Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sora no Woto |
Wersja do druku |
Brzoza
Gość
|
Wysłany: 18-03-2010, 01:46
|
|
|
11 skończyła sie cliffhangerem. proszę. Cieszcie się ze wcisnięto fabułe. Jezus z=maria, po co. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-03-2010, 23:41
|
|
|
Odcinek 12
...i było dokładnie tak, jak pisane serii było po 1 odcinku. Bohaterki odegrały rolę ognistych dziewic (naturalnie, bez ofiar) i wszyscy żyli długo i szczęśliwie. Tak wkurzające, skrajnie oczywiste i banalne zakończenie, jakby twórcy uparli się, że uwalą fabułę, tudzież widza. Jedyne co w tym wszystkim zaskoczyć mogło to Pani Kapitan z niezłym refleksem przy sięganiu do kabury. I to bez wahania, pomyślałby kto, że gdyby to była "normalna" seria, to mogłaby nawet kogoś postrzelić (...).
Eh, nie wiem co będzie cięższe - złączenie cholernie mieszanych wrażeń w spójny tekst, czy wybranie spośród wszystkich scenerii tych kilku jako zrzutki do recenzji (a jest w czym wybierać). |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-03-2010, 18:17
|
|
|
Odcinki 11-12 zaskoczyły mnie w jednym. To znaczy Aishą. Kurczę, słysząc "Roman Empire" byłam pewna, że jego mieszkańcy będą gadać po włosku. Ewentualnie po łacinie. A tu nie. Bo po niemiecku (fakt, moja głupota, nie pomyślałam o Holy Roman Empire). I to jak na Japończyków był to naprawdę dobry niemiecki, o ile mogę to ocenić. I nie tylko w wykonaniu Aishy, ale także Yuminy i Noel. Czyli można? A jakże, można! Ugh, a jak sobie przypomnę ten "niemiecki" w wykonaniu Asuki w NGE czy Satelli w "Chrno Crusade"... =='
No i, well, Filicia była niezła. Jakby nie mogła być tak zdecydowana i twarda przez całą serię... Ale poza tym... Y... Znaczy, cóż, to anime pogrążyło się w mule, pyle i odchodach węgorzy w momencie, kiedy nadano odcinek o tym, jak to Kanata chce siku, ale nie może. Było tak naiwne i głupie, że nawet pastwić mi się nad nim nie chciało (a miałam taki zamiar, jako że TtT mi się skończyło...), po prostu przestałam dostrzegać w nim jakiekolwiek idiotyczne i przez to śmieszne rzeczy. To anime fabularnie było po prostu Poniżej. Fakt, miało dobre fragmenty, ale tylko fragmenty i było ich niedużo. No i ta końcówka. Była zbyt sielankowa. Ogniste Dziewice poniosły w końcu ofiarę, tak? Więc skoro pluton 1211 (czy jaki to tam był numerek) był tymi Dziewicami, to też powinien ponieść stratę. Czyli powinien stracić Rio na zawsze. A tymczasem wszyscy są szczęśliwi, bo Rio wróciła, bo poprosiła męża, a ten jej na to pozwolił. Yyy, sorry, ale... który mąż by coś takiego zrobił? Nawet biorąc pod uwagę małżeństwa polityczne, to jednak chyba przesada. Czyżby impotent?... O_o'
No i strasznie irytował mnie ten psychol-generał (czy czym on tam był). Takie to... no... BANALNE było. Grupa dobrych dziewczątek i świrnięty dowódca pragnący wojny, pragnący wojny, WOJNY, buahahHAHAHAHA! No litości... =='
Dobrze, że to się wreszcie skończyło. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Brzos
Gość
|
Wysłany: 26-03-2010, 02:33
|
|
|
A ja nie narzekałem przez 10 odcinków. Liczyłem tylko i wyłącznie na brak fabuły. Niestety, dostałem ją w ostatnich dwóch odcinkach. Byłoby lepiej gdyby tych odcinków nie było. Ale i tak, polubilem te bohaterki bądź co bądź. I w sumie z perspektywy czasu odcinek o sikaniu nie przedstawia sie tak beznadziejnie w stosunku do hiohohohohwatkufabularnegowytłumaczymywamwszystko |
|
|
|
|
|
tenichi
Gość
|
Wysłany: 14-05-2010, 22:52
|
|
|
Przeciętne anime i czym dalej tym gorsze.
Początkowo miałem nadzieję na hit podobny do K-On, ale szybko się okazało że nie ma na to szans.
Anime nudne, że ledwo je obejrzałem w całości zwłaszcza, że końcówka była najgorsza.
Jednym słowem zawiodło mnie. Jak widać kreska z K-On nic nie znaczy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|