Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Clannad - After Story [SPOILERY] |
Wersja do druku |
mikolajp
|
Wysłany: 12-10-2008, 10:24
|
|
|
Mrrr, 2 odcinek po prostu miód malina. Pierwszy niezbyt mnie zachwycił, ale ten był jednym z lepszych (biorąc pod uwagę wszystko clannadowe). Martwi mnie tylko, że w openingu chyba mignęła mi Fuuko. Nieee! :(
I apeluję o więcej Tomoyo oraz Kyou! |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-10-2008, 10:56
|
|
|
Świetny odcinek, śmiałam się co chwila. Jeden z zabawniejszych odcinków Clannada.
Tomoya ty diableXD Za to właśnie go kocham. Beka była z niego jak zobaczył Sanae w mundurku. Nagisa "Czy ty też kochasz moją mamę?" Boskie. Albo świetne ujęcie Aiko z kijem jak było a propo zazdrości;D Cosplay wymiata, najlepszy był kotek^_^
A i czy to tylko ja, czy Sunohara w zwiastunie naprawdę jest podobny do Tamakiego? |
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 13-10-2008, 11:03
|
|
|
Shizuku napisał/a: | A i czy to tylko ja, czy Sunohara w zwiastunie naprawdę jest podobny do Tamakiego? |
Nie, to nie tylko ty. Mi też się skojarzyło. Ale to chyba przez te ujęcia z profilu, bo od przodu to wygląda całkiem jak baby-sunohara.
Jej, Tomoya i jego genialne pomysły (" Wygląda interesująco, więć zostawię to tak jak jest" ... i ta mina...). Właśnie to najbardziej lubię w tej postaci. Moe mi nawet nie przeszkadzało, chociarz z reguły jestem uczulona. Ogólnie Clannad to wyjątek - nie cierpię haremówek, sztampowego, nastolatkowego romasnu, a tym bardziej słodkich dziewczątek. A tutaj! Wygląda to jakby to wszystko było normalne, wręcz pasuje do kliamtu Clannada. Trochę mnie dziwi, że jestem w stanie to oglądać.
Ach, no i oczywiście reakcja Tomoyo na Sunoharę. OTRZEPYWANIE RAMIENIA.
No i nie zapominajmy o pierwszej scenie. Owieczki ^^ buahahahaha. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 13-10-2008, 14:47
|
|
|
Cytat: | Ach, no i oczywiście reakcja Tomoyo na Sunoharę. OTRZEPYWANIE RAMIENIA |
Taaa, też z tego zbeczałam. Ociera się o nią, ta przestaje mówić, otrzepuje ramię i wraca do rozmowy, nawet nie spojrzawszy na Sunoharę^_^Bezcenne. Albo jak Sunohara uspokajał się przed spotkaniem z Tomoyo. Te jego pozy i oddechyXD
A propo owieczek. Ja mam nadzieję, że wreszcie pociągną wątek tego świata co nic się w nim nie rodzi. Bo w pierwszej serii, to wiemy mgliście, że Nagisa gdzieś to przeczytała i Tomoya dziwnym trafem też to kojarzy, ale nie wie skąd. I wyłącznie oni, nikt więcej. I jakie będzie jej zakończenie... |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-10-2008, 15:16
|
|
|
Shizuku, ukryj spoilery
Shizuku napisał/a: | Nagisa gdzieś to przeczytała i Tomoya dziwnym trafem też to kojarzy |
Yyyy, ona tego nigdzie nie przeczytała.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- w pierwszej części dowiadujemy się, że jak była mała otarła się o śmierć i zapadła w śpiączkę (dobzre pamiętam) i w tedy właśnie ujrzała tę historię.
|
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 13-10-2008, 15:57
|
|
|
Odcinek bardzo fajny, zreszta jak każdy :)
Oczywiście tercet Sunohara & Okazaki & Tomoyo jak zwykle dostarcza zabawnych sytuacji ^^
Uwielbiam to po prostu i te sytuacje są jedne z najzabawniejszych i w ogóle najlepszych(oczywiście obok Fuko). W ogóle, cieszę się że będzie Fuko bo ją także uwielbiam :)
- W ogóle mamy poznać Fuko, ta prawdziwą(obudzoną).
|
|
|
|
|
|
Overture
The luck of the draw
|
Wysłany: 17-10-2008, 20:31
|
|
|
After ep ~ 03
- Jestem zaskoczony - po raz 1szy widzę jak Okazaki nie umie sobie poradzić z dziewczyną w ten czy inny sposób (Mei sobie zręcznie owinęła go wokół palca). Zwłaszcza konfrontacja z Kyou, Ryou i Kotomi była bezbłędna ; P
Mimo że przez dwa pierwsze odcinki dominowała sielanka, humor dopisywał, to prędzej czy później dramat też musiał zagościć; w tym odcinku następuje całkiem zręczne przejście. Bardzo jestem ciekaw do czego dojdzie w ep 04...
- czyżby man's fight?
We'll see. Ogółem - odcinek nie ustępuje poprzednim (zresztą trudno się tego spodziewać po Clannadzie). Chociaż mam dziwne wrażenie, że w początkowych scenach twórcy nie dopracowali kreski (scena, w której widzimy Mei, Okazakiego i Nagise idących przed siebie). |
_________________ ... With finesse comes vision
With practice comes experience
With control comes agility
With power... comes inviolability ... |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 17-10-2008, 22:20
|
|
|
Ep. 3
Kolejny odcinek komediowy, czyli randki ciąg dalszy. Taak, było bardzo ‘’romantycznie’’, to się Sunohara popisał (jak zwykle) ^^’
Hit odcinka – akcja z Onii-chanem. Brawa dla Mei! Zakłopotany Tomoya – bezcenne. A najlepsza z tego wszystkiego była oczywiście konfrontacja z Kyou, Ryou i Kotomi :D
No i wreszcie przyszedł czas na dramat. I dobrze. Nie mam nic przeciwko odcinkom komediowym, ale brakowało mi tego poważniejszego klimatu Clannada... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-10-2008, 09:50
|
|
|
hahaha, Sunohara z zawyżoną ilością blicków w oczach mnie rozbroił. A Mei-chan jest urocza. Łiiiiiiiiii. Ilośc uroczych rzeczy w tym anime jest zatrważająca!
Hahahaha, mei-chan, bardziej niszczycielska niż atom i nawała artyleryjska :D
Hahaha, Wejscie Trio Piękności, +1111eleven dla serii :D hahaha, uciekły, mei-chan znowu wygrała! I Tomoya zwiariował :D haha! Mei jest lepsza niż Fuko!
łojojojo, ale się porobiło. Przez moment myślałem, że Sunohara da mu ostentacyjnie po mordzie :D Ale tego nei zrobił ;___; dał im odejsc i sam poszedł... naprawde hopeless...
Pisałem na bieżąco w miarę oglądania. |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 18-10-2008, 12:23
|
|
|
Gdzie wy to oglądacie, że macie tak szybko? :)
Ja czekam na tłumaczenie i wciąż się nie pojawia.
@UP
Lepsza od Fuko? To to jest możliwe? :P |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-10-2008, 12:55
|
|
|
Achmed napisał/a: | Gdzie wy to oglądacie, że macie tak szybko? |
Chyba konstytucji forumowej nie złamię, jak powiem, że
- z torrentów mozna już na następny dzień kraść
Suby są zazwyczaj już na następny dzień.
Achmed napisał/a: | Lepsza od Fuko? To to jest możliwe? :P |
Alez oczywiscie. Sposób, w jaki wyraża emocje jest wprost niebywały.
Jeszcze co do nowego epizodu, to jakoś dla mnie nie był on wybitnie dramatyczny, ale może seria dopiero zaczyna wkraczać na poważny tor. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-10-2008, 18:53
|
|
|
Achmed napisał/a: | Ja czekam na tłumaczenie i wciąż się nie pojawia.
| Ale tu dialogi nie są aż tak skomplikowane żeby tłumaczenie było absolutnie niezbędne? Poza tym, zależy na jakie tłumaczenie czekasz, bo jeśli polskie, to sobie poczekasz. Angielskie dobrej jakości (Eclipse) w granicach 48h od premiery w TV. A w tym tygodniu będą wreszcie wersje 16:9 bo BSi zaczyna emisję *___*
Urufu napisał/a: | Hit odcinka – akcja z Onii-chanem. Brawa dla Mei! Zakłopotany Tomoya – bezcenne. A najlepsza z tego wszystkiego była oczywiście konfrontacja z Kyou, Ryou i Kotomi :D | Taaaaak. "Strzeżcie się młodszych sióstr"? XD I reakcja tria, bezcenna... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 18-10-2008, 19:29
|
|
|
Randka Mei i Tomoyi zdecydowanie najlepsza. Mei wyraźnie urosła w moich oczach^_^ Dramatyzm świetnie zrobiony, tego mi brakowało. Zastanawiałam się w sumie, gdzie się podzieje ten dramatyzm, skoro już znamy praktycznie każdą postać, a tu proszę.
Też zauważyłam, że w niektórych momentach postaci wyglądają dziwnie.
I od kiedy Sunohara jest takim dupkiem? Ja rozumiem dziecinny i głupi, to cały jego urok, ale jego zachowanie w obliczu tych dzieci było po prostu podłe. I to narzekanie, że randka mu przepada... Co on taki niemiły? |
|
|
Agon
|
Wysłany: 18-10-2008, 21:41
|
|
|
Cytat: | Też zauważyłam, że w niektórych momentach postaci wyglądają dziwnie. |
A propos wyglądu postaci, to w niektórych momentach kreska była podobna do tej z Lucky Star :P Patrz scena, w której Mei wymusza na Tomoyi wspólne zdjęcie. |
|
|
|
|
|
fan:)
Gość
|
Wysłany: 18-10-2008, 22:55
|
|
|
Po obejrzeniu trzech odcinków After Story stwierdzam że seria jest lepsza od pierwszego Clannada. Pierwszą oglądałem z przyjemnością, a drugą z zafascynowaniem.
Fajnie że szykuje się wątek o rodzeństwie Suzuhara.
Cytat: | Ja rozumiem dziecinny i głupi, to cały jego urok, ale jego zachowanie w obliczu tych dzieci było po prostu podłe. I to narzekanie, że randka mu przepada... Co on taki niemiły? |
Dowiemy się pewnie w 4 odcinku :)
Spodobało mi się to jego zachowanie. Nie dlatego że je pochwalam ale przez to Suzuhara wydaje się bardziej skomplikowaną postacią niż do tej pory. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|