Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fullmetal Alchemist |
Wersja do druku |
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 20-07-2010, 16:25
|
|
|
No jakoś dotrwałem do końca tego brotherhooda.
Chyba jestem już za stary, bo nie moge zrozumieć tych całych zachwytów tą serią.
Wypada znacznie słabiej pod względem graficznym, muzycznym i wg. mnie fabularnym w porównaniu do serii poprzedniej.
Mentalność wszystkich postaci plasuje sie na poziomie ~12 latka, patetyczne wypowiedzi kompletnie nie pasują do wypowiadających je osób, wszystko do bulu shoenowe.
Co do humoru - wybaczcie - ale jakoś krwawe wymioty owej mentorki wywoływały u mnie wręcz przeciwne uczucia... z resztą gagów nie było w cale lepiej ...
Fabuła równiez do mnie nie przemawia - jeżeli podobna była w mandze - jestem pewien zę będe omijał ją szerokim łukiem. Scenariusz poprzedniej wersji jest wręcz arcydziełem w porównaniu do tej, jestem pełen uznania dla osób które zdołały na podstawie takiej tandety zrobić coś sensownego ;)
ogólnie jedna z gorszych serii tego roku, jak większość z resztą
mocne 3/10 |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-07-2010, 16:46
|
|
|
Chemik napisał/a: | Co do humoru - wybaczcie - ale jakoś krwawe wymioty owej mentorki wywoływały u mnie wręcz przeciwne uczucia... z resztą gagów nie było w cale lepiej ... |
Nie czytaj mangi. Tak, nie czytaj. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-07-2010, 19:59
|
|
|
Scenariusz tandetny? W życiu się nie zgodzę. Bohaterowie na poziomie 12latków? Wrath, Kimblee, Ling, Greed, Mustang, FATHER (!) są płascy? A wymioty ilke razy się pojawiły? Że 3 razy na 64 odcinki? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 30-08-2010, 20:32
|
|
|
Pierwszy ep wyemitowany na Hyperze. Nie mam pytań co do napisów: raz nazwy angielskie, raz polskie, japońskie teksty piosenek - śpiewaj razem z Yui? I to tło, jakbym oglądał z jakimiś fansubami na subedicie. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-08-2010, 20:35
|
|
|
Kaltresos napisał/a: | Pierwszy ep wyemitowany na Hyperze. Nie mam pytań co do napisów: raz nazwy angielskie, raz polskie, japońskie teksty piosenek - śpiewaj razem z Yui? I to tło, jakbym oglądał z jakimiś fansubami na subedicie. |
O, brzmi jak wersja streamu z youtuba. Widać odsprzedali ją... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-08-2010, 21:14
|
|
|
Kaltresos napisał/a: | Pierwszy ep wyemitowany na Hyperze. Nie mam pytań co do napisów: raz nazwy angielskie, raz polskie (...) |
Prawdopodobnie (bo nie zawsze zwracałem uwagę) chodzi o zwykłe rozróżnienie nazewnictwa anglojęzycznego użytego w oryginale (zamiast japońskiego). W takim wypadku nie tylko nie jest to nic karygodnego, a wprost przeciwnie.
A szare, półprzeźroczyste tło to zupełnie inna sprawa... (aczkolwiek śmiem przypuszczać, że całkiem szybko zniknie z ekranów). |
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.
A. Mickiewicz
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 01-09-2010, 15:22
|
|
|
Zasiadam wieczorem do TV, włączam kanał 111 <Hiper> i mało mi oczy nie wypadły ze zdziwienia. O 21 na Kanale Hyper (Zip Zap również) można pooglądać sobie FMA Brotherhood. Ja na razie nie oglądam, bo nie chce zaspoilerować sobie mangi <zbieram całą serie> tylko mam jedno zapytanie : czy brotherhood kończy FMA? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-09-2010, 15:27
|
|
|
Kończy. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Akasha
|
Wysłany: 16-09-2010, 23:26
|
|
|
obejrzany, wolę mangę xD |
|
|
|
|
|
slec21
|
Wysłany: 17-09-2010, 21:01
|
|
|
Pierwsza część jak najbardziej ok brotherhood jakoś mi nie pasuje... |
|
|
|
|
|
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 20-09-2010, 00:32
|
|
|
Hmmm... pierwsza część jest bardzie dramatyczna, nawet tragiczna bym rzekła, brotherhood już w zupełnie innym klimacie, ale nie gorsza. Tą pierwszą zadedykowałaby po prostu troszkę starszym widzom. Jednak zobaczenie wściekłego Mustanga w FMAB, to po prostu rozkosz! No i miło ujrzeć braci w dniach po skończonej finałowej walce. Jednak co może robić Ed po stracie talentu? Mi nic nie przychodzi do głowy. A i przecież alchemia jest wyuczalna, więc czemu nie może znów się jej nauczyć i używać poprzez rysowanie kręgu kransmutacji?
Manga za to jest cudna, też ją kupuję:) niektóre arty, tak jak ten z chapteru 81 wywołują u mnie ślinotok :)) |
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 20-09-2010, 15:02
|
|
|
Właśnie ja też nie do końca to rozumiem. Dlaczego jedni ludzie mogą być alchemikami a inni nie? Jak to możliwe, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ed oddał możliwość używania Alchemii?
|
|
|
|
|
|
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 20-09-2010, 15:09
|
|
|
no właśnie...
- oddał całą swą wiedzę dotyczącą PRAWDY, ale to ma się w głowie, wiązało się to z traumatycznym przeżyciem, więc nie da się tego tak zapomnieć. Z drugiej strony pertraktował z samym bogiem/ prawdą/ światem czy jak mu tam, więc wszystko możliwe. Jednak nadal twierdzę, że mógł się tego nauczyć jeszcze raz...
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-09-2010, 15:18
|
|
|
- To nie tak. Potencjalnie każdy może zostać alchemikiem, każdy ma wewnątrz bramę do prawdy, która to umożliwia. Po prostu, żeby korzystać z tych mocy trzeba nauczyć się, jak to robić. Ed nie oddał "prawdy", on oddał bramę, a co za tym idzie to połączenie, które w ogóle pozwalało mu wykonywać te swoje alchemiczne cuda. Więc nie, nie może się na powrót nauczyć alchemii. Równie dobrze mogłaby mu ręka odrosnąć sama z siebie :D
|
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|