Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - Bany... |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-07-2006, 15:01
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Ambitne anime... rofl. |
"ambitne" chciales powiedziec |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-07-2006, 09:28
|
|
|
koment do EL:
metiu : 24.07.2006 10:06:42 (88.156.71.143) - jak wlodi22
Re: A mnie sie podoba :) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-07-2006, 10:48
|
|
|
hmm.
Tilk, czy dałoby się dla naszych moderatorek zrobić jeden przycisk usuwający z tanuka WSZYSTKIE komentarze poczynione z wpisanego adresu IP? Zamiast ręcznie wywalać 60+ wpisów, masowe czesanie.
Przydałaby się też prosta ban-lista, typu
[Lista IP]
[usuń zaznaczony]
[dodaj:_________________]
Co do powyższego, sugeruję topór katowski - usunąć, zamknąć konta [w|v]lodi* i zobaczyć co się stanie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 24-07-2006, 11:45
|
|
|
odbierasz nam całą przyjemność z polowania;) |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2006, 11:55
|
|
|
wa-totem napisał/a: | czy dałoby się dla naszych moderatorek zrobić jeden przycisk usuwający z tanuka WSZYSTKIE komentarze poczynione z wpisanego adresu IP? |
Jak już to wyszukiwanie po IP i usunięcie tylko wybranych, inaczej można wykasować za dużo. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-07-2006, 12:14
|
|
|
Możliwość wyświetlania postów według określonych filtrów? Wiecie, niegłupie... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:04
|
|
|
No właśnie tak myślałem że filtrowana lista z checkboxami (i klawiszem "zaznacz wszystkie") mogłaby być użyteczna...
IKa napisał/a: | odbierasz nam całą przyjemność z polowania;) |
Nie, ja tylko zwyczajnie uważam że o ile pojedyńczą mrówkę można potraktować młotkiem, to na całe mrowisko najlepszy jest jednak miotacz płomieni... >:}
Takie narzędzia pozwoliłyby wam na błyskawiczne, szybsze niż anfanowe "copy/paste/post" usuwanie bajzlu, egzekucję wstecz w razie zdemaskowania anfana (lub innego potępionego), tudzież doraźne banowanie w celu przerwania "ataku" :> |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-07-2006, 08:00
|
|
|
Na zepsucie humoru. Podpis jednego z użytkowników na DnD.pl
Cytat: | Tanuki.pl <== najwięcej recenzji anime... i najbardziej faszystowskie forum w Polsce. |
Może jednak warto zastanowić nad tym, co robimy? Z jednej strony znam dość ostro moderowane fora o RPG... Z drugiej - mam wrażenie, że ostatnio troche za bardzo przesadzamy w polowaniu na trolle.
Z trzeciej strony to może być ktoś, z kim się kiedyś ostro pokłóciłem. Np. podczas ubiegłorocznej awantury o sposób moderowaia DnD.pl |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-07-2006, 09:06
|
|
|
Tak, Zeg... Z tego, co się zorientowałam najprawdopodobniej powstal po tym, jak zacytowałeś na ichnim forum fragment naszego regulaminu (ten o niemożliwości dyskusji z moderatorem), bez dodania, jak to działa w praktyce. Suchy cytat, jako wzór działania prawidłowego forum. Nie wiem, jakich tam mają moderatorów, ale jeżeli nie mają dobrego wyczucia to niewykluczone, że taki system tam skończyłby się katastrofalnie - bo to i tak głównie od ludzi zależy, nie regułek. Podejrzewam, że tam pan mógł nawet nas na oczy nie widzieć - przeczytał regulamin i zrezygnował :)
http://dnd.pl/forum/index.php?showtopic=12876&st=80&p=256818&#entry256818
i dalsze posty (opcja szukaj rządzi :))
A poza tym proponuję porównać czas z czasem bnapisania tego posta: http://forum.tanuki.pl/tematy33/1730.htm#70776
Podejrzewam, że się może wiązać :) |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-07-2006, 10:00
|
|
|
Serika napisał/a: | Tak, Zeg... Z tego, co się zorientowałam najprawdopodobniej powstal po tym, jak zacytowałeś na ichnim forum fragment naszego regulaminu (ten o niemożliwości dyskusji z moderatorem), bez dodania, jak to działa w praktyce. |
Wiesz... Ja często uprawiam demagogie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 26-07-2006, 11:20
|
|
|
Zeg, za przeproszeniem, co nas obchodzi podpis jakiegoś, za przeproszeniem bez urazy, kretyna - jak widać poziom podpisu świadczy o jego użytkowniku. A skoro nawet nie chciał nas bliżej poznać - jego strata.
Co do "ostrości w tępieniu trolli" - znam co najmniej dwa fora, gdzie modzi sa ostrzejsi: Mirriel i Ogame'owskie. I jakoś nie widzę, żeby leżały.
Co do polowania - polujemy na razie na jednego konkretnego, który wraca jak wrzód na czterech literach. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 26-07-2006, 14:47
|
|
|
Tilk, Crack...
Mam propozycję.
Czy możnaby spróbować zintegrować na forum i na tanuku blokowanie adresów z którąś z black-list, jak te podane na http://www.chatspike.net/?p=dnsbl ?
IMO najwiarygodniej wygląda AHBL...
Nawet tymczasowe dołożenie obecnej listy jako środek tymczasowy zanim się to zautomatyzuje powinno pomóc.
Sam parę razy listą AHBL oberwałem, no ale cóż, dynIP ;) Wystarczył reset neozdrady.
Jednak adresy Open Proxy nie zmieniają się aż TAK często, a automatyczne dodawanie danych z AHBL (a optymalnie też z OPM i NOMOREFUNN) do naszej ban-listy POWAŻNIE utrudniłoby rozmaitym kretynom używanie Open Proxy do omijania naszych banów.
Trzebaby tylko zrobić szerszy komunikat wyświetlany jak kogoś zablokuje. Mogę napisać.
Co do vectry, milczy.
Telefon wiecznie zajęty... >_> |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-07-2006, 14:57
|
|
|
Myślałem już o tym, ale parę list, które sprawdzałem, nie zawierało adresów proxy, z których anfanik korzysta. Poza tym wiele list jest nadmiernie agresywnych i wycina bez opamiętania, a my zdecydowanie nie chcemy wyciąć za dużo. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-07-2006, 15:08
|
|
|
wiecie........ ale to nadal jest mlotek na 1 muche. ja jestem za rozwiazaniem ktore zaproponowal crack - ban na cookie udajacy ban na ip. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 26-07-2006, 15:29
|
|
|
jeśli zmienia proxy jak rękawiczki, to znajdzie toto w 3 minuty. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|