Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakiej muzyki procz J-Popu sluchacie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-05-2005, 13:31
|
|
|
Clannadu nie miałem jeszcze czasu dokładnie przesłuchać, celtów tak o, Ruskie słuchałem, muzyka fajna, choć hermetyczna.
Mannowar - na tym się skupiłem. Zespół ma wady... Wiele piosenek to jakieś straszne ryki, nie za bardzo nadają się, by tego słuchać. Wiele piosenek to takie naiwne historyjki, o tym, że do wioski zajechali jacyś wojownicy, kradną mężczyzn, mordują kobiety i gwałcą dobytek. Wiele piosenek ma wydźwięk "zabijemy cię, jeśli nie będziesz słuchał metalu... Najlepiej naszego metalu!"
Nie mniej jednak są i fajne: Warriors ofthe World, Call to Arms (dynamiczna i agresywna), Dawn of War, Fight for Freedom (strasznie patetyczne, ale ma swój klimat) i wiele innych. Tak co czwarta jest bardzo dobra, reszta średniawa. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Stokrotka
Gość
|
Wysłany: 25-05-2005, 09:48
|
|
|
Uwielbiam Cradle of filth!!!!! Marze aby byc na ich koncercie ale mam dopiero 12,5 lat!Moge słuchac ich na okrągło!!! |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2005, 10:13
|
|
|
Lubię przede wszystkim nieco starsze (lata 70-80) zespoły i wykonawców, choć i obecnie od czasu do czasu coś mi w ucho wpada.
Emerson, Lake & Palmer, Genesis (starsze płyty), Pink Floyd, Marillion/Fish, Budgie, the Police, Cranberries, Madness
a z polskich:
Collage/Satellite, Ankh, Annalist (płyta Memories), Sirrah |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-11-2005, 20:22
|
|
|
gacek napisał/a: | ja słucham Blink 182, Jimmy Eat World, Limp Bizkit, LP, Korn, Slipknot,Avril Lavigne, Mudvayne,Incubus, In Flammes, Metallice, Iron Maiden,Nirvane, Foo Fighters,SOAD,Velvet Revolver,Papa Roach .... za duzo tego zeby wymieniac ale to lubie taki mjuzik. Ostatnio podoba mi sie piosenka na którą natrafiłem przpyadkowo sicagajac AMV. Sciagnalem jakis AMV z Gundam Wing i była spoko pioseneczka jej tytuł to Invicible cos takiego mowie wam super pioseneczka :)
TO JEST DE BEST PIOSENKA http://www.gametop.nl/games/game.php?id=487 |
cholerka, patrze na avatarka, na wymienione tytuły i widze siebie:D a tu zonk, nick sie nie zgadza:p ale numer:)
Ja podobne klimaty The Used, Blink182, Jimmy Eat World, My Chemical Romance, Yellowcard, Rise Against, Autopilot Off, Bad Religion, Killradio, Letter Kills. pewnie coś mi umkło ale takie klimaty są w mojej głowie. |
|
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 24-11-2005, 07:34
|
|
|
Do 15 roku zycia muzyka nie interesowalem sie wcale. Jak bylem w liceum mój kolega dal mi plyte WWO(on teraz nie slucha hip-hopu tylko Therion czy jakos tak) i od tamtego czasu moge powiedziec za muzyka zaczolem sie interesowac. Generalnie slucham wszystkiego co mi sie podoba, nie ma znaczenia jaki jest to gatunek muzyczny. Dla przykaldu podam fragment mojej ulubionej playlisty z winampa:
Naughty By Nature-Feel me flow
Rolling Stones-Paint it black
Lynyrd Skynrd-Sweet home alabama
Marek Grechuta-Dni których nie znamy
Fun Loving Criminals-Scoooby snacks
Nancy Sinatra-These boots are made for walking
Da.Octopus-Motors
Guano Apes-Lords of the boards
Wheathus-Theenage dirtbag
Jak widac moje preferencje muzyczne sa trudne do sprecyzowania. Slucham tego co mi sie podoba-tak to podsumuje:) |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-12-2005, 00:20
|
|
|
A oglądałaś Koty? Ja jestem wielką fanką tego musicalu od dawna, od kiedy tylko ściągnęłam sobie po raz pierwszy Memories, a jakieś pół roku temu dorwałam to na dvd (w Empiku po 30 złotych! *__*) i w dwa dni nauczyłam się całości na pamięć... Cudeńko.
*zapuszcza sobie w winampie i śpiewa po cichu (bo sąsiedzi śpią :D)* |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-12-2005, 09:49
|
|
|
Czego ja słucham?... Muzyka elektroniczna (tzw. el-muzyka), trance, techno, d&b i tym podobne. Lubię też muzykę filmową i industrial :)
Od czasu do czasu metal (np. Nightwish, Rhapsody, Therion, etc)
Wykonawcy: Mike Oldfield, Jean Michel Jarre, Vangelis, Kraftwerk, Juno Reactor, Paul Oakenfold, the Prodigy, Chemical Brothers, Daft Punk, Depeche Mode, Einsturzende Neubauten, Rammstein, Kai Tracid, Tangerine Dream, Apollo 440, Orbital, the Future sounds of London, Astral Projection, Cosmosis... Ostatnio do tej grupy dołączyli Aphrodite, Pendulum, Bad Company i 4hero (drum & bass... ) :-]
A z polskich:
El_vis, AM Samurai, Jarosław Degórski, Polaris... |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 29-01-2007, 18:36, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 19-12-2005, 23:14
|
|
|
Kotów nie oglądałam, chociaż bardzo bym chciała (nie dość, że o moich ulubionych zwierzakach, to jeszcze Webbera!) - ale cóż, nie bardzo mam jak. Nawet DVD sobie nie pooglądam, bo nie mam czym odtworzyć. ^^' |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Jolka20
Gość
|
Wysłany: 23-01-2006, 19:29
|
|
|
A ja slucham klimatow rock&blues.kocham takie zespoly jak Queen, Roxette,Guns N'Roses,IRA,TSA,otis Redding,Jeff Buckley(zachecam do odsluchania piosenki"Hallelujah"),Dawid Bowie itd.Ogolnie stare kawalki(stare=najlepsze).Pozdroweczki dla wszystkich! |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-01-2006, 13:56
|
|
|
Kiedyś tego słuchałem. Rząąądzi :]
<śpiewa: take me down to the paradise city where grass is green and a girls are pretty...>
:) |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 30-01-2006, 12:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-01-2006, 17:52
|
|
|
Gość napisał/a: | Guns N'Roses |
Oh yeah.
No i oczywiście ZZ Top. Nieśmiertelni. I Aerosmith. Wooow... miałem ci ja nawet pióra, drzewiej... niedługo, ale jednak... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Linek
|
Wysłany: 30-01-2006, 10:12
|
|
|
Przez ostatni okres ograniczyłam się jakoś do radia. Możliwe, że to co dawniej słuchałam troszulke mi zbrzydło. A m. in. było to: Matallica, Linkin Park, Guns N'Roses, Nirvana, B.B King, Charlie Parker, Eric Clapton i inni. A mówiąc ogólnie to słucham rock'a, blues'a, jazz'u, pop'u od biedy, a także muzyki celtyckiej i irlandzkiej. :) |
_________________ Droga do nieba prowadzi poprzez chmury. |
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 11-02-2006, 12:55
|
|
|
ja słucham (kolejność dowolna):
-rock
-hard rock
-heavy metal
-nu metal
-trash metal
-punk rock
-neopunk
-new age
-electro, synth itp. (poza techno i disco)
-alternative
-alternative rock
-industrial
-power metal
-crossover
-gothic
-gothic metal
i kilka innych gatunków |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 11-02-2006, 13:52
|
|
|
Nu metal? WTF to jest? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|