Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Manga |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-09-2007, 13:43
|
|
|
ja jestem za 1) i moge pomoc w pisaniu recenzji tomikow. Bo z 2) to sie zaharujesz - nie mowiac o tym, ile w to pojdzie czasu i do ilu mang nie jestes targetem, a 3) zaowocuje rowniez masa kiepskic tekstow, bo umowmy sie, te nasze "minirecenzje" nie skladaja sie li i jedynie ze streszczenia/wprowadzenia do fabuly |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-09-2007, 14:01
|
|
|
Ja też obstawiam opcję 1, z tym, że po prostu trzeba by dołożyć starań, żeby nowe tomiki mangi były w miarę możności recenzowane. Kompletność tej bazy też jest istotna, bo ludzie czasem potrzebują informacji, kiedy został wydany tomik 2, albo czy już się pokazał 8. To, że nie towarzyszą im opisy zawartości, jakoś przeboleją.
Kopiowanie recenzji raczej nie wchodzi w grę. Natomiast pytanie, czy same wydawnictwa nie zaopatrują kolejnych tomików w jakiś "tekst z tyłu okładki" albo inne parę zdań, pojawiających się na ich stronie. Wtedy można byłoby to kopiować jako "Ze strony wydawnictwa". Co więcej ewentualna recenzja nie musiałaby tego kasować - to by sobie wisiało dalej. W tej chwili trudno cokolwiek proponować, ale takie "ze strony wydawnictwa" mogłoby mieć nawet osobne pole - wtedy byłby opis, ale byłoby widać, że nie jest to pełna recenzja. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-09-2007, 21:39
|
|
|
Bianca - bardzo dziękuję za ofertę pomocy. Czy jest jakaś grupa mang, które powinienem "zarezerwować" dla Ciebie?
Avellana - propozycja jest rozsądna i wykonalna. Myślę, że w ten sposób zdołam załatwić przynajmniej połowę woluminów, szczególnie tych nowszych. Jak tylko skończymy aktualizację, zajmę się minirecenzjami.
Przy okazji, w związku z aktywowaniem przez Tilka nowego systemu gatunków i wyróżników na Tanuki Manga, roześlę do recenzentów maile z prośbą o nadanie wyróżników. W bazie jest 21 recenzji, więc nie powinno być problemów... |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 11-09-2007, 22:11
|
|
|
Ja również mogę pomóc w recenzowaniu tomików. Gatunki w których się "specjalizuję" to lekkie mordobitki pokroju Dragonball czy Naruto, komedie, komedie romantyczne, haremówki. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-09-2007, 22:13
|
|
|
Teukros, od dluzszej chwili zbieram sie do GTO, w koncu kiedys napisze ;) poza tym video girl ai. a poza tym to bym musiala dziabnac Bezimiennego odnosnie tego, co by szlo od niego pozyczyc ;) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-09-2007, 16:04
|
|
|
Nie widzę tematu o błędach w części Tanuki Manga, więc umieszczam to tu:
próba wprowadzenia oceny z listy mang w panelu daje komunikat:
Cytat: | The requested URL /strony/anime/11/oceny was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. |
Zmiana w adresie /anime/ na /manga/ powoduje, że pojawia się strona z błędem bazy:
Cytat: | DB Error: no such table
DB_Error Object
(
[error_message_prefix] =>
[mode] => 16
[level] => 1024
[code] => -18
[message] => DB Error: no such table
[userinfo] => SELECT uid FROM authors WHERE uid='29' AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=11) [nativecode=ERROR: relation "animereviews" does not exist]
[backtrace] => Array
(
[0] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB.php
[line] => 966
[function] => PEAR_Error
[class] => PEAR_Error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => DB Error: no such table
[1] => -18
[2] => 16
[3] => errhndl
[4] => SELECT uid FROM authors WHERE uid='29' AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=11) [nativecode=ERROR: relation "animereviews" does not exist]
)
)
[1] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/PEAR.php
[line] => 536
[function] => DB_Error
[class] => DB_Error
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -18
[1] => 16
[2] => errhndl
[3] => SELECT uid FROM authors WHERE uid='29' AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=11) [nativecode=ERROR: relation "animereviews" does not exist]
)
)
[2] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/common.php
[line] => 1903
[function] => raiseError
[class] => PEAR
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] =>
[1] => -18
[2] =>
[3] =>
[4] => SELECT uid FROM authors WHERE uid='29' AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=11) [nativecode=ERROR: relation "animereviews" does not exist]
[5] => DB_Error
[6] => 1
)
)
[3] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/pgsql.php
[line] => 780
[function] => raiseError
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => -18
[1] =>
[2] =>
[3] =>
[4] => ERROR: relation "animereviews" does not exist
)
)
[4] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/pear/DB/pgsql.php
[line] => 337
[function] => pgsqlRaiseError
[class] => DB_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
[5] => Array
(
[line] => 1012
[function] => simpleQuery
[class] => DB_pgsql
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => SELECT uid FROM authors WHERE uid='29' AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=11)
)
)
[6] => Array
(
[line] => 1211
[function] => execute
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => 1
[1] => Array
(
[0] => 29
[1] => 11
)
)
)
[7] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/manga/oceny.php
[line] => 170
[function] => query
[class] => DB_common
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => SELECT uid FROM authors WHERE uid=? AND uid NOT IN (SELECT author FROM animereviews WHERE mid=?)
[1] => Array
(
[0] => 29
[1] => 11
)
)
)
[8] => Array
(
[line] => 134
[function] => checkperm
[class] => WAOceny
[type] => ->
[args] => Array
(
[0] => 29
[1] => 11
)
)
[9] => Array
(
[file] => /www/tanuki_www/www/common/lib/page.php
[line] => 128
[function] => display
[class] => WAOceny
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
[10] => Array
(
[line] => 180
[function] => run
[class] => WAPage
[type] => ->
[args] => Array
(
)
)
)
[callback] => errhndl
) |
(ten konkretny przypadek wzięty z mangi Battle Angel Alita, inne reagują tak samo) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:32
|
|
|
Zapewne kolejny nieukończony obszar strony. Zobaczy się.
Edit: No proszę, to było głupie... Już działa. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-09-2007, 14:28
|
|
|
faktycznie oceny się wyświetlają... natomiast pojawiło się kolejne pytanie: jakie uprawnienia są potrzebne do ich dodawania? (sam dostęp do panelu i listy mang nie wystarcza, mogę oceny jedynie oglądać, ale opcja do dodania własnej się nie pojawia) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 14-09-2007, 11:31
|
|
|
W dniu dzisiejszym zakończona została aktualizacja Tanuki Manga. Baza obejmuje wszystkie (albo prawie wszystkie - jedna czy dwie mogły się wymknąć) mangi wydane w Polsce, i o ile wiem, jest jedynym tego rodzaju zbiorem w Polsce.
Stan bazy na dzień 14 września 2007 r.:
# Liczba mang: 86
# Liczba recenzji mang: 22
# Liczba tomików: 615
# Liczba recenzji tomików: 76
Pozostaje tylko dopisywać nowości.
Tym samym, można przejść do kolejnych etapów, tzn. opatrzenia całości wyróżnikami, wpisania minirecenzji tomików oraz akcji propagandowej. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:33
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | faktycznie oceny się wyświetlają... natomiast pojawiło się kolejne pytanie: jakie uprawnienia są potrzebne do ich dodawania? (sam dostęp do panelu i listy mang nie wystarcza, mogę oceny jedynie oglądać, ale opcja do dodania własnej się nie pojawia) |
Wymagania powinny być takie same, co na anime: należy być zalogowanym i nie być autorem żadnej recenzji danego tytułu. U Mnie Działa. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:46
|
|
|
tilk napisał/a: | Bezimienny napisał/a: | faktycznie oceny się wyświetlają... natomiast pojawiło się kolejne pytanie: jakie uprawnienia są potrzebne do ich dodawania? (sam dostęp do panelu i listy mang nie wystarcza, mogę oceny jedynie oglądać, ale opcja do dodania własnej się nie pojawia) |
Wymagania powinny być takie same, co na anime: należy być zalogowanym i nie być autorem żadnej recenzji danego tytułu. U Mnie Działa. |
Jestem zalogowany (widzę panel administracyjny, listę mang, mogę edytować linki przy mangach), ale gdy próbuję dodać ocenę, widzę to:
oceny.jpg
|
|
Plik ściągnięto 10 raz(y) 106,04 KB |
|
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:52
|
|
|
Tilk, małe uzupełnienie: Ty masz uprawnienia administratorskie, ja też. U Teukrosa - który ma uprawnienia edycji - też dodawanie ocen wyświetla się prawidłowo. Czyli tak jakby "dodawanie oceny" było nadal podległe "edycji" i osoba bez uprawnień do niej nie może ich dodawać? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 14-09-2007, 22:47
|
|
|
Avellana napisał/a: | Tilk, małe uzupełnienie: Ty masz uprawnienia administratorskie, ja też. U Teukrosa - który ma uprawnienia edycji - też dodawanie ocen wyświetla się prawidłowo. Czyli tak jakby "dodawanie oceny" było nadal podległe "edycji" i osoba bez uprawnień do niej nie może ich dodawać? |
Ależ ja mam kod przed oczami i przeczytałem go kilka razy. Uprawnienia jako takie nie są sprawdzane w ogóle! Nie mam pojęcia, co się dzieje. Powiedziałbym, że cache, gdyby nie to, że na stronach z ocenami nie jest włączony... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-09-2007, 12:53
|
|
|
Waaai~~
Kochani, dorobiliśmy się autentycznego , rezydentnego ducha :>
Niewątpliwie zalągł się gdzieś wśród zer i jedynek, i złośliwie, wbrew Logice i Kodowi bruździ... słyszałem że takowe zjawy nawiedzają każdy starszy i większy portal, a w googlu i yahoo są całe kawałki kodu przeplecionego egzorcyzmami a opatrzone komentarzem typu:
// this is an exorcism for a resident ghost
// if you don't want to let loose something
// that can make egyptian plagues look pale by comparison,
// don't EVER change the code below!
xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-09-2007, 13:54
|
|
|
Manga dostała layout odświeżony przez GoNik, większość grafik w JPEGu została zamieniona odpowiednikami w PNG.
Do Tilka: zmianie uległy pliki:
- css/screen.css (oraz screen.css.gz)
- templates/.header.tpl (zmiana wszystkich ciągów ".jpg" na ".png")
- img/notegs*
- nimg/* |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|