Higurashi no Naku Koro ni |
Wersja do druku |
Asayama
Św. Mikołaj
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-06-2008, 19:16
|
|
|
Goodcat napisał/a: | Nie chcę się wtrącać, ale chyba chodziło o to, że każdy ma inny gust :/ |
Pomyliło mi się ^^ Już poprawiam |
|
|
|
|
|
Lain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-07-2008, 15:10
|
|
|
Przeniesione z komentarzy
Karol : 24.07.2008 15:21:33
Zagadka
Cytat: | Hmm… A ja mam jedno pytanko. Obejrzałem pierwszą i drugą serię i właściwie wszystko się wyjaśniło. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- W pierwszym sezonie w drugim rozdziale (tym w którym Shion dostaje schizy), Shion podaje się za Mion, bla bla bla i dochodzimy do momentu końca rozdziału gdzie Shion (podająca się za Mion ofcourse) wbija nóż w brzuch Keiichiego. Później w szpitalu Policja mówi Keiichiemu, że gdy Mion go dźgnęła to już nie żyła, czy jakoś tak, no nie ważne wiadomo o co chodzi, zamiana ról itp, ale jest jedna rzecz. W późniejszym rozdziale (nie pamiętam nazwy, ale to ten, w którym wydarzenia są pokazane z punktu Shion) pokazane jest Jak Shion zabija Keiichiego, wraca do szpitala i spada z balkonu i ginie. I tu moje pytanie. Kto zabił Keiichiego? (drugi rodział). Skoro Mion i Shion już był w kostnicy
to kto to był?
| Frizel : 24.07.2008 15:55:45
Re: Zagadka
Cytat: | Moim zdaniem
- nikt go wtedy nie zabił. Ja bym obstawiał, że to była po prostu schiza Keiichiego.
|
|
|
|
|
|
|
N!xau
wieczny wędrowiec
|
Wysłany: 24-07-2008, 16:06
|
|
|
- A może kosmici ją skopiowali. Gdzieś w serii jest o tym mowa, tylko nie pamiętam gdzie...
- Dlaczego rodzina Sonozakich nie licząc Mion i Schion nie pomogła w walce z Miyo, to mnie najbardziej zdenerwowało(mając tyle kasy i wpływów) ?
|
|
|
|
|
|
musia
Gość
|
Wysłany: 24-07-2008, 23:17
|
|
|
Moim zdaniem nie mogla to być schiza Keiichiego,
- poniewarz znaleziono jego ciało w rzece. mysle, ze Shion jednak nie umarła i postanowila go dobic.
:P |
|
|
|
|
|
Karol
Gość
|
Wysłany: 25-07-2008, 10:39
|
|
|
- Tak, tylko, że jego "ciało" znaleziono w trzecim rozdziale, w tym, w którym wpada do wody i jako jedynemu udaje mu się przeżyć Wielką Katastrofę Hinamizawy. Jedno do drugiego nie ma nic wspólnego. Ja bym obstawiał na a) schiza Keiichiego (choć to trochę dziwne, bo przedtem nie wykazywał w tym rozdziale żadnych oznak choroby, b) zakończenie na potrzeby podtrzymania klimatu, c) inna rzecz, która nie została wyjaśniona w anime.
|
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-07-2008, 22:41
|
|
|
Nie pamiętam jak to było ale na 100% było to wyjaśnione w serii KAI |
|
|
Karol
Gość
|
Wysłany: 28-07-2008, 09:44
|
|
|
- Właśnie mi coś przyszło do głowy i chyba znalazłem odpowiedź na to pytanie i wychodzi na to, że jednak Keiichi miał schizę :P. Kiedy Keiichi trafia do szpitala miła całkiem ładnych parę dni od festiwalu Hinamizawy, więc Rika musiała zostać już zamordowana, minęły 24 godziny i Keiichi zaczął schizować. Az mi głupio, że dopiero teraz na to wpadłem :P.
|
|
|
|
|
|
N!xau
wieczny wędrowiec
|
Wysłany: 09-08-2008, 13:34
|
|
|
Niedawno na YouTube pojawiło się PV(Promo Video) do serii OVA "rei"
Kliknij |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-08-2008, 16:51
|
|
|
W kwietniu miało ruszyć Live Action. Ktoś to oglądał? |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-08-2008, 15:23
|
|
|
Przeniesione z komentarzy
owp : 17.08.2008 15:18:05 Cytat: | A ja mam takie pytanie dotyczące 3 rozdziału dokładnie początek 9 odcinka
- gdzie jest pokazane rozerwane ciało kobiety. Gdzieś przeczytałem że jest to ciało Ritsuko Mamiyo kobieta która zostala zabita przez Rene w ostatnim rozdziale. Natomiast w tym rozdziale nie jest nic wytłmaczone dlaczego ona ginie na początku. Jeśli ktoś zna odpowiedz niech napisze tutaj
|
|
|
|
|
|
|
Monitkowa
Gość
|
Wysłany: 27-08-2008, 12:16
|
|
|
Ritsuko
- ginie dlatego, że wyłudzała pieniądze od ojca Reny.
Potem Rina (tak nazywali Ritsuko) na wysypisku dusiła Renę, więc dziewczynka zakatowała ja metalowa rura.
Zwloki wyrzucili do ziemianki, ale...
Teren miał zostac wykarczowany więc Mion przeniosła te pocwiartowane ciało do kanału, które wtedy odkrył ten koles co grzebał w workach...
Słonko, ukrywaj tekst, jeśli dajesz juz tak poważne spoilery.
Zamaskowano
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
elliot22
Gość
|
Wysłany: 30-10-2008, 20:52
|
|
|
Ludzie patrzcie co się dzieję na tym forum!!Zjawiskiem niesamowitym jest to do ilu domysłów/dyskusji doprowadzają nas twórcy.Ogromny uśmiech na twarzy budzi świadomośc iż w grudniu rusza 3 sezon serii Higurashii.Jak narazie to dla mnie Higurashi jest najlepszym anime jakie widziałęm.Z wielkim niedosytem skończyłęm Kai-otwrte zakończnie pozwala myśleć że koszmar wcale się nie skończył |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-10-2008, 21:39
|
|
|
Jeśli 3 serią nazywasz 5 odcinków OVA, to pozostaje tylko pogratulować optymizmu. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
JahJah
|
Wysłany: 30-10-2008, 22:04
|
|
|
Może to i lepiej, czasami mi się wydaje że zamiast ciągnąc 25 odcinkową serie która ktoś chce na sile przedłożyć o wiele lepiej sprawdza się kilku odcinkowa seria OVA. No bo nie wyobrażam sobie po seri Kai w jaki sposób dało by to się na tyle przeciągnąć aby całość okazała się przynajmniej dobra |
|
|
|
|
|
|