Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - Bany... |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-06-2010, 18:36
|
|
|
Tak, oczywiście, uważam, że Altruista nie powinien bana dostawać, ktoś mu go w ogóle założył? Nie? A, to my nie mówimy o Alcie, tylko o kicu?
To dlaczego zgłasza się z tym Alt?
Czytaj: gdyby o apelację prosił Kic, to mooooooooże bym się zastanowiła (i ostatecznie zapewne była na nie). Jakoś nie widziałam, żeby KIC wykazywał skruchę...
Jestem na nie.
EDIT:
Zapomniałabym.
Abstrahując od kicowego banana - tak sobie myślę, że warto by rozważyć zmianę polityki banowania. Konkretniej chodzi mi o podanie informacji. AFAIK obecnie ban po prostu zostaje założony i do zbanowanego nie idzie żadne info "dlaczego". Nie jestem pewna, czy to dobra polityka. Zastanowiłabym się również nad jakimiś informacjami dla tzw. publiki (chociaż tu już nie jestem taka pewna) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 18:51
|
|
|
Hmm, sądzę że info "dlaczego dostałeś bana" to dobry pomysł. To i tak niewiele zmienia, a przynajmniej nie sprawia wrażenia, że coś robimy cichaczem. Natomiast informacja dla publiki może być niebezpieczna, bo o takiego Zonka czy Lunara raczej nikt się nie upomni i nie będzie ich bronił, natomiast jest kilka osób, które chętnie poruszą problem, "niesprawiedliwie" zbanowanego kica. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 19:28
|
|
|
Dlatego ewentualny temat powinien być zablokowany dla dyskusji. O, tutaj mają przykład jak to mogłoby wyglądać (a także imponującą kolekcję głów na palikach). Jak widać temat ogłoszeniowy działa od lat i się sprawdza, a na Wieży Błaznów jakoś nie wybuchła rewolucja ani nie padła ofiarą rozłamów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-06-2010, 19:44
|
|
|
Popieram |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-06-2010, 20:39
|
|
|
Cytat: | Poza tym - właśnie upłynęły ponad dwa miesiące od banu Repliego na Multiświat. Teoretycznie, w myśl decyzji Seriki ów jest teraz uprawniony do apelacji od tej decyzji. I osobiście nie widzę powodu, żeby nie uznać tej apelacji, jeśli odroczylibyśmy wyrok kica. |
Apelacja jest po to, żeby po dwóch miesiącach przyszedł i się przypomniał, jeśli mu na tym zależy. Ja sobie w kalendarzyku nie notowałam, kiedy mam sobie o nim przypomnieć... Ergo - jak przyjdzie się odmeldować, to pogadamy.
Co do kica - napisałam wyżej, że nie jestem zwolenniczką permbanów. Z kicem jest ten problem, że PMka od adwokata w moich oczach jego sytuację raczej pogarsza niż poprawia - jeżeli nie nauczył się, że można z moderacją normalnie porozmawiać osobiście, to generalnie mi łapki opadają :/ Nadal za czasowym, ale tak jakby słabiej :/ |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-06-2010, 10:48
|
|
|
Jako że znam sytuację ciut bliżej, to małe wyjaśnienie względem wątpliwości wyżej - PM napisał Alt, bo kic najzwyczajniej w świecie nie może inaczej porozumieć się z moderacją. Odezwać się chciał sam, zwyczajnie nie miał jak. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-06-2010, 11:00
|
|
|
Oprócz PW na forum można też pisać maile. Tam bana nikt nie ustawiał. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-06-2010, 11:48
|
|
|
Cóż, słyszałem po prostu, że poprosił Alta o przekazanie wiadomości od niego, bo on na forum ani ircu pokazać się nie może. Widać o emailu nie pomyślał.
Tak ogółem, odnośnie sprawy - kic pisząc po prostu w multi powinien być nieszkodliwy. Jeżeli się okaże inaczej, to zbanować go można zawsze. W zasadzie nie widzę powodu aby zobaczyć jak będzie on się wywiązywał z swojej obietnicy trzymania swojego nosa z dala od sekcji forum innych niż multi, zawsze miałem ochotę porządnie sprawdzić, czy kic potrafi być słownym człowiekiem. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-06-2010, 12:45
|
|
|
Costly napisał/a: | W zasadzie nie widzę powodu aby zobaczyć jak będzie on się wywiązywał z swojej obietnicy trzymania swojego nosa z dala od sekcji forum innych niż multi |
Ładny lapsus - czyżby freudowska pomyłka...? ;p Bo nie wierzę, że ktoś jeszcze chciałby powtarzać wszystko, co zostało powiedziane w powyższych postach.
PS. Też nie widzę. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-06-2010, 13:01
|
|
|
Po wczorajszej, burzliwej dyskusji moderacji na ircu wstępne ustalenia na razie brzmią:
a) kic na bana sobie ciężko zapracował, czego nie podważa nawet bardziej łagodnie nastawiona część moderacji
oraz, co ważniejsze
b) nie chcemy tworzyć niebezpiecznych precedensów, a nie widzimy powodu by akurat kica traktować jakoś bardziej specjalnie od takiego Lunara.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, ma czas do wieczora by je zgłosić. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-06-2010, 14:03
|
|
|
O, coś mnie ominęło... W zasadzie nie mam nic do dodania, zwłaszcza że podejrzewam, że moja obecność podczas dyskusji i tak by nic nie zmieniła. W każdym razie przepraszam że mnie nie było, sesja :/
I czy mi się wydaje, czy Norrc bardzo usilnie póbuje pójść w ślady kica? Od razu zaznaczam, że tego pana akurat nie będę w razie czego bronić, kic przynajmniej wnosił sporo życia do Multiświata, Norrc nie wnosi nic. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-06-2010, 14:19
|
|
|
Oj, bardzo się stara, chociaż Alt na moją prośbę próbuje go pacyfikować nieco, nie wiem czy to coś da...
Edit: Zablokowałam Norce podpis bo miał tam tego samego linka, który wywaliłam rano. Ponieważ nie wiem kiedy go dodał do podpisu, na razie nie wlepię mu osta, ale tak bardzo się stara, że to już chyba długo nie potrwa. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 07-07-2010, 00:27
|
|
|
Może najpierw PM'ka. Lepiej zapytać ładnie i stanowczo zwrócić uwagę :) :). Po za tym zakładam "domniemanie niewinności" :P. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-07-2010, 00:32
|
|
|
Ma swoją listę anime, więc nie jest to raczej konto specjalnie stworzone na spam. PM-kowe (tudzież mailowne, bo chyba nie ma go na forum) ostrzeżenie powinno wystarczyć. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|