FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
  Czas na zmiany! - Tanuki-Animacja
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 01-04-2008, 11:09   

Jak zwykle musiałem coś przeoczyć... Uwzględniłem zmianę nazwy strony w kodzie nagłówka. Przenosiny do poddomeny animacja.tanuki.pl - na dniach, podobnie, jak potrzebne zmiany w bazie.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 01-04-2008, 11:23   

Jezus Maria, zachowujecie się jak anime-trufani. Tanuki zostało splugawione zachodnim pomiotem i oczyścić je mogą tylko ognie Czyśćca. A nie, "wiadome siły" przecież wymogły na Watykanie zmianę doktryny i Czyśćca już nie ma, cóż my poczniemy?

Zegarmistrz napisał/a:
Nie, bo teraz na topie jest lobby Ysenngrina "kreskówka to kreskówka" i stąd takie kwiatki.

Taa, a jako zdeklarowany żydocyklista otwieram też dzisiaj sezon rowerowy...

Czy to naprawdę moja wina, że Japońcy zżerają własny ogon i w kółko robią tylko anime o otaku dla otaku? Było oczywiste, że ludzie zaczną się wykruszać...

Eltanin Płeć:Mężczyzna
?????

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-04-2008, 11:33   

Wiesz Ysen, wybacz ale mając do wyboru bycie trufanem albo coolturalnym przedstawicielem owczego pędu popkultury, chyba już wolę to piewsze. Jeśli już musimy koniecznie otwierać się na "świat" to czy nie moglibyśmy tego robić przy pomocy czegoś co choć w zarysach przypomina treści o których była mowa gdy Tanuk powstawał. Żeby daleko nie szukać taka Vexille choćby. Ni to amerykańskie, ni japonskie. Ni fabularne ni anime. Ale nie, przecież musieliście z grubej rury przywalić. To co? Może teraz Powerpuff Girls .

Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1777110
bolek z lolek
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 12:04   

Ale Powerpuff Girls to jest też anime autorstwa Toei i Aniplex. Dokładna nazwa Demashita! Powerpuff Girls Z. A to tak przy okazji :)
Powrót do góry
Ciocia z Pcimia
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 12:35   

Smiejecie sie z Tanuki-Animacja bo nie rozumiecie ze amerykanskie kreskowki sa o prawdziwym zyciu, a wy chcecie tylko mordercyzch robotow scigajacych gimnazjalistki po ulicach neo-tokio-3
Powrót do góry
Rotterr anime
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 12:47   

Hahahahahahahaha buahahahahah.... To żart jest, nie ?

Wszyscy tylko żartujecie, prawda ? To niemożliwe żeby tak porządny i szanowany serwis jak tanuki upadł tak nisko, by połączyć anime z żałosną animacją amerykańską :).

Ufff. Posunęliście się daleko... do tego ta recenzja W.I.T.C.H, hehehe... naprawdę o mało nie spadłem ze stołka. Pełen bulwersu chciałem swoje manatki przenosić na azunime, a tanuki dodać do stron zablokowanych. Spojrzałem na datę i wszystko się wyjaśniło ! Wy po prostu żartujecie xD bo jak już pisałem nie mogli byście upaść tak nisko...

Do tego ta zdrada wszystkich fanów dla sponsorów. Okazało się, że wszystko poszło by dla kasy.
Chyba nie chcieli byście zaskarbić sobie dzieci, które oglądają cartoon network, Jetix, disnay chanel coś w tym rodzaju?!
Jak bym zobaczył dextera w jednym dziale z anime do tego atomówki. Rzucił bym wszystko co mnie z tą stroną wiązało.

Jest też inna teoria: Wpadliście na taki pomysł by sprawdzić naszą reakcję na ten pomysł, a w razie czego wytłumaczycie się datą :).

Nieee ja wciąż wierzę, że to jest tylko głupi żart :D
Powrót do góry
kyosuke
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 12:49   

Moim skromnym zdaniem to jest bardzo zły pomysł bo o ile redakcja jest tolerancyjna to wiekszosc anow anime nie jest . Prawdą jest że pewnie tanuki zyska nowych czytelników ale o wiele więcej niż zyska może stracic a jak bylo to napisane wczesniej bez czytelników nie ma kasy z reklam
Powrót do góry
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-04-2008, 12:54   

Rotterr anime napisał/a:
Chyba nie chcieli byście zaskarbić sobie dzieci, które oglądają cartoon network, Jetix, disnay chanel coś w tym rodzaju?!

Przepraszam, ale np. ja oglądam Jetixa i Disney Channel, CN też bym oglądał gdybym miał -_-'. Wbrew pozorom są tam wciąż ciekawe produkcje, chociaż faktycznie można je policzyć na palcach jednej ręki. Ale nie oszukujmy się - w animacji japońskiej też wiele osób ogląda tylko starannie wybrane tytuły a nie wszystko jak leci.

Rotterr anime napisał/a:
To niemożliwe żeby tak porządny i szanowany serwis jak tanuki upadł tak nisko, by połączyć anime z żałosną animacją amerykańską :)

Co to znaczy "nisko"? Jest to po prostu inny styl - ani gorszy, ani lepszy. W obydwu przypadkach (japońszczyzna i reszta) można znaleźć tyle samo perełek co chłamu.

Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 01-04-2008, 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kyosuke
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 12:55   

Wymieńcie mi amerykańska kersekowkeo prawdziwym zyciu może W.I.T.C.H albo dexter nie to moze struś pedziwatr albo jakies inne no prosze podaj chciaz jeden przyklad kreskowki o zyciu ciocia to juz wiecej nic nie powiem na ten temat i niech sie dzieje wola nieba ( redkacji w tym przypadku)
Powrót do góry
Rotterr anime
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 13:09   ...

To samo chciałem napisać co Kyoskue.

Nie mam nic do Jetix, disnay chanel itd.
Jednak co tam jest takiego ciekawego ??? Mała syrenka? Batman ? Liga sprawiedliwych ?
Jeszcze jak byłem młodszy to spidermana oglądałem... nie uważam tego za nic obciachowego. Jednak po pewnym czasie stają się to nudne jak flaki z olejem.
Z czego to już wolę kiepskie produkcje anime oglądać niż te amerykańskie dziwactwa.

Tak jak pisałem sprzedali nas !!!
Powrót do góry
kyosuke
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 13:15   

wlasnie ja tez nie mam nic przeciwko tym kanalom i nawet nic przeciw kreskowko jest jednak wielkie ALE nie mozna tych dwoch rodzajow mieszac na jednej stronie mowicie ze to ci z zachodu was sponsoruja a nie wschod prosze bardzo to otworzcie druga strone tak jak macie z manga kasa idzie do was wiec mozecie ja smialo podzielic na te strony i kazdy bedzie szczesliwy nie utracicie czytelnikow co chca anime i zyskacie tych co sie upajaja zachodnia animacja wiec to bylo by najlepsze wyjscie
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 13:17   

Kyosuke napisał/a:
Wymieńcie mi amerykańska kersekowkeo prawdziwym zyciu może W.I.T.C.H albo dexter nie to moze struś pedziwatr albo jakies inne no prosze podaj chciaz jeden przyklad kreskowki o zyciu ciocia to juz wiecej nic nie powiem na ten temat i niech sie dzieje wola nieba ( redkacji w tym przypadku)

Daria, Futurama czy South Park, co by wymienić te znane u nas - kamienie milowe animacji zachodniej nie mające nic wspólnego z żółtym badziewiem, pozbawione miałkiej fabuły i pedofilskich podtekstów.
Dalej - niedawno pokazane w kinach Persepolis - znakomity film animowany podejmujący jak najbardziej poważne tematy. Nakręcona w latach 60 "Żółta Łódź Podwodna", bez której nie byłoby awangardy kina animowanego a i sporej części odważniejszych anime.
To Zachód a nie Japonia jest ojcem kina animo9wanego i najbardziej wartościowe dzieła powstały właśnie tam, a nie w ojczyźnie Pokemona i Yattamana. A to, że ograniczasz się do znajomości dwóch trzech najbardziej komercyjnych tytułów, to wyłącznie świadczy o brakach w twojej wiedzy.

Niby czym różni się WITCH od Sailor Moon, Card Captor Sakura, Tokyo Mew Mew czy innych serii magical girls, którym się zachwycaliśmy niegdyś? Co lepszego jest w Speed Racerze od MASK? Czym Dominion Tank Police wyprzedza G.J. Joe?

Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 01-04-2008, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Cicia z Pcimia
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 13:19   

A podam przyklad zyciowej amerykanskiej kersekowkeoi prawdziwym zyciu:

Kleszcz - wysokobuudzetowa, pelna zadumy i wznioslosci seria poddajaca wnikliwej analizie moralne postawy ludzi wobec wszelakiego zla wspolczesnego swiata!
Powrót do góry
Sakura_chan Płeć:Kobieta
Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 01-04-2008, 13:23   

Buhahaha. Dobre.

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192
kyosuke
Gość
PostWysłany: 01-04-2008, 13:24   

mozesz sobie mowic co chcesz ale akurat kleszcz ma tyle wspolnego z parwdziwym zyciem co pokemony Grisznak masz racje wiec wiecej sie nie odzywam na temat czy to dobrze czy zle poza tym wszystko co o tym mysle powiedzialem w poprzednim poscie
Powrót do góry
Strona 2 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi