Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Darker Than BLACK |
Wersja do druku |
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 17-06-2011, 17:39
|
|
|
Jedno z moich ulubionych anime, o ile nie ulubione. Oczywiście mam na myśli pierwszą serie, którą oglądnąłem w 1dzień :D . Niestety jeśli chodzi o drugą to zostawiłem ją po 3odcinkach.
Za nr.1 - 10/10
Za nr.2 (po 3 odcinkach : p) - 5/10 |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 18-06-2011, 21:32
|
|
|
hmm, ale co ci się nie podobało w drugim sezonie? Jeśli nie wiedziałeś co się dzieje, to lepiej obejrzeć Ove http://myanimelist.net/anime/7338/Darker_than_Black:_Kuro_no_Keiyakusha_Gaiden
Jest to wprowadzenie do drugiego sezonu. Mimo iż powstało później.
Właśnie początek drugiego sezonu był dla mnie najlepszy (uważam że nawet momentami lepiej mi się go oglądało niż 1 sezon), a to z powodu Hei'a stylizowanego na bad ass żula ^^.
+ Bardzo mi się podoba piosenka z openingu, jest wręcz wybitna! |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 19-06-2011, 22:15
|
|
|
Gusta gustami. Większości osób bardziej podobała się jedynka od dwójki co jest faktem nie do podważenia. |
|
|
user-kun
|
Wysłany: 12-10-2011, 09:24
|
|
|
ghostface napisał/a: | Darker Than Black 01 Ładna, miękka kreska |
Często spotykam się z takim określeniem i jest ono chyba troszkę zbyt za ogólne, a już na pewno jeśli chodzi o DTB. Pomijając już, że przecież de gustibus non est disputandum. Po pewnym przemyśleniu mogę chyba stwierdzić, że kreska jest poniekąd więzotwórcza. Nie wiem jaki jest odbiór u płci przeciwnej, ale te wszystkie subtelne zaokrąglenia na twarzy i aparycji postaci kobiecych sprawiają, że wydają się one atrakcyjne i budzą sympatię. To jest chyba jeden z kluczowych elementów anime, który pomaga widzowi odbierać je na poziomie emocjonalnym i z czasem przywiązuje go do tego gatunku. O ile S01 posiadał także dość spójną konstrukcję wydarzeń, o tyle S02, a zwłaszcza jego ostanie EPy spowodowały, przynajmniej u mnie, pewien dyskomfort intelektualny tak silnym parciem na determinizm. A wyobraźnia serwowała tyle znacznie fajniejszych możliwości. No cóż, trochę szkoda. Czy ktoś może polecić coś jeszcze podobnego do Darker Than Black? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|