Lato 2012 |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-05-2012, 16:20
|
|
|
Jest też ta rozpiska :P (uwaga: Link prowadzi do TV Tropes. Daerian nie będzie odpowiedzialny za stracone godziny życia)
Będę oglądał:
Moyashimon Returns - Jej dla przypomnienia sobie życia studenckiego akurat kiedy będę po obronie XD
Sword Art Online - Accel World mi się jak na razie podoba, więc...
Dog Days' - faza z pierwszego sezonu nie została zapomniana.
Zobaczę i może będę oglądał:
Hagure Yuusha no Estetica - na pierwszy rzut oka wygląda standarowo i mało interesująco, ale pomysł mnie rozbraja - ludzie trafiający do obcych światów są na tyle powszechnym elementem, ze potrzeba było zorganizować im ochronę po powrocie? No i ktoś pomyślał co się dzieje z biedakami, którzy wracają do naszego nudnego świata z pięknego sword&sorcery, które właśnie uratowali! Ogólnie, pewnie obejrzę tylko odcinek - dwa przed dropem, ale stanowczo muszę to zobaczyć.
Jinrui wa Suitai Shimashita - Faerie! Wygląda na slice of life z elementami nadnaturalnymi, a ja zawsze lubiłem taki gatunek.
Aruvu Rezuru - SF z cybersiecią? Do wypróbowania, ale boję się że po Accel World i SAO mogę mieć przesyt na jakiś czas ;-)
Muv-Luv Alternative - zgodnie z czyimiś opiniami to może być warte zobaczenia :-)
La storia della Arcana Famiglia - może kolejny Black Lagoon? Stawiam jednak po arcie, że nie bardzo.
Binbougami ga! - grafika wygląda interesująco, może będzie to slice of life z elementami nadnaturalnymi? Lubię ten gatunek, jak już pisałem.
Ebiten - jak wspomniał pewien znajomy - Ouran też brzmiał przerażająco ;-) Boję się jednak, ze drugi Ouran to nie będzie i drop nastąpi po pierwszym odcinku.
OVA:
Code Geass: Nunnally in Wonderland - Alicja w Krainie czarów, japońska parodia nr 10017.
Code Geass: Boukou no Akito - może pokażą nasze husarskie mechy?
Shinryaku: Ika Musume - trzeba obejrzeć.
Seitokai Yakuindomo - zapowiedzieli 4 OVA! Juhu!
Sankarea
Dantalian no Shoka
Accel World Special
I poza tym - 2 film Nanohy! Kiedyś go zobaczę, podobnie jak film Blood-C.
PS: Co złego jest w Robotics;Notes :P? |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-05-2012, 16:36
|
|
|
Dobra, zaznaczam, że nigdy nie piszę "na poważnie" więc proszę tamten post traktować jako satyrę. I nie chodziło mi o treść rozpiski ala opisy tylko o "zawartość" czyli tytuły. Nawet jeśli są nie wszystkie, to rano jakoś tak od niechcenia zdecydowałem, że przydał by się taki temat. Wsadziłem pierwszą lepszą rozpiskę i tyle. I nie upieram się, że jest lepsza. Dałaś lepszą to nawet lepiej. I chwała Ci za to. Nie zmienia to faktu, że czasem trzeba potrolować :P
Widzę, że temat żyje, więc spełnia swoją rolę. Ostatnio forum lekko przyspało w sprawach anime, wiec cieszy mnie, że ktoś tu jednak zagląda. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-05-2012, 17:44
|
|
|
Daerian napisał/a: |
PS: Co złego jest w Robotics;Notes :P?
|
Mech jest meh :/
Wiem że jestem dziwny ale jak usłyszałem o R;N to naprawdę przez chwilę uwierzyłem że podejdą zupełnie serio i w realistyczny sposób do robotyki... A teraz obawiam się że skończy się na technobabble jako marnym tle dla walk ekstra wypasionych miniaturek typowych mechów.
Co do rozpiski na lato - jak zwykle sutów nie urywa. W Japonii jest widocznie za ciepło żeby puszczać dobre serie.
Obejrzę Sword Art Online i Moyashimon, sprawdzę Aruvu Rezuru i Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi. Zastanowiłbym się nad Arcana Famiglia, gdyby to nie była adaptacja gry otome. |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-05-2012, 18:54
|
|
|
JJ napisał/a: | Zastanowiłbym się nad Arcana Famiglia, gdyby to nie była adaptacja gry otome. |
Adaptacje gier otome mogą być dobre! Dowodem jest manga Heart no Kuni Alice... i... i... no dobra, brak mi pomysłu na inne przykłady. |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 21-05-2012, 19:07
|
|
|
Robotics:Notes? Na której rozpisce to jest bo chyba przeoczyłem? ;o
nvm, wiki, widzę że na podstawie jakiejś gry...
Cytat: | Story
In Robotics;Notes, the player assumes the role of Kaito Yashio, someone who enjoys fighting games.[5] He is in his school's robot club.[8] The story begins when the protagonist finds out that one of Robotics;Notes' main heroines is actually a genius programmer who created the game engine for a world renowned fighting game.[8] The main character then decides that he wants to create a robot based around command inputs and motion capture technology.[8] He decides to go to the karate club to look for someone to perform the motion capture sequences.[8] |
OMG OGLADAM :O |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 21-05-2012, 19:44
|
|
|
tez miałem zamiar obejrzeć :P |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 22-05-2012, 13:12
|
|
|
Zapowiada się strasznie słaby sezon. W porównaniu do aktualnego, gdzie oglądam trzy serie, lato wypada strasznie blado i prawdę mówiąc ciężko mi cokolwiek wybrać -_-
Jak na razie mam w planach:
Jinrui wa Suitai Shimashita
Code Geass OVA
Binbougami ga!
Dakara Boku wa, H ga Dekinai.
Tari Tari
Sankarea OVA
Większość i tak pewnie odpadnie po pierwszym odcinku, ale liczę na to, że coś mi się spodoba. |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 22-05-2012, 15:15
|
|
|
meh liczylem ze geass bedzie przynajmniej 12 odcinkowa seria :/
Z serii to posucha
raptem Sword Art oraz Horizont są pewniakami. Prawdopodobnie dobiore sobie kilka wypełniaczy, ale bez rewelacji, trzeba już zacząć szukać jakiś serii na wakacje do przejrzenia... |
|
|
|
|
|
Heartbreak Kid
|
Wysłany: 22-05-2012, 21:55
|
|
|
Słabiutko to lato wygląda. Jak na razie interesuje mnie tylko Muv Luv Alternative: Total Eclipse (bo zwykły Alternative był zbyt epicki by opisać to słowami, do tego ma dość mocno rozbudowane, cholerne ciekawe uniwersum) oraz Chouyaku Hyakunin Isshu (bo opis brzmi ciekawie). |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 23-05-2012, 08:20
|
|
|
Słabo się zapowiada. Obydwie OVA CG, ale tylko po to, by móc flejmić efektywnie.
Natomiast kinówka Library War to dla mnie pewniak. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-05-2012, 14:33
|
|
|
Hagure Yuusha no Estetica - Wygląda zachęcająco~ |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Ravel
|
Wysłany: 23-05-2012, 19:22
|
|
|
Jak na razie tylko
Sword Art Online - zapowiada się ciekawie.
Horizon 2
Niedużo tego. I dobrze. W końcu będę miał czas żeby obejrzeć jakieś starsze serie. Choć znając życie do tego dojdzie jeszcze jakaś jedna lub dwie serie, które będę oglądał.
A do tego obie OVA Geassów, true ending Persony oraz OAD Dantalian no Shoka.
Z filmów ciekawie zapowiada się Ashura i może obejrzę kinówke Fairly Tail, ale to raczej później niż wcześniej i jeżeli będę miał na nią jeszcze ochotę. |
|
|
KossteK
|
Wysłany: 23-05-2012, 21:01
|
|
|
Nie wiem czemu wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale doczekamy się adaptacji mangi Kumety, Joshiraku materiału na razie jest dość mało (trzy tomy) i nie jest to SHAFT, ale jestem dobrej myśli i liczę na serię podobną do Sayonara Zetsubou Sensei. Tymczasem idę przejrzeć mangę. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 24-05-2012, 20:15
|
|
|
Mnie interesują chyba tylko 2 ovki i gadające bakterie. Oczywiście jedna z nich to Ika Musume, druga to kolejny nędzny gender bender czyli Otome wa Boku ni Koishiteru: Futari no Elder. Szczerze powiedziawszy jestem ciekawy czy mieli pomysł i jednocześnie nie mam ochoty na śledzenie mangi. No właśnie czy kolejny młody przebieraniec, jeszcze może być śmieszny? |
|
|
|
|
|
|