Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Czytelnia (Fanfiki) |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 02-09-2005, 21:41
|
|
|
Yomiko mi się bardziej podoba od tanuka ^v^;; |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-09-2005, 22:26
|
|
|
Generalnie wygląda rewelacyjnie! DarkRael, jesteś wielki po prostu! I Yomisia na przyciskach jest absosmerfnie urocza.
Za to pół dnia sie zastanawiałam, co mi nadal nie pasuje w liście fików... I wreszcie wymyśliłam (genialne dziecko z opóźnionym zapłonem - -"). Czy dałoby się zrobić dwie wersje - pełną (czyli taką jak w projekcie DarkRaela), i taką minimalistyczną listę w paseczki do wyboru (coś jak teraz na głównej?). Powiedzmy autor, tytuł cyklu, seria, ocena. Z tym, że w przypadku wielu serii może wtawić po prostu "crossover" i wymienić je w alt, czy jakimś takim wyskakującym okienku... Kurczę, ja nie mam pojęcia, jak to upakować, ale w takiej liście znacznie łatwiej szuka się czegoś konkretnego. |
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 03-09-2005, 11:02
|
|
|
Tzn tak, jesli odwrocimy krzyzyk do gory nogami to moze bedzie predzej :-) Powaznie to jest sliska sprawa, chyba ikonka tego nie rozwiazemy.
Rozyczka yaoi, no byl taki magazyn o yaoi, ktory sie nazywal barazoku. podobno redaktor tego magazynu przypadkiem wynalazl nazwe dla gatunku yuri :-) Oba kwiaty wiec dlaczego nie. Ale wiadomo ze ikonki nie zawsze mowia co i jak, wiec tez raczej bym został jednak przy tekstach.
przycisk do klikniecia z prawej zamiast linku na gorze. No nie widze nic w tym zdroznego, i tak trzeba kliknac, a z Yomiko zapraszajaca niejako do czytania, to taki sympatyczny element. Jesli beda jeszcze jakies inne przyciski, moze sie cos znajdzie, to zapelnimy te prawa strone. Oczywiscie przycisk ten jest wymuszony, ale dla celow wygladowych robi sie czesto takie zabiegi.
Serika, faktycznie jak sie otworzy duza taka liste to jest wrazenie sporego natloku, mozna pomyslec o krotszej formie.
Jak rozumiem pole ocena byloby wyliczane ze wszystkich ocen jako srednia? Czyli potrzebne miejsce na jeden zestaw gwiazdek?
Wa-totem, az sie boje co by bylo gdybym tam wstawil chidori :D |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-09-2005, 14:58
|
|
|
Jeśli do obrazka doda się atrybut title to po najechaniu myszką pojawi się odpowiedni tekst, w ten sposób można sprawdzać co oznaczają obrazki. Przykład macie choćby w obrazkach pod postami (profil/pw itd.). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 03-09-2005, 16:21
|
|
|
Tak, oczywiscie mozna, ale jednak nie kazdy ma ten nawyk zeby najechac i sprawdzic. Czego nie widac od razu tego dla wielu prawie nie ma. Jest to rozwiazanie, ale chyba nie idealne, gdyby ikonki byly wieksze, moze wtedy daloby sie je podpisac drobnym druczkiem. Ale glowny problem, ja tego po prostu nie narysuje. Kiedys probowalem do azunime, zalamalem sie przy ikonce do ecchi i fanservisu :D Jesli Tsuneki zechce to mozemy probowac. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 03-09-2005, 17:38
|
|
|
darkrael napisał/a: | glowny problem, ja tego po prostu nie narysuje. |
Czego? Ikonki dla ecchi i fanserwisu? A nie wystarczy ikonka o postaci białych Pantsu? _^_ |
|
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 03-09-2005, 18:39
|
|
|
pantsu, pantsu, pantsu kudasai!
No, ale wez to narysuj jak nimasz talentu... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 03-09-2005, 19:38
|
|
|
darkrael napisał/a: | pantsu, pantsu, pantsu kudasai!
No, ale wez to narysuj jak nimasz talentu... |
Hmmmm??? Naruhodo...
W takim razie, proszę bardzo. Mogą być różowe stringi?
Różowe, bo tło w projekcie jest białe...
Żeby ciebie nie pozbawiać zabawy, kwestie rozmiaru, ewentualnego obrócenia o parę stopni i dodania cienia zostawiam tobie... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-09-2005, 22:29
|
|
|
A ja wyprodukowałam, przy pomocy IKi, wstępniaka. Nic szczególnego, obawiam się... Jeśli ma ktoś pomysł, co w nim należy zmienic/poprawić, niech mówi teraz, lub zamilknie na wieki :)
Cytat: | Miło nam powitać Was na kolejnej polskiej stronie zbierającej na swoich łamach rozmaite opowiadania i fanfiki (a więc twórczość wykorzystującą światy lub postacie pochodzące z twórczości innych). Mamy nadzieję, że nasz zbiór umożliwi Czytelnikom ciekawe spędzenie czasu, a Twórcom - dotarcie do jak największej liczby odbiorców.
Strona jest częścią serwisu Tanuki skupiającego się na japońskiej kulturze popularnej. Mamy nadzieję, że nie zostanie to uznane za ograniczenie - z chęcią przyjmiemy zarówno teksty nawiązujące do rozmaitych książek, filmów czy komiksów, jak i twórczość własną, nie bazującą na żadnych źródłach.
Nasza strona umożliwia segregację tekstów znajdujących się w Czytelni pod kątem tematyki. Postaraliśmy się także wskazać pozycje, na które naszym zdaniem warto zwrócic uwagę. Właśnie do tego służy system ocen - zarówno redakcji, jak i innych użytkowników. Przypominamy przy tym, że oceny zawsze pozostają w pełni subiektywne - a więc nasza negatywna lub pozytywna ocena nie oznacza, że tekst jest "dobry" lub "zły" - oznacza jedynie, że bardziej lub mniej nam się podobał. Każdy może mieć inny gust i inne zdanie, więc prosimy, żebyście nie brali sobie naszej opinii za bardzo do serca.
Na stronie funkcjonuje także system komentarzy, umożliwiający podzielenie się z autorem i innymi użytkownikami swoją opinią na temat danego tekstu. Z góry zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy zawierających niekonstruktywną krytykę lub wulgaryzmy. |
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2005, 23:01
|
|
|
...przyjemne spędzenie czasu.
Tanuki, skupiającego
nawiązujące do dowolnych
lub komiksów
zwrócić uwagę |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 08-09-2005, 13:28
|
|
|
Z rzeczy najpilniejszych:
- layout do formularzy - przede wszystkim kolorystyka, w paru miejscach przydałyby się buttony.
- układ strony, z uwzględnieniem umieszczenia tam ocen, do widoku fika. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 08-09-2005, 20:29
|
|
|
Tzn jesli chodzi Ci o formularze administracyjne to nie mam dostepu, pisz co konkretnie potrzeba. Na podstronie wyszukiwania nic ciekawego raczej nie wymysle, poza przyciskiem szukaj, ale pomysle cos ogolnie. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 08-09-2005, 20:53
|
|
|
Nie, nie chodzi mi o formularze administracyjne... Mi chodzi o formularze WOGÓLE: w wyszukiwarce, pisaniu komentarzy i tak dalej - potrzebne mi są kolory tła i obramowania w polach i buttonach.
Co do obrazka na przycisku "szukaj" - nie ma go na Anime, więc i u nas nie powinno go być. Więc jeśli już, to albo zrobić po jednym dla każdego serwisu, albo wogóle. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 08-09-2005, 21:48
|
|
|
To ja poświęciłem tej stronie najwięcej czasu i wysiłku. Nie wy.
To ja zaniedbałem inne rzeczy, które powinienem był zrobić. Nie wy.
Poprosiłem was o pomoc przy tym, czego nie potrafiłem zrobić sam. I co?
To JA mam prawo narzekać. To JA mam prawo być wściekły. Nie wy.
Kto wynagrodzi mi zmarnowany czas i wysiłek? Pewnie też nie wy... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-09-2005, 22:09
|
|
|
ja tylko mówię... tak łatwo sie nie poddam... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|