Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Code Geass [SPOILERY!] |
Wersja do druku |
Kesake
Gość
|
Wysłany: 27-04-2010, 11:11
|
|
|
Jak dla mnie, to pomysłów na kontynuacje jest sporo. Ot, kończy się ten surowiec, o który walczyła Brytania, następuje kolonizacja i terraformizacja planet w układzie słonecznym, oczywiście dysproporcje w racjonowanie "ropy" są unfair, zaczynają się zgrzyty, któreś państwo atakuje konwój, itp itd. Japonia znów staje na straży porządku, Lelouch dotąd ukryty W Leluchowie w Polsce (taka miejscowość istnieje, gdzieś na południu, w każdym razie podobną nosi nazwę.) Bo przecież są spekulacje, czy żyje czy nie. Wszystko się powtarza, royaliści np w Polsce dochodzą do władzy i zabawa zaczyna sie na nowo. Załóżmy, że akcja dzieje się sto lat po ostatniej wojnie.
Kontynuacja nie musi oznaczać zepsucia, wystarczy mieć ciekawy pomysł. Kilka odcinków OVA mnie średnio zadowala, zważywszy, że to moja ulubiona seria. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-04-2010, 13:36
|
|
|
Gość napisał/a: | Ot, kończy się ten surowiec, o który walczyła Brytania, następuje kolonizacja i terraformizacja planet w układzie słonecznym, oczywiście dysproporcje w racjonowanie "ropy" są unfair |
To by podwoiło poziom sztampy nagromadzony w poprzednich dwóch sezonach. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Kesake
Gość
|
Wysłany: 27-04-2010, 21:45
|
|
|
To twoje zdanie, jak dla mnie było by to atrakcyjne rozwiązanie, mające wielkie pole do popisu. Ale co ja tam wiem, lepsze są 3 minutowe, najlepiej czarnobiałe i do tego ONA, filmiki, które mówią o rybaku i rybie, mają w sobie wszystkie mądrości świata i zasługują na wielkie uznanie.
Tak, to są napewno produkcje, które sztampy w sobie nie mają. Trzymają napięcie... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 27-04-2010, 21:56
|
|
|
Gość napisał/a: | Trzymają napięcie... |
Wszystko zależy od tego, ile razy bajkę o rybaku i złotej rybce się już słyszało. Analogicznie w przypadku wskrzeszania bohaterów... Już jedne smocze kule przeżyłem i jeżeli autorzy cenią intelekt widza, to raczej nie będą nawet myśleć o mydleniu oczu Niesamowitym Powrotem Do Życia.
Gość napisał/a: | jak dla mnie było by to atrakcyjne rozwiązanie |
Tak, w shonenie dla uczniów podstawówki, którzy nie mogą znieść śmierci głównego bohatera, byłoby to dobrym pomysłem. Niestety, CG ma inny target, który już, przynajmniej w założeniach, nauczył się myśleć.
Gość napisał/a: | lepsze są 3 minutowe, najlepiej czarnobiałe i do tego ONA |
ONA i jej kot było lepsze, tu się z Tobą zgodzę. Jeżeli przekręciłem tytuł, proszę o korektę.
Gość napisał/a: | mają w sobie wszystkie mądrości świata i zasługują na wielkie uznanie. |
Walory edukacyjne to ostatnia rzecz, czego spodziewałbym się po anime. A broń Borze, żeby Japończycy się porywali za coś bardziej ambitnego, niż oswajanie dzieci z toaletą. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 28-04-2010, 00:35
|
|
|
Slova napisał/a: |
Gość napisał/a: | mają w sobie wszystkie mądrości świata i zasługują na wielkie uznanie. |
Walory edukacyjne to ostatnia rzecz, czego spodziewałbym się po anime. A broń Borze, żeby Japończycy się porywali za coś bardziej ambitnego, niż oswajanie dzieci z toaletą. |
Bokurano
Infinite Ryvius
Hoshi no Koe
On Your Mark
Kurcze, nawet tengen Toppa gurren Lagann i Code Geass są w dużym stopniu ambitne, tylko się z tym bardziej kryją. Czy to komu szkodzi? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-04-2010, 07:54
|
|
|
Pisząc o ambicjach cały czas miałem na myśli walory edukacyjne. |
|
|
|
|
|
Kesake
Gość
|
Wysłany: 28-04-2010, 09:49
|
|
|
No fakt, bo studenci nie mogą oglądać anime, które ma ciekawą fabułe, wartką akcję i dobrze skomponowaną całość. Muszą oglądać ONA, bo shouneny uwłaczają ich inteligencji ;/. Kurcze, ciężkie to życie.
Nie mówie, że CG ma się stać tasiemcem, nie mówie też, że koniecznie lelouch musi w nim występować, poprostu chciałbym kontynuacje. Takie to trudne do zrozumienia ? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-04-2010, 10:54
|
|
|
No a ja nie chciałbym. Czy to takie trudne do zrozumienia?
Nie odbieraj moich argumentów jako ataków w Twoją osobę. Nie na tym dyskusja polega...
Gość napisał/a: | No fakt, bo studenci nie mogą oglądać anime, które ma ciekawą fabułe, wartką akcję i dobrze skomponowaną całość. |
Jak już sam zauważyłeś, studenci mogą oglądać CG, gdyż tytuł ten nie spełnia ostatniego z Twoich założeń. |
|
|
|
|
|
Kesake
Gość
|
Wysłany: 28-04-2010, 16:40
|
|
|
Dobra, Solva mamy różnice zdań i to ty zaczęłeś przedstawiac swoje argumenty jako "jedyną prawdę", nie ma co się spierać. Ja uważam, że CG to fajne anime, któremu należy się kontynuacja, ty odwrotnie. Twoje argumenty są czysto personalne i subiektywne, moje chyba też, ale tego mi trudno oceniać. Tak czy siak, skończmy już, tą jałową dyskusje. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-04-2010, 09:34
|
|
|
Gość napisał/a: | Ja uważam, że CG to fajne anime |
Ja również. Nigdy nie stwierdziłem, że jest niefajne, jedynie wytykam widoczne w nim błędy i niedociągnięcia. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:50
|
|
|
To przecież oczywiste, że Europa bez zamku na szczycie góry nie może się obejść. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:54
|
|
|
Zastanawia mnie skąd oni wzięli taką skarpę... i taki ozdobny zameczek (gotyk?) na niej. Chyba, że to będzie tylko obraz a nie konkretna lokacja. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 07-05-2010, 12:56
|
|
|
Żartujesz? A Wawel to może się inaczej prezentuje? Toćka w toćkę Zamek Królewski. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-05-2010, 13:06
|
|
|
Źle sformułowałam moje myśli...
Chodziło o to skąd wzięli taki zamek dokładnie pośrodku niczego? Rozsądek podpowiada, że powinna tam być w pobliżu jakaś droga albo chociaż osada. Inaczej mieliby duże problemy z zaopatrzeniem. A nie wygląda na to, by były to żyzne tereny. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|