Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fate/Stay Night |
Wersja do druku |
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 22-04-2006, 13:20
|
|
|
Oj co Wy chcecie od biednego Shirou ? :P To taki sympatyczny chłopak, tylko przeraża mnie troche jego gadanie o sprawiedliwości, uratowaniu wszystkich ludzi itp. , chce być jakimś super bohaterem czy jak? On to jest taka troche lepsza wersja Ameli ze Slayersów ^^" |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-04-2006, 14:38
|
|
|
Mao napisał/a: | Oj co Wy chcecie od biednego Shirou ? |
aaa... niic... on tylko jest kompletnym idiotą.
Przyznam, że zgięło mnie kiedy w 1ep usłyszałam jego głos... oj, biedny Amematsu... [albo Uryuu jak kto woli...] *spadła pod biurko i kula się ze śmiechu* |
|
|
Mao
|
Wysłany: 22-04-2006, 20:30
|
|
|
Ja nie mogłam słuchać głosu tego idioty Shinji !! Dobrze, że skończył tak, a nie inaczej -_-
W jaki dzień tygodnia pokazują kolejny ep F/SN ? Oglądał już ktoś 16 odcinek ? Ja zarzuciłam już do ściągania ^^ |
|
|
|
|
|
Kojiro
I'm not afraid to die...
|
Wysłany: 22-04-2006, 20:57
|
|
|
16 odcinek jest wprost sweet ;)
Nasz gl. bohater odoskonalil swoja sztuke przyzywania przedmiotow, Saber staje sie zazdrosna w pewnym momecie, wiecej nie ma co pisac bo podchodzilo by to pod spoiler ;) |
_________________ Can it be a conscious decision?
That I look for ways to alter my vision?
|
|
|
|
|
mav
Living script
|
Wysłany: 24-04-2006, 14:58
|
|
|
Fate z odcinka na odcinek robi się coraz lepsze imo. Wygląda na to, że niedługo koniec serii, mam nadzieję, że klimat się utrzyma do końca, no i że nie schrzanią zakończenia. Bo na razie jest genialnie.
A przykład Shirou pokazuje, że niestety, ale ludzie nie trawią tych, którzy chcą być pomocni innym, czasami nawet przedkładając cudze dobro nad własne. A szkoda, bo tacy ludzie są wyjątkowi. |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 24-04-2006, 16:38
|
|
|
Moim zdaniem też jest lepszy z odcinka na odcinek i strasznie mnie wciągnął ^^ Już nie mogę się doczekać 17 epa *_*
Co do pomocnych ludzi to owszem tacy są wyjątkowi i mało ich, ale naprawdę czasami potrafią narobić więcej złego niż dobrego, np. nie mają pojęcia o danej dziedzinie, ale koniecznie chcą pomóc, a wtedy oprócz problemu, który nas zdenerwował dołączyła jeszcze natarczywa osoba, nerwy nam puszczają i wychodzi na to, że odtrącamy takich ludzi. Oczywiście nie wszyscy są tacy. Na szczęście Shirou odkrył w końcu w czym jest dobry i teraz może pomóc Saber w walce, a nie tak jak wcześniej ^_~ |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-04-2006, 12:13
|
|
|
Rozwinięcie akcji jest bardzo dobrze zrobione i w odróznieniu chociaż od truskawkowej serii w miarę trzyma się oryginału. Nie na tyle, by stuprocentowo przewidywać wydarzenia w kolejnych epizodach, lecz wystarczająco, by fabuła była spójna i wciągająca.
Tak btw, czy w grze Archer inkantację UBW też rzucił in engrish? |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 30-04-2006, 21:58
|
|
|
Jeśli ktoś chce zobaczyć to są tu screeny z najnowszego epa czyli 17. Co tydzień jest nowy odcinek i chyba nawet opis, ale po angielsku i nie chce mi się czytać :P
http://www.designchronicle.com/memento/archives/fatestay_night_ep17.html
Ja jeszcze nie zaczęłam ściągać 17 , bo czekam aż będzie miało 100% zakończone, tak dla pewności żeby mi się jakiś szajs nie ściągnął ;)
Ktoś może już oglądał ? |
|
|
|
|
|
SG
|
Wysłany: 30-04-2006, 23:50
|
|
|
Ja widziałam.
Dowiadujemy się nieco o siódmym mistrzu, Casterze i Assasinie, ale nie mówię nic więcej, żeby Ci nie psuć zabawy ;) |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2006, 11:56
|
|
|
Niestety Cytat: | True Assasina brak == | Nie traćmy jednak wiary, Twórcom udało się zręcznie połączyć większość wątków z gier. A i opening wiele obiecuje... |
|
|
|
|
|
Gothard
|
Wysłany: 01-05-2006, 14:26
|
|
|
Mówicie, ze shirou to idiota a w 17ep (przekonacie się jak zobaczycie) shirou ze swoimi umiejętnościami wzmacniania, może sobie nieźle radzić w walce w zwarciu |
Ostatnio zmieniony przez Gothard dnia 01-05-2006, 15:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2006, 14:56
|
|
|
Gothard, na litość pomniejszych bóstw i duchów żywiołów - nie spoileruj == Masz szczęście iż akurat skończyłem ten epizod oglądać >] Inaczej krew wartkim strumieniem by popłynęła a flaki latałyby ku uciesze tłumów.
Cytat: |
Gdy zaczynasz, kończ. Shirou owszem, był w stanie kilka ciosów sparować, niemniej zaraz potym padł, pokonany. Nie ta liga. I oczywiście fakt, iż używał "potężnej broni", jak sam określił...sami wiecie co. Takoż, nie, Shirou nie jest idiotom. I nie jest przepakiem.
Zwróć takoż uwagę na fakt, iż gdyby Saber miała okazję skutecznie zaatakować, z przeciwnika zostałąby miazga. Lecz Saber to klasa Sługi, która nie grzeszy prędkością. Są jak rycerze, silni, dobrze opancerzeni. Szybkość nie jest dla nich najważniejsza. A Kuzuki sensei takim zwykłym człowiekiem to też nie jest... Zresztą, o czym my mówimy? Para nastolatków i nie w pełni przyzwany sługa kontra wyszkolony.... i Caster, która zabiła swojego Pana? Wynik był łatwy do przewidzenia.
|
A na marginesie, co umiejętności mają do bycia dupkiem*?
*moderacje przepraszam za mocne słowo. Uzasadnione IMO. |
|
|
|
|
|
Gothard
|
Wysłany: 01-05-2006, 15:05
|
|
|
sory zapomniałem sie troche zedytowałem już to jeszcze raz sry
no ale określenie dupek raczej do niego nie pasuej nie jest egoistą ani hamski do niego pasuje określenie heroiczny |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2006, 15:10
|
|
|
Naiwny. Choć mu się ostatnio pozytywnie odmienia na naiwnego realistę. W końcu naiwność uleci i zostanie...
Zauważyliście iż w Fate praktycznie nie ma dłużyzn, przestojów, bonusowych scen prysznicowych, onsenowych epizodów? Naprawdę, aż przyjemnie się ogląda.
Cytat: | sory zapomniałem sie troche zedytowałem już to jeszcze raz sry |
Nie przepraszaj, każdemu się zdażyć może. Pisz, lecz sprawdzaj co i jak piszesz. Po pięć razy. U mnie to działa. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-05-2006, 17:12
|
|
|
[17 jeszcze nie widziała z braku czasu]
Gothard, ale ja swoją teorię o Shirou popieram przejściem wszystkich trzech scenariuszy gry...
A Sm00k, o ile dobrze zrozumiałam, zaspoilerował się trochę w kwestii Fate.
Shirou jest głownym bohaterem, a oni z definicji są albo debilami albo pierdołami. Bycie palantem w takim wypadku nie jest takie złe <evil grin> |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|