Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2011 |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 01-01-2011, 12:55 Wiosna 2011
|
|
|
Jest rozpiska, więc może zacznę...
http://thecartdriver.com/wp-content/uploads/2010/08/Spring-2011-v1.jpg
Ten sezon wygląda nieźle jak mój gust. W każdym razie na wstępnej rozpisce.
Pewniaki:
Gintama - Ja wohl! Powrót najlepszej shounenowej komedii wszech czasów. już widzę pierwszy odcinek, w którym Gintoki narzeka, ze ich zdjęli i podnosi się ogólna debata jak zapobiec temu w przyszłości ;)
Zaczynamy:
Apleseed TV - hmm... mam mieszane uczucia, ale za produkcją stoi Production I.G.
Deadman Wonderland - czy to nie miało lecieć jesienią? Chciałbym zobaczyć na ile ten shounen spełni moje oczekiwania. Na mangę zerknąłem tylko parę razy i nie było źle.
X-men - brrr... po Iron Manie mam poważne obawy, że Marvel skopał sprawę powierzając swoje postaci Japończykom.
Daily - komedia szkolna... może być dobre. Screen wygląda ok.
Showa Era Story - Telenowela? Dramat? Komedia? Mentalnie dochodzę już do osiemdziesiątki, więc anime może być dla mnie ;)
Tiger & Bunny - wygląda na epic faila, ale nie będę pewien, póki nie zobaczę.
Tea for Universee, Tea for Life - nie wiem o czym to ma być, ale nie wygląda źle.
C - ???
Electromagnetic Wave Woman and Adolescent Man - pewnie będzie fail, ale tytuł jest fajny. No i studio Shaft...
Steins;Gate - hmm... krótki opis wydaje się być ciekawy.
Helth & Phisical Education for 30-yers old - evil... zobaczymy, czy wytrzymam.
1 pewniak i 11 niewiadomych. Byle by do wiosny! |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-01-2011, 13:09
|
|
|
Tea for Universee, Tea for Life- niach, niach... historia bez latających majteczek?
Helth & Phisical Education for 30-yers old- zobaczymy jak wygląda to w oczach opozycji targetu.
Showa Era Story- brzmi zachęcająco
Jak na razie nieźle. Pewnie w trakcie jeszcze coś złapię. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-01-2011, 13:35
|
|
|
Jeden pewniak dla mnie - Kami Nomi zo Shiru Sekai 2.
A to do sprawdzenia:
Sket Dance - kolejny szkolny klub pomagający innym. Może tym razem wypali? Zwłaszcza, że nie wygląda tak głupkowato jak MM! i Ookami-san.
Denpa Onna to Seishun Otoko - kolejne loli, ale trudno powiedzieć cokolwiek o fabule. A nuż wyjdzie z tego zapychacz sezonu.
Steins; Gate - bo zapowiada się równie fazowo jak Chaos;Head, tylko może tym razem tego nie popsują?
Hyougemono - samuraje! Tylko to starczy, aby sprawdzić pozycję.
Moshidora - baseball, szkoła i kawaii manager-san? Spróbuję, choć wielkich nadziei z tym nie wiążę.
Hanasaku Iroha - bo to anime twórców True Tears i Angel Beats. Plot nie wygląda ani specjalnie zachęcająco, ani odrzuca, zobaczy się co z tego wyjdzie.
Ao no Exorcist - kolejny shounen do sprawdzenia.
Oretachi ni Tsubasa wa Nai - kolejna ekranizacja symulatora randkowego. Do sprawdzenia, tylko coś czuję, iż będzie to kompletny niewypał.
Maria Holic 2 - za pierwszą częścią nie przepadałem, ale przynajmniej sprawdzę.
Hoshizora e Kakaru Hashi - kolejna paczka kawaii dziewuszek do wypróbowania. Nic mniej, nic więcej, może będzie dało się to obejrzeć.
Shouwa Monogatari - do sprawdzenia, może być przyjemna obyczajówka.
I to w sumie tyle. Może być dobrze, może być tragicznie, może być przeciętnie. Sezon zagadka. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-01-2011, 14:19
|
|
|
Jedyne Anime, Które Ma Znaczenie: C (Kenji Nakamuraaaaa)
Co To Ma Być: Tiger & Bunny
W końcu coś dla mnie, czyli Showa Era Story.
Rzucę też okiem na Steins;Gate ze względu na huke, Worlds First Love z braku laku, może Moshidorę i Hanasaku Irohę. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 01-01-2011, 16:36
|
|
|
O, już wiosna? Jeszcze się zima porządnie nie zdążyła rozkręcić...
The World God Only Knows 2 - pierwszy sezon był niezły, tylko fabuła nie zdążyła się rozkręcić - więc może uda jej się to w drugim.
Maria Holic 2 - pierwszy sezon zbytnio do mnie nie przemówił, może drugi będzie lepszy.
Deadman Wonderland - manga jest całkiem całkiem, więc jestem ciekawa ekranizacji.
Showa Era Story - bo lubimy powroty do przeszłości i wojgle.
Tea for Universee, Tea for Life - bo pan z plakatu wygląda intrygująco.
Steins;Gate - brzmi ciekawie.
Moshidora, Hanasaku Iroha, Daily - opisy mnie jakoś szczególnie nie zaciekawiły, ale też nie odrzuciły. Może chociaż jedna z tych serii okaże się miłą niespodzianką.
Sket Dance - czy manga czasami nie zajmuje (a przynajmniej swego czasu nie zajmowała) wysokiego miejsca w rankingach popularności Shonen Jumpa? Się zobaczy.
Cóż, jak na razie jest mało pewniaków i wiele niewiadomych. Poza tym do wiosny może dojdą jeszcze jakieś nowe tytuły (chociaż jak na pierwszą rozpiskę to dużo ich tak jakoś...). |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-01-2011, 17:46
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Jedyne Anime, Które Ma Znaczenie: C (Kenji Nakamuraaaaa) |
Jak wyżej.
Do tego herbatkę się sprawdzi, niebieskiego egzorcystę, ewentualnie jakieś anime o kawaii licealistkach, bo niektóre fajnie wyglądają na obrazkach.
I kwik z opisu Lotte no Omocha. Srsly, Japan... *facepalm* |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-01-2011, 18:03
|
|
|
JJ napisał/a: | I kwik z opisu Lotte no Omocha. Srsly, Japan... *facepalm* | Oh yay, znaczy się: będę to miała z kim oglądać?! \(^o^)/
Wiedziałam, JJ, że mogę na ciebie liczyć. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-01-2011, 11:47
|
|
|
Trochę to wieje powtórkami z rozrywki :] Kampfer, Maria Holic i Bóg Wie Co
Dla mnie Nichijo z nowości a reszte się zobaczy. Z resztą czekam na bardziej kompletne zestawienie
Ale to Lotte no Omocha to chyba nie czyta naszego forum :P Z resztą ciekawie co to właściwie będzie. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 02-01-2011, 20:05
|
|
|
Na razie się nie przyglądałem ale poza X-men nic nie chwyta mnie na razie. A że biorąc pod uwagę że na zimie jedynie IS mnie chwyta (choć powątpiewam) a to co oglądam z tego sezonu się na wiosnę skończy, to pewnie na wiosnę będę miał czas by oglądać starsze serie. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-01-2011, 21:24
|
|
|
Lotte's Toy - czyżby szykował się kolejny tytuł mający wywołać duże kontrowersje na forum? Pewnie obejrzę.
Health & Physical Education for 30 years-old - z jednej strony może z tego wyjść świetna komedia, z drugiej bardzo kiepskie i niesmaczne ecchi. Poczekamy, zobaczymy w którą stronę pójdzie.
Hanasaku Iroha - zwykłe anime o zwykłych ludziach. Tak przynajmniej ja interpretuję opis, u mnie pewniak i w dodatku postać na arcie dość ładna.
C - brak szczegółów, a w zasadzie czegokolwiek dotyczącego fabuły przykuwa uwagę. Na razie jest na celowniku.
Under The Innocent Sky - chyba jedyny dramat w zestawieniu, więc wypadałoby obejrzeć. Nomad ma na koncie Kampfera, Chokotto Sister i Rozen Maiden. Mam nadzieję że ta seria będzie trzymać poziom podobny do ostatniego z wymienionych. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 06-01-2011, 13:58
|
|
|
Steins;Gate PV - klik.
IMO wygląda nieźle. Fabuła zapowiada się ciekawie, a grafika porządnie. Oby tylko nie przesadzili z dhramą i angstem. |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 06-01-2011, 15:00
|
|
|
Urufu napisał/a: | Steins;Gate PV - klik. |
Poważna seria z Mamoru w roli głównej? W razie niewypału przynajmniej będzie sobie można posłuchać. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-01-2011, 15:37
|
|
|
Deadman Wonderland, Tiger & Bunny i X-Men - tym dam szanse. |
|
|
|
|
|
Mikels
|
Wysłany: 06-01-2011, 17:14
|
|
|
Hanasaku Iroha PV http://www.youtube.com/watch?v=49YKWxUmCcc, to mój pewniak na ten sezon.
Z pozostałych tytułów zobaczę:
Deadman Wonderland - manga była w porządku, więc spodziewam się dobrego anime.
Steins;Gate - zapowiada się ciekawie, ale mam nadzieję, że nie podzieli losu Chaos;HEAd, który dobrze zaczął, a skończył słabo.
Blue Exorcist - dobra manga, ale wyszło raptem 17 chapterów, nie wiem po co ją tak szybko ekranizują.
Na razie tyle, z czasem może jeszcze coś wybiorę. |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 06-01-2011, 21:16
|
|
|
Po namyśle stwierdzam, że dam może szanse jeszcze Deadman Wonderland oraz Steins;Gate. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|