Berserk |
Wersja do druku |
blue
|
Wysłany: 04-09-2006, 12:47
|
|
|
skaczysz studia, zaczniesz pracowac to zrozumiesz ze rozbienie przez cale zycie tego samego to nic dzinego ... :| |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-09-2006, 14:59
|
|
|
Bez rozrywek? Bez czasu wolnego? Bez odskoczni, bez "krewnych i znajomych"? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-09-2006, 18:26
|
|
|
Sugerujesz, że autorzy Berserka od 1989 siedzą zamknięci w zimnej ciemnej ciasnej piwnicy i non stop rysują mangę, bez czasu wolnego, rodziny, znajomych itp. ? :D:D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-09-2006, 21:12
|
|
|
Wcale bym się nie zdziwił >] |
|
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 09-09-2006, 23:13
|
|
|
siedzenie w piwnicy i chodzenie na imprezy sie nie wyklucza ;] Od 8 - 16 piwnyca :D potem do domu :DDD |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:01
|
|
|
Widzisz Blue tylko że tam jest takie małe słowo klucz - "non-stop"
A siedzenie w piwnicy non-stop i chodzenie na imprezy raczej się wyklucza, chyba że impreza byłaby w tejże piwnicy, ale sprytnie umieściłem nonstopa przy rysowaniu mangi więc nawet na tej imrezie musieliby biedni autorzy zająć się rysowaniem ^^
Ok, koniec offtopa z mojej strony :P
A tak przy okazji - wie ktoś do któego odcinka jest anime? Bo ja widziałem do 24, a gdzieś jeszcze mi się wydaje były 25 i 26. Są jakieś dalsze? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:41
|
|
|
Jest 25 odcinków, jesli chodzi o mangę 31 tom wychodzi jakoś niedługo (ale odcinków 'czasopismowych' jest już do połowy 32). |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 10-09-2006, 19:56
|
|
|
aniem sie urywa nagle jakby im piwnice woda zalalo, i sie potopili tam :/ A mangi jest tyle ze mozna czytac 3dni non stop ;] |
|
|
|
|
|
Casper
|
Wysłany: 24-09-2006, 16:52
|
|
|
blue napisał/a: | aniem sie urywa nagle jakby im piwnice woda zalalo |
no co tyś? anime urywa się na pierwszym odcinku!
(kuroi kenshin da kita soredake de ii) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-09-2006, 21:59
|
|
|
Casper napisał/a: | blue napisał/a: | aniem sie urywa nagle jakby im piwnice woda zalalo |
no co tyś? anime urywa się na pierwszym odcinku!
(kuroi kenshin da kita soredake de ii) |
Istnienie "zakończenia" (odcinka pierwszego) w niczym sytuacji nie zmienia. Fabuła faktycznie urywa się jak ucięta nożem, a pomiędzy odcinkiem 25-tym, a pierwszym widnieje dziura na przynajmniej jeden odcinek. Osoby pragnące się dowiedzieć co się działo pomiędzy muszą podeprzeć się mangą. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-10-2006, 11:59
|
|
|
9. Jakości posta nie mierzy się linijką/liczbą znaków. Niemniej stawiajmy raczej na jakość, a nie ilość postów. Do dyskusji pojedynczymi zdaniami służy GG.
W związku z powyższym nic nie wnoszący do dyskusji post użytkownika Caspra poleciał, a użytkownik może czuć się ostrzeżony. Bezsensownym jednolinijkowcom mówimy "NIE!"
|
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 09-10-2006, 10:03
|
|
|
moim zdaniem Berserk to dobra Bajka :P
Prawda ze sie urywa... ale co by z tego bylo jak by sie nie urwalo ?? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 14-10-2006, 01:54
|
|
|
jak to co ?
Nie twierdze ze mieli dorobic zakonczenie, i zakonczyc serie, bo wiemy ze manga nadal wychodzi. Ale mogli choczby dokonczyc tak wazny watek. 2 dodatkowe odcinki starczylyby zeby zakonczyc zlota ere w bersekerze, bo jak wiemy, dzieli sie ona na 3 oczywiste czesci. Okres keidy gats i griffit to kolesie, nastepnie mroczna i samotna czesc, gdzie gatsu smiga sam, a teraz przygoda w drozynie ;] Jak sie juz powiedzialo a to tzreba powiedziec b :/ Bo zamist zadowolenia z dobrej serji mamy frustracje i chec rzucenia plyty/kompa/tv za okno. :/ |
|
|
|
|
|
władek
Gość
|
Wysłany: 29-12-2006, 17:01
|
|
|
Witam
Jako, że jestem zafascynowany serialem szukam od pewnego czasu w polskich sklepach mangi, ale jak sie można domyślić nie znalazłem. Ale na stronie http://www.kasencomics.com/index.php?p=tytuly
znajduje się ankieta dotycząca tego co wydawnictwo powinno wydać w przyszłości.
Więc jeżeli ktos jeszcze jest zainteresowny to nie pozostaje nic innego jak głosować.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 29-12-2006, 17:43
|
|
|
Zagłosowałem oczywiście na Berserka, ale znając tempo wydawania przez Kasencomics kolejnych tytułów, to można by się spodziewać, że 20 tom Berserka zobaczylibyśmy dopiero w 2015 roku:P |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
|