialych etc.
*Avellana : 14.01.2008 18:57:37 (213.77.56.10)

Cytat:
..A do tego wrednie kasujemy komentarze, które nie zawierają ani słowa dotyczącego tytułu, przy którym się znajdują…

(To zresztą dotyczy także mojego powyżej, niech moderacja go już ciachnie, bo się przeterminował).

Uczciwie mówiąc, o ile wiem mniej więcej, których wspaniałych serii nie doceniliśmy, jestem bardzo ciekawa tego, które zostały przeszacowane… Gdybyś zechciała coś więcej na ten temat napisać, zapraszam na forum, bo tutaj niebawem moderacja wytnie offtop.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 14-01-2008, 23:02   

Saiunkoku Monogatari
Ja : 14.01.2008 22:41:03 (83.8.53.71)

Komentarz
Cytat:

Hehe, tak, dobra recezja, zgadzam się z tym :)
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 16-01-2008, 17:16   

Ginga Eiyuu Densetsu: Waga Yuku wa Hoshi no Taikai
Asmall : 16.01.2008 15:45:03 (83.8.1.81)

korekta
Cytat:

24 i 28 :)

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=584

Asmall : 16.01.2008 15:43:41 (83.8.1.81)

Nie tak trudno znaleźć te Anime :)
Cytat:

Wszystko jest na isohunt w 2 tylko torrentach :)

3 filmy , seria 110 epów i 2 po 24 i 26 epów OAV-ki :)
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-01-2008, 16:30   

Green Green
Aiko : 16.01.2008 00:58:54 (78.8.52.154)

Re: Słabe
Cytat:
Nic dodać nic ująć :) Zgadzam się w 100%!!!

capone177 : 17.01.2008 01:09:47 (79.185.146.3)

Cytat:
widac ze ogladaliscie jeden odcinek

Aiko : 17.01.2008 15:28:36 (78.8.52.154)

Cytat:
Wyobraź sobie, że oglądałam wszystkie odcinki + odc OAV ;| Jak dla mnie seria słaba i to nawet bardzo.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 17-01-2008, 23:36   

GTO
Wojtek : 17.01.2008 20:40:26 (195.238.164.1)

Re: Wielki zawód...
Cytat:
Cytat:
Naprawdę się zawiodłem na tym anime. Myślałem że autorzy odtworzyli śmieszne perypetie znane ze szkół, jednak jak się okazuje cały gag tego anime tkwi w tym że dziewczynki znęcają się nad chłopczykami (nie wspominając o sloganach seksualnych)... Główny bohater zyskuje u mnie pierwsze miejsce na najżałośniejszy charakter występujący kiedykolwiek w anime. Osobiście nie wyobrażam sobie takich ludzi (tacy chyba nie istnieją- nie spotkałem nigdy nikogo kto latał by po ulicy w stroju słonia -_-)...
A teraz spokojnie się zastanów ile jest ludzi na świecie? Ponad 6.000.000.000, a policz ile spotkałaś ;p A co do znęcania się dziewczyn nad chłopakami – Czyżby chodziło ci o Yoshitake? W ilu odcinkach go prześladują? Zaledwie w kilku a ile ich jest? 43 ;p Sam przed chwilą obejrzałem to anime po raz drugi, bo zawsze miło jest do tego wrócić gdy się już troszkę zapomniało i po obejrzeniu ostatniego odcinka wiem, że to anime zasługuje na bardzo wysoką ocenę i jest jednym z lepszych jakie widziałem.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 20-01-2008, 13:07   

One Piece
Ryuji : 20.01.2008 00:25:42 (83.230.18.105)

Re: One Piece!!!
Cytat:
tak na marginesie to to nie jest Zorro tylko Zoro…

Shaku B. Yakumo : 20.01.2008 10:14:32 (82.139.15.80)

Re: One Piece!!!
Cytat:
Tak na marginesie to jest Zolo…
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 21-01-2008, 10:19   

lucyfer4 : 21.01.2008 03:31:21 (89.78.174.152)
Re: Dla mnie bomba!
Komentarz do recenzji "Musekinin Kanchou Tylor"
Cytat:
Jeśli możesz podaj skąd można ściągnąć te anime

Mefist : 21.01.2008 01:01:31 (83.142.143.231)
Yattaman 2008
Komentarz do recenzji "Yattaman"
Cytat:
Dla zainteresowanych tydzień temu wszedł na antenę remake tego „przeboju” ;)
Cóż ... w starych dobrych czasach szkolnych oglądało się to z braku tytułów, ale drugi raz bym po to nie sięgnął.

intense : 20.01.2008 21:58:37 (89.78.86.159)
Re: głupota
Komentarz do recenzji "Gundam Seed Destiny"
Cytat:
Force napisał/a:
Co za kretyn dał do recenzji screena spoilerującego śmierć jednej z bohaterek? ;/ straciłem właśnie szacunek do tego portalu.

obejzyj to sie dowiesz co i jak a nie truj -.-

kwiatek : 20.01.2008 12:11:42 (88.156.199.30)
jazda
Komentarz do recenzji "One Piece"
Cytat:
To anime bija na głowę naruto,bleach,dragon balla i resztę anime.one piece forever

machineman : 19.01.2008 21:33:16 (87.105.33.192)
dobre
Komentarz do recenzji "One Piece"
Cytat:
To świetne anime, kurde normalnie za….... już dawno tak dobrego nie oglądałem.

Grupy:
WIP
PostWysłany: 21-01-2008, 23:27   

Mai-Otome
Shizuma : 21.01.2008 21:47:39 (83.26.154.80)

lol
Cytat:

śmieszny jesteś koleś. co prawda to anime jest bardziej „dziecinne” od poprzednika, czyli mai-hime, ale zdecydowanie nie jest dla 12-14 latek. tak, jesteś spaczony. tematy takie jak wymieniłeś wcześniej [miłość między kobietami etc.] nie są w stanie do ogarnięcia dla młodych osób. to, że coś jest kolorowe nie znaczy, że jest beznadziejne.
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-01-2008, 15:34   

Neon Genesis Evangelion
darksamurai : 23.01.2008 12:33:14 (80.51.196.6)

Re: hm
Cytat:
reg napisał napisał/a:
Na wstępie ogromny minus za 'muzyke'. Ani jednego kawałka którego dałoby się słuchać. Szczególnie jeśli chodzi o OP i cały worek endingów. Ciekawe jakiej treści potrzeba w anime by nie znalazło się miejsce na tandetny popik z podkładem żywcem wyjętym ze starych kibordzików Casio. Także podczas serii nie pojawiło się nic wartego słuchania.
Widocznie masz NAPRAWDĘ oryginalny gust. Zdecydowana większość, prawie wszyscy wręcz, nawet przeciwnicy tego anime, wyrażają się o muzyce w pozytywach.

I tutaj „prawie” nie robi wielkiej różnicy.

darksamurai : 23.01.2008 12:27:09 (80.51.196.6)

Re: Neon Genesis Evangelion
Cytat:
Powell napisał/a:
Ogladalem wszystkie odcinki niestety po hiszpansku… Mysle ze to anime jest warte uwagi poniewaz sam sie wciagnalem w to, ogladalem wszystkie serie nawet po kilka razy i wiem co oznacza dobre anime daje 10!
Nie wiem, co ma język do treści. Jeżeli jesteś na tyle biegły w hiszpańskim, że potrafisz je swobodnie oglądać bez zaglądania co chwilę do słownika, to nie widzę problemu.

darksamurai : 23.01.2008 11:38:59 (80.51.196.6)

Re: kozak i tyle
Cytat:
Terrorist of truth napisał/a:
dla mnie cała seria jest kozacka fajnie ze w koncu zrobili cos zawilego i tajemniczego.Moim zdaniem grafika kozacka muzyka tez a postacie bardzo dobrze zapamietalem… a, i dragon ball tez kozaczy !!
I jak się dziwić, że antyfani tej serii mówią, że to anime jest dla dzieci albo coś? Porównywanie NGE do DB to największa zbrodnia po prostu. Pseudofani, oszołomy i ludzie, którzy nie rozumieją produkcji po prostu wypaczają jej rzetelny obraz i opinię…

BOReK : 23.08.2006 20:30:26 (217.113.225.15)

Re: kozak i tyle
Cytat:
W końcu”? Człowieku, tę serię zrobili 10 lat temu :D.
Powrót do góry
Strona 40 z 58 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 56, 57, 58  Następny
Odpowiedz do tematu