Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Exalted PBIRC |
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2010, 18:10
|
|
|
Okej, mniej-więcej streszczenie rozmowy Daerusowo-Juteowej (bo sam log jest strasznie chaotyczny):
0. Wymiana wstępna, świecące znamiona - czyli świadectwo, że każdy jest tu tym, za kogo się podaje.
1. Daerus zyskał bardzo podstawową wiedzę o Siderealach (istnieją; są związani z Biurem Przeznaczeń; Chejop Kerak jezd gópi) i imię Jutea;
2. Pod naciskiem Daerusa, zaoferowano mu teorię szokową poprzez rozmowę o początkach Uzurpacji;
3. Juteo przyznał rolę Gwiezdnych w Uzurpacji, ale odpowiedzialność za rzeź jest w jego ujęciu wyłącznie personalna: Chejopa Keraka i jego współpracowników (Brązowych; większość - jak mówi);
4. Juteo popełnia błąd, nieopatrznie wspominając o Proroctwach. Maskuje to odpowiednim charmem, acz formuła kłamstwa wywołuje gniew Daerusa.
5. Zmienia się ton rozmowy, następuje wymiana kilku słów o dawnych Solarach itd. ; Juteo raz jeszcze podejmuje zabiegi, by wszystko spadło na Brązową Frakcję.
6. Daerus wreszcie wyjawia swoje imię itd.
7. Nawiązanie zaczątków porozumienia.
Mechanicznie - W plecy: 1 WP (przywdzianie tożsamości, jeszcze na sesji), 1 Paradox i 3 moty dla mnie, 1 punkt limitu dla Daerusa.
Moje notatki:
1. Resplendent Destinies som gópie, jeśli chodzi o przestawanie w nich z drużyną. Wdziewać tożsamości tylko przy:
- mortalach;
- Exaltach, których nie znam i z którymi zapoznawać się jako Juteo nie zamierzam;
inaczej Paradox mnie rozłoży na łopatki.
2. Nie pokazywać się przy ŻADNYCH Exaltach spoza drużyny. Chyba, że w celu walki / chyba, że ufam im całkowicie. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-02-2010, 18:37
|
|
|
Ja chciałbym zauważyć, że - podobnie jak Ysena - pomału Exalted zaczyna mnie wkurzać. Zwłaszcza mnie wkurza, kiedy gtalk wyskakuje mi w tym samym momencie, gdy próbuje np. skakać jednorożcem po tęczy, układać spadające z nieba klocki, budować technokratyczną dyktaturę na orbicie Oriona albo pracować.
Ja bardzo lubię rozmawiać o RPG, ale przez 24 godziny na dobę to nawet dla mnie jest za dużo. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-02-2010, 19:14
|
|
|
Cytat: | 4. Juteo popełnia błąd, nieopatrznie wspominając o Proroctwach. Maskuje to odpowiednim charmem, acz formuła kłamstwa wywołuje gniew Daerusa. |
Nic z tego punktu nie czaję. Po polsku plz. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 28-02-2010, 21:03
|
|
|
Juteo wspomniał o Proroctwie na podstawie którego Sidereale obalili Solarów, nie mówiąc w zasadzie nic więcej na ten temat, ponieważ uświadomił sobie, że jak dokończy, to nie ma czego szukać nawet w Złotej Frakcji. Dlatego zaczął się wywijać, bagatelizując znaczenie przepowiedni jako czegoś mało znaczącego, zmieniającego się raz za razem i ogólnie błahego (aby nie mówić, jak brzmiała ta konkretna).
Patrząc z mojej strony: Daerus dowiedział się, że do krwawej jatki w czasie Nocy Kalibracji doszło z powodu jakiejś przepowiedni, do której sami Siderealowie nie przykładali większego znaczenia. Która się zapewne też wkrótce zmieniła. I się "lekko" wkurzył - stąd punkt Limitu.
Zeg, Ysen - przyjęte, przepraszam i będę uważał. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-03-2010, 22:45
|
|
|
Dla zagorzałych fanów Excel-chan i Szafrana. I WTF-owych drozdów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 04-03-2010, 21:41
|
|
|
Drużyna: kiedy chcecie sesje: w piątek czy w sobotę? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 04-03-2010, 21:47
|
|
|
Mi wszystko jedno, ale Vodh (patrząc na jego deklarację na poprzedniej stronie) w sobotę raczej nie będzie mógł. |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 11-03-2010, 20:30
|
|
|
Sesja w sobotę czy w piątek? |
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:48
|
|
|
Wolałbym w sobotę - a oprócz tego, zawsze to więcej czasu dla sm00ka ;) |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-03-2010, 22:59
|
|
|
Jeśli w piątek, to się nawet duchem nie wyrobię - będę w trasie. W sobotę z kartą też się nie wyrobię, lecz chciałbym sobie zapoznawczo usiąść z Wami i popatrzyć. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 11-03-2010, 23:07
|
|
|
Mi nie przeszkadza żaden termin, więc może być sobota. Wyspany też będę ;p |
|
|
Velg
|
Wysłany: 14-03-2010, 18:55
|
|
|
Dobra, swoje pierwsze 10 XPków przeznaczam na Avoidance Kata...
Edit: Shit, jednak to kosztuje 12 XP - więc zakup anuluję. |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 18-03-2010, 12:37
|
|
|
Ok. Sprawa wygląda tak: przedwczoraj byłem 2 dni do tyłu z wykonaniem zleceń, za które mam pieniądze. Wczoraj nastąpił bardzo przyjemny, ale niewygodny event który sprawił, że jestem obecnie do tyłu o 3 dni z realizacją zleceń i o 1 z normalną pracą. Do tego mam do poniedziałku napisać 3 dłuższe teksty próbne dla nowego zleceniodawcy.
Tak więc: nie ma zmiłuj się, nie ma szans, żebym cokolwiek poprowadził w tym tygodniu. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-03-2010, 13:42
|
|
|
<odstawia taniec radości i deszczu z piorunami> Perfect timing == |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-03-2010, 19:53
|
|
|
Ok. Wolicie sesje jutro czy w sobotę? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|