FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56, 57, 58  Następny
  Tanuki Anime - Komentarze czytelników
Wersja do druku
ka_tka Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 03-12-2005, 13:42   

Pytanie a propos recenzji "Midori no Hibi" KoBika - jaki jest sens recenzji alternatywnej, która NIE przedstawia innego spojrzenia na serię? Przeczytałam obie raz jeszcze, prawda, że dość pobieżnie, ale one się niemal całkowicie pokrywają. To tak, jakby każdy teraz wyskoczył z własną recenzją chociażby Slayersów, których wszyscy oglądali. I każdy powiedział to samo prawie, ale innymi słowami _^_

Teraz już nie przytoczę, ale coś podobnego widziałam przy innej alternatywnej tegoż autora. Tyle, że tamta (nie wiem, czy to nie było "Kimi ga...") jeszcze coś sobą dodawała... Może niech mu ktoś coś szepnie delikatnie? ^^"""
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 03-12-2005, 15:38   

Wiesz, w pewnym sensie jest, bo są ludzie, którzy lubią czytać to samo innymi słowami. Popatrz zresztą na Submarine 707. A dla początkujących to może być jedyna szansa na w ogole zamieszczenie czegoś u nas...

KoBik obawiam się, że jednak nie rokuje, ale poczekamy. Następnego tekstu nie potraktuję tak ulgowo, tylko mu odeślę... Moja wina w tym spora, bo nie mam czasu z nim tekstu omawiac i wolę poprawić/dać do poprawienia. W każdym razie będę bardziej z nim konkretna, jest zresztą szansa, że więcej płodzić mu się nie będzie chciało.

ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 03-12-2005, 15:47   

No tak, ale Submarine można potraktować jako moralny obowiązek, skoro dali, to niech mają kilka tekstów i widzą, że na coś się przydało...

Btw, w tej Midori widnieje "śpiączcie" czy coś takiego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 03-12-2005, 16:11   

poprawione jest...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Grupy:
WIP
PostWysłany: 03-12-2005, 23:24   

midori no hibi - ALT by KoBik
*wa-totem : 3.12.2005 09:36:28
KoBik, jesteś pewien że oglądałeś?
Cytat:
Bo odnoszę wrażenie że oglądałeś zupełnie inną serię, albo masz problemy interpretacyjne.

Midori nie jest koleżanką z klasy Seijiego, jest dziewczynką z dobrego domu, a Seijiego widuje głównie na stacji gdzie zazwyczaj wyczekuje na niego. I bynajmniej się nie jest złośliwa, wręcz przeciwnie - zbyt nieśmiała by choćby podejść i zagadnąć chłopaka. A sytuacją jest zaskoczona w co najmniej tym samym stopniu co Seiji, o czym wielokrotnie z Seijim rozmawia więc nie wiem skąd ci się wzięło że to było jej marzenie? Wręcz przeciwnie, bardzo wyraźnie powiedziane jest - zwłaszcza w ostatnich odcinkach - że to zrządzenie losu, które miało pokazać jej do czego prowadzi tak jej dotychczasowa postawa jak i sytuacja "ręki". Jej pierwszym świadomym życzeniem było zresztą właśnie _rozstać się_ z Seijim.

Zupełnie też nie widzę spławiania Ayase. Stanowcza i czasem nazbyt odważna przewodnicząca klasy jest co najwyżej przez Seijiego ignorowana, jednak nie do tego stopnia, by nie poszedł z nią do kina (a nawet na kolację do domu) gdy nadarzy się okazja. Co innego, że Midori będzie miała swój własny sposób na całą sytuację...

Wreszcie nie mam pojęcia czym mieliby być usatysfakcjonowani fani ecchi, bo jako żywo w tej serii niczego naprawdę ecchi NIE MA. Jest co najwyżej odrobina mocno utemperowanego fanserwisu, najzupełniej normalna w tego typie serii.

*Bambosh Rider : 3.12.2005 21:38:30
Re: KoBik, jesteś pewien że oglądałeś
Cytat:
Podpisuję się pod Totemem i dodam coś od siebie.

Życzeniem Midori na bank nie było zostanie prawicą Seijiego. Życzyła owszem, by móc być przy nim, ale przewrotne siły wyższe "trochę" inaczej interpretują marzenie doprowadzając ją do niemałego szoku :P.

Trochę mniejsze zatrzeżenie mam do "spokojnego żywotu" Seijiego. Ten facet miał chuligańską przeszłość, zatem spokojnego życia raczej nie prowadził. Dopiero później starał się, gdy zauważył, że przemoc niczego nie rozwiązuje Niestety przeszłość dawała znać o sobie, bo chuligani, z którymi zadarł, wcale nie chcieli mu puścić płazem porażek. Ale to w sumie drobny szczegół w porównaniu do poprzedniego :).

KoBik : 3.12.2005 10:08:50 (217.153.84.66)
sprostowanie
Cytat:
Juz tlumacze, pisząc "Nie wie o tym, że od trzech lat podkochuje się w nim koleżanka z klasy, Midori, która nie umie się zdobyć na odwagę, by wyznać swoje uczucia, ukrywając je pod maską złośliwości." - mialem na mysli tą koleżanke a zaraz później Midori, chodziło mi o to, że podkochują się w nim dwie dziewczyny. Widać Avella nie zrozumiała o co mi chodzi i teraz to głupio brzmi.
Złe zaakcentowanie tego co chciałem napisać jest tą przyczyną błędu, sorki.
Dzięki za wypisane minusy.

IKa : 3.12.2005 12:01:27
Re: sprostowanie
Cytat:
Korektę robiłam ja, a nie Avellana i jak widać nie do końca dobrze zinterpretowałam nadesłany tekst. Niestety, dla osoby, która nie widziała serii mógł być zawikłany, stąd ta nieścisłość. Został to wzięte pod uwagę.
Powrót do góry
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 05-12-2005, 11:28   

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/415/komentarze/
Miras(owi?) pomyliły się ukośniki i nie zamknęło się wytłuszczenie... dziwnie to teraz wygląda.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 08-12-2005, 14:01   

eee............ czy miya naprawde dostala komentarz pt. "po twoich recenzjach widac ze nie przepadasz za magical girls"? czy mi sie tylko wydaje.....
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 08-12-2005, 15:25   

LOL!!! Miyaczek???? Nie lubi SM? roflmao...
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 10-12-2005, 15:05   

slocik - gits2

" nie zagryzam wudki sledzikiem :P"

_^_
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 12-12-2005, 20:43   

Toshou daimos
Dog57 : 12.12.2005 18:14:08 (83.30.157.222)
Maly
Cytat:
Gdy bylem maly zawsze chcialem byc taki jak DAIMOS :D

*turla się*
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 12-12-2005, 23:26   

ikus, chcesz ci akane maniax przywioze na sylwestra... to NIE jest smieszne
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-12-2005, 20:34   

by IKa:
-zdecyduj sie w końcu ==' (do chevaliera)

Chevalier : 15.12.2005 14:53:49
Re: Recenzant miał po prostu oczy
Cytat:
Pfff... duzo jaram zielska, czesto jestem spalony wiec czasem na wkur**e moge pisac wiec stad tak wyglada

slocik : 15.12.2005 17:18:23
Re: Recenzant miał po prostu oczy
Cytat:
to chyba nie swiadczy dobrze o twojej inteligencji :]
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-12-2005, 10:02   

Kapitan Nalewka : 18.12.2005 00:35:10 (84.234.11.72)
oi
Cytat:
yattaman i nie ma chuja!!!!!!!!!!!!

Grupy:
WIP
PostWysłany: 18-12-2005, 12:37   

Peach Girl
Anita : 16.12.2005 19:07:29 (81.219.179.17)
Jak bum cyk cyk!!!
Cytat:
Jestem "pocztkujaca" nie znam sie na mandze totez bardziej na anime jesli ktos wie niech da mi znac gdzie mozna kupic komiks o peach girl w lodzi bylabym wdzieczna..
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 21-12-2005, 18:50   

Czy dwa ostatnie komentarze do GTO kwalifikują się jako konstruktywne;>?

Strona 5 z 58 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56, 57, 58  Następny
Odpowiedz do tematu