Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wszechbiblia Anime - recenzje |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-11-2004, 15:02
|
|
|
Ave ja tylko mały szczególik, w recenzji Arjuny nie wspomniałaś ani słowem o nawiązaniach do hinduistycznej mitologii, a myślę, że powinnaś. To dość ważny element fabuły, a po przeczytaniu recenzji nie wiadomo nawet, czy równie schrzaniony co ekologia. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-11-2004, 15:07
|
|
|
Ha, problem polega na tym, że ja te nawiązania widziałam, tyle, że w kilku mitologiach jestem dobra wprawdzie, ale w hinduistycznej nie bardzo. Przypuszczam, że została potraktowana raczej po macoszemu, bo jakoś mi do niej ten "królik Nesquick na prochach" w którego zmienia się Arjuna, nie pasuje. A tym bardziej to potworkowate niewiadomoco, które wzywała sobie do pomocy. Robali także jakoś sobie nie przypominam... Ale, jak mówiłam, nie czuję się kompetentna, by ten wątek analizować. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-11-2004, 15:23
|
|
|
No, ale mogłaś chociaż wspomnieć:P. BTW ma ktoś zaklepane(albo już napisał, a ja jestem ślepy i nie widzę) serię Ragnarok TV? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-11-2004, 15:37
|
|
|
Ragnarok the Animation? A owszem, Yuby, który jest Leniwa Bestia (TM). Jeśli z nim wypertraktujesz odstąpienie, możesz pisać. Moja sugestia była tylko taka, żeby to pisał ktoś, kto grywał w RO. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-11-2004, 15:40
|
|
|
To ja odpadam:P. Może i dobrze, bo nie będę się musiał katować ponownym oglądaniem:>. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-11-2004, 22:24
|
|
|
A jednak - recenzja w wykonaniu Ysengrinna, czyli Ninja Scroll. Licznik nam ładnie bije :) |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-11-2004, 15:33
|
|
|
Dorzuciłam wreszcie jakąś własną - Galaxy Express 999: Movie. Najstarsza rzecz w naszej bazie... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-11-2004, 14:53
|
|
|
Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj przybyło ni mniej, ni więcej, tylko 6 (!!!) recenzji. No dobrze, jedna moja jest oszukana, bo to króciutki special. Ale mimo wszystko.
Bianca:
- Cinderella Boy
- Master Mosquiton
Eltanin:
- Daa! Daa! Daa!
- Generał Daimos (?! - a tak, w końcu ktoś to napisał... Co miałam robić, wstawiłam)
moje:
- Kino no Tabi
- Kino no Tabi: Ep. 00
Hej, chwila, moment... A to znaczy, że mamy w bazie... Uwaga:
Dokładnie 200 recenzji!!!
To trzeba oblać... |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 27-11-2004, 20:07
|
|
|
Jako że podarowano mi wspaniałomyślnie pracę pisemną na plastykę, do której sama zabierałam się jak pies do jeża od miesiąca, postanowiłam dzisiejszą noc wykorzystać inaczej. Ave, jeśli jutro nie znajdziesz w swojej skrzynce przynajmniej dwóch/trzech moich recenzji, możesz z czystym sumieniem mnie zamordować ;P
Rezerwuję Canvass, największe dno, jakie w życiu widziałam zresztą, miło będzie mi, zazwyczaj obiektywnej do przesady, się tym zająć XD
I mam pytanie odnośnie Ranmy. Kiedyś słyszałam, że ktoś zabierał się do pisania (albo mi się wydaje ^^''), ale na liście rezerwacji nie widzę. Nie obejrzałam jeszcze do samego końca, ale jestem na tyle daleko, że bez problemu mogłabym co nieco napisać, zresztą znając życie do świąt będę znała calutkie, z czego niektóre odcinki na pamięć XD |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-11-2004, 20:15
|
|
|
Ka_tka - naprawdę nie wiem, jak to zaliczyć... Otóż znalazłam w skrzynce trzy recenzje!
Dwie Eltanina:
- Gundam Seed - Between the Stars
- Gundam Seed - Astray
I jedną Xenipha:
- Jubei-chan the Ninja Girl.
Już są na stronie. Czy to znaczy, że mam Cię nie mordować? A co do Ranmy - bardzo bym chciała, żebyśmy mieli tego recenzję! Po prostu tak się składa, że nikt tego tasiemca nie oglądał. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 28-11-2004, 21:12
|
|
|
Jeszcze jest jutro, wysłałam właśnie dwie! XD Były by trzy, ale akurat ten Tenbatsu co siedzi na dysku, bo muszę coś jeszcze zerknąć zanim napiszę, też się nie chce odtwarzać chwilowo XDDD
[ Dodano: Nie 28 Lis, 2004 ]
A, no i w takim razie możesz mi tego Ranmę dopisać. Będzie jedyna seria na mojej liście, która w recenzji zjechana nie zostanie XD |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-11-2004, 10:57
|
|
|
Oj, tam, człowiek nie może sobie pozwolić na odrobinę złośliwości? Dostałam, ale zamieszczam dopiero dzisiaj:
- Kamikaze Kaitou Jeanne
- Madlax |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-11-2004, 11:01
|
|
|
Dzisiaj znowu trzy recenzje, niestety wszystkie mało korzystne dla opisywanych zjawisk. Moje: Adieu Galaxy Express 999 oraz Galaxy Express 999: Eternal Fantasy, a Zegarmistrza - Please Save My Earth. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-12-2004, 18:36
|
|
|
Własnie ściągnęła mi sie "Wdzięczność kota" <Neko-no onegaeshi> więc rezerwuje toto do recenzowania, razem z Gravitkami OAV <ucieka z obłędem w oczach: "Bishies .... aaaaa"> |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-12-2004, 15:36
|
|
|
Wstawione trzy recenzje Bianki:
- Ai Yori Aoshi
- Cosplay Complex
- Dokkoida
I to nie koniec na dzisiaj będzie :) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|