Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bleach |
Wersja do druku |
ghostface
|
Wysłany: 15-10-2006, 17:33
|
|
|
Tak, fillery można sobie darować.
A czy ktoś jest może na bieżąco z mangą? Ostatnie rozdziały są po prostu rewelacyjne!
...Kubo Tite jest geniuszem. W żadnej innej mandze nie widziałam tylu świetnych postaci, a KT wciąż dodaje nowe ^^ |
Ostatnio zmieniony przez ghostface dnia 15-10-2006, 17:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-10-2006, 17:39
|
|
|
Ano, manga jest niezła, to fakt. O wiele lepsza od anime niestety/stety (?) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 15-10-2006, 17:57
|
|
|
Jest lepsza przede wszystkim ze względu na rysunek. Uwielbiam kreskę w Bleach, zwłaszcza teraz. Anime jest pod tym względem dość kiepskie, tyle że mamy kolory.
Ale myślę, że trochę pooglądam jak skończą się fillery.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Espada i Vaizards w wersji animowanej - chyba jednak się skuszę ;) Poza tym cały czas mam nadzieję, że jakość anime się poprawi.
|
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-10-2006, 20:59
|
|
|
ja dla porządku oglądam, i cierpię strasznie >_< |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-12-2006, 17:23
|
|
|
OK... czas na odrobinę nekromancji...
<sięga po łopatę i wykopuje gnijące zwłoki wątku>
BANZAI!
^_^; .o(a może okolicznościowo powinno być "Bankai"?)
W odcinku 108 nastąpiło rozstanie z ostatnim Bounto, Rukię obarczono wygłoszeniem płytkiego, moralizatorskiego komentarza, ai ten łuk fillerów WRESZCIE się zakończył!
Nie żeby manga ostatnio też nie zeszła na psy...
- a raczej, na kolejną akcją ratowania <kogoś> <skądś>
Na szczęście to, co prezentują czołówki w najświeższych epach, a co podobno pochodzi z filmu, prezentuje się bardzo kanonicznie i niezwykle obiecująco!
A co dalej z serią TV, przekonamy się pewnie w 109, który w TV będzie 4 stycznia. O ile nie będzie to typowy mikro-filler w stylu "bohaterowie są zmęczeni"...
O.o" .o(tłucze się po głowie za wizję klasycznie fanserwiśnego "onsen hijinks episode" a la Bleach) |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 21-12-2006, 19:31
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Nie żeby manga ostatnio też nie zeszła na psy...
Na szczęście to, co prezentują czołówki w najświeższych epach, a co podobno pochodzi z filmu, prezentuje się bardzo kanonicznie i niezwykle obiecująco! |
No proszę, a ja mam zupełnie odwrotne wrażenie. Zwiastun nowego filmu niespecjalnie mnie zaciekawił. Nowa główna bohaterka, która bardzo przypomina Rukię... wieje nudą.
Natomiast mangę czyta mi się ostatnio bardzo fajnie. Świetne postacie, genialny humor i kreska coraz lepsza.
- Owszem, mamy powtórkę z rozrywki, czyli wyprawę na ratunek, ale myślę, że Kubo nas zaskoczy: po pierwsze dlatego, że to już było i facet z pewnością zdaje sobie z tego sprawę, a po drugie - jesteśmy w części drugiej, która powolutku zmierza do wielkiego finału (prawda? @_@), więc powinno być ciekawie.
|
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-12-2006, 21:25
|
|
|
wa-totem napisał/a: |
A co dalej z serią TV, przekonamy się pewnie w 109, który w TV będzie 4 stycznia. O ile nie będzie to typowy mikro-filler w stylu "bohaterowie są zmęczeni"... |
Z zajawki w 108-mym podejrzewałbym raczej, że będzie to odcinek "ostatni, podsumowujący" łuku - czyli kilka żartów, coś moralizatorskiego i do domu. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-12-2006, 22:09
|
|
|
Zgadzam się z Bezimiennym, chyba że na samym końcu 109 pokaże się na chwilkę "wróg" żeby zburzyć sielankowy nastrój, zapewne mignie tylko widzom, bohaterowie aż do 110 pozostaną w błogiej nieświadomości.
Jestem ciekawa filmu, w czołówce widać jak Rukia "uwalnia miecz", mangi nie czytam więc nie wiem czy tam już to nastąpiło. |
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 23-12-2006, 16:53
|
|
|
Co ja widzę, filler wreszcie się skończył! Yuppie!
Ja zatrzymałam się gdzieś w okolicach tego, jak Karyia (chyba tak mu było) wypuścił w miasto stado przerośniętych moskitów XD Dalej jakoś odpuściłam, bo angstujący Ishida na pierwszym planie to nie jest to, co chcę w Bleachu oglądać.
Hm, teraz mam dylemat czy przeskoczyć od razu na epek 109 czy dociągnąć ten filler do końca... Według was skończyło się to jakoś sensownie czy tak, jakby to studio Gonzo robiło? |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:11
|
|
|
Jeśli nie oglądałaś, to możesz sobie odpuścić... z drugiej strony, moskity to już daleko były, a powyżej 91 akcja przeniosła się do soul society, i jest kilka widowiskowych walk z udziałem kapitanów.
Trudno doradzić. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:49
|
|
|
*zastanawia się głęboko*
może jak bedę się nudzić wyjątkowo w te wolne dni to sobie obejrzę? <i dociagnę 101-108> Skoro juz wiem gdzie się filler kończy...
mange tez przydałoby się nadrobić, na 246 się zatrzymałam a nawet nie wiem jaki nr ma aktualny chapter >.< |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-12-2006, 21:43
|
|
|
@GoNiK - numer najnowszego rozdziału to 257 ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
VampirLord -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-12-2006, 22:31
|
|
|
sesshoumaru83 napisał/a: | W obecnej chwili anime robi się beznadziejne. Mamy postac super bosa - Kariya i naszych małych dzielnych bohaterów. Zaczynam dochodzic do wniosku , żejedynym godnym przeciwnikiem dla Kariya może byc wyłacznie Yamamoto Genryuusai;) |
no dziadek moze wszystkim CUT! bo sie wnerwi ze cienka akcja w anime :D
Ja bardzo ładnie proszę o uważanie na słownictwo... Mai |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 03-01-2007, 14:47
|
|
|
Hej GoNik, będziesz szczęśliwa ^^
Ningen rozdarł się worek z tapetami z Bleach, a ostatnia jest z twoim ulubionym "mrożonką" :P
dla nie znających, link do sajtu jednaj z najlepszych tapeciar: http://ningen.nattoli.net/wallpapers/BLEACH/ |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-01-2007, 11:04
|
|
|
O.O wiii... ale te z Blood+ były lepsze... [Saya w pozycji embrionalnej... albo Saya, Haji i Solomon na dachu ~.~]
O kurczaki... właśnie mi się odcinki Blicza po 5 minut ściągają @.@ |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|