Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2010 |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-01-2010, 21:06 Jesień 2010
|
|
|
Co prawda jest trochę wcześnie i nie ma żadnej rozpiski, ale w nowym rozdziale Bakumana pojawiła się informacja, że anime na podstawie tegoż zostanie wyemitowane na jesień 2010. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Frea
Gość
|
Wysłany: 28-01-2010, 21:16
|
|
|
Co było już wiadome od pewnego czasu... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-01-2010, 21:22
|
|
|
Nie widzę czemu ma to przeszkadzać w dzieleniu się potwierdzoną, oficjalną informacją z ludźmi, których może ona zainteresować, a niekoniecznie musieli ją słyszeć. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Thirteen
|
Wysłany: 02-03-2010, 19:51
|
|
|
Bakuman? Mam w planach. Anime na podstawie mangi autorstwa Tsugumi Ohby i Takeshiego Obaty, odpowiedzialnych za Death Note, który uwielbiam (niestety). Więc choćby przez ciekawość obejrzę, jednak musimy trochę poczekać... |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-03-2010, 11:47
|
|
|
Na październik zapowiedziano drugi sezon Tegami Bachi.
http://myanimelist.net/anime/8311/Tegami_Bachi_2
Szczerze mówiąc spodziewałem się tego, z prostego powodu - upchnięto masę fillerów i domknięcie historii z mangi w pozostałych 4 odcinkach możliwe raczej nie jest. Cóż, dostaniemy urwaną historię a później oczekiwanie na drugą serię. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-03-2010, 20:00
|
|
|
może zapowiedzi filmów nie są tak ciekawe jak serie tv, ale ten do mnie przemawia.
tytuł: Mardock Scramble
gatunek: cyberpunkowe sf
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=QfhVetEn7-c
dwa słowa komentarza: me want! *___*
(poza tym jest naga baba w trailerze więc wszyscy panowie powinni być usatysfakcjonowania ;)) |
Ostatnio zmieniony przez vries dnia 29-03-2010, 23:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-03-2010, 22:50
|
|
|
Owszem, wyglądało dobrze - aż do momentu w którym na innym trailerze dopatrzyłem się, KTO będzie to robił. Niestety, marka Gonzo nie napełnia mnie zbytnim optymizmem. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 29-03-2010, 23:03
|
|
|
Cytat: | Owszem, wyglądało dobrze - aż do momentu w którym na innym trailerze dopatrzyłem się, KTO będzie to robił. Niestety, marka Gonzo nie napełnia mnie zbytnim optymizmem. |
Gonzo robiło kiedyś ten tytuł jako OVA w 2006r, ale musieli zrezygnować.
ANN mówi mi:
Animation Production: GoHands
Production: Starchild Records
Znalazłem oficjalną stronę.
http://m-scramble.jp/special/ |
Ostatnio zmieniony przez vries dnia 29-03-2010, 23:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-03-2010, 23:04
|
|
|
Tak, właśnie się sam do tego dogrzebałem, bo nie byłem w stanie pojąć jakim cudem oba trailery mają być do tego samego anime. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-04-2010, 20:39
|
|
|
Dreams come true.
Na początku września ma wyjść pilotażówka do Mirai Nikki. Nic szczególnego to raczej nie będzie, ale ciekawa jestem jak w wersji animowanej wyjdzie Yuno (i czy dobrze złapią jej yanderowatość). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Sucharek
Słit tsundere.
|
Wysłany: 13-06-2010, 19:20
|
|
|
Lista na sezon jesienny. |
_________________ If you're a witch, then I'll become the warlock. |
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-06-2010, 19:57
|
|
|
O niech mnie Togainu no chi miłe zaskoczenie ^^
Code geass: gaiden i Letter Bee 2 zapowiada się ciekawie zwłaszcza Code geass |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 14-06-2010, 22:42
|
|
|
Ohoho, zapowiada się dooobra jesień: Bakuman (trzeba nadrobić mangowe zaległości), The World God Only Knows (trzeba wziąć się za mangę), Letter Bee 2 (oby drugi sezon zawierał mniej fillerów...), Togainu no chi, Deadman Wonderland, Code Geass: Gaiden. Pewnie ze względu na rozpoczęcie studiów na morderczym kierunku nie będę miała zbyt wiele czasu na oglądanie anime, ale co tam ;P |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-06-2010, 23:12
|
|
|
A mi tam oko coś nie zadrżało.
Shinryaku! Ika Musume może być niezłą komedyjką, ale po opisie czarno na białym widać, że opierać to się będzie w większości na protagoniście - jak go zwalą, to seria leży.
Jakoś tak od czasu Sora no Manimani popularne zrobiły się tytuły o szkolnych klubach astrologicznych... Teraz takowy wraz z odwróconym haremem, Starry Sky (tylko Japończyk mógł wymyślić taki tytuł). Od której strony na to nie patrzeć, nie dla mnie, ale jakoś tak chyba ostrożnie spróbuję, może będzie trochę więcej o astrologii niż o haremie (nadzieja matką głupich...?).
Niespecjalnie wiem o czym ma być My little sister can't be this cute - jeżeli ma to być kolejny romans z cyklu "Onii-chan, suki!", to kijem nie dotykam. Ale słyszałem opinie o mandze i mówiły one, że to czystej wody komedia. W takim wypadku sprawdzę.
A poza tym cosik niespecjalnie coś widzę. Kilka komedyjek jeszcze, kilka kontynuacji, niespecjalnie mnie interesujących, trochę shonenów... Cóż, czekam na więcej szczegółów. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 15-06-2010, 16:20
|
|
|
tak:
Code Gease - odcinanie kuponów, ale obejrzę.
zobaczy się:
Togainu no chi -zobaczy się
Bakuman - w sumie chciałem poczytać mangę, zobaczy się.
Kuragihime - kreska shoujowa, ale może być fajna komedia.
Deadman Wonderland - ten shounen nie wywoływał u mnie spazmów, ale i tak nie chciało i się go czytać. Do rozważenia.
My Little Sister Can't Be This Cute - tytuł fajny, może coś z tego będzie.
Dożo niewiadomych, mało pewniaków. Ech... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|