Naruto - temat ogólny o serii i filmach (pl/eng/jp) |
Wersja do druku |
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 26-02-2007, 20:41
|
|
|
Bezimienny napisał/a: |
Prawdopodobnie chodzi o Temari. |
Niemożliwe - skąd wiedziałaś? Choć i Shizune jest fajna. I Kurenai (czy mnie się wydaje, czy to jest pierwsze anime, w którym cenzura dorobiła kobicie większy biust, niż miała w oryginale?). I moja ulubienica, choć stanowczo za rzadko się pojawia nawet jak na postać z piątego planu - Ayame.^^
Deidara też była fajna. Tylko ten kretyn autor zrobił z niej faceta.^^ |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-02-2007, 09:19
|
|
|
Beryl napisał/a: | Prawdopodobnie chodzi o Temari. |
Ona jest gruba ;/
widzialam pierwszy odcinek na Jetixie... Zamordowala bym i Tlumacza i Lektorow !! ZAMORDUJE !! |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-02-2007, 11:43
|
|
|
Lila z której strony Temari jest gruba, chyba na uszach, reszta bohaterek wypada przy niej co najmniej blado. Z tego co pamiętam to ona jest rok starsza od Naruto i całej tej bandy, trzeba przyznać że jest dosyć kobieca jak na swój wiek, poza tym w przeciwieństwie do pozostałych dziewczyn nie stanowi dekoracji - potrafi walczyć i ma charakter.
Podziwiam wytrzymałość wszystkich, że też oglądacie jeszcze tą okaleczoną wersję, traktujecie to jako ciekawostkę przyrodniczą? |
|
|
Shiori
|
Wysłany: 27-02-2007, 12:30
|
|
|
Cytat: | Podziwiam wytrzymałość wszystkich, że też oglądacie jeszcze tą okaleczoną wersję, traktujecie to jako ciekawostkę przyrodniczą? |
ekhm, ja już nie oglądam. Po zobaczeniu dwóch odcinków myślałam że umrę. |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-02-2007, 17:22
|
|
|
Cytat: | Podziwiam wytrzymałość wszystkich, że też oglądacie jeszcze tą okaleczoną wersję, traktujecie to jako ciekawostkę przyrodniczą? |
Żebyś Ty widziała grupowy seans Elfen Lied, albo zbiorowe czytanie opowiadania z celofyzami w tle... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-02-2007, 19:59
|
|
|
Nadal nikt mi nie odpowiedział. Czy Wy wszyscy jesteście naprawdę takimi ignorantami czy tylko takich udajecie?... bo to już się robi podejrzane. Musieliście to chyba u kogoś podpatrzeć... a, pewnie duma Wam nie pozwala udzielać odpowiedzi. Hmm, zrozumiałe... No, gratuluję.
Tak, to jest eksperyment. Ostatnio lubię testować fandom m&a. Cóż... miałam nadzieję że przynajmniej to forum będzie bardziej cywilizowane. Co za szkoda.
Właśnie sobie przypomniałam o Anko. Ciekawa postać, ale stanowczo za mało czasu jej poświęcili. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-02-2007, 20:29
|
|
|
Crofesima wybacz, Haku przemówił w dzisiejszym odcinku - beznadziejny miał głos, trochę spóźniona ta odpowiedź, ale liczą się intencje :) |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-02-2007, 20:30
|
|
|
Oh well, ja nie oglądałam Naruto i nie mam zielonego pojęcia kiedy słychać jego głos po raz pierwszy (i czy w ogóle go słychać!) więc do ignorancji się przyznaję i podpisuję wszystkim kończynami ^^'
Natomiast co do oglądania w wersji polskiej: tak moshi, to jest ciekawostka przyrodnicza. W dodatku fazogenna. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-02-2007, 20:52
|
|
|
Nareszcie~! *ściska moshi i IKę*
Trochę straciłam cierpliwość, wybaczcie, ale po prostu NIE CIERPIĘ gdy jestem namiętnie lekceważona. Ah.
Niestety raczej nie ułyszę głosu Haku - co za szkoda.
Ale za to mogę Wam powiedzieć, że Naruto stało się całkiem popularne. Już nie wspominam o tym, że niemal codziennie słyszę od znajomych z internetu jak to ich młodsze rodzeństwo się wciągnęło... ostatnio nawet jadąc autobusem słyszałam rozmowę uczniów podstawówki (chociaż pies wie do jakiej oni szkoły uczęszczają... ostatnio mam problemy z rozróżnianiem wieku.) o SasUKE.
Oby to 'młodsze pokolenie' się kiedyś bardziej wciągnęło w m&a i sięgnęło po ambitniejsze tytuły. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-02-2007, 13:39
|
|
|
Ja nie oglądałam przez tydzień ale chyba się nie zgubię w fabule ;)
A mój bratanek też ogląda... |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 28-02-2007, 14:02
|
|
|
No cuz...Mozna bylo sie spodziewac ze zrabia to anime. Mi osobiscie nie podoba sie Naruto z Jetixa. Ale jak sie nudzi to troche sie popatrzy.Dubbing...za pierwszym razem wysmialam rozwala mnie troche. Moze gdybym ogladala pierwszy raz w telewizji...to relacje bylyby bardziej przyjemne. |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Akuma_Yushi
|
Wysłany: 28-02-2007, 16:08
|
|
|
Z tego co pamiętam, to Haku przemówił w zeszłym tygodniu. W czwartek bodajże. Och, piękny głos. Kobiety w średnim wieku...
Albo głos Sasuke. Może małżonka wyżej wymienionej? xP
Ach, jak cudownie, iż od ponad dwóch tygodni możemy sie "zachwycac" polską wersją "Naruto". I ta cenzura. Ten dubbing. Oraz tłumaczenie dialogów. Jak np. Ludwicz... ekhm, Kakashowe "Jeżeli nie oszaleję do końca tego treningu, to będzie cud." A ja bym powiedziała jednak inaczej. Jeżeli ja, i byc może także inni widzowie, nie oszaleję do końca aktualnie wykupionych epizodów, to będzie dopiero cud. Jak menopauzy pragnę. ^^
Zapoznałam się też z krótkim opisem tego anime w gazecie "To & Owo". Pozwolę sobie nawet zacytowac.
Cytat: | Naruto, uczeń prestiżowej akademii ninja, pragnie zostac przywódcą klanu. Nie będzie to jednak możliwe z powodu pewnego wydarzenia z czasów jego dzieciństwa. Gdy wiele lat temu pewien demon pustoszył kraj, ówczesny przywódca klanu pokonał go, ukrywając jego ducha w nowo narodzonym dziecku. Był nim Naruto - z tego powodu wyklęty przez mieszkańców wioski. |
Jak fajnie. Mamy nowy klan. Klan Konoha. Już mniejsza o to, iż większa wzmianka o "Naruto" pojawiła się po dziesięciu epizodach. Ale... Podoba mi się ta wzmianka. Szalenie mnie bawi. Prawie jak nasza polska wersja. ^^ |
|
|
|
|
|
Grygus
|
Wysłany: 01-03-2007, 22:04
|
|
|
Ale wkurzający ten JetX Wracałem do domu z uczelni niestey nie zdązyłem na 19.25 na naruto więc nie przejołem się tym bardzo bo powtórka 21.09 a tu co Dark Oracle ehh co za życie :/ Wie ktos skąd mozna sciągnac ten odcinek ?? Nawet w wersji jap?? |
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 01-03-2007, 22:16
|
|
|
Uroki oglądania anime w telewizji. Ja na ten przykład oglądałem Paranoia Agent na Hyperze i pewnego dnia włączam jak codzień o 21.00, a tu jakaś gierka komputerowa. Zaglądam do gazety, a tu PA dopiero o 23.00, a rano trzeba o 5.00 wstać i niestety przegapiłem :(( |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-03-2007, 22:41
|
|
|
Grygus napisał/a: | Wie ktos skąd mozna sciągnac ten odcinek ?? Nawet w wersji jap?? |
Moderacja przypomina, że zarówno pytanie o źródła do ściągania, jak i ich podawanie jest zabronione. Punkt 2 i 3 Konstytucji Forum.
IKa |
|
|
|
|
|
|