Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sailor Moon |
Wersja do druku |
pampuka
|
Wysłany: 02-02-2007, 10:47
|
|
|
ha! ja lubie sailormoon bardzo! jedne sceny zachwycają a inne wkurzają <- to całe sailormooon. Niedawno miałam wszyściuteńkie odcinkeczki w kolekcyji ale pomyśłalam że za dużo mi to miejsca zajmuje i usunełam cała serie C (bo szczeże-aż za dziecinne to, czasem nie4 da się znieść), R opócz przygód z kosmitami (w tym klanie księżyca czarnego wkurzają mnie te charaktery- i wogle fabuła jest dla mnie beznadziejna>;[) no i filmy też poleciały-prócz S<- to jest jedyny film który moge ogladać normalnie ( w reszcie to mnie co.ś trafia)
A wogle to najlepsza jest pierwsza połówka serii SuperS i sam koniec - poprostu zawaliste postacie , fabuła taka troszki kiczowata ale ogołnie fajna <-szkodas że całe anime nie było takie jak SuperS (no może mniej cukierkowo:)
czy ktoś wie w jakim anime można spotkać takie postacie jak z SuperS ??? |
|
|
|
|
|
hurek
|
Wysłany: 02-02-2007, 11:01
|
|
|
Mi się bardzo podobała manga ,wprawdzie była wydawana jak zwykły komiks ale na serio mi się bardzo podobała!!!! |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 02-02-2007, 11:42
|
|
|
hurek napisał/a: | Mi się bardzo podobała manga ,wprawdzie była wydawana jak zwykły komiks ale na serio mi się bardzo podobała!!!! |
A co, powinni oprócz obwoluty dać złote wstążeczki w roli zakładki, metalowe okucia i skórzaną oprawkę?^^
Cytat: | Jeszcze by wyszło, że Zoisite robił za "mózg" tamtego teamu. |
A nie? Reszta chlała wińsko i zakradała się do salonów mody ślubnej, a on inteligentnie, prosto do telewizji i napuścił na sailorki cywilów, których nie mogły krzywdzić. No i grał na fortepianie, a do tego trzeba chociaż nuty umieć czytać..^^ |
|
|
|
|
|
hurek
|
Wysłany: 02-02-2007, 11:46
|
|
|
Nie no ale teraz mangi są takie na odwrót i czarnobiałe zazwyczaj... |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 02-02-2007, 11:52
|
|
|
A manga Sailor Moon nie jest czarno-biała? Jest. W oryginale była, jak to piszesz, "na odwrót", ale jako że była druga mangą wydaną w Polsce, nie można było tego tak zostawić.
Chyba, że chodzi ci o te komiksy poskładane z kardów z anime. Też w oryginale były "na odwrót", ale u nas odwrócili i pocieli w zeszyciki. I dali taki papier, że kolory poszły się ze sobą zapoznać biblijnie. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 02-02-2007, 12:14
|
|
|
Może kogoś zainteresuje fakt, że KickAssAnime wzięło się z robienie pierwszego sezonu SM. Nawet zastanawiam się czy nie ściągnąć, o ile dotrwają do serii S.
Przykłady różnicy w jakości
Z sailorek seria S była dla mnie najlepsza, pewnie dlatego że Hotaru lubiłam najbardziej ze wszystkich. Do Chibiusa'y czułam małą sympatie, nie najgorsza jak na dzieciaka.
Cytat: | czy ktoś wie w jakim anime można spotkać takie postacie jak z SuperS ??? |
Ciężka sprawa dzieci w anime zazwyczaj są wkurwiające (przynajmniej dla mnie), ale poszukaj po magic girls i Shōjo może coś znajdziesz. |
|
|
|
|
|
hurek
|
Wysłany: 02-02-2007, 12:26
|
|
|
"Chyba, że chodzi ci o te komiksy poskładane z kardów z anime. "
Tak chodzi mi o te i to właśnie zależy od wydawnictwa! |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 02-02-2007, 12:27
|
|
|
pampuka napisał/a: |
czy ktoś wie w jakim anime można spotkać takie postacie jak z SuperS ??? |
Które - te odziane w spódniczki czy te odziane w getry?^^ Bo jeśli komuś ogólnie podobała się ta seria, to ja mogę z całego serca polecić Card Captor Sakurę. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-02-2007, 14:08
|
|
|
hurek napisał/a: | Mi się bardzo podobała manga ,wprawdzie była wydawana jak zwykły komiks ale na serio mi się bardzo podobała!!!! | To nie była manga. To, co było wydawane przez TM-Semic to był Filmbook - czyli komiks poskładany z kadrów anime.
Właściwą mangę, czarno-białą, wydał JPF 18 tomików, plus 3 tomy Sailor V. |
|
|
|
|
|
DeadJoker
Soul Loser
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2007, 18:58
|
|
|
Cóż, ja mam do tego anime mieszane uczucia. Z jednej strony kiczowate mocno, główna bohaterka do najbardziej charyzmatycznych osobowości nie należy, a fabuła oryginalnością nie grzeszy i jeszcze te smaczki homojakieśtam, ale jak to leciało na Polsacie to ja byłam dziumdzią z mlecznymi ząbkami, a takie toto kolorowe było i tak mi się podobało... no i został mi sentyment.. No i nie należy zapominać, że to przecież klasyka. Taa, możecie mnie zaliczyć do zwolenników, aczkolwiek nie radykalnych. |
_________________ Za czasów rycerstwa, smoków i komuny
Nim łamanie kołem całkiem wyszło z mody
Gdy inkwizytorzy nosili shotguny
Autor tego posta przeżywał przygody
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-03-2007, 14:55
|
|
|
Do tej pory lubie sobie obejrzeć, co niektóre odcinki ^^.
Wiele wspomnień z tym tytułem. Jedno zpierwszych anime jakie widziałam i pewno jedno z nielicznych które do końca życia będe pamiętać. Co prawda teraz kreska wydaje się brzydka *zwłasza w piereszej i ostatniej seri* ale jednak ma ten klimat. Muzyka nawet momentami mnie wnerwia, albo głosy postaci, ale co poradzić, w czymś musi tkwic ten urok.
Oczywiście, nie bark ulubionych bohaterów, z pocżatku bardzo lubiłam Mako, potem doszedł Helios, Hotaru no i oczywiście Yaten. Szczerze to nei za bardzo lubiłam Usagi i Chibiuse, no i Seyia mnie też wnerwiał *jak by się zastanowić to i Mamoru*. Do dziś dzień zastanawiam się czemu nie dostałam oczoplonsu, przy tych wszystkich atakach Sailor Moon, gdzie wykonywała tysiące obrotów....
No ale w końcu gdzieś tkwił ten urok ;) |
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:06
|
|
|
Juziji napisał/a: | Do tej pory lubie sobie obejrzeć, co niektóre odcinki ^^.
Wiele wspomnień z tym tytułem. Jedno zpierwszych anime jakie widziałam i pewno jedno z nielicznych które do końca życia będe pamiętać. Co prawda teraz kreska wydaje się brzydka *zwłasza w piereszej i ostatniej seri* ale jednak ma ten klimat. Muzyka nawet momentami mnie wnerwia, albo głosy postaci, ale co poradzić, w czymś musi tkwic ten urok. |
To było chyba pierwsze anime które oglądałam "w pełni uświadomiona" i chyba dlatego zawsze będę miała do niego sentyment. Jak teraz to oglądam to mi się chce momentami śmiać, ogólnie mówiąc anime pozytywnie zakręcone |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:16
|
|
|
Sailor Moon... Ta seria jest troche zbyt cukierkowa, jak na mój gust, ale czego wymagać od shojo dla gimnazjalistek? ;>
Głównej bohaterki nie cierpiałem. Wrzaskliwa, dziecinna i często bezmyślna. Dużo bardziej przypadła mi do gustu spokojna i inteligentna Ami Mizuno...
Co nie zmienia faktu, że przeważnie kibicowałem tym "złym" (moim ulubieńcem był boss serii S, profesor Souichi Tomoe (ten z zacienioną twarzą i świecącymi okularami ;) ) ).
Dużą część nienajlepszych opinii o serii może wynikać z jakże genialnego tłumaczenia (dziecięce rymowanki zamiast zaklęć, lektor nie nadążąjący za kwestiami postaci, niepełne tłumaczenia (Czarodziejka z Jupitera zamiast z Jowisza), o pomylonych openingach nie wspominając ^^' ). Np. zaklęcie Sailor Venus "Crescent Beam" (promień półksiężyca). Beam się komuś pomyliło z Bean i wyszło "Groch fasola silna wola"... ___^___ |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:25
|
|
|
No tłumaczenie mieliśmy okropne >.< dlatego wole zobaczyć w orginale *z napisami angielskimi* i tak dobrze, ze imion nam nie tłumaczyli jak to zrobili w neiktórych krajach i naszczęście zostawili orginalne opki i endingi....jak widze te niemieckie lub amerykańskie to mis ie niedobrze robi *ble..* |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-03-2007, 10:10
|
|
|
Juziji napisał/a: | i tak dobrze, ze imion nam nie tłumaczyli |
Zamienili "Usagi" na "Bunny" (bo przecież oba znaczą po naszemu to samo ;> ) ale pozostałe imiona chyba zostawili... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|