Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forgotten Realms - komentarze. |
Która postać powinna dostać pokojowego Nobla? |
Altruista - za głoszenie ideałów zjednoczonego świata i rozwiązanie problemów dla pokoju (np. sprawa Mishtan). |
|
10% |
[ 4 ] |
Caladan - za wkład w rozwój technologii, handlu, nauk ekonomicznych oraz dialogu między nacjami (tzw. sojusz caladański). |
|
8% |
[ 3 ] |
Costly - jest czarny i jest rzecznikiem pokoju. |
|
48% |
[ 18 ] |
Daerian - za gloszenie ideałów zjednoczonego Faerunu i pracę nad zapewnieniem pokoju. |
|
10% |
[ 4 ] |
Velg - za pracę nad pokojowym zjednoczeniem Faerunu (sprawa Nimbralu) i zakończenie udziału Bractwa w wojnie. |
|
10% |
[ 4 ] |
Lazarus - za pracę na rzecz wolnej Halruy i godności Halruańczyków. |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 37 |
|
|
|
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-09-2009, 12:40
|
|
|
Domyślam się, ale chaon jest stabilny, więc jest oki;)
Z ciekawości na jakiej bazie działa tamten czar. W dalekiej przyszłości nie chciałbym nic za dużo edytować.
-3095 RD
Elfy z Cormanthoru kradną jeden zestaw Netheryjskich Zwojów; najpotężniejsi magowie ukrywają go.
Mam wszystkie mózgi, które miały kontakt, albo stworzyły Netheryjskie zwoje. Takie zbieranie mamb przez mnie, ale nikt nie będzie mógł pochwalić się mam i ja:) |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-09-2009, 15:46
|
|
|
Czyste połączenie ze Splotem i magia Prawdziwych Imion. |
|
|
Fei Wang Reed
Łaydak
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-09-2009, 16:03
|
|
|
Ja, trochę na boku, odnośnie swojego postu - jest to wątek, jak na razie, zupełnie nie związany z dotychczasowymi wydarzeniami (także z "przygodami", które swego czasu spotkały Feia, ale zaznaczam, że żaden Fei tutaj nie występuje - wszelkie postaci są/będą niezależne, no - może poza jedną, acz niezbędną, o czym w kolejnym poście).
Wątpię, czy ktoś będzie zainteresowany "ingerowaniem" w niego, ale w razie czego nie ma przeszkody. Przede mną jest jasno określony cel, który mam zamiar zrealizować (heh, także dlatego, że inaczej "ktoś" mnie zatłucze), jak na razie, w dość niejasny sposób. |
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.
A. Mickiewicz
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 16:04
|
|
|
Dobra jest jeden mały problemik. Ja nie mam prawdziwego imienia(portret- 4 dusze złączone ze sobą w róznych odstępach czasu, co powoduje miszmasz i chaos mojego jestestwa).
"Imię- Różnię mnie zwą po światach. Prawdziwego imienia nie podam, bo go nie mam. To stanowi nieraz kłopot, albo błogosławieństwo. O tym można dowiedzieć się niżej. W dokumentach zapisuje się zazwyczaj jako Aran Draco Trays, Tyrion, Asethon Greyfire lub Caladan. " |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 17-09-2009, 16:10
|
|
|
Caladan - to właśnie ułatwia sprawę i na tym opiera się po części pomysł. Postacie spoza Faerunu nie mają tu swojego Prawdziwego Imienia. Oraz mają inny wzór energetyczny.
Z uwag: Tak, Grimson i Dorrovian też są widoczni na mapie. Daerian też, gdyż wiele czasu temu wymazał swoje Prawdziwe Imię z historii (jak to zrobił, nie zatracając się, to już inna historia). |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 16:26
|
|
|
Logiczna odpowiedż, ale przypadkiem nie pownno być odwrotnie. Widzi się te osoby, które są związane z splotem xD. Czy dotyczy wszystkich postaci poza Faerunu?. Khaasty, Yuggolothy, Pomroki będą widoczne jako kropki. |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 17-09-2009, 17:04
|
|
|
Caladan - elfy z Cormanthoru ukryły zwoje. Przemieniły je... w złote drzewo . I nikt o tym złotym drzewie praktycznie nie słyszał - poza WotC, czyli twórcami DnD.
I tu dopiero jest pies pogrzebany - nie ma jak odwrócić czaru (czas działania - chwilowy...) rozproszeniem magii. A żeby zrekonstruować inaczej, potrzebowałbyś magii na poziomie silnie epickim. A pewno i tak przegnałby Cię jeden z najpotężniejszych wysokich magów Cormanthoru, który tam drzemie.
I nie, 50 netheryjskich zwojów tolerowanych być nie może - zbuffowałyby Pełzającą Zagładę do poziomu SW 100, a Tanthula - niewiele mniejszego.
Poza tym wyciekły jeszcze chyba (AFAIR) 2 netheryjskie zwoje i 3 netheryjskie zwoje. Na jeden z tych kompletów możesz sobie pozwolić (przeżyję i moc z nich) - ale cały komplet netheryjskich zwojów to munchkinizm do potęgi.
I tak, zadawałem pytanie o pochodzenie tylko dlatego, że spodziewałem się takiej odpowiedzi ;)
Edit:
A, jeszcze ww. zyskaliby znajomość Elven High Magic. |
Ostatnio zmieniony przez Velg dnia 17-09-2009, 17:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 17:16
|
|
|
Chyba do mnie to było, a nie do Daeriana;)
Oki to rozumiem, ale mam ekipę, która tworzyła, albo miała styczność z nimi. Oni tworzą od nowa je przy pomocy moich ludzi. Nie koniecznie bede związane ulepszaniem poziomów(dla mnie bezsens). |
Even for a little while
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 17-09-2009, 17:21
|
|
|
Caladan - akurat zwiększenie przedmiotu to nie jest bezsens.
forgottenrealms.wikia.com napisał/a: | While they have no direct magical powers, they provide a seemingly-limitless supply of arcane knowledge. |
W znaczeniu - one nie mają mocy magicznych. To nie jest zwój sensu "kula ognista do rzucenia", tylko... źródło wiedzy o czarach. Wiedzy, a nie mocy - czyli nie do wykorzystywania przez Twoich ludzi. Chyba, że przy okazji niszcząc stopniowo artefakty ;) |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-09-2009, 17:56
|
|
|
Wszystko jest oki. Velgowie powiedziałem, że korzystami ich(tworzone sa od nowa) do innych rzeczy. Wiecie wyższa technologia magiczna. Jeden zmodyfikowany bedzie może wykorzystany, a właściwie już był:). Levelowania nie bedzie. Dla mnie czyste marnotrawstwo . |
Even for a little while
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 17-09-2009, 19:37
|
|
|
Caladan - masz inny wzór energetyczny. Istniejesz, a nie masz prawdziwego imienia.
Brak czegoś może być równie dobrym wyznacznikiem jak obecność tego czynnika. Popatrz chociażby na doświadczenia fizyczne i chemiczne ;-)
Nie, nie wykrywa istot z innych światów przyległych (czyt. wszystkiego, co jest z podręczników DnD, Greyhawka, Sigil itd) |
|
|
Velg
|
Wysłany: 17-09-2009, 19:42
|
|
|
Imho to brak Prawdziwego Imienia raczej oznacza dla magii tyle, że nas nie ma :P Tak jak było z Bezimiennym w Planescape, którego troszkę trudniej było wykryć.
Niemniej nie chce z tego robić flejmu, przynajmniej jeśli nie okaże się to destruktywne dla rozrywki ;) (a raczej nie, większość WSZYSTKICH sił to tubylcy ;) ) |
|
|
Velg
|
Wysłany: 18-09-2009, 10:18
|
|
|
W poście Avalii kilkanaście km od bitwy oznacza pewno kilkanaście km od wyjścia z gnomich portali.
No, chyba że ww. właśnie zakłada Multiświatowy Czerwony Krzyż... I robi to na pełnym morzu ;] |
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-09-2009, 13:42
|
|
|
Velg napisał/a: | W poście Avalii kilkanaście km od bitwy oznacza pewno kilkanaście km od wyjścia z gnomich portali.
No, chyba że ww. właśnie zakłada Multiświatowy Czerwony Krzyż... I robi to na pełnym morzu ;] | MCK to prawie jak nowa organizacja.
Posta pisałam przed wyjściem do szkoły w oparciu o dane które podał mi Alt, nie czytam postów w kampani i nie jestem w temacie...więc albo sobie coś tam wmówicie albo powiedzcie jak mam poprawić |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 18-09-2009, 14:48
|
|
|
Loko, mam nadzieje że nie masz za złe że ci się wpycham do misji... Jeśli wolisz żebym się odczepiła to usunę post. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|