Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Axis Powers Hetalia |
Wersja do druku |
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 10-02-2009, 19:49
|
|
|
Easnadh napisał/a: | He has a fierce anxiety towards strangers, and upon first meeting will have trouble talking and act very shy. Once he gets used to you, it’s bad. He’ll never let go. |
Czyż on nie jest cudowny? Poza tym, naprawdę chciałabym zobaczyć stripa, w którym jakoś ładnie by pokazano tą Feliksową nieśmiałość.
Easnadh napisał/a: | Oficjalne (jak dla kogo, ale dla mnie tak) potwierdzenie związku Polski i Litwy mnie ucieszyło |
Właśnie, jak dla kogo, ale ze stripów osadzonych w czasach współczesnych wynika, że oni znowu mieszkają razem (a jeśli nawet nie, to często się odwiedzają i razem spędzają święta). No i cóż<3 |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-02-2009, 19:54
|
|
|
Cytat: | He has a lot of stupid grandchildren. | - z tych wszystkich charakterystyk najbardziej spodobał mi się ten fragment opisu Imperium Rzymskiego.
A Litwa i Polska... no cóż, mogli to sobie darować. Albo z Litwy jakąś Emilię Platter zrobić chociaż. |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-02-2009, 18:48
|
|
|
Czwarty odcinek nie był aż tak zabójczo zabawny. Ale Japonia ze swoim talentem do robienia miniaturowych U-Bootów, których ostateczna wersja to wielki mech było dobre. I scena w onsenie.
A następny odcinek czeka z piaskowym talerzem makaronu. I widelcem. W powietrzu. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:22
|
|
|
Chibi u-booty były urocze, a wersja ostateczna takaaaa japońska. Czemu oni nie użyli tego w Pearl Harbour (bo wysłane tam autentyczne chibi u booty potonęły albo się powpadały w sieci przeciwtorpedowe). |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-02-2009, 23:50
|
|
|
Me nadrobił 4 epki Hetalii... Fajne to xD sporo kwikogennych momentów. A Niemcy jest fajny :D:D:D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-02-2009, 20:29
|
|
|
Eagleland 1.0 - zwracam uwagę na komentarze.
Eagleland 2.0 - zwracam uwagę na rosyjską pticę.
Sorako rzondzi... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 21-02-2009, 22:51
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Sorako rzondzi... |
Zaiste - hit na dzisiejszym spotkaniu faworkowym. Jedna osoba nienawidzi i ciebie i mnie i Sorako, ale dwie inne zażyczyły sobie informacji, gdzie można poczytać kanoniczne paski. Dobrze, niech zaraza się rozprzestrzenia - pomyśleć, że półtora miesiąca temu nie wiedziałam co to, a teraz wygląda na to, że książki do historii wrócą z wygnania z kuchni, bo nie rozumiem połowy dowcipów.
Cytat: | A Litwa i Polska... no cóż, mogli to sobie darować. Albo z Litwy jakąś Emilię Platter zrobić chociaż. |
Mnie chodzi po głowie nowa wersja Potopu. Rwanie czerwonego sukna na panu Polsce powinno spodobać się miłośnikom fanserwisu. |
_________________ Kiedy rozum śpi, mnożą się kurczaki. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-02-2009, 23:26
|
|
|
Gagiem odcinka piątego było bez wątpienia wyposażenie wojskowe Włoch - jakże typowe. Do tego Roderich z wąsami - prawie że proroctwo, w kontekście tego, z czym kojarzymy ostatniego cesarza Austro - Węgier.
W kolejnym odcinku będą Alianci... |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
|
Wysłany: 03-03-2009, 23:58
|
|
|
Grisznak napisał/a: | będą Alianci... |
Jak na lekarstwo.
W szóstym odcinku mamy
- Spoiler: pokaż / ukryj
- dalszy ciąg siedzenia bez celu na plaży.
Za to było trochę Austrii... Ale parował.
I Chopin? Ż ę?
Nie podoba mi się, może z napisami będzie lepiej.
edit:
Coś nie bardzo. Najlepiej chyba wypadła scena z gaciami, reszta nijaka. |
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-03-2009, 17:39
|
|
|
Momoko napisał/a: | Grisznak napisał/a: | będą Alianci... |
Jak na lekarstwo. | Faktycznie bardzo mało, ale i tak przy scenie ze śpiewaniem przy ognisku dostałam istnej głupawki :D Była bardzo klimatyczna. A właściwie to kto śpiewał, bo się nie dopatrzyłam? Francis?
No i gacie były niezłe. Ładna łatka ^^'
A, no tak, i zarechotałam idiotycznie przy wrzeszczących dziko: "HETALIA!" Alfredzie i Arthurze.
Ale fakt, po dobrych właściwie całych odcinkach 2 i 3, następne mają tylko fragmenty. Szkoda. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-03-2009, 17:43
|
|
|
Problem polega na tym, że jednak zbyt mocno koncentrują się na Włochach, Niemczech i Japonii. O ile początkowo żarty z nich były niezłe, tak powoli zaczynają już nużyć, bo ile można powtarzać to samo. Mam nadzieję, że jednak wraz z kolejnymi odcinkami Alianci dostaną nieco więcej czasu antenowego. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
|
Wysłany: 05-03-2009, 21:13
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Problem polega na tym, że jednak zbyt mocno koncentrują się na Włochach, Niemczech i Japonii. |
Problemem też jest przedstawienie szanownych Osiowców - w mandze wszyscy są dosyć rozrywkowi, w anime na pełnych obrotach działa tylko Włochy, podczas gdy Niemcy robi się nudny a Japonia... szkoda gadać.
Zaczynam myśleć, że nie chcę zobaczyć Polski w anime. Po co mam się rozczarować.
A propos Polski, jeśli komuś brakuje angstu z Feliksem w roli głównej, polecam doujin z tego konta. Uprzedzam, że to jest nieco krwawe, zwłaszcza pod koniec. |
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 05-03-2009, 21:54
|
|
|
Momoko napisał/a: | Uprzedzam, że to jest nieco krwawe, zwłaszcza pod koniec. |
Ostatnie kadry z gatunku tych, co się śnią po nocach
- Spoiler: pokaż / ukryj
- ale chyba dobrze, że go w końcu diabli wzięli, obaj. Wyobrażacie sobie rachunek za tę rozmowę telefoniczną?
. Jak w oryginale za dużo angstu, fani nie wytrzymują napięcia i robią parodie, jak oryginał zbyt niepoważny, fani idą w angst. Miło widzieć tę równowagę w przyrodzie. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-03-2009, 11:41
|
|
|
Ósmy odcinek.
Niestety, seria utknęła i chyba na razie do przodu nie ruszy. Co prawda, motyw z łapaniem Włoch i przesłuchiwaniem Niemiec był dość wesoły, ale jeden dobry żart na całą serię to jednak ciut za mało. Cóż, zobaczymy, co w kolejnym odcinku zrobi Japonia, bo do tej pory, poza chibi ubootami niespecjalnie się Honda popisywał. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 17-03-2009, 11:50
|
|
|
Jak się poświęca jedną trzecią odcinka na ending, a jedną trzecia na Najwolniejszy Romans Wszechczasów (Macnąłem ją! Macnąłem ją w fartuszek! Taki jestem kozak!), to nic dziwnego, że potem zostaje miejsce tylko na jeden dowcip na cześć (ale ten z Austrią z poprzedniego odcinka był świetny). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|