Lato 2011 |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-04-2011, 10:43 Lato 2011
|
|
|
Mam nadzieję, że nikt mnie za to nie ustrzeli, ale skoro mamy od czego zacząć obrazek to zaczynam.
Mało to jeszcze kompletne, gdyż brakuje tu kilku tytułów ale już jest od czego rozpocząć dyskusję.
trzeba by tam jeszcze chyba dopisać Last Exile 2 oraz klinówki do FMA Brotherhood i Sora no Otoshimono
Tak czy siak zapowiada się ciekawy sezon.
Kolejne Higurashi jest wielką zagadką :P
Ja się może wetnę z linkiem do lepszej grafiki ;)
Crack |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-04-2011, 10:49
|
|
|
Sacred Seven na razie znajduje się jako jedyna na mej liście zainteresowań.
Manyuu Hikenchou jest zaś na mojej liście WTF |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-04-2011, 11:36
|
|
|
Natsume Yuujinchou 3 oczywiście, BLOOD-C bo CLAMP. Spróbuję też Sacred Seven, które wygląda jak dziecko Geassa, NO.6 z czystej ciekawości, a Usagi Drop brzmi całkiem... sympatycznie. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 03-04-2011, 16:37
|
|
|
Higurashi no Naku Koro ni Kira
Nowa OVA z higurashi!! must watch! |
|
|
|
|
|
Szatanowa
Mieszkanka Twojej szafy
|
Wysłany: 06-04-2011, 03:04
|
|
|
Z tej niepełnej listy to najbardziej mnie zachęciło kolejne Higurashi... Oby tego nie skopali *modli się do wszystkich bogów* A jak skopią, to pewnie i tak obejrzę, bo jestem pod tym względem masochistką... Ciekawe, czy do tej listy dojdzie Umineko Chiru (masochistka + fanka Ryukishi07 ) |
_________________ Amai kiri ni kakomareta soko wa anata no ibasho ja nai
Zutto yonde ita koe ga kikoeru deshou? |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 06-04-2011, 14:17
|
|
|
raczej tak:
NO.6 (chociaż wolałbym NO. 5 ale to zupełnie inna opowieść...)
Blood C - heretyckie dzieło Clampa... jutro wymyślą, że zrobią nową wersję Gitsa. Muszę jednak sprawdzić jak bardzo zasługują na ogień...
Appleseed
Blade
Sacred Seven |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 06-04-2011, 18:24
|
|
|
Idąc w podobne daty(co gits) , równie dobrze brzmiał by Clmp Genesis Eangelion :P
Ale rzeczywiście blooda będzie trzeba zobaczyć, może nie będzie posiadać tego jednego elementu, który mi w poprzednich przeszkadzał? Czyli tego snucia się i przynudzania świetnej fabuły. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-04-2011, 18:51
|
|
|
Przede wszystkim Natsume Yuujinchou San. Jak tego nie zepsują, to się szykuje najlepsza seria tego roku.
Baka to Test to Shoukanjuu 2 - drugi sezon szalonej szkoły, przyzwoita komedia z dużym potencjałem, może tym razem zostanie lepiej wykorzystany.
Air Gear OAV 3 - nie "jara" mnie jak seria TV, ale da się obejrzeć. 2 poprzednie odcinki widziałem, to i tego już nie ominę.
Sacred Seven i Blood-C do obowiązkowego sprawdzenia. Nie wiem czego się można po tym spodziewać, ale przynajmniej okładki wyglądają ciekawie.
Reszta jakoś nieszczególnie mnie interesuje, ale zapewne dojdą nowe pozycje, to dopiero wstępna rozpiska. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 07-04-2011, 16:21
|
|
|
W tej chwili interesuje mnie tylko 3 seria Natsume Yuujinchou. Nierealne, żeby to zepsuli.
Zerknę też na Usagi Drop, bo może wyjść z tego całkiem sympatyczna obyczajówka (obrazek jest taki awww...), Blood-C (nie widziałam Blood: The Last Vampire, ale chrzanić), Sacred Seven i NO.6.
Z OAVek obowiązkowo Zombie oraz z braku laku Higurashi (po serii Rei nie wiążę z tą OAV wielkich nadziei) i Hakuouki. |
|
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 07-04-2011, 17:41
|
|
|
Natsume. Druga seria podobała mi się bardziej niż pierwsza, liczę na dalszą tendencję zwyżkową.
Usagi Drop - manga jest całkiem dobra, więc myślę, że i to będzie dobre. Taki ze mnie pozytywny człowiek.
NO.6. - to mnie nawet zainteresowało, a i art całkiem miły dla oka.
No i Blood-C - heh nie jestem jakąś wielką fanką oryginału, ale i tak muszę to zobaczyć...
Z OAV nie wypatrzyłam nic dla siebie. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-04-2011, 17:48
|
|
|
Natsume Yuujinchou 3 na bank. Interesująco wygląda też No.6 , Manyuu Hikenchou i Sacred seaven, więc trzeba będzie sprawdzić te tytuły.
A z OAV na pewno zobaczę Zombie |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 08-04-2011, 20:43
|
|
|
Usagi Drop wygląda milusio, Ikoku Meiro no Croisee takoż. W tym drugim zwróciłam uwagę na tę uroczą panienkę, przesłodka jest. No to jedziemy z MALem. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2011, 23:10
|
|
|
Kurcze teraz jak widziałem trailera, mam ochotę
- Spoiler: pokaż / ukryj
- chyba zwymiotować było by dobrym słowem
. Serio kochałem pierwszą serię za ten design i stare dobre oderwane od innych tytułów Gonzo (jakkolwiek by to nie brzmiało). I te ich mroczne shouneny. A tu w oprawie starej serii, widać wrzeszczące dzieci, stado archetypów i uwaga exile dalej tam jest (tylko co oni zrobili z tym kiutnym misiem, Alvis co z ciebie wyrosło, a może to inny elf?) Skutery? Tandem małoletnich, cycatych dziewuch kurierskich? Szczerze mówiąc mam obawy. Nie bez powodu ktoś powiedział, że nie wchodzi się 2 razy do tej samej wody. Jeśli nie zrobili równie dobrego scenariusza, to chyba będę musiał się przejść do Japonii i im to wytłumaczyć (głośno po polsku żeby zrozumieli :P) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-04-2011, 20:30
|
|
|
kokodin napisał/a: | Jeśli nie zrobili równie dobrego scenariusza, to chyba będę musiał się przejść do Japonii i im to wytłumaczyć (głośno po polsku żeby zrozumieli :P) | Niestety, wtedy to były dobre czasy i klątwa Gonzo uderzyła dopiero na ostatnich odcinkach. Obecnie należy oczekiwać że scenariusz będzie im pisać sprzątaczka. I to tylko jeśli jej dobrze zapłacą. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|