Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Naruto - temat ogólny o serii i filmach (pl/eng/jp) |
Wersja do druku |
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 18-12-2007, 20:27
|
|
|
Co tu dużo mówić ....
Dobre to jest i tyle....
Obejrzałem wszystko co się da (zwz. z "Naruto" oczywiście). |
|
|
|
|
|
SkyBot
Commander Naofumi
Dołączył: 31 Sty 2008 Skąd: Siedlisko całego ZŁA tego Świata Status: offline
|
Wysłany: 09-02-2008, 16:46
|
|
|
ze mną było troche inaczej. ja najpierw oglądałem (I serię) Naruto na Jetixie a dopiero po tym za namową kolegi zabrałem się za oryginalną wersję. potem przez długi czas nie oglądałem na Jetixie i kiedy chciałem zobaczyć czy cenzura skaleczyła drugą serię tak samo jak pierwszą... nie mogłem ścierpieć że wycieli tą scenę w której Sasuke łamał Zaku ręce... tak przy okazji to openingi mi się bardziej podobają w wersji oryginalnej, a ten dubbing wydał mi się poprostu groteskowy.
Niechaj Kisiel Kapuściany będzie z wami |
_________________ Jeśli jesteś zbyt słaby by się zabić, nie jesteś godzien by żyć. Zabij się!
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-02-2008, 18:15
|
|
|
Ja się po raz kolejny zapytam- co wy chcecie od dubbingu?
Naprawdę, doigracie się kiedyś i następną serię dostaniecie z lektorem nałożonyym na francuski dubbing:)
Zaznaczam, że oglądałam ok. 50 odcinków zarówno w wersji oryginalnej jak i spolszczonej.
Naruto wybitną serią nie jest. Owszem, kiedy najdzie człowieka ochota na mordobicie z nutką komedii jest jak znalazł, ale jest to raczej anime o którym zapomina się po wyłączeniu TV(chyba, ze ma się w domu Narutarda:)). Dlatego może nie przejęłam się tak cenzurą, czasem nawet uważam, że wpłynęła na dobre- np. w scenie walki Ino z Sakurą
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Zamiast dwóch dziewuch walących się po buziach mignęła Sakura oddająca wstążkę-IMHO bardzo na miejscu
.
W końcu jakby nie patrzeć wyleciały kilkusekundowe scenki, nic w zasadzie nie wnoszące do fabuły, mające co najwyżej podnieść limit wiekowy.
Bardziej niż owa cenzura śmieszyły mnie encyklopedyczne wyjaśnienia technik walki, ale cóż, cecha gatunku- nawet trochę nostalgiczna. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-04-2008, 15:27
|
|
|
Zarathustra : 11.04.2008 23:09:21
Re: .,., Cytat: | No i popełniłeś jeden z największych błędów w swoim życiu ;) Sam najpierw zacząłem oglądać Bleach, spodobał mi się od 20 do 60 epa, potem fillery i dalej znowu fajnie się oglądało. Naruto zaś uważałem za bubel przy Bleach'u i wieszałem na nim psy, przez jakieś 45 odcinków nic mi nie podchodziło w nim. Następnie boom i po wielu epach (nielicząc fillerów) razem z Shippuudenem to anime stawiam o wiele wyżej niż Bleach'a.
Obie serie mają teraz mieć fillery, zobaczy się która seria wyjdzie z tego mniej zgnębiona ;) |
Mar : 12.04.2008 14:04:16
Re: .,., Cytat: |
Bleach jest świetny ale do Naruto mu jednak dużo brakuje. W tydzień obejrzałem 140 odcinków Naruciaka, to najlepsza seria anime ever! Koniecznie napraw swój błąd i wróć do oglądania! |
clbs : 12.04.2008 15:23:46
Re: .,., Cytat: | Faktycznie, popełniłem błąd, ale na piśmie :
oglądałem 220 odcinków naruta + 30 shippuudena, dałem sobie spokój po 2 tygodniach czekania na nowe. Po prostu przestało mnie to ciekawić. A bleach – stawiam go o wiele wyżej niż naruta, chociażby ze względu na kreskę i głównego bohatera. Mimo to, żadna z tych serii nie może być „najlepsza na świecie”, anie „best anime ever”, chociaż to tylko moja prywatna opinia =] |
|
|
|
|
|
|
Vallewida
|
Wysłany: 13-04-2008, 14:53
|
|
|
Jeśli chodzi o Naruto to wysiadłam przy 100 którymś odcinku. Wzięłam sie teraz za drugą serię.
Najbardziej jednak mnie wkurzają sceny które ciągną się przez pół odcinka i nic w sumie nie wnoszą. |
_________________ Świat nie zginął i nie spłonął. Przynajmniej nie cały. Ale i tak było wesoło. |
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 16-04-2008, 00:38
|
|
|
Mozolny rozwój mentalny głównego bohatera był doprawdy irytujący,wszyscy chyba mają teraz nadzieje że po tym kopniaku w dupę(54Nightmare ) dojrzeje,zmądrzeje,nie chodzi oto by rezygnował ze swoich ideałow ale żeby z takim zaskoczeniem i bezradnośćią nie przeżywał po 100 kroc tych samych zawodów oraz starał sie rozwiązywac problemy z uwzględnieniem czyjegos punktu widzenia anie zamordyzmem, miedzy innymi,to tylko mała kropla w morzu jego przewin na naszym intelekcie |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 16-04-2008, 20:32
|
|
|
Goku też nie był inteligentny ale jakoś wszyscy go lubimy :D |
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-04-2008, 12:54
|
|
|
Każdy mówi za siebie.
Ja tam wolałam Piccolo. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:00
|
|
|
A Usagi była tytanem intelektu?
Główni bohaterowie takich serii nie mogą być za mądrzy, bo wpędzaliby widzów w kompleksy. |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 22-04-2008, 00:37
|
|
|
wiem nie na miejscu były moje uwagi w końcu jestem za starym bykiem na takie bajki i nie ma co sie z tym wychylać,ale musiałem to z siebie wyrzucić,w najnowszym odcinku Naruto pochwalił sie bystrością jak za dawnych czasów aż zapomniałem że to Schippuden. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-04-2008, 13:28
|
|
|
No Shippuuden coś poziom chyba podniósł, bo ostatnie 2 odcinki były naprawdę fajne. Mam jeszcze pytanie. Co to za postać ze snu Naruto, która się jeszcze potem w openingu przewija? Ma takie czarne, krótkie, proste włosy. Czytałam, mange ale nie kojarzę. |
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 23-04-2008, 13:55
|
|
|
mje rodzinka tych białowłosych z openingu nie pokoi,nie wyglądają najlepiej,nie wyglądają wogóle jak z naruto,tak frajersko jakoś,jak z filmówki, |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 23-04-2008, 16:46
|
|
|
Mnie ciekawi czy kiedyś zakończą tą serie ? bo według mnie 300 odcinków to przesada szczególnie, że oni je puszczają raz na tydzień, wielu moich znajomych, którzy oglądali Naruto od początku emisji teraz już dało sobie z tym spokój bo ile można oglądać to samo, ja zaczęłem to oglądać gdy Shinippuden się zaczął, czyli nie tak późno i z odcinka na odcinek coraz cześciej czekam aż się to wszystko skończy. A i jakaś śmierć ważnej osoby by się przydała, ostatni zgon main charakter to chyba śmierć trzeciego, która była 200 odcinków temu ^^, już w Dragon Ball była większa śmiertelność hehe. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-04-2008, 17:36
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- A to niedługo będziesz musiał czekać. Nawet 2 się trafią.
No i jeszcze kilka zaskakujących faktów wyjdzie na jaw, ale to później. |
|
|
Mugen
Sealed
|
Wysłany: 05-05-2008, 15:19
|
|
|
Ja mam takie małe pytanie.
Oglądał ktoś film pełnometrażowy Shippuuden, o ile się nie mylę, ten najnowszy?
Przyznam się szczerze, że film jest dość kiepski, ale warto rzucić na niego okiem dla ostatniej sceny. Ja spadłem z krzesła, do takiego poziomu głupoty nawet Naruto w "szczytowej formie" nie przygotowuje. :P |
_________________ Music is needed to party |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|