Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia na Czytelni |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-05-2008, 16:49
|
|
|
Ja to widzę. Okładki mogę nawet dosłać, jeśli trzeba, bo grafiki do acepowej wersji wybierali sobie Joe z Karniakiem. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-05-2008, 18:21
|
|
|
Przy wklejaniu mojego artykułu można wywalić posty:
Cytat: | Jak pisać z furiganą. |
Cytat: | http://www.alljapaneseallthetime.com/blog/ - kolejny blog o nauce japońskiego, którego autor podchodzi do całej sprawy od trochę innej strony. |
Cytat: | Dodam jeszcze linki do dwóch radiowych stacji internetowych:
http://www.nhk.or.jp/rj/index_e.html - radio NHK, niestety często słyszy się też inne języki (wiadomości)
http://www.j-wavemusic.com/ - muzyka popularna z całego świata. Szkoda, że tyle jest amerykańskich przebojów, ale od czasu do czasu trafi się jakiś japoński utwór.
Jeśli ktoś z Was ma linka do japońskiej stacji radiowej, która streamuje 24/7 byłbym wdzięczny. I nie, nie chodzi mi o "j-music z winampa" - zależy mi, żeby audycje również były po japońsku.
Poza tym, chciałbym jeszcze zaznaczyć, że jeśli ktoś ma jakieś pytania stricte do japonistyki UJ, to jestem gotów na nie wszystkie odpowiedzieć - ale to może lepiej na gg/pw. |
Wrzuciłem ich zawartość do pierwszego postu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-05-2008, 07:58
|
|
|
Swoją drogą, dobrze byłoby wkleić ten artykuł jak najszybciej. Mamy czas w roku, kiedy niezdecydowani maturzyści szukają informacji o studiach, więc właśnie teraz może najbardziej się przydać i ewentualnie wygenerować największy ruch :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 12-07-2008, 18:30
|
|
|
Minęło już trochę czasu od aktywowania artykułów, i widać już, co jeszcze trzeba zrobić.
1. dodanie możliwości sortowania artykułów wedle daty. Wydaje się też, że można wyrzucić pole "kategoria" (teraz jest tam tylko WITCH), a zamiast niego dać więcej miejsca na nazwisko,
2. dodanie artykułów do profilu użytkownika,
3. umożliwienie wyszukiwania artykułów w wyszukiwarce,
4. dodanie Grisznaka do redakcji Czytelni jako osoby odpowiedzialnej za prowadzenie wywiadów, i przy okazji zrobienie generalnego porządku na stronie http://czytelnia.tanuki.pl/main/redakcja.php |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-07-2008, 10:11
|
|
|
1. Jeśli w tekście artykułu/wywiadu pojawia się BBCode, to na stronie głównej on nie działa i widać wszystkie [b][i][przypis=1] etc.
2. Oddalić o dwie linie przypis u dołu. W tej chwili pojawia się on dokładnie pod końcem tekstu, co zmusza do robienia "kreseczki" pod autorem, żeby go od nich oddzielić. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 23-07-2008, 11:02
|
|
|
1. Postaram się coś z z tym zrobić
2. Obawiam się, że jest to jedna z tych rzeczy, których nie da się na chwilę obecną zrobić :( |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 29-08-2008, 20:54
|
|
|
w związku z nowym layem:
plus z tematu http://forum.tanuki.pl/tematy33/3917.htm - ustalenia pozjazdowe (coby sie nie zgubiło gdzieś)
1. Dodanie możliwości sortowania artykułów wedle daty. Wydaje się też, że można wyrzucić pole "kategoria" (teraz jest tam tylko WITCH), a zamiast niego dać więcej miejsca na nazwisko,
2. Dodanie artykułów do profilu użytkownika,
3. Umożliwienie wyszukiwania artykułów w wyszukiwarce,
4. Dodanie Grisznaka do redakcji Czytelni jako osoby odpowiedzialnej za prowadzenie wywiadów, i przy okazji zrobienie generalnego porządku na stronie http://czytelnia.tanuki.pl/main/redakcja.php
5. Jeśli w tekście artykułu/wywiadu pojawia się BBCode, to na stronie głównej on nie działa i widać wszystkie [b][i][przypis=1] etc.
6. Oddalić o dwie linie przypis u dołu. W tej chwili pojawia się on dokładnie pod końcem tekstu, co zmusza do robienia "kreseczki" pod autorem, żeby go od nich oddzielić.
7. Naprawa systemu komentarzy. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 05-09-2008, 14:59
|
|
|
Sortowanie artykułów i Grisznak w redakcji są już dodane na głównej.
Na becie są zmodyfikowane serie z miejscami na link do anime i mang - należy wpisywać adresy tylko od numeru serii czyli np. "123-hellisng/rec/12", bez poprzedzające części urla, lub sam numerek.
Przetestować - czy działa prawidłowo dodawanie serii po stronie redakcji, po stronie użytkownika (z formularza fika) oraz czy wpisane adresy wyświetlają się prawidłowo. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 05-09-2008, 16:46
|
|
|
Potestowałem trochę. Odnośniki do recenzji działają i wyświetlają się prawidłowo. Dobrym pomysłem było również pozostawienie starego pola URL - kto wie, kiedy się przyda możliwość dodania jakiegoś linka.
Dodawanie serii po stronie użytkownika działa, przynajmniej wtedy, gdy jestem zalogowany jako "Teukros". |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 05-09-2008, 17:07
|
|
|
Po kliknięciu w nagłówek tabeli w artykułach (na głównej) nie sortuje się z>z i z>a.
I Xen, nadal u ciebie w Redakcji jest "test" :)
/idzie psuć na becie |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-09-2008, 16:46
|
|
|
- Trzeba by szybko wgrać Czytelnię na testowy z nowym layem, żeby można szybko i łatwo wyłapywać bugi oraz dodawać kolejne elementy do layoutu.
- W związku z nowym layem ujednolicić także listy/wyszukiwarkę jak na wszystkich części Tanuka.
- Przydałoby się też ujednolicić panele administracyjne, słowniczkowe, wyszukiwarkę, żeby dobrze wyglądały na nowym layu - on jest szerszy. Poza tym skoro będzie wspólna baza użytkowników, przydałoby się ujednolicić także to, plus dodać uprawnienia czytelniowe do panelu na testowym. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-09-2008, 11:45
|
|
|
Zmienić URL terminarza - dodać do adresu "&hl=pl", będzie wtedy po polsku. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 06-11-2008, 13:10
|
|
|
Zapisane:
1) ubic problem usuwania autora i historii zmian z edycji, w momencie, kiedy zmienia się rozdział z 1 na 0
2) wynikający z 1. poniekąd - wyświetlanie na głównej "rozdział 1" w przypadku tekstów jednoczęściowych |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 13-11-2008, 20:52
|
|
|
<IKa|Afk> skrócić newsy do 4, a artykuły rozszerzyć do 10 sztuk (one są jednak bardziej poczytne)
<IKa|Afk> i tak się zastanawiam, czy dałoby się jakoś "rozsunąć" poszczególne pozycje ostatnio dodane (tak pomiędzy strzałkami może odstęp), żeby było przejrzyściej
<IKa|Afk> i zwiększyć czcionkę na głównej do standardu (choć się boję, że znów się rozjedzie coś) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|