Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Eureka Seven |
Wersja do druku |
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 20-07-2012, 13:01
|
|
|
Nie zgadzam się na taki rozwój wydarzeń.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Po pierwsze, Ao powinien pilotować oryginalnego Nirvasha. Po drugie powinni używać Gekko Go, skoro ma ICF (ten anty radar) no i jest 1092384092834 x ładniejszy !!! Po trzecie, wtf ta Naru do tej pory była mi obojętna, ale teraz to może dostać kulkę i nawet nie zamrugam.
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-07-2012, 14:50
|
|
|
Tia, odnoszę wrażenie, że ten udany wyskok właśnie się skończył (tu mowa o odcinkach 12-13), a twórcy próbują na siłę wciskać Naru wszędzie, gdzie się da. Dziewczyna może i byłaby fajną przyjaciółką z dzieciństwa, gdyby nie jej papierowa osobowość i niewyraźna (że niejasna to swoją drogą) rola w fabule. I jakoś nie widzę tej chemii, która wspierałaby to scenariuszowe oddanie Ao względem niej. Dlatego też jeśli to możliwe (OBY) kibicuję tutaj Fleur i Elenie, już nawet pal sześć jakikolwiek związek romantyczny, bardziej na płaszczyźnie przyjaźni. Trufla zrobił się nudny z tą swoją obsesją na punkcie wiadomej pani. Jak mówiłam, poziom trzyma Ao, wielka zaleta tej serii, jego drużynowe koleżanki i Ivica.
Natomiast nowy zestaw muzyczny średnio mi się podoba, acz końcowe obrazki bawiącego się tercetu są ładne. Ale odwórcony Renton a la Takuto z Argento Soma mnie trochę przeraża... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-07-2012, 15:34
|
|
|
Jak wadzę nasze zdania zaczynają siec coraz bardziej różnić.
Po pierwsze Nirvash to dziewczyna! Zawsze tak było. Odkryła to Gidget a później w obydwu wersjach jerzykowych jakie widziałem głos podłożony archetypowi był kobiecy. Robot nie ma obowiązku być facetem.
Po drugie
- Gekko musiało zostać utopione. Nie było szans na odzyskanie go przez "dobrych" , Eureka stwierdziła, że eksperymentowali z wrakiem Gekko. Natomiast technologia w nim zawarta była by zbyt zaawansowana i niszczycielska by głupie małpy, zwłaszcza tylko z jednej organizacji, położyły łapy na coś takiego. Lasery kierowane i działa fotonowe były by zwyczajnie zbyt potężną pokusa do rozpętania kolejnej wojny.
A ten antyradar działa tylko na interferencje traparów, Gekko nie miało by nawet czym napędzać ARF-ow Zbyt rzadkie trapary. Poza tym , czy te archaiki potrafiły by odtworzyć paliwo rakietowe dopalaczy 10000 lat bardziej zaawansowanych?
Co do
- pilotowania Nirvash, kategorycznie nie. Dzięki temu zabiegowi ogłupiona spec2 może interferować w planach Trutnia, przeciągając Naru na jasną stronę mocy.(już zaczęła z resztą) Poza tym test wynalazku Rentona kontra oryginalny ogłupiony archetyp. Do tej pory mark1 nie miał godnego przeciwnika
Ja już czuję, że doczekamy się mark2 w wersji super hevy armor.
No i najważniejsze
- nadal nie wiemy kim jest Elena, ale po tym odcinku zaczyna się rysować ciekawa perspektywa, że ona lub Naru są z Eureką spokrewnione. Po kolorze skóry Elena może być nawet dzieckiem Gidget, ale prawdopodobnie obydwie są młodsze o 10000 lat niż myśli reszta bohaterów
Trzeba też zaznaczyć,
- że to co zabrało Eurekę w snop, miało wiele zniszczeń, które wyrządził Truteń na spec2, więc Nirvash Naru, może nie być wcale Nirvash (bo jest nienaruszona) oraz ktoś przypadkiem zamontował na niej lasery naprowadzające z The End.
Ja bardzo lubię odcinek 14 i szczerze mówiąc nie zamieniał bym go na inny. Bo mimo, że nie wszystko przewidziałem, wszystko idzie po mojej myśli. Wkroczyło zło, alienacja, maskarady i wszechobecne ogłupienie ludu "prawdą" o dobrych zamiarach sikretów. I chcąc czy nie, Generation Blue będzie musiało odegrać rolę Gekostatów. Spec2 będzie musiało pokazywać sie częściej i znowu zostać białym demonem (niezależnie od prawdziwej tożsamości) A Mark1 będzie miało więcej roboty niż do tej pory (wliczając w to samoobronę przed armiami ludzi) |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 20-07-2012, 18:08
|
|
|
Tak czytam wasze posty... i zabraknie im czasu antenowego by to wszystko wyjaśnić, obstawiacie, drugą serię?
Jak dla mnie byłoby fajnie, nie uśmiecha mi się czekać kolejne 5 lat na trzecią część |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 20-07-2012, 18:59
|
|
|
Zima 2012/2013:P
Obstawiam, początek marca :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 21-07-2012, 14:28
|
|
|
Enevi napisał/a: | Tia, odnoszę wrażenie, że ten udany wyskok właśnie się skończył (tu mowa o odcinkach 12-13), a twórcy próbują na siłę wciskać Naru wszędzie, gdzie się da. Dziewczyna może i byłaby fajną przyjaciółką z dzieciństwa, gdyby nie jej papierowa osobowość i niewyraźna (że niejasna to swoją drogą) rola w fabule. |
TvTropes pozwalają się odnaleźć z tym problemem całkiem sprawnie. Also, rogi.
- Muuu.
|
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-07-2012, 14:52
|
|
|
Smk napisał/a: | TvTropes pozwalają się odnaleźć z tym problemem całkiem sprawnie. Also, rogi. |
Że Zagłady Dziew... Krowa?
A niech im będzie, tylko niech to się jakoś sensownie wyjaśni na koniec. |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 23-07-2012, 09:54
|
|
|
Swoją drogą, ciekawe co u ekipy z Gekko State i Alexa, generalnie zdaję sobie sprawę, że szansa by coś o nich usłyszeć jest mała, ale na pewno połaskotało by to fanów :). |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-07-2012, 15:40
|
|
|
Szczerze? Chciał byś zobaczyć jak stado dzieci Hollanda płacze nad trumną Alexa? Nie wierzę aby Alex dożył setki a w tamtym uniwersum musiało minąć jakieś 15-20 lat. Tyle kurzu na Gekko nie wzięło się znikąd, on osiadał przez lata. Oglądanie Talho pod 50-tkę też jakoś mi się nie wyobraża. Eureka się może nie starzeje, ale reszta postaci bez dwóch zdań. Za to ja bym obstawiał, czy Renton będzie mieć wąsy. :] Chociaż dorosłą Gidget i Doggiego można by zobaczyć, podobnie niegdysiejsze dzieciaki.
Edit,
Spojrzałem im w metryki i oni jednak strasznie staro wyglądali jak na swoje wieki, dziadek może jeszcze żyć :P |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-07-2012, 17:23
|
|
|
Chyba zgłupiałem, ale zamierzam kupić kompletna kolekcję dvd eureki.(i drugi napęd do oglądania regionu usa) A co. Na rightstuffie będzie mnie to kosztować 200zł plus 10 dolarów przesyłka. Tylko tam w dziale przeceny mają też pojedyncze płyty dvd z podpisem eureka seven # (hyb) po 3 dolary za jedna z 12 (dwóch pierwszych brakuje) płyt. Wyszło by o połowę taniej, ale nie mam pojęcia czy to są akurat płyty z serialem, czy może raczej tylko z dodatkiem, który opisano na stronie sklepu?
edit**********
Poprawka 250zł za płyty i 80 zł cła z vatem albo coś takiego, oj dużo |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 28-07-2012, 00:23
|
|
|
Kolejny odcinek właściwie nic nie wyjaśnia, jakiś wstęp do większej jadki. Ale jest pozytyw, znów zobaczymy Eureke :).
Jak dla mnie akcja ciut za szybko się dzieje w tej serii, nie mam czasu poznać bohaterów. Przeklinam czas antenowy !!!
Sam jeśli będę miał okazje kupie dvd eureki, a niech mają rosnącą sprzedaż :D |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-07-2012, 07:43
|
|
|
W Polsce masz możliwość, chyba wyłącznie na Yatta.pl za w sumie wyżej obliczoną kwotę. Więc chyba niema sensu importować osobiście. 330 zł to ciągle 6,60 za odcinek :P (nie licząc bonusów)
Ja ciągle nie widziałem sensu w ostatnim odcinku, znaczy się uwziąłem się na napisy konkretnej grupki a ostatnie są opóźnione. Niemniej jednak po tak chaotycznym odcinku trudno wymagać więcej sensu niż od spinacza. Wydaje mi się również, że Eureka w następnym odcinku może wcale nie przepadać za Ao, przyjęciem ludzi i ogólnie tym co się będzie działo. Możliwe też, że teraz zobaczymy ją dłużej. Jeśli wróciła, to teraz ponowne wskoczenie w snop będzie utrudnione. (bez Nirvash i pod ostrzałem) Cóż , może po napisach odczytam więcej sensu. :] |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-07-2012, 08:10
|
|
|
kokodin napisał/a: | (i drugi napęd do oglądania regionu usa) |
AnyDVD, i jeśli nie masz Matsushitowego napędu to powinno ruszyć. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
|
Wysłany: 05-08-2012, 13:32
|
|
|
Ktoś wie dlaczego Eureki nie ma przez 2 tygodnie ? |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 05-08-2012, 15:52
|
|
|
Olimpiada tyle ze strony pewnej grupy sunerskiej.
koda napisał/a: |
Anime airing times changing due to the Olympics
JULY 29, 2012 BY KODA
Due to the Olympics, anime will be broadcasting at different times than normal.
Binbougami ga: Doesn’t change.
Joshiraku 5: Airs 1 day later (this Friday)
Eureka Seven AO 16: Airs 2 weeks later
After the Olympics, Friday and Wednesday will continue being the new first airing day for Joshiraku and E7AO.
Edit 2: Syoboi updated and shows CBC airing Eureka 2 weeks later as well. Post updated. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|