Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fanzin Houko |
Wersja do druku |
Dark
|
Wysłany: 13-06-2009, 10:12
|
|
|
Premiera Houko 3 - No i w końcu długo oczekiwana premiera trzeciego już numeru naszego magazynu online. Tym większą wagę położyliśmy na ciekawostki oraz artykuły specjalne, takie jak wywiad z Pawłem "Mr. Jedi" Musiałowskim. Wypytaliśmy go o prawdziwy wizerunek Japonii i poprosiliśmy o porównanie świata przedstawionego w anime z realnym. Jedną z ciekawszych informacji okazały się plany otwarcia firmy, która pomagała by nam, wiernym fanom w podróży do kraju kwitnącej wiśni. Jednakże nie będę wam tutaj opisywał całego wywiadu, najlepiej będzie jeśli sami się przekonacie. Oczywiście nie zapomnieliśmy o artykułach o anime i mandze! No bo czym było by Houko bez tego co najlepsze dla prawdziwego Otaku? Najnowszy numer podobnie jak poprzedni liczy 30 stron mimo 2 miesięcznego poślizgu. Aktualnie planujemy czwarte wydanie Houko. Czy się ukaże? Oczywiście to zależy tylko od was no i w sumie od nas. Link do Houko znajdziecie jak zwykle tutaj : http://www.division69.net/viewpage.php?page_id=668
Okładka :
Zmieniliśmy także theme oraz nieco budowę naszej stronki. Lecz najlepiej będzie, jeśli sami to zobaczycie i zbadacie :). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-06-2009, 10:37
|
|
|
Cytat: | [...] wywiad z Pawłem "Mr. Jedi" Musiałowskim. [...] Jedną z ciekawszych informacji okazały się plany otwarcia firmy, która pomagała by nam, wiernym fanom w podróży do kraju kwitnącej wiśni. |
. . . Niby należałoby go pochwalić za upór, ale jakby mnie interesowała podróż do Japonii to chciałbym mieć pewność, że także z niej wrócę. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 13-06-2009, 10:52
|
|
|
Czemu wrzuciliście numer na SendSpace? Tam na prawdę szybko pliki wygasają. Proponowałbym upload na MegaUpload. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Dark
|
Wysłany: 13-06-2009, 11:02
|
|
|
Dred napisał/a: | Czemu wrzuciliście numer na SendSpace? Tam na prawdę szybko pliki wygasają. Proponowałbym upload na MegaUpload. |
Hmm pliki na polskim SendSpace wygasają po miesiącu, jeśli nikt nie pobiera pliku. Póki co pierwszy numer Houko, który wyszedł pół roku temu dalej tam jest. Jak będą jakieś problemy z pobieraniem, wtedy dam na MegaUpload. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 13-06-2009, 12:11
|
|
|
Mniejsza już o to. Jakieś dwa lata temu było z tym ciężko.
Co do samego numeru - pobrałem go dla wywiadu z MrJedim. Mnie aż tak bardzo Japonia nie interesuje. Szkoda, że nie zadano bardzo nurtującego mnie pytania - czemu tak niespodziewanie wycofał się z AG, a jego miejsce zajął jakiś Akashi. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-06-2009, 16:00
|
|
|
Dred napisał/a: | Mniejsza już o to. Jakieś dwa lata temu było z tym ciężko.
Co do samego numeru - pobrałem go dla wywiadu z MrJedim. Mnie aż tak bardzo Japonia nie interesuje. Szkoda, że nie zadano bardzo nurtującego mnie pytania - czemu tak niespodziewanie wycofał się z AG, a jego miejsce zajął jakiś Akashi. |
Odpowiedz sobie sam. Redakcja Houko wykazała się tu taktem i profesjonalizmem, ot tyle. |
|
|
|
|
|
Kanon
|
Wysłany: 13-06-2009, 17:29
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | [...] wywiad z Pawłem "Mr. Jedi" Musiałowskim. [...] Jedną z ciekawszych informacji okazały się plany otwarcia firmy, która pomagała by nam, wiernym fanom w podróży do kraju kwitnącej wiśni. |
. . . Niby należałoby go pochwalić za upór, ale jakby mnie interesowała podróż do Japonii to chciałbym mieć pewność, że także z niej wrócę. | "Firma oferująca powroty z Japonii!"
Ja sobie takiego czegoś nie wyobrażam... o.O |
|
|
|
|
|
Dark
|
Wysłany: 13-06-2009, 19:28
|
|
|
To żeś Kanon powiedział ;P |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 13-06-2009, 22:08
|
|
|
Cytat: | Odpowiedz sobie sam. Redakcja Houko wykazała się tu taktem i profesjonalizmem, ot tyle. |
Byc może. Ale moim zdaniem osobom, które przez pewien czas zaglądały na stronę AG lub po prostu osobom z fandomu przydałoby się chociaż wyjaśnienie, co, gdzie i dlaczego. Odejścia bez słowa niczego nie wyjaśniają. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-06-2009, 22:34
|
|
|
Dred napisał/a: | Cytat: | Odpowiedz sobie sam. Redakcja Houko wykazała się tu taktem i profesjonalizmem, ot tyle. |
Byc może. Ale moim zdaniem osobom, które przez pewien czas zaglądały na stronę AG lub po prostu osobom z fandomu przydałoby się chociaż wyjaśnienie, co, gdzie i dlaczego. Odejścia bez słowa niczego nie wyjaśniają. |
...
Jak nie lubię tłumaczyć rzeczy oczywistych. Niemniej, spróbuję. Wyobraź sobie, że gdybym Jedi mógł i chciał coś powiedzieć, już dawno by to zrobił, nie czekając na wywiad w jakimś fanzinie. Nie zrobił tego (co mnie akurat zupełnie nie dziwi) i w porządku. Przynajmniej małolaty będą miały pożywkę dla swojej wyobraźni (ileż to ja wersji histori o odejściu Dżedaja et consortes z Kawaii słyszałem, to nie zliczę).
Jeśli tak bardzo ciekawyś, było śledzić acepa, z komentarzy pod niektórymi newsami sporo byś wyczytał.
Zaś co do fandomu - Jedi nie raz w ciągu ostatnich lat pokazał, że ma go tam, gdzie światło nie dochodzi. |
|
|
|
|
|
Dark
|
Wysłany: 15-06-2009, 18:38
|
|
|
Tak jak Grisznak napisał. Niech niektórzy pomyślą, czy tak chętnie chwalili by się odejściem z pracy... Rozumiem jeśli było mu tam źle itp. Ja wiem, że ostatnio u Mr. Jedi'ego nie było lekko. Między innymi z tego powodu przełożył wywiad - poślizg z wydaniem Houko. Ostatecznie nie śmiałem się pytać o co chodzi - zapewne to "coś" było powodem odejścia z Anime-Gate.
Jak ktoś chce, to niech sam na siłę próbuje się tego dowiedzieć, a nie stara się zrobić to poprzez kogoś innego. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 15-06-2009, 19:59
|
|
|
Nierozumiem tego ataku na mnie.
Wiem, że było by chamskie pytanie się o takie rzeczy. Dlatego ANI RAZU nie zadałem Darkowi pytania "Dlaczego nie zadałeś takiego <kłeszczyna>"?
Mówię, że fajnie by było, gdyby podzielił się z nami przyczynami. I oczywiście swego czasu śledziłem komentarze na acepie. Jednak lepiej byłoby się dowiedzieć od najbardziej zainteresowanego, o co biega.
Ja nie śmiem takiego pytania mu zadawać, ani nikim się wysługiwać.
A innych proszę o czytanko ze zrozumionkiem. ;] |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-06-2009, 00:46
|
|
|
Dred napisał/a: | Szkoda, że nie zadano bardzo nurtującego mnie pytania - czemu tak niespodziewanie wycofał się z AG, a jego miejsce zajął jakiś Akashi. |
Twierdzisz, że mówisz, że fajnie by było gdyby podzielił się przyczynami. Piszesz, że fajnie by było gdyby zadano mu takie pytanie. Nie wiń ludzi za to, że wkładają Ci w usta coś, co naprawdę powiedziałeś, mają rację. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Dark
|
Wysłany: 20-06-2009, 21:50
|
|
|
Dobrze, proszę nie poruszajmy już tego tematu. Nie chciał bym by było to powodem jakichś nieprzyjemności :). |
|
|
|
|
|
Poszukująca
Gość
|
Wysłany: 13-04-2010, 18:09 HOUKO?
|
|
|
Mam pytanie... nie bardzo jestem w temacie... ale może mi ktoś odpowie: czy fanzin Houko nadal się ukazuje? Jeśli tak, to gdzie go mogę "spotkać"? ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|