Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2012 |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 08-04-2012, 10:44
|
|
|
Accel World - Mamy standardowego shounena z BTJT. Ale zasadniczo nie można narzekać.
Sankrea 1 - Nie interesuje mnie nekrofilia. Ale zobaczę jeszcze jeden odcinek.
Acchi Kocchi 1 - komedia. Ma jeden problem - mało śmieszy. Standardowe wytarte żarty u mnie nie przejdą. Ale dam szansę, bo ten sezon wyciął mi wszystkie serie komediowe.
Hiiro no Kakera 1 - anime woła do mnie: "Hahaha! jestem komercyjną tandetną szmirą! Nie oglądaj mnie!". Ale nie każdemu musi coś takiego przeszkadzać. No i są bizony...
Polar Bear Cafe 1- niby marna komedia dla dzieci, ale jest coś w gadających zwierzętach, co sugeruje, że nie powinienem tego tak szybko rzucać w kąt.
Nazo no Kanojo X 1 - nah, nie dla mnie.
Lupin the Third - Mine Fujiko to Iu Onna 1- Takeshi Koike, tak? To by tłumaczyło dlaczego seria miała najlepszy promoart w tym sezonie. A żeby się na promarcie skończyło... Grafika jest bardzo dobrze dostosowana do obecnych standardów. Z małym wyjątkiem cienie z czarnych linii nie zawsze wyglądają dobrze. Za to jakość detalu i charadesign powalają. Muzyka jest ok, fabuła jak na razie też niczego sobie. Dla mnie największe pozytywne zaskoczenie sezonu. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-04-2012, 11:16
|
|
|
Upotte! - kekekekekekekek. Miał być kejon na strzelnicy, ale ilość podtekstów erotycznych jest tak wielka że wątpię, by Otaku wszystko zrozumieli. No i zacięcie = zatwardzenie... Me gusta. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-04-2012, 15:29
|
|
|
Nazo no Kanojo X 1
Ślina jest, a teraz czekam na pierwsze nożyczki. Anime zrobiło na mnie lepsze wrażenie niż manga niegdyś. Muzyczka i grafika nieźle komponują się do postaci. Jak będa starali się tak będzie niezłe anime, bo nożyczki.
Dotąd jestem zadowolony z dwóch pozycji mang z czterech. Odziwo odwrotnie niż się spodziewałem. Oby Zetmana i Medaki nie zrobili 12 odcinków, bo będzie dno. Takie serie potrzebują co najmniej 26 odcinków. Sankarea i Mr Girlfriend X wystarczą 12. O ile będą dobre końcówki, lub możliwość dla drugich sezonów. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-04-2012, 17:48
|
|
|
Poza oczywistymi oczywistościami w postaci kontynuacji Fate/Zero i Zombie Deski moja lista wzbogaciła się o dwa kolejne tytuły.
Kuromajo-san ga Touru!!
Ta seria równie dobrze zamiast openingu mogłaby pokazywać kartkę "Nie mamy budżetu". Pominąwszy jednak potwornie uproszczoną kreskę i ubogą animację seria jak na razie wygląda sympatycznie i cokolwiek oldschoolowo. Gyubid kupiła mnie pięknym sposobem jak szybko i bezproblemowo przekonać niechętną uczennicę do posłuszeństwa przy użyciu czarnej magii. A 7 minutowy format bardzo służy tej serii. Dłuższe odcinki zapewne byłyby nie do oglądania.
Acchi Kocchi
A ja jestem niewybredna. Moe, check. Bizoniasty protagonista, check. Koci fanserwis, check. Brak irytujących elementów, check. Chociaż najbardziej kupił mnie chyba fakt, że protagonistka pomimo bycia tsundere nie bije obiektu uczuć, dzięki czemu ten związek jest autentycznie przyjemny do oglądania. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 08-04-2012, 22:45
|
|
|
Medaka Box
Dawno nie widziałem serii przepełnionej taką ilością patosu huh. A co o samym odcinku, już na samym początku zaczęła mnie irytować dwójka głównych bohaterów i mam nadzieję, że przyszłych epkach uda mi się ich polubić. Co do samej jakości i płynności animacji, wyraźnie widać tutaj rękę Gainaxu. Mniej więcej w połowie wpadł mi w ucho pewien motyw, który powtórzył się jeszcze pod koniec. A tak ogólnie po tych 25 minutach? Dość marnie, ale zobaczę jeszcze 2-3 epki i wtedy będzie można powiedzieć coś więcej. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-04-2012, 23:32
|
|
|
Nazo no Kanojo X ep01
Aaaaaaaa! Give me back 20 minutes of my life and my brain.
Największa głupota sezonu, strzelam, że nic już w tym roku tego nie przebije. Oglądanie tego może wpędzić w alkoholizm, grozić śmiercią lub trwałym kalectwem umysłowym. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2012, 08:38
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
Belzenef
Uhuhuhuhu...
|
Wysłany: 09-04-2012, 10:00
|
|
|
Acchi Kocchi. Mi się spodobało, może nie jako komedia ( bo rzeczywiście mało śmieszy ), ale jako romans przejdzie. Relacja głównych bohaterów jest raczej delikatna ( tak, oceniam po pierwszym odcinku ) i to najbardziej przypadło mi do gustu. Mam nadzieję, że twórcy nie schrzanią mojego odczucia w następnych odcinkach. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 09-04-2012, 10:40
|
|
|
Accel World 1
Yuuki Kaji, już dość się ciebie jęczącego nasłuchałem w Guilty Crown, nie mogliby wybrać jakiegoś głosu bardziej pasującego do grubaska?
Ale poza tym na razie jest ok. Mamy przejście z szarej rzeczywistości w nowe życie a główny bohater jest no lifem. Jego angst jest gdzieś tysiąc razy bardziej zrozumiały niż w wypadku tych wszystkich pięknych chłoptysiów. Setting zawiera virtualna rzeczywistość, nawet moje klimaty.
Choć jak widzę ciemnowłosa najwyraźniej lubi ciała w które może się wgryźć ;p
A Ghost Rider był fajny. Mam nadzieję że będzie kimś więcej niż tylko pierwszym przeciwnikiem.
Może być. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-04-2012, 10:54
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | A Ghost Rider był fajny. Mam nadzieję że będzie kimś więcej niż tylko pierwszym przeciwnikiem. |
Jeśli chodzi o dwa pierwsze tomy mangi:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- To już więcej się nie pojawił, o ile dobrze pamiętam.
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 09-04-2012, 13:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2012, 13:41
|
|
|
Keii, coś ci się cytatu pomieszały. :] Czyżby opcja cytowania selektywnego szwankowała ? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-04-2012, 13:56
|
|
|
Dzięki, poprawione. Chyba coś faktycznie jest nie tak, bo ręcznie tego nie wbijałem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-04-2012, 15:09
|
|
|
Slova napisał/a: | Upotte! - kekekekekekekek. Miał być kejon na strzelnicy, ale ilość podtekstów erotycznych jest tak wielka że wątpię, by Otaku wszystko zrozumieli. No i zacięcie = zatwardzenie... Me gusta. |
To w zasadzie też widziałem... U mnie zwyciężyła jednak wizja "kejon na strzelnicy". Instant drop.
Tasogare Otome x Amnesia 1 znane również jako Dusk Maiden of Amnesia 1 - taaa... ściągnąłem z nudów i włączyły się u mnie te małe bębenki w mózgu, które uruchamiają w końcu małą żaróweczkę. Ja to znam! No nie do końca... Przeczytałem parę rozdziałów mangi, bo to była wtedy stosunkowo świeża pozycja i więcej nie było. Zasadniczo podobała mi się kreska. Manga i anime to połączenie historii o duchach i komedii ze sporymi dawkami fanserwisu. Dobrej jakości fanserwisu na mój gust. Manga mi się nawet podobała, ale nie na tyle, by zapamiętać tytuł. W każdym razie kolejna seria do kolekcji. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-04-2012, 19:17
|
|
|
vries napisał/a: | To w zasadzie też widziałem... U mnie zwyciężyła jednak wizja "kejon na strzelnicy". Instant drop. |
Co ty gadasz, kejon temu nawet do pięt nie dorasta. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-04-2012, 20:21
|
|
|
Cytat: | Co ty gadasz, kejon temu nawet do pięt nie dorasta. |
Nie wiem, u mnie w wypadku K-On drop był po trzecim odcinku (to tego momentu miałem nadzieję, ze coś zacznie się dziać w tym anime). W tym wypadku do ogólnego wrażenia dołożono żarty z podtekstem dla miłośników broni. Może i jest to lepszy miks, ale ja tego nie kupuję.
Haiyore! Nayaruku-san 1 - cute girls doing cute things and killing demons. Niech szlag trafi obecne standardy tandety. Teoretycznie to komedia, więc pewnie znajdą się miłośnicy. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|