Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2010 |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 10-09-2010, 22:52
|
|
|
Grisznak napisał/a: | anty & Stocking (with Garterbelt)" - choroba, to może być dobre! I zupełnie nie mangowe. Wygląda jakby Gainax postanowił nakręcić "Atomówki". |
Uuu... evil.
Kuragehime raw promo
nic szczególnego niestety |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-09-2010, 08:08
|
|
|
Czy tylko mnie odrzuca trailer To Aru Majutsu no Index II? Wygląda, jak dla mnie, wprost tragicznie... Najpierw drażniąco oklepana scena z Tomą, a potem strasznie długi freak show, w którym mamy cholernie rozciągnięty szereg do tej pory nieznanych postaci, powstających wedle klucza: postaci żeńskie fanserwiśne, postaci męskie maksymalnie idiotyczne. Nie to, aby zalew postaci był sam w sobie zły, nieważne jak kretyńsko wyglądają. Po prostu w Indexie każdy miał swoją rolę i był wystarczająco określony, aby wzbudzać jakąś ciekawość. Przy tym natłoku będzie trudno osiągnąć podobny efekt...
Brr, wyrastam na pesymistę przez te ostatnie failowe sezony. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 11-09-2010, 08:51
|
|
|
Grisznak napisał/a: | choroba, to może być dobre! |
Popieram, trzeba sprawdzić. Muzyczka mnie rozwaliła, jeśli anime będzie miało taki psychiczny klimacik może mi podejść. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-09-2010, 09:05
|
|
|
Jako osoba stawiająca produkcje Maxuela Atoma, Roba Renzettiego i Rendiego Tartakowskiego na równi z anime, muszę obejrzeć ten tytuł. Chociaż na moje oko animacja bardziej przypomina klasyczne anime niż te płaskie kreskówki, tylko projekty postaci są podobne. Ale już od początku wydawało mi się, że muszę obejrzeć Panty & Stocking, jak tylko zobaczyłem , że jest inne. Teraz się upewniłem. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 11-09-2010, 15:18
|
|
|
Ten trailer przypomniał mi dlaczego nie oglądam współczesnych kreskówek i przerzuciłem się na anime.
Wszystko co mnie odrzuca od krech jest na tym trailerze. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 11-09-2010, 19:54
|
|
|
Gamer2002, możliwe że tak, ale zwróć uwagę na małe szczegóły. W kreskówkach niema palców, skomplikowanej mimiki twarzy, oraz ruchomego kadrowania postaci (dookolnego). A najważniejsza sprawa to mahou shojou i ich transformacje. Powinieneś z przekory obejrzeć chociaż jeden cały odcinek i dopiero mówić że tego nie ścierpisz więcej :P |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 12-09-2010, 00:33
|
|
|
Nie interesują mnie eksperymenty z stylem animacji, z resztą wymienione przez ciebie elementy też istnieją w kreskówkach, zależy tylko jakich (jak mówię kreskówki mam na myśli wszelkie zachodnie animacje). I o czym gadamy, nie mam nic przeciwko stylowi rysowania w kreskówkach. Mi chodzi o coś innego.
Powiem tak: po trailerze spodziewam się dużej ilości żartów niskich lotów z kiblem, męskim owłosionym tyłkiem i z randomowym rzucaniem czegoś oślizgłego (wszystkie te elementy są widoczne na trailerze) w rolach głównych. I osadzenie mahou shojou głęboko w czymś takim jest tu najważniejsze.
Przyznaje że jest możliwość że Gainax będąc Gainaxem zrobi coś zaskakującego z tym, może nawet i dobrego oraz fajnego do oglądania. Ale nie jestem zainteresowany tytułem i po prostu stwierdzam że trailer zamiast zachęcić odrzucił mnie, gdyż postawił na elementy które mi się nie podobają.
Jestem za leniwy by być przekorny. Będę jednak obserwował reakcje jakie wywołuje ten show w poszukiwaniu argumentów, które mnie przekonają że się mylę. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Shans
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 14-09-2010, 23:18
|
|
|
Costly napisał/a: | Czy tylko mnie odrzuca trailer To Aru Majutsu no Index II? Wygląda, jak dla mnie, wprost tragicznie... Najpierw drażniąco oklepana scena z Tomą, a potem strasznie długi freak show, w którym mamy cholernie rozciągnięty szereg do tej pory nieznanych postaci, powstających wedle klucza: postaci żeńskie fanserwiśne, postaci męskie maksymalnie idiotyczne. Nie to, aby zalew postaci był sam w sobie zły, nieważne jak kretyńsko wyglądają. Po prostu w Indexie każdy miał swoją rolę i był wystarczająco określony, aby wzbudzać jakąś ciekawość. Przy tym natłoku będzie trudno osiągnąć podobny efekt...
Brr, wyrastam na pesymistę przez te ostatnie failowe sezony. |
Specjalnie podliczyłem wprowadzanie postaci przy pom. openingów/zapowiedzi.
To aru 1 op. : wprowadzenie poza głównym bohaterem 13 postaci
To aru 2 op : wprowadzenie kolejnych 6
II : wprowadzenie 12tu postaci, zapewne na cały sezon.
Trzeba pamietać, że na początku również był mega natłok. A czy tak nie było również w Durarara!? Gdzie na początku nawet nie wiedziało się jakie są związki między bohaterami |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-09-2010, 00:08
|
|
|
Ilość postaci wprowadzonych przez autora w nowelkach jest olbrzymia, widziałem flowcharta opisującego związki między nimi... co nie zmienia faktu, ze osobiście z dużą niecierpliwością czekam na pojawienie się niektórych postaci, gdyż słyszałem o nich dużo dobrego.
I jej, dużo Styila. I Acceleratora ;-) |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2010, 07:04
|
|
|
Daerian napisał/a: | I Acceleratora ;-) | I Last Order. Kazakiri z = <3
I reszta Level 5.
I tak dalej. Kwikam i czekam z niecierpliwością. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 29-09-2010, 19:49
|
|
|
Do licha, ten Redline wzbudził moją ciekawość. Mam wrażenie, że to będzie albo hit, albo porażka, nic pomiędzy. W każdym razie kolejny po Panty & Stocking (prawdopodobnie zwariowany) tytuł do obczajenia. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|