Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Melancholy of Haruhi Suzumiya |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-07-2009, 12:53
|
|
|
Slova napisał/a: | Enjoy your HARUHIISM. |
XD
Ale czy nie mylą ci się meme?
To się komentuje: "KyoAni, trolling 2ch since 2008" :P
Swoją drogą, aż dziwne. Co odcinek cała obsada żeńska w innych yukatach i mizugi, istna rewia mody... a ci protestują? Nawet Koizumi różową wstążkę przymierzał... XD
Slova napisał/a: | szczerze... Teraz już nie mam pojęcia, jak się to zakończy... | Ja mam, bo czytałem nowelki. I co z tego...
2ch zresztą już przełknął pigułę, teraz wszyscy czekają na nieuniknioną moefikację Nagato. Chyba że obecny odcinek powtórzą jeszcze 8 razy. To byłby dopiero megatroll. Kfiiik! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-07-2009, 13:07
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Ale czy nie mylą ci się meme? |
Nie, specjalnie to napisałem, tak sam z siebie.
wa-totem napisał/a: | To byłby dopiero megatroll. Kfiiik! |
Po roku wszyscy by uwielbiali za to KyoAni. Z resztą, jak nie mogli porozrzucać odcinków gdzie popadnie (bo nie wierzę, że oni to układali z rozmysłem w pierwszej serii, pewnie grali w marynarza) to musieli coś innego zrobić... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-07-2009, 13:53
|
|
|
Ja nie wiem, co twórcy chcieli osiągnąć odcinkiem czwartym, ale wiem jedno: coraz mniej mam ochotę to oglądać.
Czyli co, w piątym odcinku dostaniemy powtórkę z rozrywki, z tą różnicą, że...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kyon w końcu raczy odrobić pracę domową?
Szczerze, nie mam pojęcia, jak oni zamierzają to zakończyć. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 03-07-2009, 14:06
|
|
|
Urufu, nie.
- Tym, czego Haruhi brakuje do "spełnienia" oczekiwań od letnich wakacji (i czego brakuje na jej liście), jest wariacka, zbiorowa sesja z odrabianiem pracy domowej na ostatnią chwilę. A powodem pętli jest fakt, że jako geniusz, Haruhi zawsze miała odrobione zawczasu i nie potrafiła postawić się w roli kogoś przeciętniejszego. Winny całej sytuacji oczywiście jest Kyon, który sprawę olewa i przez 15'499 powtórzeń nie "zniżył się" do tego by poprosić o pomoc... XD
|
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-07-2009, 14:22
|
|
|
wa-totem napisał/a: |
- Winny całej sytuacji oczywiście jest Kyon, który sprawę olewa i przez 15'499 powtórzeń nie "zniżył się" do tego by poprosić o pomoc... XD
|
Ach, ta męska duma...
No, ale mnie trochę pocieszyłeś - może nie zaziewam się na śmierć przy kolejnym odcinku. Chociaż szkoda, że tak bezsensownie zmarnowali jeden odcinek. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-07-2009, 15:50
|
|
|
Mnie to tylko podsyca apetyt. |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 03-07-2009, 16:11
|
|
|
Odcinek trzeci był świetny. Drugie ukazanie nam pętli czasowej było o wiele ciekawsze niż pierwszy odcinek Endless Eight, który był zwyczajnie głupi. Dobra, moją opinię możecie zrzucić na garb Koizumiego, którego dość wredne zagrywki względem Kyona w charakterystycznej dla niego optymistycznej i uprzejmej oprawie potwornie mnie rozbawiły^^ (choćby przymierzanie kokardek, naprawdę nie wiem co on ma w głowie, pogrywa sobie). Zastanawia mnie też według jakiego porządku Nagato kupuje maski, bo na pewno kupiła już wszystkie i musiała zacząć od nowa.
Czwarty odcinek był zuy! Nudny, znaczy się. Pierwszy raz w życiu tak niecierpliwie czekam na odrabianie pracy domowej. Przy czym uważam, że Kyon jest w pewien sposób niesamowity - żeby mieć tyle szans i ani razu nie odrobić zadania. Podziwiam jego lenistwo. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 03-07-2009, 16:17
|
|
|
Nie chodzi o odrobienie zadania, ale o odrabianie.
Bo nie o to chodzi by złapać Króliczka, ale by gonić go... ale by gonić go... ale by gonić, gonić goooooooo... |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-07-2009, 21:45
|
|
|
Przyznam że jestem nieco wkurzony :P
Dobra, od dawna wiadomo że twórcy anime to albo trolle albo frustraci z depresja. Oni chcą przebić dzień świstaka, dranie.
Kilka spraw co do odcinka. Bez zdradzenia rozwiązania z noweli.
-
- Twórcy chyba liczą że będziemy to odbierać jak Koyzumi. Ja odbieram to jak Yuki.
- Yuki, błagam cię, zrób coś w końcu do cholery, bo jeżeli Kyon nie dowie się że to już trzeci raz zdają sobie sprawy że to pętla to w życiu nie domyśli się co należy zrobić.
- Wcześniej było 15498, teraz 15499. To miło że japońce lubią okrągłe liczby, ale nie mogło być szybciej?
- Czy kiedy po raz drugi Kyon usłyszał że to pętla to tylko u mnie czy w ogóle był nagły efekt jakby byłoby przełączenie kanału w telewizorze?
Mam nadzieję że przynajmniej zrobią więcej niż 12 odcinków. Nie po 3 latach, natychmiast. Optymistyczne zakładając że w końcu to załatwią to na inne zostanie 7 odcinków.
Czy twórca nowel nie może ich zwyczajnie zdzielić? Stary, oni marnotrawią twoje dzieło i rozbijają je na drobne! Ja bym piany na pysku dostał.
Ale za to mi zapłacą. Zamierzałem uczciwie sobie kupić całą Haruhi na DVD. Już nie zamierzam, o! |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 04-07-2009, 06:54
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Czy twórca nowel nie może ich zwyczajnie zdzielić? |
A to nie była twórczyni? |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-07-2009, 09:54
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Easnadh napisał/a: | to odcinek czwarty |
Trzeci Eas, TRZECI. | Okej, dzisiaj w nocy mnie olśniło. Totem, to nie był czasem czwarty? Pierwszy był... no, nie pamiętam o czym, w każdym bądź razie był tam fragment z wypisywaniem życzeń na karteczkach. A teraz trzy pod rząd z "endless eight". |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-07-2009, 10:14
|
|
|
pierwszy odcinek drugiej serii czyli 8smy odcinek Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 2009 nosił tytuł: "Bamboo Leaf Rhapsody" i był właśnie o święcie Tanabaty i podróży w czasie Kyona i Mikuru 3 lata wstecz.
Kolejne 3 odcinki (Odcinki nr 12, 13, 14 Suzumiya Haruhi no Yuuutsu 2009) to seria: "Endless Eight", czyli niemal 3x ten sam epizod pod rząd ;) |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 04-07-2009, 11:46
|
|
|
Nie no oni chyba sobie w kulki lecą. Ja głupia nie przewijałam praktycznie, bo liczyłam, że coś się zmieni, że coś się wydarzy, aleee nieee, bo po co lepiej powtórzyć to co było. Grrr wkurzam się. A ja myślę, że oni czekaj, aż Yuki sama wszystko powie już na początku. Chyba nawet ona ma swoją cierpliwość... No i trzeba zauważyć, że dodali jeszcze kilka zajęć do swojej listy, jak choćby oglądanie filmów, czego wcześniej zdaje się nie było. A więc, przynajmniej choć trochę się starają. Ale jak następny odcinek tego nie rozstrzygnie, to walnę na zwał... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 04-07-2009, 11:53
|
|
|
piotrekplay napisał/a: | drugiej serii | There is no spoon.
Errm, znaczy... there is no second series :)
Nowe odcinki fabularnie i chronologicznie stanowią nieodłączną, a dotychczas tylko pominiętą część całości, i w dodatku są emitowane wraz z i pomiędzy powstałymi wcześniej odcinkami. Nic więc nie uprawnia do twierdzenia, że mamy do czynienia z "drugą serią".
Innymi słowy, piotrekplay ma rację, w tym sensie że jest to czwarty z nowych, wcześniej nie emitowanych odcinków, jednak przede wszystkim jest to trzeci odcinek poświęcony temu samemu rozdziałowi nowelek. Ergo, trzeci. Ponieważ będzie jeszcze co najmniej jeden, oznacza to że 4 z 12 odcinków będą poświęcone tej historii... szkoda, bo wystarczyłyby dwa... |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 04-07-2009, 12:19
|
|
|
Kurczę przeczytałabym nowelki Haruhi, doszłam nawet do końca jednego tomu. Tylko tak beznadziejnie czyta się na komputerze, że połowę przyjemności mi to zabiera. Już nwet nie chodzi o to, że po angielsku, bo na tym tak źle nie wychodzę... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|