Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:40
|
|
|
Ok... To jeszcze jedno pytanie - co z dwoma pojedynkami, które się toczą? :P Kończyć je czy walczący się wycofuje? :P |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:45
|
|
|
Zapewne wygląda to tak:
- Grim ciężko ranny trafia teleportem do mnie (btw. na przyszłość złoto go zupełnie nie interesuje, ma go więcej niż by mu było potrzebne na trzy życia... teraz to tylko przyjemność z polowania i takie tam). Walczy dwoma kukri, kosą (nie ma to jak Sneak Attack z kosy ;p), sztyletami do rzucania i shurikenami. Klasy: Shadowdancer, Rogue, Blackguard, Fighter, Assasin.
- Karel niszczy kopie Endariona
- Caladan wycofuje się bez walki (jak pokazuje jego post)
-Sigismund zdołowany przysięga bliżej nie znanej panience z kosą ponowne spotkanie, a innej od zaklęć pomszczenie Shining Claw'a. |
Ostatnio zmieniony przez Daerian dnia 16-09-2009, 21:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:48
|
|
|
Mi chodziło głównie o Kitkarę ;) IMHO mogą zostać rozdzieleni przez nadlatującego smoka ;)
Edit: Się spóźniłem :P |
Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 16-09-2009, 21:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:48
|
|
|
Z Grimem chciałem się jeszcze pobawić, ale skoro chcesz go już widzieć u siebie to się nie sprzeciwiam. I nie chodziło tu o złoto, a o jego poszukiwanie dla zabicia nudów (ale teraz to chyba nie ma zbyt dużego znaczenia). |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:50
|
|
|
Możesz się z nim bawić (nie mam nic przeciwko :D), ale w momencie w którym miałby zginać "wyciągam" go w ostatniej sekundzie teleportem ;-) |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-09-2009, 21:51
|
|
|
Zrozumiano.
Edit: Post z walką zedytowany, ciąg dalszy dodany. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 16-09-2009, 22:27
|
|
|
Daerian - prezent dla Ciebie :P Możesz złożyć mi wizytę ;)
I słówko o ochronach - zgoda, uwięzić mnie możesz, jak i przerzucić na inny plan... Jednakże, przechodzi wtedy tylko część czasoprzestrzenna zaklęcia. Uwięzienie zamknie mnie w odpowiedniej kuli - tego Ci blokować nie można. Jednak... Trafię tam w pełni żwawy, a nie jako „warzywo” vide to tworzone przez tymczasowy zastój. Tej części zaklęć ochronnych nie obejdziesz :P |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 17-09-2009, 07:42
|
|
|
No, jednak się nie wyrobiłam... Trudno, odbij to sobie kiedy indziej ;P |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-09-2009, 08:08
|
|
|
Raczej nie wycofałem się, a raczej ból głowy mnie rozwalił. Co chwila zmiany pogody moze doprowadzic do prawdziwej bolączki. Velg rozumiem ogromny harmider bitwie,ale bez przesady;). Dzięki że poczekaliście.
Smoków gdzieś tyle też chyba straciłem. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 17-09-2009, 08:23
|
|
|
Co najwyżej 7 od smoków czerwonych Daeriana i 11 od Wybrańców :P
A - netheryjskie zwoje są całkiem dobrze opisane. Przeczytanie jednego z 50 powoduje powiększenie o 1 poziomu w klasie czarującej. Co Ci się nie przyda, bo np. manipulatorzy to pono nie magia, więc na nic im poziom w czarodzieju. Za Chiny ludowe rzezi we wrogiej armii tym nie zrobisz...
I pozostaje pytanie - JAK niby miałeś zdobyć netheryjski swój? ;P |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 08:53
|
|
|
Zaraz znowu bedzie się czepiał mojego porannego pisania. Spokojnie zając nie ucieknie;). Zwoje netherilu są modyfikowane przez moich ludzi. Długo powstają takie czary, ale bede korzystał znich jedynie w defensywie, oraz jak ktokolwiek bedzie za bardzo przesadzał;).
Napisane |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:15
|
|
|
Cytat: |
Tymczasem z twierdzy zaczęła sie wydobywać dziwna energia, która rozpościerała się dookoła Harluy i dalszych terenów, zniekształacając jej energię. |
Opisz proszę efekt, bo tu ma wątpliwości, na ile można sobie na to pozwolić bez logicznej interwencji sił wyższych (jeśli np. manipulujesz przy siłach magii, to Mystra i Shar zapewne wejdą Ci na głowę).
Ciąg dalszy bitwy będę opisywał po odpowiedzi Velga.
PS: Od soboty do środy nie będę pisał w queście, stąd chciałbym powoli kończyć bitwę i nie zaczynać kolejnej dużej kampanii przed powrotem. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:21
|
|
|
Manipuluje nie magią, ale energią. Efekt dzikiej energii. Czarodziciele i Manipulatorzy nie są magami. Jak komuś przeszkadza, zmienię na teren wokół bazy.
Nie bedzie mnie też od soboty do czwartku.
P.S Daerian gdzieś opisywałem w komentarzach o tej energii. Chaon jest nie grożny dla środowiska, ani magii, ale pomaga w tworzeniu i manipulowaniu energią. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:35
|
|
|
Oh to nie dobrze, ja właśnie w sobotę miałem wkroczyć do akcji :) |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:36
|
|
|
Caladan - a, to jak dla mnie może być...
Wiesz, ja jestem starym Warhammerowcem i dziwna forteca wypuszczająca wokół siebie materię Chaosu źle mi się kojarzy... spaczeń i takie tam ;p |
|
|
|