Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2010 |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-08-2010, 14:32
|
|
|
Bida, panie, bida. Ponoć "Bakuman" w wersji mangowej jest niezły, choć nieco odstrasza mnie fakt, że to rzecz ludzi od "Death Note". A co poza tym? "Iron Man", choćby z ciekawości i to chyba wszystko... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2010, 14:42
|
|
|
Bakuman jest zdecydowanie najciekawszą mangą, którą obecnie czytam i potrafi trzymać w napięciu o niebo lepiej niż jakikolwiek shounen opierający się na formule "przyszedł zły i skopał bohatera, więc bohater przypakował i wygrał ze złym" powtarzanej do znudzenia.
Jesień zapowiada się dużo ciekawiej niż wiosna/lato, oglądać na pewno będę:
- Bakumana
- The World God Only Knows
Oba tytuły z powodu bardzo dobrych mangowych pierwowzorów.
Kontynuacje:
- Index 2
- Sora no otoshimono
Sprawdzę:
- Yozakura Quartet
- Goulart Knights
- Ore no Imouto [...]
- Hyakka Rouran
- Fortune Arterial (jeśli będzie dobre zapoznam się z pierwowzorem)
Znając życie, w "niepewnych" tytułach nie znajdę niczego dla siebie, ale warto spróbować.
Edit:
Do tego jeszcze na pewno obejrzę trzyczęściowe OVA .hack//Quantum. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 11-09-2010, 09:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
lunarna
Dołączyła: 22 Lip 2010 Skąd: Częstochowa Sincity Status: offline
|
Wysłany: 11-08-2010, 14:43
|
|
|
IRON MAN?! O lol, na pewno obejrzę.
Najpierw komiks, potem bajka, film i na końcu zrobili z tego anime. Czyżby miała powstać też manga?
Togainu no Chi- z czystej ciekawości obejrzę. |
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 11-08-2010, 15:26
|
|
|
Iron Man - 100% mojej uwagi, jeden z moich w miarę ulubionych bohaterów Marvela.
Shinrei Tantei Yakumo - Detektywistyka w połączniu z paranormalnymi mocami,
względnie może być.
Togainu no Chi - Byleby tylko walki były jakieś w miarę dobre.
Pokemon Best Wishes! - Całości i tak pewnie nigdy nie oglądnę, ale można się przyjrzeć i zobaczyć, czy twórcy potrafią jeszcze wymyślić coś w miarę oryginalnego.
Wszystko inne niezbyt w moim skrzywionym guście, tak, nie trawię piersiastych/przesłodzony/mocarnych panieniek, przystojnych chłopców, mistycznych robotów, demonów z kocimi uszkami itp. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-08-2010, 15:34
|
|
|
Aha, rzucę okiem na "Panty & Stocking (with garterbelt)", choćby z ciekawości, bo skoro robi to Gainax, to kto wie, może wyjść fazowo (coś a'la "Puffy Ami Yumi Show" byłoby nawet mile widziane). |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-08-2010, 16:25
|
|
|
Szału nie ma, ale znajdzie się kilka pozycji do obłypania:
Togainu no Chi - dobre mordobicie nie jest złe, ale zobaczymy...
Bakuman - bo dużo osób twierdzi, że warto.
Shinrei Tantei Yakumo - lubię połączenie kina detektywistycznego z supermocami. A poza tym - bizony!
Starry Sky - gdzieś, coś o tym słyszałam, do spróbowania.
Karl to Fushigi na To - jaki plakat! Mry! Mam nadzieję, że ktoś to zsubuje.
Tegami Bachi i Hakuouki - co by zobaczyć, jak to dalej wygląda. |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-08-2010, 20:52
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Szału nie ma, ale znajdzie się kilka pozycji do obłypania. | A tam, na oko prezentuje się lepiej niż sezon letni... z którego ostały mi się właściwie całe 3 (słownie: TRZY) tytuły, wliczając Basarę zastopowaną na drugim odcinku, plus jeszcze UraBoku z zeszłego sezonu... -.-
Na pewno rzucę okiem na:
Togainu no Chi - zobaczy się... Może się nawet szarpną na jakieś elementy shounen-ai...
Bakuman - HA! Mangi co prawda przeczytałam tylko kilka rozdziałów, ale to jest DOBRE. Mru.
Shinrei Tantei Yakumo - fajny plakat z bizonem, a fabuła może okazać się całkiem niezła.
Starry*Sky - haremówkaaaa... No przecież jej nie przegapię, nie? xD
Tegami Bachi, Hakuouki - tak z obowiązku, żeby zobaczyć, jak to dalej się potoczy... (tak jakbym nie wiedziała, ale well...).
Słabiej rzucę okiem na:
Kuragehime - ciekawa grafika.
Deadman Wonderland - ciekawy plakat. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 11-08-2010, 23:08
|
|
|
Myślałem, zę jest tego mniej. Z drugiej strony dalej brak mi pewniaków. hmm... Cóż, przynajmniej będzie z czego wybierać, nie tak jak latem:
Iron man - wiem, ze to skopią, ale mimo to obejrzę...
Soredemo Machi wa Mawatteiru - nie przepadam za tematyka pokojówkową, ale art wskazuje, że to może być niegłupie anime. Poza tym - Shaft.
Bakuman - bo chciałem przeczytać mangę.
Kuragehime - nie widzę tego, ale może być zabawne, wiec obejrze pierwsze 2 epy
Shinrei Tantei Yakumo - tematyka fajna, promoart z bizonem odstrasza.
Goulart Knights - o dziwo arty mi się podobają.
Deadman Wonderland - Shounen... to w sumie wada i zaleta w jednym.
Keii napisał/a: | - Yozakura Quartet |
Nie wiem, co chcesz tu sprawdzać. Nie widziałeś pierwszej serii. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2010, 23:33
|
|
|
vries napisał/a: | Nie wiem, co chcesz tu sprawdzać. Nie widziałeś pierwszej serii. |
No i? Przecież jak byk stoi, że to retelling - pierwsza wersja z tego co widziałem jest średnia, może teraz lepiej im pójdzie adaptacja materiału źródłowego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-08-2010, 04:12
|
|
|
Sporo tego, na pewno sprawdzę (przynajmniej 1 odcinek):
- Hyakka Ryouran: Samurai Girls
- Iron Man
- MM!
- Yosuga no Sora
- Kami Nomi zo Shiru Sekai
- Soredemo Machi wa Mawatteiru
- Shinryaku! Ika Musume
- Fortune Arterial
- Kuragehime
- Bakuman
- Shinrei Tantei Yakumo
- Deadman Wonderland
- Yozakura Quartet
- Tegami Bachi 2
- Toaru Majutsu no Index 2
- Hakuouki 2
- Air Gear Kuro no Hane to Nemuri no Mori
Pogrubione pozycje to te, z którymi wiążę największe nadzieje. Z takiej ilości serii powinno coś jeszcze się udać, do tego jeszcze w najbliższym czasie wyjdzie kilka dobrze zapowiadających się kinówek (F/S Night UBW, Bungaku Shoujo, Macross F). Do grudnia powinna wyjść także Haruhi, ale to pewne nie jest. |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 13-08-2010, 05:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 12-08-2010, 08:33
|
|
|
Keii napisał/a: | No i? Przecież jak byk stoi, że to retelling - pierwsza wersja z tego co widziałem jest średnia, może teraz lepiej im pójdzie adaptacja materiału źródłowego. |
Czytałem gdzieś, że mieli zrobić druga serię. Damn, znów jestem źle poinformowany. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 12-08-2010, 12:47
|
|
|
Jako że od ostatniej tabelki pojawiły się drobne zmiany (doszło parę pozycji do nadgryzienia)...
Na pewno obejrzę kilka początkowych odcinków i wtedy zdecyduję, co dalej (gwiazdką oznaczyłam tytuły, które mają u mnie największe szanse powodzenia):
Iron Man - well, nigdy wcześniej nie miałam styczności z tym tytułem pod żadną postacią, więc dlaczego by nie zacząć od anime? Przynajmniej nie będę miała powodów do plucia jadem, jeśli twórcy zrobią coś krzywdzącego w stosunku do pierwowzoru.
Togainu no Chi - jak walki będą dobre, to czemu nie?
Bakuman* - manga zatrzymana na ok. 50 rozdziale. Całkiem niezła, ale mnie jakoś nie powaliła na kolana...
The World God Only Knows - przeczytałam trochę mangi i jakoś szczególnie nie przypadła mi do gustu, może dalej się bardziej rozkręci. Ale jak na haremówkę, to pomysł na fabułę jest dość oryginalny.
My Little Sister Can't Be This Cute - tytuł ma zadatki na fajną, lekką komedyjkę, ale pachnie mi to pantsu failem...
Kuragehime* - bo kochamy eksperymenty graficzne!
Shinrei Tantei Yakumo* - ostatnio zaczęłam lubować się w powieściach detektywistycznych, więc na pewno dam szansę tytułowi z elementami kryminalistycznymi i nadprzyrodzonymi. Może trafi się też jakaś dobra bizonina.
Starry Sky - hmm, harem, bizony... się zobaczy.
Goulart Knights - są jakieś elementy fantasy i supermoce... też się zobaczy.
Deadman Wonderland* - czytam mangę i jest całkiem niezła, więc chętnie zobaczę też wersję animowaną.
Karl to Fushigi na To* - mrrru, jaki plakat~~ Żeby tylko oglądanie nie skończyło się na RAWach...
Z kontynuacji: Index, Letter Bee i Hakuouki - bo zwykle jak mam za sobą pierwszy sezon, który nie był gniotem, to zabieram się za drugi.
Dużo tego, ale i tak większość tytułów pewnie odpadnie. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 15-08-2010, 20:56
|
|
|
Tak popatrzyłam na ten sezon i moją uwagę zwróciła seria Star Driver: Kagayaki no Tact głównie dlatego, że po opisie wygląda to na dziecko Uteny z jakąś serią mecha, no i za scenariusz jest odpowiedzialna ta sama osoba co w Utenie, reżyser też maczał palce w Utenie, może będzie ciekawie. |
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 15-08-2010, 21:12
|
|
|
Mhm, teoretycznie, zgodnie z zapowiedziami Marvela (jesień - AA 2 i Marvel Anime) wraz z Iron Manem miał się pojawić także Wolverine, też od Madhouse. Wie ktoś może coś bardziej konkretnego?
W tym sezonie może Code Geass (poza wyżej wymienionym). Ale zważywszy na moje wielkie chęci, chyba coś mnie będzie musiało pchnąć. |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 17-08-2010, 20:08
|
|
|
link z paroma nowymi tytułami
Iron Man – sam nie wiem jaki w końcu będzie art, taki jak na tej zapowiedzi, taki jak na pierwszym super trailerze czy taki jak na drugim cgi bullshit trailerze. Ale obejrzę.
Star Driver - dam szanse, choć wydaje mi się że jedyny męski pilot wśród żeńskich pilotów to zwykły harem z mechem dorzuconym na sile. Lookne jak będę miał czas.
Super Robot Taisen OG: The Inspector - Oglądam adaptacje mej ulubionej japońskiej serii gier. Mam nadzieję że Obari tego nie sknoci, ale on się nadaje do tego typu serii jeżeli nie będzie starał się być zbytnio rzucać z własnymi pomysłami ;p
Battle Spirits: Brave – Może jak będę miał ochotę zobaczę z 2-3 odcinki CARD GAMES WITH COURAGE, w życiu oglądałem tylko jedną karciankę i 616 twierdzi że beznadziejną, to zobaczę inną ;p
Film Gundam 00 Muszę nadrobić drugi sezon. I lol że powstał film 00 a Seed zaginął w deweloperskim limbo.
Gdzie jest Code Geass Gaiden?
Cytat: | wraz z Iron Manem miał się pojawić także Wolverine, też od Madhouse. Wie ktoś może coś bardziej konkretnego? |
Ja nic nie wiem, ale mi się z trailera wydawało że to była Castlevania z jakimś bishem z szponami. Gdzie Wolverine? ;p |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
Ostatnio zmieniony przez Gamer2002 dnia 17-08-2010, 20:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|