| Ogłoszenie |
|
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
| Code Geass [SPOILERY!] |
| Wersja do druku |
Oni-sama
Gość
|
Wysłany: 04-03-2010, 16:33
|
|
|
Eh.... 1 noc na R1 druga na R2.... ja juz chce R3 Sequel ... znowu kazdy odcinek po 4 razy ogladac...
Po prostu All Hail luluchu! |
|
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 05-03-2010, 21:04
|
|
|
| Cóż, są gusta i guściki ; ) Tyle, że ocenienie tytułu po obejrzeniu połowy odcinków(jak dla mnie to nie ma tam zbyt wielkiej przepaści między 1. a 2. serią) jest nie kompletne. Tyle. |
|
 |
Mirror 
Santa Echoś.

Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 05-03-2010, 21:09
|
|
|
| Thirteen napisał/a: | | kto jest tym dobrym (wg mnie Suzaku... |
- Spoiler: pokaż / ukryj
- A żebyś się zdziwiła.
Ja myślę, że Lulu na koniec drugiej serii w jakiś sposób się usprawiedliwił. Znaczy się... Zadośćuczynienie, albo coś w tym rodzaju. Nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa. |
|
 |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-03-2010, 21:24
|
|
|
| 0rdi napisał/a: | | Cóż, są gusta i guściki ; ) Tyle, że ocenienie tytułu po obejrzeniu połowy odcinków(jak dla mnie to nie ma tam zbyt wielkiej przepaści między 1. a 2. serią) jest nie kompletne. Tyle. |
Płych. Kłopot w tym że pierwsza seria jest znacznie lepsza, obejrzenie R2 jedynie utwierdziłoby Ją w przekonaniu. Zresztą spotkałem dotąd tak wielu ludzi którym Code Geass się nie podobał, że uznałem że nie warto wmawiać ludziom że mają się zachwycać czymś co im się nie podoba.
| Thirteen napisał/a: | | Przepraszam, maruda ze mnie. Ciężko mnie zadowolić. Stąd te lubiane anime mają u mnie słabe oceny... cóż, zdania nie zmienię ze względu na innych. |
I to Ci się chwali. Osobiście lubię ludzi którzy mają coś takiego jak własne zdanie. |
|
|
|
|
 |
Lain 

|
Wysłany: 05-03-2010, 22:11
|
|
|
0rdi, ale Thirteen pisze, że nie podobały jej się mechy, skoro nie mogła ich znieść w pierwszej serii, to tym bardziej nie wiem jak miałaby polubić drugą serie, gdzie mają większe znaczenie i bardziej rzucają się w oczy, zresztą druga seria jest słabsza.
| Mirror napisał/a: |
Ja myślę, że Lulu na koniec drugiej serii w jakiś sposób się usprawiedliwił. Znaczy się... Zadośćuczynienie, albo coś w tym rodzaju. Nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa. |
- Przez zostanie ludobójcą?!
|
|
|
|
|
 |
Thirteen 

|
Wysłany: 06-03-2010, 09:50
|
|
|
Uh, ale offtop... Co mogę dodać? Jak mówiłam, może mi się jeszcze odwidzieć, po drugiej serii gdybym oglądała, to nie spodziewałabym się wiele i mogłaby mnie miło zaskoczyć (u mnie z reguły tak jest- jak mi się wydaje, że będzie słabe to się nie nastawiam a potem zaczynam ubóstwiać dane anime/mangę, więc kto wie... )
| CainSerafin napisał/a: | | Zresztą spotkałem dotąd tak wielu ludzi którym Code Geass się nie podobał, że uznałem że nie warto wmawiać ludziom że mają się zachwycać czymś co im się nie podoba. |
Wow, ja na odwrót- nie znam nikogo nie lubiącego Code Geass, i wszyscy mi wmawiali, jakie to cudowne, a tego nie cierpię, jak dodamy fakt, że zaspoilerowano mi zakończenie drugiego sezonu i
- śmierć Euphemii
- to oznaczało niemal brak zaskoczeń...
| Ordi napisał/a: | | A co do oceny postaci to chętnie bym zaspoilerował co nieco by nie dać obrażać mi Lulu |
No po części mi już zaspoilerowano, nie wszystko, ale jednak... Nie miałam zamiaru obrażać Lulu, ale raczej powiedzieć, że wydawał mi się wyidealizowany, ale i tak każdy go uwielbia.
| CainSerafin napisał/a: | | I to Ci się chwali. Osobiście lubię ludzi którzy mają coś takiego jak własne zdanie. |
A dziękuję^^. I na tym skończmy., na razie przynajmniej, bo pewnie na jakimś anime zawiodę się jeszcze nie raz... |
|
|
|
|
 |
Mirror 
Santa Echoś.

|
Wysłany: 06-03-2010, 15:10
|
|
|
| Cytat: | | Mirror napisał/a: |
- Przez zostanie ludobójcą?!
|
Nie, przez...
- ... zaplanowanie swojej własnej śmierci i wybranie nowego Zero.
|
|
 |
an field marshall
Gość
|
Wysłany: 06-03-2010, 15:31 o.O
|
|
|
to takie trochę śmieszne, nie lubić anime tylko dlatego, że inni ludzie je lubią. No ale większość z obecnych tutaj to indywidualiści, więc jak byśmy mogli się identyfikować z dużym gronem fanów ! To wbrew naszej naturze, dlatego z góry skreślam to anime ! Jak coś dla mas to dla jełopów.
I tak to jest ...
R1 i R2 są na równym poziomie, jak dla mnie. Nawet bym powiedział, że w R2 są sceny które raczej biją na głowe odcinki z R1. |
|
|
|
|
 |
Thirteen 

|
Wysłany: 06-03-2010, 16:09
|
|
|
| Gość napisał/a: | | to takie trochę śmieszne, nie lubić anime tylko dlatego, że inni ludzie je lubią. No ale większość z obecnych tutaj to indywidualiści, więc jak byśmy mogli się identyfikować z dużym gronem fanów ! To wbrew naszej naturze, dlatego z góry skreślam to anime ! Jak coś dla mas to dla jełopów. |
Nie aż tak, po prostu po zachwalanym przez tłumy anime oczekiwałam za dużo i podeszłam do niego licząc, że wciągnie mnie nie wiadomo jak bardzo. Poza tym nie cierpię podejścia ''musisz to polubić, a jak nie lubisz to jesteś gorszy/głupszy/nie rozumiesz''.
Skoro już jesteśmy w temacie o CG, to mam pytanie- newsy o 3. sezonie są, ale wiadomo coś więcej? Tak z ciekawości, bo wątpię, żeby znów udało im się zadowolić tak wiele osób i sama jestem na nie nawet nie dlatego, że nie lubię, ale dlatego, że mogą popełnić sporo błędów, jak to nieraz zrobiono z dobrymi seriami, które kontynuowano w nieskończoność... |
|
|
|
|
 |
an field marshall
Gość
|
Wysłany: 07-03-2010, 11:24
|
|
|
Thirteen, nie mam pretensji o to, że tego nie lubisz. Również nie stosuje tego podejścia co napisałaś. Poprostu jak widzę coś tego typu "wszyscy to zachwalali a mi się nie podobał, jakieś głupie" (przykładowy tekst), to mnie krew zalewa. Trudno samemu mi to zrozumieć, poprostu irytuje mnie takie formułowanie zdań, to takie trochę wywyższanie się, w pewnym sensie. Aczkolwiek nie mówie, że ty to robisz ;), ogólnie apropo tego tematu to pisze.
Co do trzeciej serii, jeśli nosić będzie nazwe Code Geass Zero, to znaczy w najlepszym wypadku to, że lelouch żyje ale odszedł w cień (co trochę dziwne by było), albo że faktycznie umarł i rozpoczął dynastie Zer, a kolejne serie będą o przygodach kolejnych przywódców :P. Czysta spekulacja z mojej strony. |
|
|
|
|
 |
Mirror 
Santa Echoś.

|
Wysłany: 07-03-2010, 11:54
|
|
|
| an field marshall czy mógłbyś nie spoilerować o zakończeniu drugiej serii? To, też ty obejrzałeś/łaś już tą serię do końca, nie oznacza, że inni też to już zrobili. |
|
 |
ZUBEK 
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 07-03-2010, 14:45
|
|
|
Mirror, może nie zauważyłaś, ale nazwa Code Geass [SPOILERY] mówi za siebie.
Co do tej rzekomej 3 serii, to moim zdaniem lepiej by było gdyby Lulu lulał w grobie, albo się nie udzielał. Chociaż Code Geas Zero mogłoby opowiadać o tym skąd się wzięło geas i w ogóle, bo tak na prawdę, to wiemy tylko tyle. Ze osoba z kodem jest nieśmiertelna i daje geas innym, a gdy życie ją znudzi oddaje kod komuś z geas.
A skąd się wziął kod ???
I od jakiego króla jest to geas, bo to w końcu moc królów, czyli powinna się od jakiego króla brać. A ponieważ w anime Brytyjczycy są tacy ekstra, to pewnie od Ryszarda ;D |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 07-03-2010, 15:03
|
|
|
| Zastanawiam się czy seria bez Leloucha miała by ten swój smaczek. W końcu wokół niego kręciła się akcja. Mimo wszystko wcale nie byłbym przeciwny serii, która opierała by się na retrospekcji i nawiązywała bardziej do CC i jej dziejów włącznie z pochodzeniem Geass'a. |
|
 |
ZUBEK 
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 07-03-2010, 16:47
|
|
|
| Co do tego smaczku, nawet jakby Lulu był, to nie potrzebnie, bo w końcu jego wątek się skończył. Teraz musieliby dodać jakiś nowy wątek, żeby Lulu był potrzebny, a to że ten wątek się uda i nie będzie naciągany to jakieś 5% szans. Bo to co najlepsze dali w poprzednich seriach, a jeśli Lulu ożyje to seria trochę straci "sens przesłania" tego że on się poświęcił. Znaczy mogłaby np. opowiadać o Suzaku w roli zero, czy właśnie o jakimś nowym zerze, a Lulu by troszeczkę pomagał z ukrycia. Jenak ogólnie byłbym za making of geass, a nie naciąganiem, serii. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
 |
0rdi 
Last man on the moon.

|
Wysłany: 07-03-2010, 17:58
|
|
|
| Dla niektórych Lelouch nie może ożyć jak nie umarł. Zależy jak kto odbiera zakończenie. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|