Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - Bany... |
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-06-2010, 15:50
|
|
|
Przeciw. Jestem przeciwny dawaniu forów jakimkolwiek trollom tylko z tego powodu, że mają grzecznych znajomych.
Poza tym - też uważam, że przeprosiny nie mają nic do kary. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:02
|
|
|
Również jestem przeciw. Chamstwo ma pewne granice, a kic nie raz i nie dwa pokazywał, że na bana sobie zasłużył. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:03
|
|
|
Cytat: | Przeproszenie zawsze coś zmienia :) :). |
Przeprosiny mogą usprawiedliwić chamstwo (acz w tym wypadku tego nie robią), nie mogą usprawiedliwić kosmicznej jaskrawo świecącej głupoty. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:07
|
|
|
Jestem przeciw. Nie wierzę w dobre chęci Kica, myśli się przed napisaniem posta, a nie po. Przeproszenie Sm00ka nic mi nie daje, bo to była zagrywka skierowana w modów, czysta prowokacja. Gdyby to był pierwszy jego wyskok, zastanowiłabym się, a ponieważ nie jest, mowy nie ma. Kic nie udzielał sie zbyt aktywnie na forum (poza okazjami do wywołania flejmu), królował w Multiświecie, pozwolenie mu żeby dalej robił to co lubi najbardziej, nie jest żadną karą. Stanowcze nie. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:09
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Przeprosiny mogą usprawiedliwić chamstwo (acz w tym wypadku tego nie robią), nie mogą usprawiedliwić kosmicznej jaskrawo świecącej głupoty. |
Gdybyśmy banowali za głupotę, permbana musiałby chyba już dawno oberwać nim Repli. A, o ile mi wiadomo (choć wiadomości mogę mieć przestarzałe), nie oberwał. Nie wiem jak inni, ale ja za banem byłem ze względu na chamstwo i bycie bucem.
Pod wszystkimi przedstawionymi warunkami, z których najważniejszym i nieodłącznym jest zgoda Sm00ka, byłbym skłonny dać drugą szansę (nawet jeśli w skruchę trudno mi uwierzyć, a trudno).
Natomiast moja skłonność jest dość chwiejna, więc agitować nie mam zamiaru - to tylko moja odpowiedź dla Ysena. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:13
|
|
|
Przeciw. Żaden z panów, którzy na perma zasłużyli, nie dostał odroczenia wyroku i nie widzę powodu, żeby ten konkretny cham miał dostać jakieś fory. Tym bardziej, że nie prosi o to sam, a przez osoby trzecie. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:18
|
|
|
A ja byłbym za - chciałbym zobaczyć kica próbującego nie być trollem. Wyzwanie godne ryzyka. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:33
|
|
|
Jedno wyjaśnienie - bo po privach widzę, że niekoniecznie wszyscy dobrze zrozumieli.
Nie napisałem, że popieram zniesienie perma. Napisałem, że jeśli miałby być zniesiony, to muszą być spełnione pewne warunki.
Nie pomyślałem też o tym, co podnieśli Ysen I Gonik - jeśli znieślibyśmy bana kicowi, to prawdopodobnie powinniśmy to też zrobić z Lunarem (co, szczerze mówiąc, nie budzi mojego entuzjazmu). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:38
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Przeprosiny mogą usprawiedliwić chamstwo (acz w tym wypadku tego nie robią), nie mogą usprawiedliwić kosmicznej jaskrawo świecącej głupoty. |
Przeciwnie - przeprosiny mogą służyć przyznaniu się do własnej głupoty, która usprawiedliwia postępowanie. I przez to łagodzić sprawę.
W żaden sposób nie mogą jednak usprawiedliwiać skalkulowanego i przemyślanego chamstwa w najgorszym wydaniu. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:41
|
|
|
Punyan, albo z Zonkiem, który był wkurzający, ale na pewno w mniejszym stopniu szkodliwy co Kic. Poza tym, mogę sie założyć, że Kic w ogóle nie żałuje tego co zrobił. Owszem, przeprosił Sm00ka, ale pewnie i tak uważa, że ban był niezasłużony. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:42
|
|
|
W takim razie z wahającego-neutralnego -> jestem przeciwko - jeszcze tylko Lunara brakowałoby. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:47
|
|
|
Ludzie, do kobieciny lekkich obyczajów nędzy, nad czym jest ta dyskusja? Nad tym czy pójść trollowi na rękę bo Altruista nas ładnie poprosił?
Krótka piłka - poproszę jeden powód dla którego mielibyśmy kica traktować szczególnie łagodnie, lepiej niż wszystkich których zbanowaliśmy bezwarunkowo. Jeden przykład, gdy kic pokazał, że jest więcej wart od Zonka, Reda czy Lunara - bo ja mogę od ręki wymienić kilkanaście, gdy pokazał, że jest gorszy i zasługiwałby na cięższy wymiar kary, gdy permban nie był ostateczny.
Żaden z tych trzech pozostałych debili nie przylazł na forum tylko w tym jednym celu, by prowokować i wkurwiać ludzi szukaniem dziury w całym - kic to zrobił, co jasno zobaczy każdy który poczyta jego pierwsze posty. Od tamtego czasu nie zmienił się ani na jotę i dalej para się wyłącznie trollowaniem i graniem na nerwach.
Nie widzę absolutnie żadnego wytłumaczenia dla łagodzenia bana i dopóki go nie zobaczę uważam tę dyskusję za całkowicie bezcelową.
Cytat: | Nie pomyślałem też o tym, co podnieśli Ysen I Gonik - jeśli znieślibyśmy bana kicowi, to prawdopodobnie powinniśmy to też zrobić z Lunarem (co, szczerze mówiąc, nie budzi mojego entuzjazmu). |
Oczywiście, że powinniśmy. Lunar też bez przerwy powtarza, że się zmienił, a jedyne czym zgrzeszył, to bezdenna głupota. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 26-06-2010, 16:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 26-06-2010, 16:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Krótka piłka - poproszę jeden powód dla którego mielibyśmy kica traktować szczególnie łagodnie, lepiej niż wszystkich których zbanowaliśmy bezwarunkowo |
Seconded.
Poza tym - właśnie upłynęły ponad dwa miesiące od banu Repliego na Multiświat. Teoretycznie, w myśl decyzji Seriki ów jest teraz uprawniony do apelacji od tej decyzji. I osobiście nie widzę powodu, żeby nie uznać tej apelacji, jeśli odroczylibyśmy wyrok kica. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 26-06-2010, 17:21
|
|
|
Velg napisał/a: | Poza tym - właśnie upłynęły ponad dwa miesiące od banu Repliego na Multiświat. Teoretycznie, w myśl decyzji Seriki ów jest teraz uprawniony do apelacji od tej decyzji. I osobiście nie widzę powodu, żeby nie uznać tej apelacji, jeśli odroczylibyśmy wyrok kica. |
Ok, Velg mnie przekonał. Jak głupota to nie powód do bana, tak Repli swoją głupotą szkodzi otoczeniu i za to bana na MŚ dostał słusznie. Jako że w jego skruchę jestem w stanie uwierzyć, tak faktycznie trzebaby mu takie odwołanie uznać, a nie uważam żeby na zdjęcie bana zasługiwał. W Kica skruchę nie wierzę, więc tym bardziej powinien bana mieć dalej. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-06-2010, 18:35
|
|
|
Argumenty są rozsądne i przekonywujące. Przychylę się do swojego głosu rozsądku i poprę wniosek o całkowitego bana. Niestety nie wiem, czy jest skrucha czy jej nie ma, ale trudno, miesięczny kubeł zimnej wody może coś zmieni (choć wątpię). |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|