Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Manga |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-07-2005, 18:37
|
|
|
O kurczę... Wydaje mi się, że najważniejszą informacją jest liczba tomów, daty można sobie darować. Poza tym nie mam pojęcia, jak to nazwać, ale może dobrze, gdyby się wyświetlała liczba tomików u nas w bazie? To znaczy, żeby było widać, że mamy opisane 3 tomy tej serii, 8 innej... i tak dalej.
Może taki zapis:
Vol. (wyd. w Polsce)
27 (12)
Vol. w bazie
6 |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:34
|
|
|
http://mip.and.pl/manga1.jpg
chyba nie w tym kierunku poszedlem z kolorami. Poprawiac, czy brac inne kolory? Jesli inne to jakie. Czy sa jakies konkretne mangi, z ktorych grafika bylaby najmilej przez Was widziana? Wzialem kagome, w koncu to rumiko takahashi, tylko szkoda ze to nie sa tanuczatka, byloby jak znalazl. A wlasnie w inuyashy wystepuje tanuk, moze by sie nadal na gore? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:45
|
|
|
Mnie się te kolory bardzo podobają... Takie ciepłe i fajne. Natomiast na mangach się okropnie nie znam :( Warto wziąć coś wydanego w Polsce, czyli może OMG, skoro LH jest na anime? |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:08
|
|
|
Ave - jest Kagome. Inuyashe wydaje u nas Egmont, więc coś już jest. (Będę musiał to kiedyś sobie kupić). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:13
|
|
|
Toteż Kagome zostawić, ale będzie potrzebne jeszcze co najmniej ze 4 inne postaci/grupki w inne miejsca laya. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-09-2005, 08:46
|
|
|
Kolorki sa ładne, ciepłe. jednak złamanie zielenią w centralnej części mi nie pasuje. http://minamoto.fm.interia.pl/images/t2.JPG mi wyszedł ciekawy gradient... może coż z tego da się.
Inuyasha - Kagome
Ranma - ?
Slayersi - Xellosa T__T albo Zela w wersji SD (SD z mang są milutkie)
Clamp (wish, x) - ?
Hellsing -???
OMG - którąś z boginek, może Urd?
CB - hmm, może Eda?
Wolf's rain - nie wiem
Michael - tego tłustego kocura
Akira -??
Chobits - Dark Chii :>
Kenshin - ?
Z róznych wydawnictw (bo nie tylko JPF jest na rynku) |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 08-09-2005, 12:30
|
|
|
IKa napisał/a: | Z róznych wydawnictw (bo nie tylko JPF jest na rynku) |
Jak dobrze, to jeszcze moze kogos z Wild Rock'a? W koncu to jak narazie pierwsza manga ktora dostaliscie do recenzji :) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-09-2005, 13:05
|
|
|
Jeśli tylko DarkRael nie otrzepie się z obrzydzeniem, to faktycznie, można by stamtąd jakiegoś kolorowego bisza wyciągnąć. Skany, please? |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-09-2005, 13:09
|
|
|
Avellana napisał/a: | Skany, please? |
Prześlę ci dzisiaj. Pytanie - mają być z okładki (w kolorze) czy czarno-białe? Bo jeśli kolor, to mamy dość ograniczone pole manewru (czyt. chorobliwie przystojny Emba)... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-09-2005, 13:23
|
|
|
Nie mnie przesyłaj, tylko Dark Raelowi, bo ja i tak nic z tym nie zrobię. I tak, kolorowe, jedna postać wystarczy. |
|
|
|
|
darkrael
Tańczący z przecinkami
|
Wysłany: 12-09-2005, 14:28
|
|
|
http://mip.and.pl/manga2.gif
Nie mam pomyslu, troche za bardzo sie zbliza to do anime i ten rozowy... juz slysze ten dzwiek obrzydzenia jaki wydacie z siebie :P
Ika co masz na myli mowiac zlamanie zielenia? Tam byl odcien zolci, przynajmniej tak klamie ten program graficzny...
I ten gradient, znaczy mam brac z niego kolory, czy uzyc go gdzies w tej postaci? Uzycie gradientow moze skomplikowac robote webmasterowi, aczkolwiek w niektorych miejscach wygladac moglby ciekawie.
Co do skanow, potrzebne bylyby postacie, ktore jesli sa na jakims niestalym tle, to musza byc w 300dpi inaczej ladnie nie wytne, no i odpadaja oczywiscie takie ktrym np zabraklo reki czy innego elementu w poziomie. Jesli postac jest niecala to moze jej brakowac jedynie dolu.
Poszperam troche w necie moze znajde jakies artbooki. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-09-2005, 14:38
|
|
|
Szczerze mówiąc, mnie się bardziej podoba wariant 1, jest cieplejszy. Postaci... Hm, może jedną znajdę, ale z dość dziwnej mangi - postaram się dzisiaj podesłać.
Te wiśnie są za ciemne - to musi być jasne tło pod ciemny tekst, inaczej będzie męczące, a do jasnego tła taka wiśnia będzie za intensywna. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-09-2005, 14:57
|
|
|
gradent jest po to, że może jakiś kolor z niego da sie wyciagnąć ^^'
Ta druga wersja jednak jest jakoś za blada - w pierwszej były cieplejsze kolory. Co do zieleni - przepraszam, może mam monitor źle skalibrowany, ale wydawała mi sie ta żółć złamana zielenią... |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-09-2005, 14:58
|
|
|
Wariant 1 - nie dałoby się zrezygnować z tej zieleni (szczególnie nagłówki i 'anime' 'forum', 'manga' na pasku) na rzecz wiśni? Ta zieleń mi nie tylko nie pasuje kolorystycznie, ale też zlewa się za bardzo z tłem. Widać to przy dole, ciemy pasek z kopirajtem dominuje, za bardzo przyćmiewa tekst nagłówka... Ja bym poszła całkowicie w wiśnie, pomarańcze i żółcie, rezygnując z zieleni...
No chyba, że to ja ślepnę i mi się już kolory zlewają ^^" Ewentualnie chyba, że to tylko pozostałości z anime, i zieleń w ogóle nie jest planowana do mangi, a ja się produkuję nie wiadomo po co i tylko krew innym psuję XD
Bo rzeczywiście, pierwszy jest bardzo milutki i bardzo cieplutki ^^ Bardzo ładnie się kontrastuje, drugi wariant jest za bardzo przydymiony |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|