Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Axis Powers Hetalia |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 31-03-2009, 19:54
|
|
|
Dziesiąty odcinek. Wreszcie coś więcej. Oś poszła w odstawkę, zaś połowa odcinka to ogólnohistorczne jaja z Francji. Generalnie, przekonanie Francisa o własnej wyjątkowości wybitnie pasuje do tej postaci. W chibitalii pojawiła się natomiast pierwsza kobieta w serii - Węgry. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2009, 20:17
|
|
|
Odcinek jedenasty... yaoi. Tfu!
Po kija ja to rezerwowałem... |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 07-04-2009, 21:09
|
|
|
Sam jesteś yaoi - przecież on z nią uczciwie chciał spłodzić najsilniejszy naród na świecie.^^ |
_________________ Kiedy rozum śpi, mnożą się kurczaki. |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-04-2009, 17:37
|
|
|
Grisz, no bardzo mi przykro, że Hetalia nie jest yuri. Prych. Zresztą: a) HRE był święcie przekonany, że Icia to dziewczynka jest, więc sytuacja jest jak najbardziej hetero z jego strony (chociaż sama Icia to już zupełnie inna sprawa); b) końcówka odcinka - przecież to można naprawdę całkiem normalnie odebrać (a że wyszło jak wyszło - przecież to w dalszym ciągu Icia... Znaczy się - Italia); c) preview - to Francja, w sprawach płciowych jemu jest wszystko jedno, zresztą i tak nie wiemy, o co chodzi.
Poza tym: plecy dziadka Rzymuuuuuuu... UK i jego przyjaciele... ^^ |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-04-2009, 17:46
|
|
|
Cytat: | Grisz, no bardzo mi przykro, że Hetalia nie jest yuri. |
A powinna być! Polska była kobietą! Podobnie Germania, Italia, Francja, Brytania i co tam jeszcze chcecie (tylko Stany mają Wuja Sama, brodatego capa)! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-04-2009, 20:01
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
(tylko Stany mają Wuja Sama, brodatego capa)! |
A John Bull to pies? |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-04-2009, 20:33
|
|
|
Pies. Jeden John Bull wiosny nie czyni, tym bardziej, że oprócz niego Anglia miała też kobiecą personifikację. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-04-2009, 20:57
|
|
|
O francuskiej Mariannie nie wspominając... Do tego Matuszka Rosja... Ba, nawet Grecja była często przedstawiana jako kobieta. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-04-2009, 21:22
|
|
|
Bo gołą babę pokazać to niemoralnie, ale już Nagę Prawdę, Siostrę Mariannę rozdzierającą szaty nad umierającym żołnierzem czy Polskę zakuwaną w kajdany to już moralnie, patriotycznie i jeszcze przyjemnie dla oka.
Ale z drugiej strony w dowcipach z narodami nigdy nie ma Polki, Niemki i Rosjanki tylko Polak, Niemiec i Rusek (i Czech, i Francuz, i Amerykanin, i Anglik, i Włoch, zależnie, w jakim języku mamy dowcip... byłam zdziwiona, jak często puenta się powtarza, tylko obsada zmienia...), więc że Hetalia dowcipna, to i bab w niej być nie powinno. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-04-2009, 21:42
|
|
|
Na szczęście nie brak fanartów z ładniejszymi, kobiecymi personifikacjami poszczególnych państw. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 08-04-2009, 21:52
|
|
|
Easnadh napisał/a: | HRE był święcie przekonany, że Icia to dziewczynka jest, więc sytuacja jest jak najbardziej hetero z jego strony (chociaż sama Icia to już zupełnie inna sprawa |
Wydaje mi się, że nie bardzo. Jeśli dobrze pamiętam, jest strip, w którym
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Icia nie może zasnąć, i przychodzi do Świątka mówiąc, że nie może spać z Węgierką, bo Elżbietka jest dziewczyną. A HRE nie wydawał się być zdziwiony
Cytat: | A John Bull to pies? |
Ducha Johna Bulla symbolizują brwi Arthura, czy coś w ten deseń...
Grisz, Ysen, módlcie się o żeńską personifikację Rumunii w Hetalii. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-04-2009, 08:15
|
|
|
Beryl napisał/a: | Bo gołą babę pokazać to niemoralnie, ale już Nagę Prawdę, Siostrę Mariannę rozdzierającą szaty nad umierającym żołnierzem czy Polskę zakuwaną w kajdany to już moralnie, patriotycznie i jeszcze przyjemnie dla oka.
|
A ja twierdzę, że ta tradycja sięga początków starożytności i Wielkiej Macierzy, bogini utożsamianej z ziemią, zwłaszcza ziemią ojczystą. I foch.
Beryl napisał/a: | Ale z drugiej strony w dowcipach z narodami nigdy nie ma Polki, Niemki i Rosjanki tylko |
Kombinujesz już... W dowcipach są przedstawiciele narodów, nie personifikacje. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 09-04-2009, 10:25
|
|
|
A ja twierdzę, że ta tradycja sięga początków starożytności i Wielkiej Macierzy, bogini utożsamianej z ziemią, zwłaszcza ziemią ojczystą. I foch. |
Zabitej wieki temu przez nasze męskie bóstwo. I niech spoczywa w pokoju.
Aczkolwiek rozumiem, że kobietą, która każdy facet kocha najbardziej jest jego mama i jeśli ma kochać i walczyć za swój kraj, to trzeba mu go właśnie w tej postaci przedstawić. ^^
Kombinujesz już... W dowcipach są przedstawiciele narodów, nie personifikacje. |
Nazw się czepiasz, a nie ja kombinuję. Sprowadza się do tego samego. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-04-2009, 20:04
|
|
|
Dwunasty odcinek... i znowu nuda, nuda, nuda... szkoda patrzeć jak ta seria pikuje w dół, czasem tylko zatrzymując się na chwilkę. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-04-2009, 12:16
|
|
|
Odcinek trzynasty, czyli tendencja wzrostowa tym razem. Przysummonowana została Rosja i warto dodać, że jest niemal takim samym psycholem jak mandze. Sama scena przyzwania była niezła, z "You damn kolhoz!" na końcu. Niewiele tego, ale jednak lepiej niż w poprzednim. Zasadniczo brakuje mi jeszcze do kompletu Australii. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|