Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Warte polecenia, czyli WBA Hit! |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 23-11-2004, 22:37
|
|
|
Przecież wszystkie ktoe właśnie wymieniłeś są... (Z wyjątkiem LU, które zdecydowanie niczym na wyróżnienie nie zasługuje) |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-11-2004, 22:54
|
|
|
A jest Evangelion? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
g_v_s
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-11-2004, 08:20
|
|
|
Xen - jak wczoraj patrzyłem to gwiazdke miało tylko 3x3 Eyes które teraz jej nie ma XD - sprawdzałem to 2 razy i nie wiem z czego to wynikało, ale tak było XD |
|
|
Ysen
Gość
|
Wysłany: 24-11-2004, 08:27
|
|
|
Dzięki. Myślę, że X jak najbardziej zasłużył na wyróżnienie.
Natomiast zupełnie nie rozumiem gwiazdki dla Scrapped Princess:]. Poza openingiem i endingiem nic mi tam nie pasowało, postacie nieciekawe, efekty komputerowe nachalne, a kreska schematyczna i jakaś taka bez wyrazu:/. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-11-2004, 08:35
|
|
|
Czyli na razie do kandydatur dochodzą:
- Ruroni Kenshin OAV (nie widziałam, więc zgodzę się z werdyktem innych)
- Tonari no Totoro (w sumie każde Ghibli zasługuje na gwiazdkę... Ja się bałam, że to trochę "za dziecinne" dla szerszej publiczności.
- End of Evangelion (nie dałam, bo uznałam, że ma sens tylko oglądany razem z serią. Ale mogę dać się przekonać)
- X (nie widziałam, nie wypowiem się)
- Millennium Actress (no i pewnie tylko ja ją oglądałam, ale wydaje mi się, że to świetny film)
Daerian - dziiiiiwne, bo 3x3 Eyes gwiazdki nawet w celach testowych nie dostało. Może masz jakąś dziwną przeglądarkę? Spróbuj jeszcze raz tę listę obejrzeć.
Ysengrinn - akurat Scrapped Princess miała mocne poparcie - oglądało ją ładne kilka osób i wszystkie optowały za wyróżnieniem. Wyjątkowo porządny kawałek fantasy... Widocznie akurat Tobie nie podpasował. Nie ma absolutnej gwarancji, że wszystko z listy wyróżnionych musi się każdemu spodobać, w sumie ta lista ma służyć jako rodzaj przewodnika, na co można zwrócić uwagę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-11-2004, 08:51
|
|
|
Avellana napisał/a: |
Ysengrinn - akurat Scrapped Princess miała mocne poparcie - oglądało ją ładne kilka osób i wszystkie optowały za wyróżnieniem. Wyjątkowo porządny kawałek fantasy... Widocznie akurat Tobie nie podpasował. Nie ma absolutnej gwarancji, że wszystko z listy wyróżnionych musi się każdemu spodobać, w sumie ta lista ma służyć jako rodzaj przewodnika, na co można zwrócić uwagę. |
Gdzie w tym anime fantasy jest, no gdzie ? >P
Ale tez optuje za wyroznieniem. Zdecydowanie. Glosno. Dobitnie. |
|
|
|
|
|
Ysen
Gość
|
Wysłany: 24-11-2004, 10:30
|
|
|
Ok ok, rozumiem, że inni mogą mieć inny guste ode mnie. Po prostu mnie do tego stopnia nie wciagnęło, że nawet dialogów nie chciało mi sie czytaćXD. Aha i konie wyglądały jak psy:P(ale to typowe bolączka anime).
Cytat: | - Tonari no Totoro (w sumie każde Ghibli zasługuje na gwiazdkę... Ja się bałam, że to trochę "za dziecinne" dla szerszej publiczności. |
Ja co prawda nie oglądałem, ale z tego co widziałem to podoba się nawet zupełnie dojrzałym ludziom, całe forum Sapkowskiego jest tym zachwycone:).
Cytat: | - End of Evangelion (nie dałam, bo uznałam, że ma sens tylko oglądany razem z serią. Ale mogę dać się przekonać) |
Owszem, tylko z serią, ale jeśli ten film nie zasługuje na gwiazdkę to moim zdaniem żaden nie zasługuje:>. Może nie jest najlepszy, ale najściślejsza czołówka na pewno.
Cytat: | Daerian - dziiiiiwne, bo 3x3 Eyes gwiazdki nawet w celach testowych nie dostało. |
Bardzo dziwne, bo i ja tę gwiazdkę widziałem:>. Teraz jej zresztą już nie ma.
Cytat: | Ale tez optuje za wyroznieniem. Zdecydowanie. Glosno. Dobitnie. |
Dobra, ale napisz mi na priva co jest w tym takiego fajnego, bo ja tam nic nie widzę;P. |
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 24-11-2004, 12:13
|
|
|
Avellana napisał/a: | Millennium Actress (no i pewnie tylko ja ją oglądałam, ale wydaje mi się, że to świetny film) |
Popieram - zwłaszcza że to ten sam styl co Paranoia Agent
Ysen napisał/a: | Natomiast zupełnie nie rozumiem gwiazdki dla Scrapped Princess:]. Poza openingiem i endingiem nic mi tam nie pasowało, postacie nieciekawe, efekty komputerowe nachalne, a kreska schematyczna i jakaś taka bez wyrazu:/.
|
Mnie też niczym nie zachwyciło - takie to nijakie strasznie...
X (TV oczywiście, bo kinówka jest fatalna) podobał mi się, ale oglądałem go dość dawno i nie wiem jak bym to teraz ocenił - choć muzyki nadal słucham z przyjemnością. |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 24-11-2004, 13:54
|
|
|
Z mojej strony poleciłbym Full Metal Panic Fumoffu (jak na razie najlepsze anime z czystych komedii/parodii które widziałem) oraz OMG Movie. Zastanowiłbym się jeszcze nad Crest of the Stars i może nad Armitage OAV. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-11-2004, 15:41
|
|
|
Daerian napisał/a: | Xen - jak wczoraj patrzyłem to gwiazdke miało tylko 3x3 Eyes które teraz jej nie ma XD - sprawdzałem to 2 razy i nie wiem z czego to wynikało, ale tak było XD |
Daerian, nie wanime.czad.org, a wanime.pro24.pl. Ten pierwszy to wersja rozwojowa, w której najpierw pojawiają się nowe funkcje, ale NIE MA, powtarzam NIE MA tam prawidłowej bazy. Można się tam przykładowo teraz dowiedzieć, że za 3x3 Eyes odpowiadało studio Qmqm, a projekt i scenariusz jest autorstwa niejakiego Ugi Czaki. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-11-2004, 17:11
|
|
|
Hmmm.. fakt XD
Trzeba zmienić linka u Inai w ulubionych XD U siebie poprawiłem, u niej zapomniałem ^^' i stąd nieporozumienie XD
PS: Xen, ale Trigun nie ma gwiazdki... a jego też zgłaszałem ^^ |
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 25-11-2004, 09:37
|
|
|
millenium actress tez popieram, do tego kino no tabi, x i tokyo babylon, crest of the stars |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-11-2004, 09:46
|
|
|
<Z zadowolenien zauwaza recenzje Sutepri> Scrapped Princess. Zdecydowanie.
No i serie oav Tenchi Muyo! |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-11-2004, 09:53
|
|
|
A dowiem się wreszcie, czym ta seria zasłużyła sobie na uznanie czy sie nie dowiem;>? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|